Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani!!
We czwartek 29 lipca około godziny 22, przy lesie w Żorach na ulicy Kleszczowskiej porzucono psa w typie owczarka !! Widziano nie duży, czarny lub ciemno granatowy, 3 drzwiowy samochód osobowy podobny do golfa, opla corsy. Pies biegł za samochodem, niestety samochód był szybszy ;-( Jeśli zauważyliście, że ostatnio nagle komuś "zniknął" pies to bardzo proszę o kontakt na meila.

Sunia przez 20 godzin nie opuszczała ulicy Kleszczowskiej, siedziała i wyraźnie czekała :-(

W chwili obecnej przebywa na terenie pewnego zakładu w Żorach, lecz tam jest już starsza suka, która jest do suni bardzo agresywna :-(
Nie wiem czy uda się je zakolegować :-( Strażnicy obiektu od wczoraj zamiast pilnować terenu to zajmuja się oswajaniem suk, jak na razie bez efktu :-(
Sunia na obchodzie terenu nie spuszcza strażnika z oczu, chodzi za nim jak cień i to luzem bez smyczy :-)
Już wiadomo że uwielbia się czesać i tulić, jest bardzo przyjazną suczką :-)

Niestety jeśli stara suka nie zaakceptuje młodszej i jeśli nie znajdę nowego domku dla niej to sunia będzie musiała iść do schroniska :-((
Jezu, przecież ona tam strasznie będzie cierpieć !
Kurcze, może byłby ktoś chętny na nią, może ktos stracił ostatnio pieska i chciałby nowego ??

Ja bym wzieła tą sunie, ale mam Hektora, kota, dwa węże i parę rybek i niestety mąż się nie zgadza choć sunia mu przypadła do gustu.

Ludzie pomocy !!!!

Zdjęcie tej suni wykonane gdy jeszcze wypatrywała powrotu swego"pana"

Sunia potrzebuje dużo miłości i szuka kontaktu z człowiekiem!!

Posted

I najwazniejsze bo zapomniałam dopisać!
Sunia wygląda na zdrową, była trochu skołtuniona, ale juz jest wyczesana, ma apetyt i będzie też profilaktycznie zaszczepiona i odrobaczona.

Posted

Sockunia napisał(a):
Biedactwo.! Ludzie są bez serca.! Ja niestety nie mogę wziąć...

Ja od wczoraj wisze na telefonie i dzwonie po znajomych....niestety nikt nie chce suni :-(

Jutro będę w Żorach to zrobię fotki :-)

Posted

Sockunia napisał(a):
Czekamy, może dam ogłoszenia co?

jejku, jeśli byłabyś tak uprzejma to pewnie, że tak :-)
Ja mam taka sytuacje poraz drugi w zyciu i za bardzo nie wiem jak sie za to zabrać :-(
Dałam juz ogłoszenie na forum. molosy (bo mam niufa w domu) i tam dziewczyna podpowiedziała mi dogomanie o której ja na smierc zapomniałam :-(
Dałam tez na naszą klase do swojego profilu.

Posted

Sockunia napisał(a):
Okey to już się za to biorę ale może podaj mi email i numer telefonu ; >

CZEKAJ !! WSTRZYMAJ SIĘ :-))

Dzwoniłam przed chwila na ten zakład i okazuje się że starsza suka puszczona luzem ze zmyczy reaguje na młodszą całkiem dobrze !! :-))
Jak tak dalej pójdzie to sunia zostaje na zakładzie!! :-))
Będzie jej tam dobrze, ma jedzonko i super towarzystwo i opiekę weterynaryjną....to gwarantuje jak w banku bo to zakład mojego męża, a on chce mieć dwa psy na terenie zakładu :-)

Sockunia!
Wstrzymajmy się jeszcze troszku!

Posted

Sockunia napisał(a):
Dobrze, mam nadzieje że zostanie, czekam na wiadomość ;)

Jak na razie wszystko układa się ok :-)
Sunia nagle zapragnęła wyjść poza ogrodzenie i nie wiadomo jakim cudem ale jej się udało :-) Za to strażnik zamiast pilnowac terenu, poszedł szukać suni :-))

Posted

Sockunia napisał(a):
Szczere! : > Chyba się znajdzie?!

Sunia znalazła się prawie od razu :-)) Strażnik widział sunie na placu zakładu, a po 10 minutach widział ją z okienka stróżówki od strony ulicy :-) Od razu po nią poszedł i niestety na razie musi byc na dłuuuuugiej lince, a na noc poszła spać do strażnika do stróżówki :-)
Może sunia odpoczeła i postanowiła wrócić do domu gdziekolwiek by on był ? Ja na jej miejscu nie wracałabym do takiego domu :-(

Posted

Byłam dziś w Żorach :-) Sunie dogadują się fantastycznie !! :-) Już jest pewne na 150% że sunia zostaje na zakładzie! :-) Dostała nowe imię "Saba".
Ma dosłownie około 2, 3 lat, piękne BIAŁE zęby, które sama mi pokazała ;-)))) Jest wychudzona, ale to kwestia czasu i będzie wyglądać ok :-)
Ogólnie wygląda na zdrową :-)
Tylko niestety psychika kiepska :-( jest strasznie wystraszona, nie ufna. Strażnicy zmieniaja się co jakis czas więc Saba musi każdego z osobna poznać, ale liczę na to że odzyska zaufanie do ludzi i że będzie jej tam dobrze :-)
Ze zdjęcia wynika że to tak większa psina a okazało się że jest wielkości mniejszego dorosłego bokserka :-))

No Sabciu..... trzymam kciuki :-)) Będzie Ci tam super:-))

Posted

Kochani!!
Suni wystarczył tydzień aby pokazała swój prawdziwy charakterek :-) !

Sabcia do strażników jest super cacy lala, ale już do pracowników i przechodniów koło zakładu pokazuje ząbki i warczy :-) Mnie na szczęście przywitała ładnie, bez ząbków i warczenia :-)
Zaczyna też powoli starszej suce pokazywać kto tu rządzi :-)

Saba zapowiada się na doskonałego stróża :-)
Psiuty mają wszystko co im potrzeba i wydają sie być zadowolone, a starsza sunia jest bardzo szczęśliwa, że ma towarzystwo co okazuje bieganiem, skakaniem i zachęcaniem do zabawy :-) Tak wesołej to jej jeszcze nigdy nie widziałam :-)

Jak ja lubię takie szczęśliwe zakończenia !! :-))

Posted

No i sunia Saba pokazała prawdziwy charakter :-((
Rzuciła sie około 16 na starszą sukę i pogryzła strażnika :-((

Sockunia, niestety trzeba zacząć działać i proszę Cię o pomoc!!

Saba okazała sie agresywna do innych psów :-(

Będzie potrzebny dom bez innych zwierząt :-(
Myślę też, że przyszły właściciel powinnien być stanowczy.

Kuźwa, tak fajnie było :-(:-(

Posted

Podnoszę temat!!

Czy znajdzie się Ktoś, kto pokocha tą sunię i da jej kochający i spokojny dom?
Saba jest trudnym psem, ale czy dlatego ma trafić do schroniska i pogarszać swój stan psychiczny???
Może jest ktoś kto da jej szansę na szczęśliwe życie ?? Ona ma dopiero około 2 lat i naprawdę szkoda by jej było aby zmarnowała sie w schronisku:-((

Posted

Gabcia26 napisał(a):
Podnoszę temat!!

Czy znajdzie się Ktoś, kto pokocha tą sunię i da jej kochający i spokojny dom?
Saba jest trudnym psem, ale czy dlatego ma trafić do schroniska i pogarszać swój stan psychiczny???
Może jest ktoś kto da jej szansę na szczęśliwe życie ?? Ona ma dopiero około 2 lat i naprawdę szkoda by jej było aby zmarnowała sie w schronisku:-((

Kurcze przykra sytuacja, wiem co czujesz bo do mnie przezostatanie 3 tygodnie przyblakaly sie az 2 psy, na szczescie udalo mi sie poszukac im domow. Szkoda by bylo Suczki w żorskim Azylu, tym bardziej ze kontak z ludzmi mialaby tam ograniczony, a po paru tygodniach jechalaby do schroiska w Bytomiu. sprobuj moze skontaktowc sie z fundacja SOS dla zwierzat , wprawdze to nie ich region , ale moze pomoga. Bez pomocy innych osob ciezko bedzie cos zdziałac, wiem to z doswiadczenia.

Posted

nombre napisał(a):
Kurcze przykra sytuacja, wiem co czujesz bo do mnie przezostatanie 3 tygodnie przyblakaly sie az 2 psy, na szczescie udalo mi sie poszukac im domow. Szkoda by bylo Suczki w żorskim Azylu, tym bardziej ze kontak z ludzmi mialaby tam ograniczony, a po paru tygodniach jechalaby do schroiska w Bytomiu. sprobuj moze skontaktowc sie z fundacja SOS dla zwierzat , wprawdze to nie ich region , ale moze pomoga. Bez pomocy innych osob ciezko bedzie cos zdziałac, wiem to z doswiadczenia.

Napisałam już do Emira, oddziału w Cieszynie, ale na razie cisza :-(

Posted

Sockunia napisał(a):
A miało być tak pięknie. Możesz na mnie liczyć tylko na razie nie mam neta..

DZIĘKI WIELKIE!!!!

Ja jestem załamana tą sytuacją :-(
Sunia na początku była całkiem spokojna, po tygodniu chyba sie zaklimatyzowała na tyle że pokazała charakterek. A może to był jednorazowy incydent?
Ale ja nie mogę ryzykować następnego pogryzienia bo to sie skończy jeszcze gorzej :-( A jak zaś pogryzie strażnika, albo pracowników? Sunia potrzebuje domu gdzie będzie sama i gdzie nauczy się jak ma się zachować. Bo na zakładzie nikt nie poświęci służbowego ani prywatnego czasu na ciągłe zajmowanie się sunią :-(