Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PILNIE POTRZEBUJE POMOCY

7 września ktoś kto dowiedział się, że jestem jedną z osób, która pomaga bezdomnym psom w Szydłowcu podrzucił mi na wycieraczkę kocurka.

Kocur młody kilka miesięcy ma jeszcze mleczne zęby. Z jednej strony ma częściowo nadpalone wąsy. U mnie niestety nie może dłużej zostać z tego względu iż moje zwierzęta go nie tolerują. Sam mam 2 własne koty 1 psa i 1 psa na tymczasie. Przez to, że kocur nie jest akceptowany przez resztę towarzystwa musi być zamknięty 24h w jednym pokoju. Z drugiej strony drzwi wartę trzyma moja tymczasowiczka Majka i młodsza kotka Cila, które dostały białej gorączki na widok kocurka i gdy tylko kocur zbliży się do drzwi po drugiej stronie zaczyna się skamlenie, szczekanie, drapanie w drzwi.

Dlatego pilnie potrzebuje jakiegoś DT dla kocura bo niestety długo już tak nie pociągne. A i kocurowi też w ciągłym zamknięciu jest niedobrze bo jest młody i co za tym idzie bardzo ciekawski.

Kocurka mógłbym dowieść ok. 70km od Szydłowca bo nie chcę go zanieść do piwnicy do i tak już dosyć licznej populacji kotów w moim bloku.

A to jest nasz szydłowiecki wątek
http://www.dogomania.pl/threads/182189-ma%C5%82yKOT-z-opalonymi-zapalniczk%C4%85-W%C4%84SAMI-podrzucony-na-wycieraczk%C4%99-PILNE-DT-co-robi%C4%87

Posted

podrzucam w góre ... kolejna bidę z naszego miasteczka gdzie o sterylizacji nikt nie wie, ale jak podrzucać komuś lub wyrzucać zwierzę na ulice to każdy niemal wie ... niestety ...

Posted

anita_happy napisał(a):
nie no uśmiałą sie...
co musisz spełnić...
hmmm

stanać na rzęsach :P

Miło mi, że się uśmiałaś. Logiczne dla mnie jednak jest, że zwierzęcia nie oddaje się byle komu, byle jak i byle gdzie i należy mieć pewne wymagania co do warunków w przyszłym domu.

Kotek jest już u nas, całą drogę był bardzo spokojny i przytulny. W domu też jest bardzo spokojny, trochę syczy na inne koty, ale one nie zwracają na to uwagi. Jestem zaskoczona jego piękną, długą sierścią, nawet na nią nie zwróciłam uwagi na zdjęciach, a ten ogon - dosłownie jak rasowy koteczek:-).
Myślę, że wszystko będzie super i zwierzaki się polubią.

Posted

DarkWater napisał(a):
jaki on cudny!

chcemy więcej zdjęć! I chcemy zdjęcia wszystkich Twoich koteczków mestudio! :loveu:

Bardzo proszę.
Orzech - Gruby ze schroniska w Orzechowicach czy jakoś tak. Z nami od kilku lat. Obok tymczasowiczka Pepsi:-).

Orzech na spacerze

Znajda Nutka, zapadająca w sen na stole.

Bardzo stary kocur Odi ze schroniska w Świnoujściu, kot wyjątkowo zgodny, opanowany. Tutaj z Nutką jak była maleńka.

Posted

Maciuś ma się dobrze...a tu kolejny bidok się pojawił

kama210 napisał(a):
wreszcie mam naprawionego laptopa ... i ................

ALARM

GODZINĘ TEMU PRAWIE WPADŁ MI POD KOŁA KOCIAK MIESZCZĄCY SIĘ NA MOJEJ DŁONI,
OCZY ZAROPIAŁE, WYCHUDZONY...
... możliwe że koci katar ... weta nie zastałam

chwilowo zamknęłam go w grazażu w wiklinowym koszu dla kotów ....

CO Z NIM ROBIĆ .. u mnie nie może być ....

zdjęcia potem.....

ręce opadają..kama znalazła micro kota w stanie strasznym...
moim zdaniem kama nie powinna wychodzić z domu :/

Posted

Jeszcze kilka zdjęć wiewióra:-).

A tak sobie spał przy kominku:-)

A jak już zasnął przy tym kominku to można go było wynieść....

Jest bardzo zabawny, jak jestem przy komputerze to przychodzi żeby go przytulać i drepcze tymi łapinkami i mruczy pięknie.

• 2 weeks later...
Posted

Maciuś co słychać?:)
Mestudio, Maciuś pozostał Maciusiem, czy zmieniliście mu imię?:)bo może on teraz inaczej się nazywa, a ja tu "maciusiuję" :)
No i czy nie daje za bardzo popalić Wam i pozostałym Waszym zwierzakom?

Posted

Wołam na niego Wiewiór:-). Jest niesamowicie miziasty, śpi na mojej głowie, dosłownie. Jest tak uparty w nocy, że włazi na moją głowę albo szyję i śpi. Budzę się w nocy z kotem pod nosem.

A tu drzemka z panem.