Jump to content
Dogomania

Tytusek -wielki owczarek- od ponad roku w schronie... Początki syndromu kennelowego.

Recommended Posts

Posted

Wojtuś, to nie jest daleko żeby jechać do psiaków... Już tak jechałam, spoko.
Tyle, że jakaś chora dzisiaj jestem i na rowerze to już całkiem bym padła chyba...
Zatem wybieram się jutro, ciocia Hanek też się zapowiedziała :)

O Tytuska nadal są telefony z Przełomu.
Ludzi zniechęca to, że on mieszka w schronisku i jest niechciany. Poza tym otwarcie mówię, że to nie jest pies na to aby gnić w kojcu, nie mówiąc już o łańcuchu. On musi mieć kontakt z człowiekiem.
Przełom jest najchętniej kupowany na wsiach. Inna mentalność. Ludzie nie rozumieją chyba o co mi chodzi z tym "kontaktem z człowiekiem". Pies ma być w kojcu, szczekać i wtedy dostanie żryć.

Naprawdę najlepszy wydawał się ten pan z Podłęża, płakał do słuchawki za poprzednim zmarłym psem, mówił że pies jest jak dziecko w rodzinie. Tyle, że ten pan ma koty, kury i szczeniaka...

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja byłam u Tytuska i zrobiliśmy kolejny element pracy! Reakcja na obcych na spacerze.
Tytusek znowu mnie rozczulił, jako on biedny i samotny w tym swoim strachu, jak bardzo potrzebuje oparcia w kimś...
On POTRZEBUJE człowieka. Bardziej niż czegokolwiek. Jest jak osierocone dziecko, zdane na siebie...

Posted

Tytus, ludzie widza tylko wielkiego psa do obrony, myla sie tytus ma serce wieksze od ciała i bardzo silna wole. Lecz mimo to jest mu smutno siedzieć całe dnie za kratami. Nie bądźcie obojętni pomóżcie znaleźć dom dla Tytuska..:*:)