Bjuta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To może taki tekst: Lider, malutki starszy piesek, pilnie szuka domu przed zimą. Pomagamy z transportem. Tel. 692-581-343. Quote
paula_t Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Może dodać, że już tyle czasu biedak siedzi w schronie...? Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='paula_t']Może dodać, że już tyle czasu biedak siedzi w schronie...?[/QUOTE] własnie nie wiem... Jednych to wystraszy, a innych poruszy.... Quote
paula_t Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ktoś, kto będzie chciał go adoptować i tak się o tym dowie, a wydaje mi się, że lepiej wyłożyć kawę na ławę, bo (co jest cholernie przykre) większość psiaków starszych, chorych, siedzących tyle lat w schronie zwraca na siebie uwagę właśnie tym, że są w takiej sytuacji i trafiają/bądź nie na osobę, która przejmie się losem takiego zwierzaka. Nie jestem pewna tego co piszę, po prostu głośno myślę... Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Paula doskonale wiem o co Ci chodzi ;) ale obserwuje ludzi, którzy przychodzą do naszego schroniska i chcą adoptować pieska... Wiadomo, że starsze psiaki znajdują domy o wiele rzadziej niż te młode, ale znajdują się ludzie, którzy chcą właśnie staruszki.... Jednak jeśli pada propozycja o jakims schroniskowym weteranie to zazwyczaj myślą sobie, ale on może już się przyzwyczaił, a może będzie mu ciężej się przyzwyczaić u mnie... A znowu kolejni to własnie tacy, którzy chcą własnie pieski z długim stażem. Trudno wyczuć na kogo się trafi po drugiej stronie gazety ;) Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 ooo... a dzisiaj dostałam maila, Ze ogłoszenia można zamieszczać w nowopowstałym bezpłatnym serwisie ogłoszeniowym: [COLOR=#414141][FONT=Verdana]RudaŚląska.com.pl[/FONT][/COLOR] Quote
Bjuta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ja przyznam, że jak wzięłam pierwszego w życiu psa ze schroniska i dowiedziałam, się, że był 5 lat za kratami, to mi się nogi ugięły. Nie wiedziałam czy sobie poradzimy. I moi sąsiedzi też tak reagowali. A potem, jak następna sunia trafiła do nas po 4 i pół roku w schronisku, to sąsiedzi mówili "a to krótko" :) A że ta druga była trudniejsza od pierwszej, to nikt tego nie wie... :) Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 no tak, racja... Tacy ludzie z zewnątrz tego się boją, a jeśli ktoś zadzwoni to można już mu to jakoś delikatnie wytłumaczyć :) Quote
Bjuta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Zamówiłam dwa ogłoszenia - jedno na następną środę i potem na piątek (bo jestem pesymistką...) Quote
paula_t Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Może masz rację Mysia... Cudownie Bjuta. Oby to wreszcie przyniosło skutek :( Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Bjuta']Zamówiłam dwa ogłoszenia - jedno na następną środę i potem na piątek (bo jestem pesymistką...)[/QUOTE] dzięki Bjutko, oby się udało.... Quote
asiuniab Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Lider myślę i myślę wciąż o Tobie, ale co Tobie z tego??? Quote
paula_t Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Ogłoszenia ukazują się w tą środę i w ten piątek? Quote
Bjuta Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A mnie nie będzie. Spadam na kilka dni do Poznania. Quote
Mysia_ Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Bjuta']A mnie nie będzie. Spadam na kilka dni do Poznania.[/QUOTE] ale kciuki trzymaj ;) Quote
paula_t Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Ja też się przyłączam do trzymania kciuków, z całych sił! Quote
Bjuta Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Będę trzymać! A czy ktoś mógłby zerknąć w Dziennik Zachodni, czy na pewno Liderek tam jest? Quote
Sabina02 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Syla kupuje Dziennik Zachodni, mozna ja poprosic o fotke ogloszenia. :) Quote
asiuniab Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 ja się dołączam do kciuków, a gazety też nie mam jak kupić, bo ja z dolnego śląska; Quote
Mysia_ Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 jest Liderek w gazecie, ale telefonów brak :-( Może teraz wieczorem ktoś się za lekturę weźmie..... Quote
paula_t Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Mysia_']jest Liderek w gazecie, ale telefonów brak :-( Może teraz wieczorem ktoś się za lekturę weźmie.....[/QUOTE] Dajmy sobie parę dni.... Quote
Recommended Posts