kameralna Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='paulinken']Na bezpłatne w Metro tylko z cafeanimal - ale tam jest mnóstwo psów codziennie dodawanych... Można w Metro wykupić ogłoszenie - ze zdjęciem, ok. 40 zł to kosztuje (na Poznań, Warszawa droższa)[/QUOTE] 40 zł to nie jest wielka kwota. Trzeba spróbować! Chętnie się dorzucę ale wpłatę mogłabym zrobić dopiero 28.03. To co, ogłaszamy, że potrzeba grosików na ogłoszenie? Quote
kamilka91 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Ja też mogę się dorzucić, to nie majątek... Quote
kameralna Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='kamilka91']Ja też mogę się dorzucić, to nie majątek...[/QUOTE] I jeszcze kilka osób i Rufus miałby ogłoszenie :) Ale to na razie nasze rozważania teoretyczne. Potrzebujemy konkretów. Mało nas tu na wątku... Quote
kamilka91 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Nie wiem, jak mogłabym ściągnąć więcej ludzi. Rufus nie jest umierający, nie siedzi w schronisku 10 lat, nie jest super piękny, nie jest szczeniakiem, jest zwykły... Takie wątki są na ogół omijane z daleka :shake: Quote
paulinken Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja zazwyczaj wysyłam kilkadziesiąt PW, część ludzi odpowiada... To co, Metro? Quote
Iljova Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Witam wszystkich i Ciebie psiaczku. Dzisiaj trafiłam na ten wątek. I przyszło mi do głowy pytanie "czy jest jakakolwiek szansa, nadzieja na to żeby psiaków które potrzebują naszej pomocy na skutek działań pseudo ludzi kiedyś zaczęła się zmniejszać" finansowo nie pomogę, bo niestety nie mam. Czy robiłyście wydarzenie na FB? Quote
paulinken Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='Iljova']Witam wszystkich i Ciebie psiaczku. Dzisiaj trafiłam na ten wątek. I przyszło mi do głowy pytanie "czy jest jakakolwiek szansa, nadzieja na to żeby psiaków które potrzebują naszej pomocy na skutek działań pseudo ludzi kiedyś zaczęła się zmniejszać" finansowo nie pomogę, bo niestety nie mam. Czy robiłyście wydarzenie na FB?[/QUOTE] Z tego co wiem, nikt nie robił. Quote
Iljova Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Więc mam pytanie czy któraś ma konto na FB. Ja wiem jak je zrobić, ale nie mam netu do komputera, korzystam w komórce i niestety nie idzie utworzyć sensownego wydarzenia. A z tego co widzę na różnych wątkach jest to dodatkowa szansa na zdobycie fundusz. Jeśli ktoś miałby konto ale nie bardzo wiedział jak to zrobić to mogę pomóc. Quote
paulinken Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ja też mam, ale mam beznadziejnych znajomych... Quote
kamilka91 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ja mam paru 'zwierzęcych', myślę, że coś by się dało zrobić... Spróbować zawsze warto ;) Tylko nie wiem jak... No i jakiś tekst by się przydał. Quote
kameralna Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Kamilka, znajomi się znajdą :) Myślę, że Rufuska trzeba przedstawić zgodnie z prawdą, jako wyjątkowego, zdolnego psa po szkoleniach, który marnuje się w schronisku. Nie chcemy, żeby umarł z tęsknoty za ludźmi, domem, zwykłym, normalnym życiem poza kratami. Są zdjęcia a Wy widzicie się z Rufuskiem, macie swoje spostrzeżenia, wrażenia - piszcie, tak jak czujecie. Ktoś się odezwie, może jeszcze tej wiosny Rufus mógłby znaleźć dom :) Warto zrobić tego FB. Quote
Iljova Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Cześć Rufusiku !!! :-) Co u Ciebie słychać ? Quote
kamilka91 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Potrzebny jest jakiś tekst taki typowo fejsbukowy, nie jak do innych ogłoszeń. Ja pisać zupełnie nie potrafię, piszę tylko tak roboczo, a tu potrzeba czegoś konkretnego... :shake: Iljova, dzięki ;) Quote
Iljova Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Proszę bardzo jeśli pomogłam to bardzo się cieszę :-) może kiedyś doczekam się netu do komputera i będę mogła robić różne rzeczy. Quote
paulinken Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ja spróbuję coś pomóżdżyć, ale nawet go na oczy nie widziałam... Quote
kameralna Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Dziewczyny z talentem literackim, nie chować się :) Ustalmy, co wiemy o Rufusiku? Jaki jest, co lubi? Jakieś zabawne albo wzruszające sytuacje? Piszcie, coś sklecimy wspólnymi siłami :) Quote
Iljova Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 A jak Rufusik trafił do schroniska ? Czy wiadomo coś o jego przeszłości ? Quote
kamilka91 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Nie wiem, mogę sprawdzić, ale to dopiero w sobotę byłoby... Quote
Iljova Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Nie ma sprawy. Będę czekała cierpliwie :-) bo jeśli byłyby takie informacje dobrze byłoby umieścić je na FB czy w ogłoszeniach. Quote
kamilka91 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Wiem. Zawsze to sprawdzam, ale w przypadku Rufusa to nie ja zakładałam jego wątek na forum schroniska, i dlatego nie wiem... Coś o nim - raczej spokojny. Nie nadaje się do dzieci - potrafi pokazać, że coś mu się nie podoba. Dogaduje się z innymi psami, nie jest dominujący, ale do takich superuległych również nie należy. Komendy wykonuje z dużą dokładnością, chętnie się uczy. Początkowo minimalnie nieufny, ale jak już się do kogoś przywiąże, to łazi za nim krok w krok. Spryciarz. Więcej powinna powiedzieć Nastka, która chwilowo nam gdzieś tu zaginęła... Quote
Iljova Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Pewnie jak znajdzie chwilę to się pojawi. :) wtedy może napisze coś jeszcze o psiaku Quote
Recommended Posts