Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści baaardzo pozytywne! :multi:
Co do wywijania z obroży, to ja wiem, co to znaczy ;) W takich sytuacjach obroża zaciskowa się sprawdza tylko wtedy, gdy jest mocno dopasowana (po odpięciu smyczy nie może być luźna ;)), a kiedy pies próbuje się z niej wyśliznąć, trzeba smycz z obrożą skierować ku ziemi, a nie ku górze - przed chwilą zostałam poinstruowana przez szkoleniowca jak jej prawidłowo używać - więc się wymądrzam :diabloti::evil_lol:

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agnieszka32']
Co do wywijania z obroży, to ja wiem, co to znaczy ;) W takich sytuacjach obroża zaciskowa się sprawdza tylko wtedy, gdy jest mocno dopasowana (po odpięciu smyczy nie może być luźna ;)), a kiedy pies próbuje się z niej wyśliznąć, trzeba smycz z obrożą skierować ku ziemi, a nie ku górze - przed chwilą zostałam poinstruowana przez szkoleniowca jak jej prawidłowo używać - więc się wymądrzam :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
dzięki aga, napiszę to pani justynie. a w ogóle to podeślę jej link do wątku :)

Posted

[quote name='agaga21']wcześniej pani justyna pisała, że bakuś jej się wywija z normalnej obróżki ale na szczęście wraca zawołany :)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VDWTT95dbO4/TfDDLF1ZIhI/AAAAAAAABrE/FZvJrXaranA/Snap_2011.06.09%25252013.07.18_003.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ttuSWdHDl2w/TfDDL1FER9I/AAAAAAAABrI/P3Xw-lRmFjE/Snap_2011.06.09%25252013.08.55_005.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-GgDrOXJ215A/TfDDMplsCWI/AAAAAAAABrM/-otC98QvisU/Snap_2011.06.09%25252013.08.18_004.jpg[/IMG][/QUOTE]

zdjecie nr 2 czaderskie:)

Posted

Witam wszystkich serdecznie.
Chciałabym Wszystkim ,którzy opiekowali się Bakusiem serdecznie podziękować,przede wszystkim za to że dzięki ich determinacji Bako może być dziś z nami,że nie zwątpili w niego.Bako jest naprawdę cudownym psem.Daje nam tyle radości i myślę że i on jest w końcu szczęśliwy.Dziękuję Pani Agato i proszę w moim imieniu podziękować panu Markowi.Dzisiaj gdyby ktoś nam proponował zamianę Bakusia na innego psa nie zamieniła bym go za żadne skarby świata.

Justyna. Szczęśliwa właścicielka Bakiego.

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Witam wszystkich serdecznie.
Chciałabym Wszystkim ,którzy opiekowali się Bakusiem serdecznie podziękować,przede wszystkim za to że dzięki ich determinacji Bako może być dziś z nami,że nie zwątpili w niego.Bako jest naprawdę cudownym psem.Daje nam tyle radości i myślę że i on jest w końcu szczęśliwy.Dziękuję Pani Agato i proszę w moim imieniu podziękować panu Markowi.Dzisiaj gdyby ktoś nam proponował zamianę Bakusia na innego psa nie zamieniła bym go za żadne skarby świata.

Justyna. Szczęśliwa właścicielka Bakiego.[/QUOTE]witamy na forum :)
ja się cieszę, że bakuś ma w końcu kochającą rodzinę, za co bardzo dziękuję! mam nadzieję, że przeżyje z wami szczęśliwie długie, długie lata.

liczymy na zdjęcia co jakiś czas tej uśmiechniętej od ucha do ucha mordeczki:loveu::loveu:

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Witam wszystkich serdecznie.

Justyna. Szczęśliwa właścicielka Bakiego.[/QUOTE]

Pani Justyno ja muszę szczególnie podziękować za Bako a więc DZIĘKUJĘ - jesli kiedykolwiek będę miała okazję to wyściskam Panią osobiście :)

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Może ktoś wie czy BAKO zawsze chrapał jak spał?? bo odkąd go mamy jak śpi to chrapie:) nie wiem czy to normalne??[/QUOTE]
normalne, jak najbardziej:evil_lol:
mój morris to czasem tak chrapie, że tv musimy zgłaśniać bo zagłusza;)

a jak bako z kotem? nadal udają, że się nie widzą?

Posted

Było ostatnio bliskie spotkanie w kuchni,ale Tygrys nadal się boi Bakusia,z tym że Bako był tak blisko(prawie dotykali się pyskami,dodam że było to w nocy)że jakby chciał to na pewno by kota rozszarpał,a on mimo to że Tygrys na niego warczał nawet go nie dotknął,tylko merdał ogonem:)także jak tylko Tygrys się do niego przyzwyczai to będzie ok.

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Było ostatnio bliskie spotkanie w kuchni,ale Tygrys nadal się boi Bakusia,z tym że Bako był tak blisko(prawie dotykali się pyskami,dodam że było to w nocy)że jakby chciał to na pewno by kota rozszarpał,a on mimo to że Tygrys na niego warczał nawet go nie dotknął,tylko merdał ogonem:)także jak tylko Tygrys się do niego przyzwyczai to będzie ok.[/QUOTE]

mądry Bakuś:)

Posted

Byłam dzisiaj z Bako u weterynarza,ponieważ odkąd go przywieźliśmy Bako kicha i i czasem mu cieknie z nosa no i martwi mnie też jego oczko, to które widać na zdjęciu "za kratami".Weterynarz powiedział że to może być alergia,Bako dostał dwa zastrzyki,a jutro mam przyjść po kropelki do oczka.Czy ktoś wie od jak dawna to oko ma takie czerwone?Jak dawno było robione to zdjęcie??

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Byłam dzisiaj z Bako u weterynarza,ponieważ odkąd go przywieźliśmy Bako kicha i i czasem mu cieknie z nosa no i martwi mnie też jego oczko, to które widać na zdjęciu "za kratami".Weterynarz powiedział że to może być alergia,Bako dostał dwa zastrzyki,a jutro mam przyjść po kropelki do oczka.Czy ktoś wie od jak dawna to oko ma takie czerwone?Jak dawno było robione to zdjęcie??[/QUOTE]jakiś rok temu te zdjęcia były robione bo bako do marka pojechał w sierpniu. jakie zastrzyki podał wet? mam nadzieję, ze nie od razu sterydy? masz zapisaną nazwę?

Posted

Nie ,na pewno nie sterydy.Dostał zastrzyk na alergie,ma działać trzy dni i witaminy.Nazwy niestety mi nie podał.Mam przez te trzy dni obserwować czy bedzie poprawa.Dostał też witaminy w tabletkach,na opakowaniu pisze tak:Karma uzupełniajaca witaminowo-aminokwasowa dla psów AMINO BIOTIN MEGAWIT[quote name='agaga21']jakiś rok temu te zdjęcia były robione bo bako do marka pojechał w sierpniu. jakie zastrzyki podał wet? mam nadzieję, ze nie od razu sterydy? masz zapisaną nazwę?[/QUOTE]

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO']Nie ,na pewno nie sterydy.Dostał zastrzyk na alergie,ma działać trzy dni i witaminy.Nazwy niestety mi nie podał.Mam przez te trzy dni obserwować czy bedzie poprawa.Dostał też witaminy w tabletkach,na opakowaniu pisze tak:Karma uzupełniajaca witaminowo-aminokwasowa dla psów AMINO BIOTIN MEGAWIT[/QUOTE]
a w książeczce nie zapisał co podaje? wiesz, pytam bo bardzo często weci walą na takie dolegliwości steryd, nie uprzedzając właciciela o tym. ja nauczona złymi doświadczeniami zawsze proszę by wszystko wpisywali w książeczkę, potem w razie czego można w necie sprawdzić co pies dostał ;)

nie mogę sobie przypomnieć co było z tym oczkiem, może margol będzie pamiętała. jak nie to by trzeba było wątek od początku poczytać.

Posted

[quote name='JUSTYNA-BAKO'][B]Nie ,na pewno nie sterydy.Dostał zastrzyk na alergie,ma działać trzy dni i witaminy.[/B]Nazwy niestety mi nie podał.Mam przez te trzy dni obserwować czy bedzie poprawa.Dostał też witaminy w tabletkach,na opakowaniu pisze tak:Karma uzupełniajaca witaminowo-aminokwasowa dla psów AMINO BIOTIN MEGAWIT[/QUOTE]
Hydrocortizon pewnie ;), też to dostaję przy silnym ataku alergii.