ewatonieja Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 niulka jesli możes to edytuj posty bo na tym forum nie wolno pisać jednego pod drugim takie sa zasady a chcemy żebyś została z nami dłużej i jak wszystko pojdzie dobrze to dawała relacje ze wspólnego życia z Kizzy :) Quote
elinka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Dziewczyny, trzeba działać szybko! Dzisiaj byłam na wizycie przed adopcyjnej w sprawie Abbi i jest szansa na transport dla Kizzy razem z Abbi do Żnina w tę sobotę. Czy jest ktoś na Dogo ze Żnina, kto jutro mógłby zrobić u niulki1992 wizytę przed adopcyjną? Mam informację od mamy niulki, że jutro Panie mogą czekać cały dzień na wizytację. Do godz.14:00 na wolontariuszkę będzie czekać w domu Pani Ania, a po tej godzinie czekać będzie niulka i teściowa. Mnie rano na Dogo nie ma, ale w razie czego posyłam adres i telefon niulki na PW do ewatonieja. Także można spróbować poszukać kogoś na pilną wizytę tutaj. Nikogo, co prawda ze Żnina tam nie ma, ale na przykład Wągrowiec jest już blisko: http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=2 Dziewczyny, działajcie i powodzenia! Quote
elinka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Mam nadzieję, że wszystko się uda, domek wypadnie dobrze i Kizzy jutro pojedzie z Abbi http://www.dogomania.pl/threads/185351-ABBI-ma%C5%82a-bia%C5%82a-chodz%C4%85ca-%C5%82agodno%C5%9B%C4%87-JEDZIE-DO-DOMKU!!!?p=15223754&viewfull=1#post15223754 Quote
sylwiaso Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dziewczyny ja też czekam z niecierpliwością!!!! Panie będą zadowolone z suni jest naprawdę fajna kobietka!!! Quote
ewatonieja Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 nie ma nikogo kto mógłby przeprowadzić wizytę i co teraz? sylwio anito? Quote
elinka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ewatonieja napisał(a):nie ma nikogo kto mógłby przeprowadzić wizytę i co teraz? sylwio anito? A do kogo dzisiaj pisałyście o zrobienie tej wizyty? Na kujawsko-pomorskim jest kilka osób z Dogo, mogę teraz jeszcze do paru Cioteczek z prośbą o tę wizytę napisać. Może by się udało coś na jutro zorganizować? A jeśli nie to jest jeszcze opcja wizyty po adopcyjnej. Można się umówić z Panią Anią na wizytę już po przyjeździe do niej Kizzy. Za tydzień najprawdopodobniej będę w Żninie, więc nawet ja mogłabym wtedy odwiedzić Kizzy w jej nowym domku i zrobiłabym tę wizytę. Na Dogo już niejeden raz na takich warunkach piesek pojechał do swojego domu. Quote
fidorek Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ojej nie było mnie jeden dzień a sporo się tu zadziało:) ta Pani o której pisałam dziś albo jutro odwiedzi Sylwię i czeka ją jeszcze oczywiście wizyta adopcyjna. Sama jestem ciekawa jakie będą newsy. Jutro się wszystko wyklaruje czy Kizzy ma juz domek czy nadal szukamy. Dam znać jak tylko coś się dowiem dam Ci znać Niulka. Quote
elinka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No to Kizzy pewnie nie pojedzie z Abbi do Żnina bo wyjazd był planowany na dzisiejszą noc, a w Łodzi samochód będzie jutro wcześnie rano. http://www.dogomania.pl/threads/185351-ABBI-ma%C5%82a-bia%C5%82a-chodz%C4%85ca-%C5%82agodno%C5%9B%C4%87-JEDZIE-DO-DOMKU!!!?p=15223754&viewfull=1#post15223754 Quote
fidorek Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 dziś będę jeszcze dzwoniła do Sylwii jak tylko coś się dowiem dam znać Quote
fidorek Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Kizzy ma już swój domek:) Jutro pojadę jeszcze sprawdzić czy wszystko jest ok w nowym miejscu i pożegnać się z sunią;(. Dziękuję bardzo za pomoc wszystkim zaangażowanym przede wszystkim Sylwii i Natalii. Niulka mam nadzieję, że znajdzie się psinka która podbije Twoje serce. Quote
sylwiaso Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Odjechała Kizzy!!!:-(zostanie w mojej pamięci na zawsze!!!Życzę jej szczęścia i miłości w nowej rodzinie.Zakręciła mi się łezka w oku jak samochód ruszył Kizzy zostawiłaś miłe wspomnienia w naszej rodzinie.Niech Ci się szczęści!!!:multi: Quote
niulka1992 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Cieszę się, że Kizzy znalazła domek :) A ja dalej szukam pieska :D Quote
elinka Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 fidorek napisał(a):Kizzy ma już swój domek:) Jutro pojadę jeszcze sprawdzić czy wszystko jest ok w nowym miejscu i pożegnać się z sunią;(. Dziękuję bardzo za pomoc wszystkim zaangażowanym przede wszystkim Sylwii i Natalii. Niulka mam nadzieję, że znajdzie się psinka która podbije Twoje serce. fidorek, a czy Kizzy zamieszka w domku czy w bloku? No i czy ta Pani mówiła Ci może jak zmierza dać sobie radę z wyciem Kizzy, gdy sunia zostanie sama w domu? A może Kizzy będzie miała tam do towarzystwa jakieś zwierzątko? niulka1992 napisał(a):Cieszę się, że Kizzy znalazła domek :) A ja dalej szukam pieska :D niulka1992, bardzo się cieszę, że nadal szukasz pieska. To oznacza, że kolejny biedak będzie też miał szansę na domek. No i nie martw się! Na Dogomanii jest wiele piesków, które szukają domów. Na wątku 25domków są nawet psy podobne do Kizzi. Jestem pewna, że szybko jakiegoś psa dla siebie znajdziesz. Zaraz wyślę Ci e-maila ze zdjęciami kilku. Quote
fidorek Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Kizzy zamieszkała w bloku, ale Ci Państwo często wyjeżdżają do rodziny na wieś więc tam mam nadzieję się trochę się wyszaleje. Ta pani nie pracuje i między innymi dlatego szukali dla siebie towarzysza. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i że domek okaże się już tym ostatecznym prawdziwym. Jak dziś jeszcze jak byliśmy to Kizzy większość czasu spędziła przy naszej nodze:-( chociaż chyba w pierwszej chwili nie poznała..ale za kilka dni na pewno już się zadomowi i świata poza nową Panią nie będzie widziała. Quote
fidorek Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Kizzy ma się dobrze. Pani ją chwaliła, że i grzeczna i nie brudzi i że już się bardzo przywiązała. Ponoć próbuje wymuszać domowe jadło zamiast suchej karmy ale problemów z pięknością nie ma:multi: Quote
elinka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 A czy jakieś zdjęcia dziewczynki z nowego domku będą? :modla::modla: Quote
ania27 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 U Kizzy wszystko w porządku:) Już się przyzwyczaiła do nowych warunków i wydaje mi się, że nas polubiła. Nadal boi się mężczyzn,jest nieufna wobec obcych. Najlepiej się czuje, kiedy zostajemy w domu same. Uwielbia chodzić na spacery. W stosunku do innych psów różnie się zachowuje. Ma swoich ulubionych "kolegów", z którymi się bawi. Na niektóre psy szczeka już z daleka, a niektórych się boi i udaje, że ich nie zauważa. Zachowuje się już coraz lepiej kiedy zostaje sama, chyba się już przyzwyczaiła. Kiedy wracam do domu wychodzi zaspana z pokoju. Przekonała się już do suchej karmy, chociaż nie jest to jej ulubione danie. Wydaje mi się, że na początku tęskniła za swoją poprzednią panią i dlatego nie chciała jeść. Była bardzo wystraszona i zagubiona. Ale teraz już chyba do mnie przekonała, widać poprawę w jej zachowaniu. Czuje się o wiele pewniej i bezpieczniej. Mam nadzieję, że za jakiś czas będzie potrafiła w pełni zaufać człowiekowi. Quote
Recommended Posts