Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schroniskowa, trzymiesieczna sunia... Wariat byl z niej niesamowity... Po tygodniu przestala jesc, jest apatyczna, wychudzona, cialo ma bezwladne. Jest to psina mojego kolegi. Jest umowiony na 20 u weterynarza (mieszka na wsi). Psiak sie tak zmienil w ciagu jednego dnia... Na co mam go nastawiac??:shocked!:

Posted

W schronisku byla juz szczepiona, a w domu dostala juz swoja dawke na odrobaczanie... Wlasnie czytalam o chorobach szczeniakow... Objawy podchodza i pod nosowke i pod parwowiroze... :shake:

Posted

Jak go zobaczyłam, wyglądał tragicznie!!!! Pojechaliśmy do weterynarza... (garaż... leki z benzyną, oponami... na "łóżku" dla pacjenta suszy się pranie... szok!!). Pan wet powiedział, że pewnie cos zjadła, dał jakiś zastrzyk na wzmocnienie i tabletki przeciwko zakażeniom (??). I powiem szczerze, że psina się ożywiła. Jeszcze raz miała biegunkę... jasną!!

Posted

Może to rzezcywiście było tylko zatrucie.
Trzebaby jeszcze pieska obserwować i jak biegunka albo wymioty dzisiaj nie miną, to iść do innego weta.
Szczeniaczek powinien być minimum dwukrotnie zaszczepiony, a najlepeiej trzykrotnie.

Posted

Juz oddałam kolege razem z psem w ręce pani Małgosi (kakula)... Pani weterynarz, która czasami tymczasowo przechowuje psiaki w swoim gabinecie (Leon, Dars, Ali, Kłaczek)... Ufff... Bo ten wet wiejski to mnie przeraził... A Krzysiek po konsultacjach telefonicznych juz się w pani Małgosi zakochał... Jak każdy kto z nia obcuje... :loveu: Dziękuje .Ania. za ozdew... Ucałowania dla Pigwuni i reszty bandy...

Posted

Jak trafił do Małgosi, to mozna być już spokojnym o los szczeniaczka :lol:
Małgosia zajmie się nim na pewno wspaniale - będzie dobrze.
Pigwa już wymiziana, cała reszta też :razz:

Posted

W sobote wieczorem pojechali do schroniska... Pani Małgosia miała już zamkniętę... Parwowiroza jednak... Majka dostaje kroplówki i 6 zastrzyków codziennie... Dalej nic nie je i jest otępiała... I Tak strasznie płacze jak ja kłują... :-(

Posted

To niedobrze. :shake: Może oprócz schroniska, niech podjadą jeszcze do Małgosi, może ona coś jeszcze doradzi.
Trzymam kciuki za maluszka, walcz maleńka!

Posted

Dziękuje Wam bardzo... Krzysiek czytał i się wzruszał... Nie sądził, że można znaleźć pocieszenie poprzez jednoczenie się z ludźmi, których się nie zna... których łączy tylko (aż) wspólna pasja i miłość... Naprawde, bardzo dziękuję... ['] dla psiaków... :-(

• 2 years later...
Posted

Majeczko, to już tak dawno... byłabyś teraz piękną pannicą... :-(
Pamietam Cie jako radosnego szczeniaka, nie chcę mieć przed oczami małego, bezwładnego, kruchego ciałka :placz: