Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spotkał się ktoś z czymś takim ? U mojej suki zauważyłam to wczoraj podczas spaceru, bo widać to tylko wtedy, gdy dyszy. Wygląda to tak, jakby policzek po jednej stronie i fafle były bez czucia, wiszą bezwładnie i leci jej tamtędy ślina. Poza tym zachowuje się normalnie, ma apetyt, żadnych problemów ruchowych. Nie zauważyłam żadnej opuchlizny, ukąszeń, czy zgrubień w tamtej okolicy. Utrzymuje się to już prawie dobę, ale wolałam napisać najpierw tutaj, zanim pójdę do weta, bo obawiam się że możemy mieć duży problem z pokazaniem jej pyska lekarzowi- jest agresywna i nie daje się dotykać obcym Jakieś pomysły co to może być ??
Piszę tutaj, bo na dobrą sprawę nie wiem, do którego działu weterynarii to dopasować. Sunia ma 8 lat.

Posted

Problem z nerwami twarzowymi, mogą być przeziębione, mogła mieć mikro-wylew, w wersji pesymistycznej poważniejszy problem neurologiczny z nowotworem włącznie... Nie wydaje mi się, żeby było to coś bardzo groźnego, ale weterynarzowi warto to w najbliższym czasie pokazać.

Posted

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. Jesteśmy już po wizycie u weta, okazało się, że to porażenie nerwu twarzowego, tak jak przewidziałeś. Sunia dostaje zastrzyki ze sterydów i mamy nadzieję, że wszystko wróci do normy.