Nina_Brzeg Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Hot Dog trafił do nas jakieś 3-4 tygodnie temu. Początkowo wszyscy sie go bali, nikt nie wchodził do jego boksu. Dopiero po kilu dniach okazało się, że pod tą maską czarnego potwora czai sie wspaniały, grzeczny i wrażliwy pies. Hot Dog nie jest młodym psem, można wręcz powiedzieć, że połowe swojego psiego życia ma już za sobą, choć ciężko ocenić ile lat może mieć, może 5, może więcej. Ma już nieco posiwiały pysk, ale zachowaniem wciąż nie odbiega od młodych psiaków. Hot Dog jest idealnym psem do stróżowania. Jest duży, donośnie szczeka, pilnuje 'swojego terenu' odstraszając nieznanych ludzi i zwierzęta. Mimo tego pozornego, złego charakteru jest psem bardzo wrażliwym. Od kilku dni końcówka jego ogona jest stale wylizywana i wygryzana, po jednej z nocy jego boks wyglądał tak, jakby ktoś tuż obok drastycznie zamordował psa, buda i pręty klatki były całe z krwi. Podejrzewamy, że to wszystko objaw stresu. Hot Dog dość mocno schudł, w boksie staje się coraz smutniejszy. Odżywa na spacerach. Obecnie nasz biedak ma spory opatrunek na ogonie i chodzi w kołnierzu. We wtorek zostanie wykastrowany. Hot Dog szuka domu bez innych zwierząt i dzieci. Najlepiej domu z dużym ogrodem, choć bierzemy też pod uwage zamknięty teren jakiejś firmy, gdzie całą noc mógłby spędzać luzem pod nadzorem ludzkiego stróża. Potrzeba mu jedynie dużo swobody i względnego spokoju. Warunki przytuliskowe go wykańczają. Kontakt poprzez PW maila: [email protected] (w tytule HOT DOG) kom: 600 857 497 Jedno z niewielu zdjęć psiaka: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a5f4841d71b88a96 Obecnie: http://img94.imageshack.us/i/p2108101228.jpg/ Quote
olivetshka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Nino, a ogłaszaliście go już w innych portalach? Np. gumtree, czy szerloku? Jak nie, to mogę pomóc - mam już tam rejestrację (chociaż to w sumie 2 minuty). Mogę również pomóc wystawić go na allegro. Quote
Nina_Brzeg Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Każda pomoc mile widziana :) Nam ciężko to wszystko ogarnąć, zaledwie kilka osób zajmuje sie wszystkimi ogłoszeniami. EDIT Wczoraj Hot Dog miał kastracje. Dzisiaj już w pełni doszedł do siebie, tylko ten kołnierz na łbie ;) Robi takie nieszczęśliwe miny, że serce sie kraje. Opatrunek na ogonie zmieniony, wygląda lepiej. Niestety u nas wystarczy ściągnięcie opatrunku i ogon znowu może zostać rozwalony (wystarczy, że pomerda nim przy prętach boksu). Pilnie potrzebny mu kochający dom! Quote
olivetshka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 To wystawię go na wrocławskim gumtree i szerloku. Na allegro też mogę spróbować. Czy tekst ogłoszenia ma pozostać, czy coś zmienić? A, i przydało by się choć jedno fajniejsze zdjęcie... Tak sobie pomyślałam, że on taki labradorowaty jest - może by go spróbować umieścić na jakiejś stronie labków w potrzebie? Quote
blacky. Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Najmocniej przepraszam za OFFa ale sprawa pilna :( Perdo, młody pies w typie doga musi znaleźć DT, lub wyląduje w schronisku na Paluchu (Warszawa). http://www.dogomania.pl/threads/191541-Czy-po-tylu-latach-wierno%C5%9Bci-wyl%C4%85duje-na-ulicy-M%C5%82ody-Pedro-potrzebuje-pomocy-na-CITO Prosimy o wszelkie wsparcie ! Quote
Nina_Brzeg Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Tekst może być taki jak jest ;) Quote
olivetshka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Zrobiłam mu ogłoszenia na gumtree i szerloku wrocławskim. Przymierzam się do allegro. Quote
olivetshka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Allegro gotowe :) http://allegro.pl/cudowny-czarny-hot-dog-jak-labrador-pilne-i1207064953.html Teraz tylko trzeba mu życzyć szczęścia :p Quote
olivetshka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dołożyłam jeszcze ogłoszenie na stronie labków w potrzebie: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?p=166396#166396 Quote
zmierzchnica Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Hej Wam :) czy Hot Dog trafił do Was z Żędowic, nie wiecie? Nie stróżował przedtem na terenie zakładu w Strzelcach Opolskich? Jest bardzo podobny do jednego z moich znajomych psów, którego losy są mi nieznane... A jeśli to nie on, macie może jednego lub dwa takie właśnie psy - duże, czarne, nieco labkowato-dobermanowate? Pytam trochę z ciekawości, trochę z poczucia odpowiedzialności - często mijałam te psiaki, dokarmiałam je czasem, dowiedziałam się, że je zabrano i chcę chociaż wiedzieć czy wszystko z nimi ok... Quote
Nina_Brzeg Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Tak jak pisałam, psiaki u nas są tylko z naszego miasta ;) Quote
olivetshka Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Nina, a jak jego ogon? Dalej sobie go wygryza? Quote
Estel Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 odpowiem za Ninę ;) już nie wygryza sobie ogona, rozwala go waląc ogonem w kojcu / gdy nim macha, dopóki tam będzie to ogon co chwile będzie rozwalany... Quote
olivetshka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Podniosłam jego ogłoszenie na stronie labków w potrzebie. Quote
monika_wiki Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Hod dog po kastracji czeka nadal na dom raczej bez dzieci idealny pies do pilnowania. Quote
Estel Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Hot-Dog jak kogoś pozna jest bardzo fajnym psem ;) siada,podaje łapę ,waruje; lubi włazić we wszystkie napotkane kałuże bez względu na ich wielkość oczywiście z każdej musi się też napić, w biegu pochłania trawę, lubi się bawić patykami a w szczególności piłką, jest szalony w pozytywnym znaczeniu; jednak tak jak było wcześniej pisane nadaje się do domu bez innych zwierząt i dzieci, najlepiej do domu z ogrodem lub na terenie jakiegoś zakładu gdzie miałby dużo przestrzeni Quote
olivetshka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Dodałam powyższe zdjęcie do postu na labradorach w potrzebie. Porobię Hotowi wieczorkiem więcej ogłoszeń. Quote
Nina_Brzeg Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Z labradora to on naprawdę nie ma prawie nic :P A już na pewno nie usposobienie ;) Niestety ciągle cisza. A taki cudny by był z niego stróż. Quote
Estel Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 tylko dwa zdjęcia, bo mi się tel rozładował.. Quote
olivetshka Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Przed chwilą porobiłam Hotowi nowe ogłoszenia - na mazowieckim tym razem, ponoc mają lepsze wzięcie. Jest m.in. na morusku, gumtree, szerloku, olx, neeon.pl, adopcja psa. Jutro postaram sie zrobić ciut więcej. Dziś już spadam spac, bom nieprzytomna i ledwo widzę, co piszę. A paluchy mam niewładne od klikania :) Quote
Recommended Posts