Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To co, spinamy się wszyscy tu obecni i rozsyłamy wątek Mańka? Może akurat ktoś zdecyduje się na tymczas. Nie ma co podrzucać tylko wątku, trzeba zacząć konkretniej działać! Pomożecie Maniusiowi znaleźć dom?

Posted

Maniuś nie potrzebuje dużo. Kogoś, kto zabierze go na spacer, kto czasem pogłaska za uchem (ale nie za często, bo się chłopak denerwuje, jak się go głaska, a on nie ma akurat ochoty ;) ). Kogoś, kto zapewni pełną michę (jak się ktoś zdecyduje na tymczas, to z karmą pomożemy). Kogoś cierpliwego, kto nie zrazi się, że Maniek nie umie zachowywać czystości. Nie jego wina, nikt go tego nie nauczył. A przede wszystkim kogoś, kto da ten pierwszy, prawdziwy dom.

Posted

Michał, który w tygodniu sprząta w azylu i karmi psy stwierdził dzisiaj, że Maniek się zmienił. Nie widział go 2 miesiące. Według niego zrobił się bardziej żywiołowy, radośniej biega. Nie stracił jeszcze nadziei.

Posted

Ja byłam w wielkim szoku, Wy pewnie też będziecie :eviltong:

W sobotę miałam telefon. Dzwonił Pan, że córka znalazła w internecie ogłoszenie adopcyjne. Psiak mieszka u nas w azylu i szukamy dla niego domu, a to jest ich zaginiony Blaki :crazyeye: Że on ma zdjęcia, książeczkę i stoi u nas pod azylem i bardzo chciałby go zabrać do domu, że ten psiak to senior i w ogóle. Z jednej strony byłam zła, że tak długo psiak był u nas, ale jak zobaczyłam ich miłość do niego, to cała złość mi przeszła. To nie są źli ludzie, tylko trochę nierozgarnięci. Szukali psa w schronisku w Legnicy, chodzili po całej okolicy. Niestety nie wpadli na to, że w Głogowie działa stowarzyszenie zajmujące się zwierzętami :eviltong:

W każdym razie - pan zwracał się do niego "synku mój" ;) Blaki przyjechał jako szczeniak do Głogowa z Łodzi. Aktualnie ma 17 lat. Pan był też wczoraj w azylu, cieszył się, mówił, że kot Blakiego poznał, pies też, a z drugim psem, który nie znał Blakiego wcześniej już się zaprzyjaźnił. Zapraszał w odwiedziny i nie omieszkam wpaść :eviltong: Ale myślę, że będzie dobrze.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...