Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas nie mialby budy tylko poslanko, bo zamieszkalby w srodku w budynku, żeby miał cały dzień z nami kontakt i mogl nas obserwowac i sie przyzwyczajac, wiem z doswidczenia, ze taka zmiana duzo daje i psiak nie majac wyboru pomalutku malymi kroczkami sie oswaja i dochodzi do równowagi tylko potrzeba czasu. Wiadomo jak reaguje na inne psy? Moze przy innym psie oswoilby sie szybciej? to tez nieraz jest dobry sposob, jak pies obserwuje innego psa i od niego sie uczy.

• Replies 731
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz doczytałam - ela nie może w sobote :-(

Natalia - zmień może tytuł (musisz wejśc w opcje zaawansowane) na jakis bardziej aktualny, że zbieramy na hotel czy cos w tym stylu???? tak sobie pomyślałam!!

Musimy ustalić z TOZ czy na ich konto mozna wpłacać z zapisem, że to na hotel dla Bruna!

Posted

[quote name='ancyk1']Anett jak się orientujesz w ogłoszeniach to zwracam się o pomoc, bo my z tego co wnioskuje to debiutujemy na dogo i jeszcze nie wiemy co i jak.
Ja powinnam się wybrać w sobotę jakby co. Każda godz pasuje. nr 606 454 230 Anka[/QUOTE]

Anka jasne, zawsze chętnie w ogłoszeniach pomogę ale dla Bruno myślę, że chwilowo nie ma co robić bo trudno wydawać takiego psa do adopcji:cool3:
Mam nadzieję, że u Gabi psiak szybko się otworzy i wtedy zrobimy mu kampanię reklamową;)

Posted

Oczywiście transport do Żar mogę zaoferować. Żeby tylko choć troszkę się Bruno oswoił i dał wyprowadzić z kojca... Też dorzucę coś do kieszonki Bruna, żeby mógł biedak wyjechać. Ustalimy tylko, gdzie będzie można wpłacać pieniądze.

Posted

No mówie Wam, ze Bruno mnie martwi :( On nie jest zainteresowany ludzmi, warczy... :(
No coz, trza probowac :S

Super dziewczyny, ze sie zainteresowalyscie Brunikiem. Ja tez sie doloze do deklaracji - przelicze tylko ile moge...
Moglby ktos bazarek ogarnac?

Dobra, to w sobote dojade do chronu o ktorej bede mogla...

Nie wiem, co i komu mialam jeszcze odpisac... :S

Posted

mi się wydaje, że i tak na taka dłuższą drogę trzeba mu dać jakies tabletki na uspokojenie, żeby był taki trochę "przymulony", od nas do Żar to troche jest, lepiej nie ryzykować jakiś niespodzianek. Lepiej niech chłopak pośpi w trakcie jazdy :-)

Ps. dzisiaj jak byłam w schronie, to para przyprowadziła młodego psiaka do oddania, bo "agresywny" - jaki agresywny??? był bez kagańca to raz, a dwa to raczej zalękniony niz agresyny, szkoda słów..... pies nie został przyjęty bo sie zdziwili, że muszą za to zapłacić. Ciekawe za ile dni go służby przywiozą, bo się włóczy po osiedlu.....

Posted

[I]Nie wiem, co i komu mialam jeszcze odpisac... :S[/I] to ja sie przypomnę: zmień tytuł :-)

Ps. [U]do moda:[/U] piszę post pod postem bo nie mogę edytować, ostatnio pół godziny czekałam i nie zedytował :-(

Posted

O ludzie , nie nadazam za Wami :))))

Super, ze moglby byc w domu :) Jak chodzil sam po wsi, to nie reagowal ani na inne psy, ani na koty... w schronie tez nie widze, aby szczekal, czy reagowal, ale tam nie widzi za wiele, wiec kto wie...
Koelka moglaby go wziac (super :) ), ale najpier sie upewnimy, czy to bezpieczne... ja wiozlam Bruna, bo sam wskoczyl do auta i zasnal raz dwa z tylu - nie mialam wtedy pojecia, ze on taki warczacy!

Wiem, ze dziewczyny zbieraja kase na prywatne konta - tak na potrzeby dogomanii, ale jakbysmy chciały zbierac na zewnatrz to lepiej na TOZ, choc nie wiem czy sie zgodza...

Posted

[quote name='Kajusza'][I]Nie wiem, co i komu mialam jeszcze odpisac... :S[/I] to ja sie przypomnę: zmień tytuł :-)

Ps. [U]do moda:[/U] piszę post pod postem bo nie mogę edytować, ostatnio pół godziny czekałam i nie zedytował :-([/QUOTE]

Kurde, nie wiem gdzie to zmienic :S szukam i szukam... pokombinuje pozniej, bo musze wychodzic :S

Posted

Jak bedziecie juz wiedziec czy Bruno napewno do nas przyjedzie i kiedy miałby przyjechac to dajcie znać :) bo widze ze sobota ewentualnie by wchodziła w gre, ale gdyby sie dalo to wolalabym zeby to byl piątek albo poniedziałek, bo przez weekend mnie prawie nie ma, z psiakami bedzie pracownik hoteliku, ale wolałabym być jak Bruno przyjedzie. Mowie o tym weekendzie teraz co będzie (11-12.09) później jestem już cały czas, no ale pilne wyjazdy tez sie zdarzają:angryy:

Posted

banerek
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190735-Bezpa%C5%84ski-pies-w-Baczynie-ko%C5%82o-Gorzowa-Wlkp.-PROSZ%C4%98-O-RAD%C4%98-i-pomoc"][IMG]http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/yy.jpg[/IMG][/URL]

podlinkowany...kopiujemy i do podpisu /w ustawieniach sygnatury/

Posted

[quote name='sundayrose'].................
Wiem, ze dziewczyny zbieraja kase na prywatne konta - tak na potrzeby dogomanii, ale jakbysmy chciały zbierac na zewnatrz to lepiej na TOZ, choc nie wiem czy sie zgodza...[/QUOTE]

Dokładnie:lol: jeżeli byłoby udostępnione konto TOZu można zrobić allegro cegiełkowe zawsze trochę wpłat spłynie dla psiaka
Tylko Gabi czy Ty możesz wystawiać rachunki za hotel?

Anita banerek IDEALNY!!:lol::lol: jesteś...Ty wiesz:loveu:

Posted

Dziękujemy za banerek :))))
Ale wiecie co, jest jeszcze takie schroniskowe zdjęcie, jak on opiera mordkę o kraty i patrzy w obiektyw - straszny smutasek tam jest... moze tamto zdjęcie będzie jeszcze bardziej chwytać za serce? Nie wiem tylko jak wklejac zdjecia :/
To tylko propozycja, ja ten banerek juz umieszczam w sygnaturze :)

Banerek chyba udało mi sie wkleić, ale z ta zmiana tematu watku to juz gorzej - wstyd i hańba :S

Posted

[quote name='sundayrose']Dziękujemy za banerek :))))
Ale wiecie co, jest jeszcze takie schroniskowe zdjęcie, jak on opiera mordkę o kraty i patrzy w obiektyw - straszny smutasek tam jest... moze tamto zdjęcie będzie jeszcze bardziej chwytać za serce? Nie wiem tylko jak wklejac zdjecia :/
To tylko propozycja, ja ten banerek juz umieszczam w sygnaturze :)

Banerek chyba udało mi sie wkleić, ale z ta zmiana tematu watku to juz gorzej - wstyd i hańba :S[/QUOTE]

O nie! Nie ma :(((((

Posted

Ja nadal szukam sposobu na zmianę tematu wątku - nie wiem gdzie i koniec :shake:
A ten banerek to trzeba uploadowac, dodac do sygantury i jeszcze raz potwierdzic zmiane podpisu - jeszcze tylko 3 hasla, dwa przekierowania, 4 zdrowaśki i juz jest banerek :cool1:

Posted

[quote name='ancyk1']widzę, że nie tylko ja miałam problemy z banerkiem wstawiałam go z 40 min i to z różnym skutkiem, ha ha. Normalnie geniusz komp ze mnie.[/QUOTE]

Ancyk, Twoj banerek nie jest podlinkowany chyba :S Czy tylko u mnie nie działa???
Najprosciej kopiowac i wkleic w sugnature i zapisac subskrybcję...

Posted

no to i ja zaczynam akcje pod tytułem "wklejanie banerka" :-)

..... i sobie wykrakałam z tym planowaniem - wczoraj jadąc wieczorem do domu stanęłam, a raczej mój samochód, i juz nie ruszyłam!!!! naszczęscie szło dwóch chłopaków-nastolatków i sami zaproponowali, że mi pomogą... pewnie nie spodziewali sie, że auto nie ruszy ... i popchali mnie spory kawałek do jakiegos parkingu!!! a mówią, że młodziez to tylko dopalacze wciąga i bazgra po ścianach!!!
tak więc mam pytanie: czy w sobotę moge sie z którąś zabrac samochodem do schroniska???? bo niewiem czy juz będę zmotoryzowana :-(

Posted

[quote name='Kajusza']no to i ja zaczynam akcje pod tytułem "wklejanie banerka" :-)

..... i sobie wykrakałam z tym planowaniem - wczoraj jadąc wieczorem do domu stanęłam, a raczej mój samochód, i juz nie ruszyłam!!!! naszczęscie szło dwóch chłopaków-nastolatków i sami zaproponowali, że mi pomogą... pewnie nie spodziewali sie, że auto nie ruszy ... i popchali mnie spory kawałek do jakiegos parkingu!!! a mówią, że młodziez to tylko dopalacze wciąga i bazgra po ścianach!!!
tak więc mam pytanie: czy w sobotę moge sie z którąś zabrac samochodem do schroniska???? bo niewiem czy juz będę zmotoryzowana :-([/QUOTE]

Ze mna się oczywiście możesz zabrać, tylko ja nie wiem jeszcze o ktorej bede jechac - mam to szkolenie przed poludniem :)
Ale jakbyś nie miała dogodnego dojazdu, to zapraszam :)

Posted

Młodzież jest wspaniała, wiem coś na co dzień mam z nimi kontakt:razz:. Ja magę również zabrać Cię do schronisko, tylko jeszcze nie wiem czy na 100% pojadę.:roll: