Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś, kto będzie chciał go adoptować i tak się o tym dowie, a wydaje mi się, że lepiej wyłożyć kawę na ławę, bo (co jest cholernie przykre) większość psiaków starszych, chorych, siedzących tyle lat w schronie zwraca na siebie uwagę właśnie tym, że są w takiej sytuacji i trafiają/bądź nie na osobę, która przejmie się losem takiego zwierzaka. Nie jestem pewna tego co piszę, po prostu głośno myślę...

Posted

Paula doskonale wiem o co Ci chodzi ;) ale obserwuje ludzi, którzy przychodzą do naszego schroniska i chcą adoptować pieska... Wiadomo, że starsze psiaki znajdują domy o wiele rzadziej niż te młode, ale znajdują się ludzie, którzy chcą właśnie staruszki.... Jednak jeśli pada propozycja o jakims schroniskowym weteranie to zazwyczaj myślą sobie, ale on może już się przyzwyczaił, a może będzie mu ciężej się przyzwyczaić u mnie... A znowu kolejni to własnie tacy, którzy chcą własnie pieski z długim stażem. Trudno wyczuć na kogo się trafi po drugiej stronie gazety ;)

Posted

ooo... a dzisiaj dostałam maila, Ze ogłoszenia można zamieszczać w nowopowstałym bezpłatnym serwisie ogłoszeniowym: [COLOR=#414141][FONT=Verdana]RudaŚląska.com.pl[/FONT][/COLOR]

Posted

Ja przyznam, że jak wzięłam pierwszego w życiu psa ze schroniska i dowiedziałam, się, że był 5 lat za kratami, to mi się nogi ugięły. Nie wiedziałam czy sobie poradzimy. I moi sąsiedzi też tak reagowali. A potem, jak następna sunia trafiła do nas po 4 i pół roku w schronisku, to sąsiedzi mówili "a to krótko" :) A że ta druga była trudniejsza od pierwszej, to nikt tego nie wie... :)

Posted

[quote name='Bjuta']Zamówiłam dwa ogłoszenia - jedno na następną środę i potem na piątek (bo jestem pesymistką...)[/QUOTE]

dzięki Bjutko, oby się udało....