Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety po wczorajszym reportażu brak odzewu . Suczka coraz bardziej lgnie do człowieka.wczoraj ''płakała'' jak wychodziłam.dzisiaj idę zanieść jej poduszkę do klatki żeby miała cieplej i chociaż namiastkę domu. Odwiedzam ją codziennie i dziś chyba zrobie jej kilka nowych zdjęć czy nie ma ludzia który chciałby zapewnić jej serce i byt .sunia jest już emerytką ale sprawną i zdrową

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TO znowu ja suczka coraz bardziej sie oswaja dzisiaj będę chciała wyjść z nią na spacer nie koniecznie na dwór moze na terenie lecznicy żeby zobaczyć jak chodzi na smyczy. co dzien po troszeczku , ale do przodu.

Posted

Niestety suczka wpadła w panikę i ze zdjęć nic nie wyszło .Zwinęła się w kłębek i nic do niej nie docierało zastanawiałam się czy nie jest głucha ale po klaśnięciu w ręce zareagowała nie można jej założyć szelek jedyne co nam się udało to głaskac ją po lebku.ILE TO PSIE MUSIAŁO PRZEJŚĆ SKORO TAK SIĘ BOI DOTYKU.Do tej pory myślałam że cmentarz to spokojne miejsce.Myliłam się

Posted

znowu smutna nowina pani z Warszawy się nie odzywa czyli z domku nici. trzeba chyba Sobótkę przenieść do hoteliku bo w lecznicy to ona nie dojdzie do siebie. Dzisiaj mam spotkanie z red super exspresu może to coś zmieni

Posted

Niestety sunia jest nadal u weta ponieważ nie ma innej możliwości.fotki byłyby ale w klatce.Nikt sobie nie wyobraża jaką traume przechodzi ten psiak kiedy zbliża się do niej człowiek.We wtorek był red z super expressu i ponieważ bardzo nam zależy na tym aby miała dom wyciągnęliśmy ją z klatki na trawę w celu zrobienia jej zdjęć. Nie chcę drugi raz na to patrzeć. gdybym była młodsza to bym krzyczała ale ze względu na wiek tylko płynęły mi łzya przecież nikt jej nie robił krzywdy.CZłowieka ,który ją tak skrzywdził własną ręką mogłabym zabić

Posted

Na razie myślę o hoteliku w domowych warunkach.Psina sztywnieje jak dotyka ją ludzka ręka.Tam gdzie myślę na razie nie ma miejsca.trzeba czekać a tylko u weta jest w miarę bezpieczna. Zgłosiła się też pani z pod warszawy czekamy na opinie o domku od ludzi ze stolicy.

Posted

Myślę, że można zrobić psinie fotki nawet, jeśli będzie w klatce. Ostatecznie chodzi przede wszystkim o to, żeby się zorientować, jak ta bidula wygląda. Może foto małej, przestraszonej suczki w klatce u weta poruszy czyjeś serce? Zdjęcia nie muszą być piękne, na zielonej trawce, mogą być po prostu poruszająco prawdziwe

Posted

Dla małej lepszy od hoteliku byłby DT, jeśli nie zgłosi się DS. W każdym hoteliku będzie mieć towarzystwo innych psów, co może ją bardzo stresować-zdaje się, że ona nie ma najlepszych wspomnień z kontaktów z innymi psami. Tym bardziej więc wskazane byłoby zrobienie jej paru zdjęć

Posted

Zauważyłam że jeżeli jest to normalny nie agresywny pies to na niej nie robi wrażenia.Bardziej boi się człowieka.Przeprowadziłam swoje ''śledztwo''i jeżeli się upewnię to będzie przerażające,ale żeby kogoś oskarżyć trzeba mieć dowody. Poproszę NIKĘ albo Polubek o pomoc z fotkami

Posted

Do fotek trzeba będzie dołączyć jakieś podstawowe informacje o suńce-o jej lękach, wielkości(orientacyjna waga), przybliżony wiek. I oczywiście apel o tymczasowy domek, gdzie mała będzie mogła poczuć się bezpiecznie i przypomnieć sobie, że człowiek może dać wiele głasków i przysmaczków. Ale FOTKI bardzo wskazane! Do szukania DT właśnie w klatce są dodatkowym argumentem, że pilnie jest ten dom potrzebny!

Posted

Jej reakcje lękowe w stosunku do obcych są zapewnie "pamiątką" po złym potraktowaniu jej przez ludzi, którym przeszkadzała mała sunia na cmentarzu. Ale poszła tam z tęsknoty za swoim człowiekiem, więc umie mocno kochać, musi tylko mieć pewność i dowody, że znowu może komuś zaufać. To jest świetna sunia, bardzo jeszcze zestresowana całą nową dla niej sytuacją. Rzeczywiście DOM jest pilnie potrzebny! Czekamy na fotki małej. :-o

Posted

Następna wiadomość jutro ok 13 ponieważ nie chcę zapeszyć .chciałabym aby się udało.SUNIA JUŻ NA MNIE SZCZEKA I TO BEZ AGRESJI.Dosłownie jakby mówiła cześć gdzie byłaś zobaczymy co jutrzejszy dzień dzień przyniesie

Posted

UWAGA UWAGA STAŁ SIĘ CUD NASZA SOBÓTKA MA CUDOWNY DOM MIESZKA TERAZ KOLO WARSZAWY.LUDZIE SĄ CUDOWNI. POJECHAŁA O 12 I JUŻ JEST NA MIEJSCU .Teraz czekamy na zdjecia i mamy obiecany filmik
umowa przed adopcyjna wypadła wspaniale,sunia jechała pod działaniem sedalinu

Posted

Bardzo dziękuje za pomoc osobom które bardzo pomogły przy znalezieniu domku a także fundacji która opłaciła wszystkie potrzeby wet na zakończenie suczka pomachała nam ogonkiem

Posted

Sobótka to obecnie Antosia i nie potrzebuje tak bardzo socjalizacji już dziś rano ucieszyła się na widok nowego pana opiekunem jej był więc mężczyzna.Oczywiscie jeszcze trochę musi się przyzwyczaić do nowych opiekunów ale pójdzie jej łatwo bo jej ludzie to osoby mądre i rozumiejące zwierzaki. To 13 przyniosła jej szczęście bo 13sierpnia została namierzona a 13 września już znalazła dom ludzie naprawdę wiedzą jak postepować z psiakiem tak bardzo skrzywdzonym.Jeszcze raz dziękuję osobom nieznanym mi osobiście za pomoc.JESTEŚCIE WSPANIALI