Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, jestem tu nowa. Mam prośbę...

Szwagierka ma Yorka i poprosiła mnie o uszycie dla niego jakiegoś oryginalnego ubranka na zimę - takiego ocieplanego kombinezonu, bo piesek marznie. Szyć trochę umiem, ale bez wykroju nie dam rady. Czy ktoś Z Was mógłby mi pomóc ?

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Posted
Np. tutaj. Będziesz musiała tylko dopasować rozmiar.

Witam

I mam ogromną prośbę otóż ta stronka nie chce sie otworzyć. Mogę prosić o taki krój PILNE. Gdyż wyjeżdżam w góry z Jeerym i muszę mu uszyć ubranko.

Z góry dziękuję

Pozdrawiamy

Tygrysek&Jerry

Posted

I mam ogromną prośbę otóż ta stronka nie chce sie otworzyć.

Tygrysku, to nie jest moja stronka - ja ją znalazłam w necie. Dzisiaj rano mnie też nie chciała się otwierać, ale teraz otworzyła się. Więc spróbuj jeszcze raz. A poza tym masz teraz również kombinezon od eleny! Powodzenia z szyciem.
Posted

Adiraja, nie martw się, już wyjaśniam!

Trzeba zmierzyć długość piesia - i to jest linia AB. Tą długość trzeba podzielić na ilość klatek, to otrzymamy rozmiar w cm jednej klatki. Potem trzeba zrobić siatkę z takich klatek i odrysować wykrój. :D

Koło literki B będzie mordka, a koło A ogonek.

Linia AB to linia plecków, można tam zrobić zapięcie na zamek albo rzep.

To ja piszę o tym "moim" wykroju. A w tym od Flaire jest podobnie, tylko inne literki... :wink:

Posted

Dziękuję Eleno! Jesteś kochana i powoli rozjaśniasz ciemnicę w mojej mózgownicy :D

Mam wyciąć dwa takie elementy? ( to jest z nogawkami , czy jak?)

Czy jakimś cudem z tego jednego kawałka po zeszyciu wyczaruje extra kubrak? :-? :)

Proszę się ze mnie nie śmiać... jestem początkująca :oops: :wink:

Kurs szycia przez net , to nie jest prosta sprawa... :wink: :P :wink:

Posted

Adirajo, wcale się nie śmieję, sama "trochę" się głowiłam nad tym wykrojem, pomyliłam przód z tyłem i nic mi nie wychodziło. :D

Tak, trzeba wyciąć 2 elementy razem z nogawkami i jedną "gruszkę" z podwójnie złożonego materiału do brzuszka. Nogawki zszywamy tak: kółeczko z kółeczkiem, krzyżyk z krzyżykiem i dołączyć brzuszek. Powodzenia! :lol:

Posted

Wielkie dzięki Eleno! Teraz już mniej więcej załapałam :lol:

Mam teraz kilka dni wolnego i spróbuję dać sobie z tym radę. :)

Jutro zakupię potrzebne akcesoria - materiał i jakieś ozdóbki i zabiorę się za szycie wystrzałowej kreacji! :wink: :)

Posted

Ja też dziękuję elena za wyjaśnienie trochę nie kumałam tego wykroju ale po twoich wyjaśnieniach nic dodać nic ująć tylko zabrać się do roboty :P . Koło wtorku ubranko powinno być gotowe to zarzucę zdjecia o ile będzie co pokazać :wink:

Pozdrawiamy

Tygrysek&Jerry

Posted

No tak, to Wy pewnie szybciej ode mnie uszyjecie! :wink:

Bo ja już 2 tyg. temu zaczęłam to szycie, ale ciągle brakuje czasu i chęci też żeby to skończyć! :cry:

Ale jak tylko Wasze ubranka będą gotowe to proszę o fotki! :)

Posted

Flaire , jak tylko będę mogła , to oczywiście! :D

Zakupy przełożyłam na poniedziałek , bo dziś korzystając z pogody poczyniłam wielkie porządki! :lol:

Ale zabiorę się dziś za rysowanie wykroju... co pewnie też łatwe nie będzie (dla mnie i mego wątpliwego talentu) :D :wink: :D

Posted
No tak, to Wy pewnie szybciej ode mnie uszyjecie! :wink:

Bo ja już 2 tyg. temu zaczęłam to szycie, ale ciągle brakuje czasu i chęci też żeby to skończyć! :cry:

Ale jak tylko Wasze ubranka będą gotowe to proszę o fotki! :)

elena, byle byś do przyszłej zimy skończyła, bo teraz już wiosna idzie :wink: !
Posted

Witam dziewczyny:)

Śmiać mi się chce jak słyszę te objaśnienia co do czego przyszyć :)

bo sama raczej nie mam o tym żadnego pojęcia, ale gwarantuję, że gdybyście miały taka mamę jak ja :) to śliczne czerwone ubranko byłoby gotowe już po trzech godzinach :)

Na początku zimy wyczarowała super czerwony polarek. Jeśli chcecie zrobię mu sesję fotograficzną :)

pozdrawiam

Posted

Witam

Jasne ze chcemy fotki :lol: Ja właśnie zaczęłam przymiarki i prowizoryczne ubranko już uszyła ale z tym jest roboty że hej ale co sie nie robi dla naszych kochanych yoreczków :P Może sie zdecyduje i zapodam te prowizorki :wink:

Pozdrawiamy

Tygrysek&Jerry

Posted

Oto Jerry w przymiarce :)

Narazie wzięłam jakiś stary materiał i uszyłam mu taką prowizorkę żeby wiedzieć co poprawić i będzie trochę zmian wtym kroju :wink: .

_228703_n.jpg

Sami ocencie :D

Pozdrawiamy

Tygrysek&Jerry

Posted

tygrysku,

Widac, ze masz zdolnosci krawieckie :-) Fajny kubraczek i jaki ma ladny kolorek :-)

Wydaje mi sie, ze kroj moze byc troszke pelniejszy z przodu.

Jesli chcesz to do Katowic przywioze kupione kubraczki, bedziesz mogla zobaczyc jak wysoko sa wykonczone :-)

pozdrawiam,

Posted

Tygrysku jestem pełna podziwu!

Myślę , że po dopracowaniu wyjdzie z tego ekstra ciuch dla Jerrego :)

Ja coś nie mogę się zabrać... nawet za narysowanie wykroju :oops:

Ale coś czuję , że następną fotką zmobilizujesz mnie na całego! :wink: :)

Posted

Brawo dziewczyny - choćby za same chęci :P

Ja chyba pójdę na łatwiznę i kupię swojemu psiaczkowi gotowe ciuszki ale dopiero na jesieni bo teraz to już chyba nie ma za bardzo sensu (on wciąż jeszcze rośnie)

Tygrysku gratuluję szybkości w realizacji zamierzeń :P :wink:

Posted

Dziękuję Wam za miłe słowa choc ubranko to tylko prowizorka jak jus mówiłam.

Wind

Z miłą chęcią bym zobaczyła te ubranka tylko jak ja cię znajdę w tym tłumie i poznam ze to ty :(

Pozdrawiamy

Tygrysek&Jerry