Alanta Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Witajcie, jestem tu nowa. Mam prośbę... Szwagierka ma Yorka i poprosiła mnie o uszycie dla niego jakiegoś oryginalnego ubranka na zimę - takiego ocieplanego kombinezonu, bo piesek marznie. Szyć trochę umiem, ale bez wykroju nie dam rady. Czy ktoś Z Was mógłby mi pomóc ? Quote
Flaire Posted November 17, 2003 Posted November 17, 2003 Np. tutaj. Będziesz musiała tylko dopasować rozmiar. Quote
tygrysek-kr Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Np. tutaj. Będziesz musiała tylko dopasować rozmiar. Witam I mam ogromną prośbę otóż ta stronka nie chce sie otworzyć. Mogę prosić o taki krój PILNE. Gdyż wyjeżdżam w góry z Jeerym i muszę mu uszyć ubranko. Z góry dziękuję Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
elena Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 tygrysku! Znalazłam całkiem fajny wykrój kombinezonu i już prawie uszyłam według niego ubranko dla swojej Bijou. http://yorshiki.narod.ru/kombinezon.htm Quote
Flaire Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 I mam ogromną prośbę otóż ta stronka nie chce sie otworzyć. Tygrysku, to nie jest moja stronka - ja ją znalazłam w necie. Dzisiaj rano mnie też nie chciała się otwierać, ale teraz otworzyła się. Więc spróbuj jeszcze raz. A poza tym masz teraz również kombinezon od eleny! Powodzenia z szyciem. Quote
tygrysek-kr Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Dziękuje Wam bardzo za wykroje. Ale Jerry bedzie miał ubranko :lol: Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
Adiraja Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 To ja jestem straszne tumanesku... patrzę na te wykroje i za nic nie kumam co z czym i jak... :oops: Quote
elena Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Adiraja, nie martw się, już wyjaśniam! Trzeba zmierzyć długość piesia - i to jest linia AB. Tą długość trzeba podzielić na ilość klatek, to otrzymamy rozmiar w cm jednej klatki. Potem trzeba zrobić siatkę z takich klatek i odrysować wykrój. :D Koło literki B będzie mordka, a koło A ogonek. Linia AB to linia plecków, można tam zrobić zapięcie na zamek albo rzep. To ja piszę o tym "moim" wykroju. A w tym od Flaire jest podobnie, tylko inne literki... :wink: Quote
Adiraja Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Dziękuję Eleno! Jesteś kochana i powoli rozjaśniasz ciemnicę w mojej mózgownicy :D Mam wyciąć dwa takie elementy? ( to jest z nogawkami , czy jak?) Czy jakimś cudem z tego jednego kawałka po zeszyciu wyczaruje extra kubrak? :-? :) Proszę się ze mnie nie śmiać... jestem początkująca :oops: :wink: Kurs szycia przez net , to nie jest prosta sprawa... :wink: :P :wink: Quote
elena Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Adirajo, wcale się nie śmieję, sama "trochę" się głowiłam nad tym wykrojem, pomyliłam przód z tyłem i nic mi nie wychodziło. :D Tak, trzeba wyciąć 2 elementy razem z nogawkami i jedną "gruszkę" z podwójnie złożonego materiału do brzuszka. Nogawki zszywamy tak: kółeczko z kółeczkiem, krzyżyk z krzyżykiem i dołączyć brzuszek. Powodzenia! :lol: Quote
Adiraja Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Wielkie dzięki Eleno! Teraz już mniej więcej załapałam :lol: Mam teraz kilka dni wolnego i spróbuję dać sobie z tym radę. :) Jutro zakupię potrzebne akcesoria - materiał i jakieś ozdóbki i zabiorę się za szycie wystrzałowej kreacji! :wink: :) Quote
Flaire Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 A jak skończysz, to nam wstawisz zdjęcie, prawda? :D Quote
tygrysek-kr Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 Ja też dziękuję elena za wyjaśnienie trochę nie kumałam tego wykroju ale po twoich wyjaśnieniach nic dodać nic ująć tylko zabrać się do roboty :P . Koło wtorku ubranko powinno być gotowe to zarzucę zdjecia o ile będzie co pokazać :wink: Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
elena Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 No tak, to Wy pewnie szybciej ode mnie uszyjecie! :wink: Bo ja już 2 tyg. temu zaczęłam to szycie, ale ciągle brakuje czasu i chęci też żeby to skończyć! :cry: Ale jak tylko Wasze ubranka będą gotowe to proszę o fotki! :) Quote
Adiraja Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 Flaire , jak tylko będę mogła , to oczywiście! :D Zakupy przełożyłam na poniedziałek , bo dziś korzystając z pogody poczyniłam wielkie porządki! :lol: Ale zabiorę się dziś za rysowanie wykroju... co pewnie też łatwe nie będzie (dla mnie i mego wątpliwego talentu) :D :wink: :D Quote
Flaire Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 No tak, to Wy pewnie szybciej ode mnie uszyjecie! :wink: Bo ja już 2 tyg. temu zaczęłam to szycie, ale ciągle brakuje czasu i chęci też żeby to skończyć! :cry: Ale jak tylko Wasze ubranka będą gotowe to proszę o fotki! :) elena, byle byś do przyszłej zimy skończyła, bo teraz już wiosna idzie :wink: ! Quote
Sarah_S Posted March 13, 2004 Posted March 13, 2004 Witam dziewczyny:) Śmiać mi się chce jak słyszę te objaśnienia co do czego przyszyć :) bo sama raczej nie mam o tym żadnego pojęcia, ale gwarantuję, że gdybyście miały taka mamę jak ja :) to śliczne czerwone ubranko byłoby gotowe już po trzech godzinach :) Na początku zimy wyczarowała super czerwony polarek. Jeśli chcecie zrobię mu sesję fotograficzną :) pozdrawiam Quote
tygrysek-kr Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Witam Jasne ze chcemy fotki :lol: Ja właśnie zaczęłam przymiarki i prowizoryczne ubranko już uszyła ale z tym jest roboty że hej ale co sie nie robi dla naszych kochanych yoreczków :P Może sie zdecyduje i zapodam te prowizorki :wink: Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
tygrysek-kr Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Oto Jerry w przymiarce :) Narazie wzięłam jakiś stary materiał i uszyłam mu taką prowizorkę żeby wiedzieć co poprawić i będzie trochę zmian wtym kroju :wink: . Sami ocencie :D Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
Wind Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 tygrysku, Widac, ze masz zdolnosci krawieckie :-) Fajny kubraczek i jaki ma ladny kolorek :-) Wydaje mi sie, ze kroj moze byc troszke pelniejszy z przodu. Jesli chcesz to do Katowic przywioze kupione kubraczki, bedziesz mogla zobaczyc jak wysoko sa wykonczone :-) pozdrawiam, Quote
Adiraja Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Tygrysku jestem pełna podziwu! Myślę , że po dopracowaniu wyjdzie z tego ekstra ciuch dla Jerrego :) Ja coś nie mogę się zabrać... nawet za narysowanie wykroju :oops: Ale coś czuję , że następną fotką zmobilizujesz mnie na całego! :wink: :) Quote
Gosiek Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Brawo dziewczyny - choćby za same chęci :P Ja chyba pójdę na łatwiznę i kupię swojemu psiaczkowi gotowe ciuszki ale dopiero na jesieni bo teraz to już chyba nie ma za bardzo sensu (on wciąż jeszcze rośnie) Tygrysku gratuluję szybkości w realizacji zamierzeń :P :wink: Quote
tygrysek-kr Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Dziękuję Wam za miłe słowa choc ubranko to tylko prowizorka jak jus mówiłam. Wind Z miłą chęcią bym zobaczyła te ubranka tylko jak ja cię znajdę w tym tłumie i poznam ze to ty :( Pozdrawiamy Tygrysek&Jerry Quote
Recommended Posts