Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Propozycja p.Jacka jest na pewno bardzo dobra, bo pies miałby za darmo szkolenie. Gorzej ze znalezieniem właściciela, który będzie chciał poświecić mu tyle czasu. Co do moich znajomych, to będe ich mogła spytać za ok. tydzień, jak wrócą, ale z tego, co wiem, to oni pracują do 18 i nie sądzę, aby mieli tyle czasu dla Bruna:( Mają dorosłe dzieci, które z nimi mieszkają, ale oni już mają psa, małe dziecko (tu też pewno jak usłyszą, że pies pokazuje zęby, to ze względu na biegające po podwórku dziecko, moga zrezygnować na starcie), dlatego jakoś nie wierzę, że zgodzą się na to. Byli chętni, ale nie było wtedy mowy o jakiejkolwiek agresji. Oczywiście zapytam i przedstawię sytuację Bruna, ale widzę nikłe szanse:( Więc chyba pozostaje hotelik, czyli zebranie funduszy i intensywne poszukiwanie domku.

• Replies 731
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kajusza']moja deklaracja jest stała (20-30zł miesięcznie, może raczej 20zł a ew. więcej w zależności od miesiąca),

może poczekamy jeszcze tydzień - wtedy znajomi Koelki wracają z wakacji, niech się określą czy chcą Bruna (podejmą się pracy z nim pod kierunkiem p. Jacka, ewentualnie my dołożymy się do jego karmy). Jezli tak-to dobrze, bo nasz udział to "tylko" pomoc w utrzymaniu.

jeżeli nie - zaczynamy intensywnie zbierać fundusze na jego hotelik.
Jak piszesz - już mamy jakieś 130zł, jak sie postaramy to może wygramy ten bazarek fotograficzny (to będzie ok.200zł jednorazowo) to podaje link dla przypomnienia [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192150-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-)-II-Edycja-do-20.09[/URL] :-) potem jakis bazarki zrobimy, i na kilka miesięcy będzie :-)[/QUOTE]

Mamy glosowac, czy dodac jakies zdjecie??? Bo juz nie wiem :S Ja mam tylko fotę mojego Emila na rozwalonego na salonowej sofie :)
Jak się głosuje?

Posted

[quote name='koelka']Propozycja p.Jacka jest na pewno bardzo dobra, bo pies miałby za darmo szkolenie. Gorzej ze znalezieniem właściciela, który będzie chciał poświecić mu tyle czasu. Co do moich znajomych, to będe ich mogła spytać za ok. tydzień, jak wrócą, ale z tego, co wiem, to oni pracują do 18 i nie sądzę, aby mieli tyle czasu dla Bruna:( Mają dorosłe dzieci, które z nimi mieszkają, ale oni już mają psa, małe dziecko (tu też pewno jak usłyszą, że pies pokazuje zęby, to ze względu na biegające po podwórku dziecko, moga zrezygnować na starcie), dlatego jakoś nie wierzę, że zgodzą się na to. Byli chętni, ale nie było wtedy mowy o jakiejkolwiek agresji. Oczywiście zapytam i przedstawię sytuację Bruna, ale widzę nikłe szanse:( Więc chyba pozostaje hotelik, czyli zebranie funduszy i intensywne poszukiwanie domku.[/QUOTE]

Koleka, tak jak mowisz, zapytaj, zeby nie bylo, ze nie probowalismy. A my powoli szykujemy sie na akcję zbierania kasy.

Posted

[quote name='sundayrose']Mamy glosowac, czy dodac jakies zdjecie??? Bo juz nie wiem :S Ja mam tylko fotę mojego Emila na rozwalonego na salonowej sofie :)
Jak się głosuje?[/QUOTE]

głosować :-)
od jutra (bo od pólnocy mozna głosować) trzeba porozsyłać pw z prośbą o głosowanie, żeby Bruno dostał kasiore!!!!!

Posted

Jak pisalysmy wyzej, Koelka zorientuje sie w przyszlym tygodniu czy jej znajomi podjeliby sie pracy z Brunikiem. Niestety sa na to nikle sznse, wiec najprawdopodobniej trafi on w dobre rece Gabi, ale to jeszcze przeduskutujemy dzis z Kajusza i Koelka :)

Mamy juz czesc deklaracji, zrobimy bazarek, wiec jakos sie uda :)
Kajusza jeszcze walczy w konkursie na zdjęcie wakacyjne.
Tyle na razie wiesci...

Posted

jestem, ale na chwile tylko zaszłam!
wieczorem albo jutro zacznę rozsyłać prośby o pomoc, bo zaraz musze lecieeć i nie będę miała dostępu do kompa!!

Bruno nie poddawaj się, niedługo twój los sie odmieni!!!!!!!

Posted

[quote name='ancyk1']mam kilka torebeczek, sweter na zimę, płaszcz na zimę.Po prostu wyrosłam z nich rozmiarowo. Gdzie można dostarczyć część rzecz?[/QUOTE]

Fajnie, mamy pierwsze fanty. Trzeba zrobić zdjęcia tych rzeczy i potem ustalimy co dalej.
Jak cos zostanie kupione, to wlasciciel wysyla to do kupujacego na jego koszt chyba.
Ot co wiem. :)

Posted

[quote name='li1']Moja propozycja hoteliku dla Bruno

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/191412-Otwieramy-nowy-hotelik-dla-quot-dogomanackich-psow-quot-mamy-wolne-miejsca?p=15310610#post15310610[/URL][/QUOTE]

Li i tam właśnie Bruno się wybiera:bigcool::bigcool:
Potrzebujemy "tylko" deklaracji!!!

Dziewczyny Gabi zadeklarowała przekazanie rzeczy na bazarek dla Bruno:lol::lol: więc jak ktoś będzie odwoził Bruno do hoteliku to przekaże.
Ponadto, mama Gabi zadeklarowała 20zł miesięcznie dla psiaka!! Gabi DZIĘKUJEMY ogromnie za pomoc!! Uściskaj Mamę!:loveu::loveu::Rose::Rose:

Moja miesięczna deklaracja dla Bruna to też 20zł.
Czyli mamy już chyba 170zł, brakuje 230zł....

Posted

[quote name='sundayrose']Fajnie, mamy pierwsze fanty. Trzeba zrobić zdjęcia tych rzeczy i potem ustalimy co dalej.
Jak cos zostanie kupione, to wlasciciel wysyla to do kupujacego na jego koszt chyba.
Ot co wiem. :)[/QUOTE]

Jak będziecie miały zdjęcia fantów służę doradztwem i pomocą techniczną;):lol:

Posted

[quote name='anett']li i tam właśnie bruno się wybiera:bigcool::bigcool:
Potrzebujemy "tylko" deklaracji!!!

Dziewczyny gabi zadeklarowała przekazanie rzeczy na bazarek dla bruno:lol::lol: Więc jak ktoś będzie odwoził bruno do hoteliku to przekaże.
Ponadto, mama gabi zadeklarowała 20zł miesięcznie dla psiaka!! Gabi dziękujemy ogromnie za pomoc!! Uściskaj mamę!:loveu::loveu::rose::rose:

Moja miesięczna deklaracja dla bruna to też 20zł.
Czyli mamy już chyba 170zł, brakuje 230zł....[/quote]

Cudnie :) Wchodze zmordowana natłokiem pracy a tu takie wieści!!!!!:sweetCyb:
Dzięki wszystkim :modla:
Jeszcze dobra połowa została (ja przeliczę i zobaczę czy mogę dać więcej)
Mam tylko chwilkę, wiec krótko i uciekam.

Anett, zapewne będziemy potrzebowały pomocy i rady co do bazarku.
Ale to pozniej :)

Do pozniej!pa

Posted

[quote name='ancyk1']hey i jak tam akcja w Gorzowie? Odbędzie się? Ja mam nadzieję że wyzdrowieję bo grypsko mnie dopadło i czuje się potwornie[/QUOTE]

Odbędzie się! A jak!
Zapraszamy do Askany o 14.00!!!!

Zerwijmy łancuchy - beda budy, lancuchy, bedzie psi behawiorysta i bezplatne porady i konsultacje, bedzie wet z takaz samą ofertą :)
No.
pozdrawiam!

Posted

bylam dzisiaj w schronie i ....... Bruno już w innym boksie, większym, wyszedł z budy, totalna zmiana - sam podszedł do siatki, witał się, poszczekał (ale nie warczał ani razu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) w pewnym momencie nawet popiskiwał, żebym do niego mówiła! Pogłaskac go nie mogłam, bo siatka jest taka gęsta, że ręki sie nie włoży. W sobote postaram sie podjechać do schronu i go pokarmić! Aha - Bruno bardzo schudł :-( pewnie przez ten stres

Sundayrose, Koelka - będziecie w sobote w schronie?? moze któraś kupiłaby jakąs lepszą karme dla niego, niedużo, zobaczyc czy wogóle będzie jadł?? bo ja juz spłukana jestem bo kupiłam karmę dla Chudzinki i dokarmiam Zeusa ...

Posted

[quote name='Kajusza']bylam dzisiaj w schronie i ....... Bruno już w innym boksie, większym, wyszedł z budy, totalna zmiana - sam podszedł do siatki, witał się, poszczekał (ale nie warczał ani razu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) w pewnym momencie nawet popiskiwał, żebym do niego mówiła! Pogłaskac go nie mogłam, bo siatka jest taka gęsta, że ręki sie nie włoży. W sobote postaram sie podjechać do schronu i go pokarmić! Aha - Bruno bardzo schudł :-( pewnie przez ten stres

Sundayrose, Koelka - będziecie w sobote w schronie?? moze któraś kupiłaby jakąs lepszą karme dla niego, niedużo, zobaczyc czy wogóle będzie jadł?? bo ja juz spłukana jestem bo kupiłam karmę dla Chudzinki i dokarmiam Zeusa ...[/QUOTE]

:crazyeye:
Wow, no to chyba dobrze.
jasne, kupię karmę, ale on ma jedzenia pod dostatkiem tam, widzialam.
Bede w schronei w sobote - o 9.30 mam szkolenie u pana jacka i potem przyjade - pwenie ok 13.00

Co do zdjęc, to pozniej na to spojrze, bo w pracy czasu malo :shake:

Posted

Zapraszamy na niedzielną akcję do Askany [URL="http://www.zerwijmylancuchy.pl"]www.zerwijmylancuchy.pl[/URL]
To super, że u Bruna taka zmiana - może potrzebował choć więcej miejsca. Będe w sobotę w schronisku, więc może umówmy się na 13? A dla Bruna kupię trochę kiełbaski;)

Posted

[quote name='sundayrose']:crazyeye:
Wow, no to chyba dobrze.
jasne, kupię karmę, ale on ma jedzenia pod dostatkiem tam, widzialam.
Bede w schronei w sobote - o 9.30 mam szkolenie u pana jacka i potem przyjade - pwenie ok 13.00

Co do zdjęć, to później na to spojrze, bo w pracy czasu malo :shake:[/QUOTE]

Sundeyrose - wiem, że one mają co jeść, ale może jakąś puszkę, czy coś lepszego, dopóki nie przybierze troche ciałka :-),

ja postaram sie być w sobote ok. 15, bo pracuje rano!