Jagienka Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 Schroniskowa, trzymiesieczna sunia... Wariat byl z niej niesamowity... Po tygodniu przestala jesc, jest apatyczna, wychudzona, cialo ma bezwladne. Jest to psina mojego kolegi. Jest umowiony na 20 u weterynarza (mieszka na wsi). Psiak sie tak zmienil w ciagu jednego dnia... Na co mam go nastawiac??:shocked!: Quote
.Ania. Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 A czy szczeniaczek był szczepiony? Mógł złapać jakieś choróbsko - oby nie zakaźne. Trzymam kciuki za maleństwo. Quote
Jagienka Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 W schronisku byla juz szczepiona, a w domu dostala juz swoja dawke na odrobaczanie... Wlasnie czytalam o chorobach szczeniakow... Objawy podchodza i pod nosowke i pod parwowiroze... :shake: Quote
Jagienka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Jak go zobaczyłam, wyglądał tragicznie!!!! Pojechaliśmy do weterynarza... (garaż... leki z benzyną, oponami... na "łóżku" dla pacjenta suszy się pranie... szok!!). Pan wet powiedział, że pewnie cos zjadła, dał jakiś zastrzyk na wzmocnienie i tabletki przeciwko zakażeniom (??). I powiem szczerze, że psina się ożywiła. Jeszcze raz miała biegunkę... jasną!! Quote
.Ania. Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Może to rzezcywiście było tylko zatrucie. Trzebaby jeszcze pieska obserwować i jak biegunka albo wymioty dzisiaj nie miną, to iść do innego weta. Szczeniaczek powinien być minimum dwukrotnie zaszczepiony, a najlepeiej trzykrotnie. Quote
Jagienka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Juz oddałam kolege razem z psem w ręce pani Małgosi (kakula)... Pani weterynarz, która czasami tymczasowo przechowuje psiaki w swoim gabinecie (Leon, Dars, Ali, Kłaczek)... Ufff... Bo ten wet wiejski to mnie przeraził... A Krzysiek po konsultacjach telefonicznych juz się w pani Małgosi zakochał... Jak każdy kto z nia obcuje... :loveu: Dziękuje .Ania. za ozdew... Ucałowania dla Pigwuni i reszty bandy... Quote
.Ania. Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Jak trafił do Małgosi, to mozna być już spokojnym o los szczeniaczka :lol: Małgosia zajmie się nim na pewno wspaniale - będzie dobrze. Pigwa już wymiziana, cała reszta też :razz: Quote
Jagienka Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 W sobote wieczorem pojechali do schroniska... Pani Małgosia miała już zamkniętę... Parwowiroza jednak... Majka dostaje kroplówki i 6 zastrzyków codziennie... Dalej nic nie je i jest otępiała... I Tak strasznie płacze jak ja kłują... :-( Quote
.Ania. Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 To niedobrze. :shake: Może oprócz schroniska, niech podjadą jeszcze do Małgosi, może ona coś jeszcze doradzi. Trzymam kciuki za maluszka, walcz maleńka! Quote
Jagienka Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Przy okazji szczepienia mojej Morii odbyły sie konsultacje z panią Małgosią... Trzeba czekać... z Majką bez zmian...:-( Quote
Jagienka Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Walczyła do końca... Już oczka miała żywsze, już się zaczynała bawić... Była taka słodka, maleńka i bezbronna... Odeszła wczoraj... :-( :-( :-( Quote
.Ania. Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Biedne maleństwo...:-( :-( :-( To jest niestety straszna choroba :shake: Quote
Aga_Mazury Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Majeczko [`]dołączyłaś do Gratki [`] i mojego Dropsika [`] ...jako szczeniaczki ...trzymajcie się razem....:-( :-( :-( Quote
Agga Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Bardzo mi przykro jak czytam takie smutne wieści:-( Quote
Jagienka Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 Dziękuje Wam bardzo... Krzysiek czytał i się wzruszał... Nie sądził, że można znaleźć pocieszenie poprzez jednoczenie się z ludźmi, których się nie zna... których łączy tylko (aż) wspólna pasja i miłość... Naprawde, bardzo dziękuję... ['] dla psiaków... :-( Quote
Jagienka Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Majeczko, to już tak dawno... byłabyś teraz piękną pannicą... :-( Pamietam Cie jako radosnego szczeniaka, nie chcę mieć przed oczami małego, bezwładnego, kruchego ciałka :placz: Quote
Recommended Posts