Artemida Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 no moim zdaniem jakby miał padaczkę to ataki byłby częstsze...Ja wiem po swojej Gai i choroba postępowała... Może miała jakieś chwilowe niedotlenienie albo źle mu się komry w sercu domknęły... Quote
Mysia_ Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 [quote name='Angi']Gosiu, możesz mi napisać ile lat ma Zgryzio i kiedy on trafił do schroniska?[/QUOTE] hmmmm... W schronisku będzie z jakieś 5 lat, to teraz może mieć koło 7.... [quote name='Artemida']P.Popławska pojawi się z nami w pon na spacery z psami :D Zrobimy fotorelacje zawsze jakis plus dla schroniska że odwiedza je jakaś znana osoba :)[/QUOTE] Magda bywa w schronisku, zarówno w naszym jaki i w Faunie :) Ma wirtualnie adoptowanego Maksa, Fistaszka i Rego :) [quote name='__Lara']Zach był rzeczywiście maskotką wszystkich :) do dzieci jest super :) Mamy taki plan z dziewczynami żeby go dokładnie przebadać pod kątem podejrzeń padaczki. Nie ma co ukrywać - to dla niego żadna reklama, a szkoda też mówić ludziom coś, co nie jest do końca potwierdzone.[/QUOTE] [quote name='Artemida']no moim zdaniem jakby miał padaczkę to ataki byłby częstsze...Ja wiem po swojej Gai i choroba postępowała... Może miała jakieś chwilowe niedotlenienie albo źle mu się komry w sercu domknęły...[/QUOTE] Z tym, że to nie był jeden atak, z resztą kiedyś z ogłoszenia dostałam wiadomość skąd trafił i czy nie ma przypadkiem ataków padaczki...Bo jeśli ma to ma na imię Borys. Ataki padaczki miewa i na imię Borys reaguje... Niestety nigdy więcej ta osoba mi nie odpisała :-( Quote
agumka Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 [quote name='Mysia_']Ataki padaczki miewa i na imię Borys reaguje... Niestety nigdy więcej ta osoba mi nie odpisała :-([/QUOTE] To straszne wiedzieć że pies ma właściciela, który go nie chce i zrywa kontakt :( Quote
Artemida Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 A przyjmuje jakieś leki? Kurde on jest taki fajny a ludzie wiedząc o chorobie będą się zniechęcać...ciekawe czy jego ataki wynikają ze stresu, to jest pies który nadaje się na wszystkie akcje jest tak towarzyski i łagodny.. Mam nadzieję że z Krysią już lepiej jest..oby szybko się to zagoiło.. Quote
Naklejka Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Czy Arniemu jako psu z ulicy przysługuje tańsza lub darmowa kastracja? Nie umiałam się do tej pory zdecydować, ale już z jego jajami zamiast mózgu wytrzymać nie umiem :roll: A nie mam kasy na kastrację... Quote
Mysia_ Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 [quote name='Artemida']A przyjmuje jakieś leki? Kurde on jest taki fajny a ludzie wiedząc o chorobie będą się zniechęcać...ciekawe czy jego ataki wynikają ze stresu, to jest pies który nadaje się na wszystkie akcje jest tak towarzyski i łagodny.. Mam nadzieję że z Krysią już lepiej jest..oby szybko się to zagoiło..[/QUOTE] leki dostaje tylko w trakcie ataku [quote name='Naklejka']Czy Arniemu jako psu z ulicy przysługuje tańsza lub darmowa kastracja? Nie umiałam się do tej pory zdecydować, ale już z jego jajami zamiast mózgu wytrzymać nie umiem :roll: A nie mam kasy na kastrację...[/QUOTE] trochę łatwiej by było jakby jednak wtedy "przeszedł" przez schronisko, ale jutro zobaczę co i jak. A w ten czwartek np. pasowało by Ci w razie co? Quote
Naklejka Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 [quote name='Mysia_']l trochę łatwiej by było jakby jednak wtedy "przeszedł" przez schronisko, ale jutro zobaczę co i jak. A w ten czwartek np. pasowało by Ci w razie co?[/QUOTE] No właśnie mama już się smiała, że mam go zgubić, żeby do schroniska trafił i go potem odebrac po kastracji :diabloti: Jestem raczej w domu, więc dałoby radę, ogólnie to dostosujemy się :) Quote
Naklejka Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 [url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/29042013r#[/url] Wizyta Magdaleny Popławskiej :) Quote
Mysia_ Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 [quote name='Naklejka']No właśnie mama już się smiała, że mam go zgubić, żeby do schroniska trafił i go potem odebrac po kastracji :diabloti: Jestem raczej w domu, więc dałoby radę, ogólnie to dostosujemy się :)[/QUOTE] To podrzucić nam go w czwartek na 9 rano ;) musi być na czczo i z książeczką zdrowia. Quote
Naklejka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='Mysia_']To podrzucić nam go w czwartek na 9 rano ;) musi być na czczo i z książeczką zdrowia.[/QUOTE] Jasne, potem o której mamy go odebrać? Potrzebuje jakiś kołnierz? Quote
Mysia_ Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 [quote name='Naklejka']Jasne, potem o której mamy go odebrać? Potrzebuje jakiś kołnierz?[/QUOTE] najlepiej, żebyś miała kołnierz :) A odebrać możesz go tak koło 14-15 :) Quote
Naklejka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='Mysia_']najlepiej, żebyś miała kołnierz :) A odebrać możesz go tak koło 14-15 :)[/QUOTE] hmm, to muszę jakiś skombinować ;) Dzięki za pomoc :D Quote
angineuuka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 mogę ci pożyczyć, ale nie wiem czy będzie pasował :) Quote
Mysia_ Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 AKTUALNOŚCI 26.04-2.05.2013 Do schroniska przyjęliśmy 6 psiaków: 4 z interwencji i dwa zwrócone z nieudanej adopcji :-( Z interwencji przyjechały: piesek mały brązowy z ciemnym nalotem długowłosy z ul. Kościuszki, pies średnio-duży czarny-podpalany z stojącymi uszkami z ul. Pyskowickiej, suczka mała brązowa-czarna kudłata z ul. Niedziałkowskiego i pies średni czarny z białymi dodatkami z ul. Różańskiego. Niestety wróciły do nas dwa psiaki: Drago (75200 i Pronto (8420) zarówno z jednym i drugim nie radzili sobie właściciele :-( Do właścicieli wróciła Noja (8437), która trafiła do nas z ul. Kołobrzeskiej i okazała się Dejzunią :) Do nowych domków trafiło 7 psiaków :) Therma (8302), Funia (5739), Tigro (8327), Borinek (8313), Pakuś (8429) i Dolc (6449) zamieszkali w Zabrzu, natomiast nasz staruszek Zyzio (7891) pojechał sobie do domku z ogrodem w Gieble Koloni :) Przyjęliśmy 8 małych kociątek: trzy z Zakładu Karnego na ul. Janika i pięć z piwnicy na ul. Gagarina. Do nowych domków trafiła trójka rodzeństwa: Mleczyk (k-2093) zamieszkał w domku z ogrodem w Gostyniu, a Niezapominajka (k-2091) i Stokrotka (k-2092) w Zabrzu :) Odwiedziły nas dzieci z darami z Przedszkola nr 28 w Zabrzu, z Centrum Edukacji i Rehabilitacji w Zabrzu, z Szkoły Podstawowej nr 28 w Zabrzu i jak co poniedziałek z Świetlicy Środowiskowej przy Zespole Szkół Specjalnych nr 40 w Zabrzu :) Otrzymaliśmy również dary z Przedszkola Miejskiego nr 45 w Bytomiu oraz od Alicji, Jacka i Marysi :) Wszystkim bardzo dziękujemy za ogromną pomoc! Quote
__Lara Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Mysiu_, a w jakim sensie Ci ludzie sobie nie radzili z psiakami, które wróciły? Może trzeba by nad nimi popracować? Quote
angineuuka Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='__Lara']Mysiu_, a w jakim sensie Ci ludzie sobie nie radzili z psiakami, które wróciły? Może trzeba by nad nimi popracować?[/QUOTE] czasem to jest tylko wytłumaczenie, gdy pies się znudzi... :/ Quote
__Lara Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Angi']czasem to jest tylko wytłumaczenie, gdy pies się znudzi... :/[/QUOTE] Ja wiem, ale jestem ciekawa właśnie o co dokładnie chodziło tym ludziom. Jedzie ktoś jutro do schronu??? Quote
Mysia_ Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 [quote name='__Lara']Mysiu_, a w jakim sensie Ci ludzie sobie nie radzili z psiakami, które wróciły? Może trzeba by nad nimi popracować?[/QUOTE] oczywiście, że wystarczyło by popracować, ale ludziom się nie chce ;/ Pronto i Drago to młode silne psy, które potrzebuj dużo ruchu i uwagi, ale też mądrego i konsekwentnego prowadzenia :) Drago podobno od miesiąca stał się agresywny, a już na pierwszy rzut oka widać, że biedaczek ma strasznie chore uszka, może własnie od tego miesiąca... A Pronto to w sumie w ogóle nie dali szansy, psiak nie chce zostawać podobno sam w domu... Quote
angineuuka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Zyzio znalazł dom dzięki tym bilbordom w Katowicach? Czy został wypatrzony na stronie? :) Quote
Mysia_ Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='Naklejka']Mysiu, Arni straszną rozróbę zrobił? :oops:[/QUOTE] nie, raczej nie ;) Reks od Bergi zrobił większą ;) [quote name='Angi']Zyzio znalazł dom dzięki tym bilbordom w Katowicach? Czy został wypatrzony na stronie? :)[/QUOTE] w jakimś ogłoszeniu w internecie, ale niestety Panie nie potrafiły sobie przypomnieć jakim :-( Na pewno któreś ogłoszenie z moim numerem, bo dzwoniły na moją komórkę, a nie na stacjonarny schroniskowy ;) Quote
Syla Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Chętnie dołożę się do ogłoszeń, ze względu na pamięć o Żabce.Konto tylko poproszę. Quote
Mysia_ Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Wczoraj adoptowany Zach :multi: do domku z ogrodem w Porębie, jeśli dobrze zrozumiałam to ludzie są rodzinką rodziny naszej Mefy ;) [quote name='Syla']Chętnie dołożę się do ogłoszeń, ze względu na pamięć o Żabce.Konto tylko poproszę.[/QUOTE] Syla wysłałam Ci obiecanego maila :) Quote
Recommended Posts