Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 1 – 10 NOTATKA, WIADOMOŚC 1. Chcesz podjąc pracę w Anglii. Rejestrujesz się w portalu internetowym. Napisz krótką notkę o sobie, w której: • uwzględnisz, jaką pracę chcesz podjąc • jakie są twoje oczekiwania finansowe • jakie są twoje zainteresowania • czy już wcześniej pracowałeś w Anglii 2. Masz zamiar odebrac z lotniska kolegę z Anglii. Napisz do niego wiadomośc SMS, w której: • powiadomisz go o swoim spóźnieniu • poradzisz, żeby zaczekał przy wyjściu • napiszesz, gdzie teraz jesteś • podasz orientacyjną godzinę przybycia na lotnisko 3. Wynająłeś w Anglii mieszkanie, które dzielisz razem a Amerykaninem. Po powrocie do domu okazuje się, że nie ma nic do jedzenia. Nie zdążysz zrobic zakupów, ponieważ zaraz wychodzisz. Napisz notatkę, w której: • poinformujesz lokatora o zaistniałej sytuacji • poprosisz, aby poszedł po zakupy • wymienisz potrzebne produkty • doradzisz, w jakim sklepie powinien zrobic zakupy 4. Mieszkasz u rodziny angielskiej. Obecnie przebywasz sam w domu. Chcesz wyjśc na nocną dyskotekę, lecz nie masz jak poinformowac właścicieli mieszkania. Napisz notatkę, a w niej: • poinformujesz, że wyszedłeś na nocną dyskotekę • napisz, że wybierasz się z osobą, którą dobrze znają • dodaj, że jutro załatwisz wszystkie sprawy, o które zostałeś poproszony • napisz, aby się o ciebie nie martwili 5. Wynajmujesz mieszkanie w Londynie. Właśnie zadzwonił znajomy właścicieli mieszkania. Przygotuj notatkę, w której napiszesz: • kto dzwonił • o której godzinie odbrałeś telefon • w jakiej sprawie dzwonił • jak można się z nim skontaktowac 6. Przebywasz w schronisku młodzieżowym w Londynie. Dzielisz pokój z Amerykaninem, którego chwilowo nie ma. Jesteś chora i chcesz położyc się do łóżka. Zostaw mu wiadomośc, w której: • poprosisz, aby cię nie budził • napiszesz, co ci dolega • odwołasz jutrzejsze wspólne wyjście do kina • dodasz, żeby się nie martwił o ciebie 7. Przyjechałeś właśnie na kurs językowy do Brighton. Brighton recepcji schroniska, w którym będziesz zakwaterowany, chcesz zostawic wiadomośc koledze z grupy. W notatce napisz: • o której godzinie przyjechałeś • czy jesteś zmęczony podróżą • gdzie można cię teraz znaleźć • jak dostałeś pokój 8. Mieszkasz u rodziny angielskiej. Właśnie wróciłeś z centrum handlowego lecz zaraz ponownie musisz wyjśc. Zostaw notatkę gospodarzom domu, w której napiszesz: • co kupiłeś w centrum handlowym • dlaczego po powrocie musiałeś zaraz wyjśc • kiedy wrócisz • jakie masz plany na jutro 9. Opiekujesz się chwilowo psem Amerykanina, z którym dzielisz pokój. Wyślij mu wiadomośc, w której: • napisz, jaki masz problem z psem • dodasz, że nie wiesz, jak rozwiązac problem • zapytasz, gdzie jest jedzenie dla psa • poprosisz go, aby jak najszybciej wrócił do domu 10. Przebywsz w hotelu. Spodziewasz się wizyty kolegi/koleżanki z Australii. Musisz jednak w pilnej sprawie opuścic hotel na kilkadziesiąt minut. Zostaw w recepcji wiadomośc przeznaczoną dla twojego kolegi/koleżanki, w której: • podasz powód pilnego wyjścia • poprosisz go/ją, aby poczekał na ciebie w hotelu • dodasz, że próbowałeś się z nim/nią skontaktowac telefonicznie • poinformujesz, kiedy wrócisz Quote
Dobcia Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Witam:lol: Ale się naczytałam:razz: Bo zaległości miałam... Wspaniale, że masz znów chomiczka, na pewno tym razem wszystko się uda;) Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']1 – 10 NOTATKA, WIADOMOŚC 1. Chcesz podjąc pracę w Anglii. Rejestrujesz się w portalu internetowym. Napisz krótką notkę o sobie, w której: • uwzględnisz, jaką pracę chcesz podjąc • jakie są twoje oczekiwania finansowe • jakie są twoje zainteresowania • czy już wcześniej pracowałeś w Anglii 2. Masz zamiar odebrac z lotniska kolegę z Anglii. Napisz do niego wiadomośc SMS, w której: • powiadomisz go o swoim spóźnieniu • poradzisz, żeby zaczekał przy wyjściu • napiszesz, gdzie teraz jesteś • podasz orientacyjną godzinę przybycia na lotnisko 3. Wynająłeś w Anglii mieszkanie, które dzielisz razem a Amerykaninem. Po powrocie do domu okazuje się, że nie ma nic do jedzenia. Nie zdążysz zrobic zakupów, ponieważ zaraz wychodzisz. Napisz notatkę, w której: • poinformujesz lokatora o zaistniałej sytuacji • poprosisz, aby poszedł po zakupy • wymienisz potrzebne produkty • doradzisz, w jakim sklepie powinien zrobic zakupy 4. Mieszkasz u rodziny angielskiej. Obecnie przebywasz sam w domu. Chcesz wyjśc na nocną dyskotekę, lecz nie masz jak poinformowac właścicieli mieszkania. Napisz notatkę, a w niej: • poinformujesz, że wyszedłeś na nocną dyskotekę • napisz, że wybierasz się z osobą, którą dobrze znają • dodaj, że jutro załatwisz wszystkie sprawy, o które zostałeś poproszony • napisz, aby się o ciebie nie martwili 5. Wynajmujesz mieszkanie w Londynie. Właśnie zadzwonił znajomy właścicieli mieszkania. Przygotuj notatkę, w której napiszesz: • kto dzwonił • o której godzinie odbrałeś telefon • w jakiej sprawie dzwonił • jak można się z nim skontaktowac 6. Przebywasz w schronisku młodzieżowym w Londynie. Dzielisz pokój z Amerykaninem, którego chwilowo nie ma. Jesteś chora i chcesz położyc się do łóżka. Zostaw mu wiadomośc, w której: • poprosisz, aby cię nie budził • napiszesz, co ci dolega • odwołasz jutrzejsze wspólne wyjście do kina • dodasz, żeby się nie martwił o ciebie 7. Przyjechałeś właśnie na kurs językowy do Brighton. Brighton recepcji schroniska, w którym będziesz zakwaterowany, chcesz zostawic wiadomośc koledze z grupy. W notatce napisz: • o której godzinie przyjechałeś • czy jesteś zmęczony podróżą • gdzie można cię teraz znaleźć • jak dostałeś pokój 8. Mieszkasz u rodziny angielskiej. Właśnie wróciłeś z centrum handlowego lecz zaraz ponownie musisz wyjśc. Zostaw notatkę gospodarzom domu, w której napiszesz: • co kupiłeś w centrum handlowym • dlaczego po powrocie musiałeś zaraz wyjśc • kiedy wrócisz • jakie masz plany na jutro 9. Opiekujesz się chwilowo psem Amerykanina, z którym dzielisz pokój. Wyślij mu wiadomośc, w której: • napisz, jaki masz problem z psem • dodasz, że nie wiesz, jak rozwiązac problem • zapytasz, gdzie jest jedzenie dla psa • poprosisz go, aby jak najszybciej wrócił do domu 10. Przebywsz w hotelu. Spodziewasz się wizyty kolegi/koleżanki z Australii. Musisz jednak w pilnej sprawie opuścic hotel na kilkadziesiąt minut. Zostaw w recepcji wiadomośc przeznaczoną dla twojego kolegi/koleżanki, w której: • podasz powód pilnego wyjścia • poprosisz go/ją, aby poczekał na ciebie w hotelu • dodasz, że próbowałeś się z nim/nią skontaktowac telefonicznie • poinformujesz, kiedy wrócisz[/quote] Ehh,jakbym miala pisemnie na nie odpowiadac to musialabym miec slownik co by bykow nie zrobic ale ustnie mysle nie bylo by problemu,no moze z tym 1 :oops: Lui-ty zdajesz mature z angielskiego ale ta rozszezona czy normalna? Na ile pytan juz odpowiedzialas? Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']Ehh,jakbym miala pisemnie na nie odpowiadac to musialabym miec slownik co by bykow nie zrobic ale ustnie mysle nie bylo by problemu,no moze z tym 1 :oops: Lui-ty zdajesz mature z angielskiego ale ta rozszezona czy normalna? Na ile pytan juz odpowiedzialas?[/quote] no ja rozszerzeoną zdawałam... emmmm te zadania to już wszystkie dawno zrobiłam :) Quote
_ChiQuiTa_ Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Ty to wszystko już zrobiłaś??? ekchm... no to szacuneczek... ja bym chyba nawet jednego nie zrobiła :( Quote
_ChiQuiTa_ Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 I ty to wszystko zrobiłaś ?? :O:O no to szacuneczek :) Quote
_ChiQuiTa_ Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 o kurde napisałam 2 podobne posty... bo myślałam że ten 1 sie nie dodał :D Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Prosze bardzo a oto madonna z małym cycem i z fretką na ręku... :D:D:D:D: to nie było śmieszne wiem... [IMG]http://images4.fotosik.pl/270/ca86f2e8a928b4a6.jpg[/IMG] Pasujemy do siebie z Preziem, on na czarno i ja na czarno :D tyle, ze ja to jeszcze przez pół roku bedę czarna, a Preziu przez całe życie... [IMG]http://images2.fotosik.pl/315/deafbd4032316442.jpg[/IMG] [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/afaf46c7f2494e3b.jpg[/IMG] u panci najbezpieczniej:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/5e747621e8c8fc45.jpg[/IMG] [IMG]http://images4.fotosik.pl/271/6b71bf9647278d60.jpg[/IMG] [IMG]http://images2.fotosik.pl/315/2a2c19b503ad7d90.jpg[/IMG] [IMG]http://images4.fotosik.pl/271/9626edfcf3c027a8.jpg[/IMG] Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 A coz on ma na szyi? :crazyeye: [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/afaf46c7f2494e3b.jpg[/IMG] Quote
_ChiQuiTa_ Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Jak miło Cie zobaczyć :):) ja też dam dziś moja fotke :) [IMG]http://images4.fotosik.pl/270/ca86f2e8a928b4a6.jpg[/IMG] jaki słdziutki :loveu: :loveu: :loveu: [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/5e747621e8c8fc45.jpg[/IMG] Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']A coz on ma na szyi? :crazyeye: [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/afaf46c7f2494e3b.jpg[/IMG][/quote] on ma aparat Oli :D:D:D:D:D:D:D:D jej aparat był luźnio założonu i ani cerberowi, ani aparatowi nic nie groziło... Cerber jest spokojny i raczej nic nie zrobiłby aparacikowi, a aparat spokojnie i luźno wiział na szyi Cerbera, z całą pewnoiścią nie chciał go udusić... Cerber to taki turysta wiecie :D:D:D:D Quote
haska_12 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [IMG]http://images11.fotosik.pl/4/afaf46c7f2494e3b.jpg[/IMG] Fotograf :loveu: :loveu: :loveu: [COLOR=paleturquoise]A do mnie na fotki, to się nie wpadnie :mad: ...[/COLOR] Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']on ma aparat Oli :D:D:D:D:D:D:D:D jej aparat był luźnio założonu i ani cerberowi, ani aparatowi nic nie groziło... Cerber jest spokojny i raczej nic nie zrobiłby aparacikowi, a aparat spokojnie i luźno wiział na szyi Cerbera, z całą pewnoiścią nie chciał go udusić... Cerber to taki turysta wiecie :D:D:D:D[/quote] To mnie uspokoilas :eviltong: Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 dziewczynnko kochana (Hasko) nie marudź, byłam u Ciebie zanim napisałaś tego posta u mnie, więc kochana nie płakaj ;) :) Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']To mnie uspokoilas :eviltong:[/quote] aa co myslałaś???? Pewnie Olek Cię tak nastraszył, ze znęcam sie nad Cerberem, ze teraz ckolwiek bym nie zrobiła to będzie z waszej str. strach, że mogłam mu krzywde zrobić... Gosia była świedkiem, to u niej w domu założyłam cerberowi ten aparat na szyję... Ola tez widziała... Quote
Samturia Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 ja też nosze okulary ja teeeeeż :D:D Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']aa co myslałaś???? Pewnie Olek Cię tak nastraszył, ze znęcam sie nad Cerberem, ze teraz ckolwiek bym nie zrobiła to będzie z waszej str. strach, że mogłam mu krzywde zrobić... Gosia była świedkiem, to u niej w domu założyłam cerberowi ten aparat na szyję... Ola tez widziała...[/quote] Tak,Oleq mnie nastraszyl :eek2: :gent: Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']Tak,Oleq mnie nastraszyl :eek2: :gent:[/quote] ej no... to nie było śmieszne... mi jest teraz głupio bo pewnie wszyscy sobie myślą, ze niewiadomo co robe mojemu psu... to jest niesprawiedliwe... Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']ej no... to nie było śmieszne... mi jest teraz głupio bo pewnie wszyscy sobie myślą, ze niewiadomo co robe mojemu psu... to jest niesprawiedliwe...[/quote] Lui-przeciez ja zartuje ;) I ty o tym dobrze wiesz :diabloti: Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']Lui-przeciez ja zartuje ;) I ty o tym dobrze wiesz :diabloti:[/quote] no ja wiem, ale jak Ktoś inny wszedł na Oli galerie i tak poczytał sobie tow wszystko to mógł sobie pomyśleć, ale z niej stręczycielka, taka to gdzieś zgłosić, coby zwierzetom krzywdy nie robiła. Poza tym troche boję sie dodawać jakiekolwiek fotki cerbera, żeby nie bylo, ze robie mu krzywde... mam już tak wpojone od wczoraj i nikt mi tych myśli nie odgoni, chyba, ze jutro Gosia jak u niej będę... Quote
BBeta Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']ej no... to nie było śmieszne... mi jest teraz głupio bo pewnie wszyscy sobie myślą, ze niewiadomo co robe mojemu psu... to jest niesprawiedliwe...[/quote] Nie przesadzaj, ja również przeczytałam tamte posty i wcale tak o Tobie nie myśle ;) Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 no mimo wszytsko nie było wczoraj przyjenie, ale dobra koniec tematu, bo po co rozpamiętywac. Najlepiej zapomnieć o całaj tej wczorajszej sytuacji... a chcielibyście foteczki Krecika???? ale to jutro... mam ich troszke bo mały sie juz oswoił i juz na trękę go normalnie biore... dzis nawet było pierwsze spotkanie z Ceberem... Cer na niego buchał noskiem i ten się troszke przestraszył, ale jak kazałam Cerberowi grzecznie siedziec to Krecik robił z nim co chciał... znaczy Cerber mimo wszystko nie miał złych intencji, tylko stał nad krecikiem i oddychając nosem buchał powietrzem na małego... a małemu sie to nie podobało... więc go do ucha cerberowi przytknęłam i Cerber tak śmiesznie nim drgał.... nie pomyślcie sobie tylko, ze wkładałam Krecika DO ucha cerberowi,, bo to juz przesada :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']no ja wiem, ale jak Ktoś inny wszedł na Oli galerie i tak poczytał sobie tow wszystko to mógł sobie pomyśleć, ale z niej stręczycielka, taka to gdzieś zgłosić, coby zwierzetom krzywdy nie robiła. Poza tym troche boję sie dodawać jakiekolwiek fotki cerbera, żeby nie bylo, ze robie mu krzywde... mam już tak wpojone od wczoraj i nikt mi tych myśli nie odgoni, chyba, ze jutro Gosia jak u niej będę...[/quote] Tu akurat cie rozumiem bo po niektorych postach w mojej galerii tez mialam obawy by wstawiac fotki,nie chce aby ktos mi znow wmawial ze zle zrobilam biorac Lale i ze Lala taka smutna na fotkach :angryy: Quote
Kamila Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Cerber']no mimo wszytsko nie było wczoraj przyjenie, ale dobra koniec tematu, bo po co rozpamiętywac. Najlepiej zapomnieć o całaj tej wczorajszej sytuacji... a chcielibyście foteczki Krecika???? ale to jutro... mam ich troszke bo mały sie juz oswoił i juz na trękę go normalnie biore... dzis nawet było pierwsze spotkanie z Ceberem... Cer na niego buchał noskiem i ten się troszke przestraszył, ale jak kazałam Cerberowi grzecznie siedziec to Krecik robił z nim co chciał... znaczy Cerber mimo wszystko nie miał złych intencji, tylko stał nad krecikiem i oddychając nosem buchał powietrzem na małego... a małemu sie to nie podobało... więc go do ucha cerberowi przytknęłam i Cerber tak śmiesznie nim drgał.... nie pomyślcie sobie tylko, ze wkładałam Krecika DO ucha cerberowi,, bo to juz przesada :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote] No to czekam jutro na foteczki Krecika z Cerem :multi: Quote
Cerber Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='kamila-dog']Tu akurat cie rozumiem bo po niektorych postach w mojej galerii tez mialam obawy by wstawiac fotki,nie chce aby ktos mi znow wmawial ze zle zrobilam biorac Lale i ze Lala taka smutna na fotkach :angryy:[/quote] no widzisz sama kochaniutka, a ja już od jednego pana usłyszałam, że widac na fotkach iż Cerber jest maltretowany i że on wie, ze na 1000% bije cerbera. A ponieważ ja jestem osobą, która straaaasznie bierze sobie do serca to co ktoś jej powie, ze niestety nie obyło się bez łez... ale to nie wazne już jest... Quote
Recommended Posts