Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Z okazji urodzin 150 lat szczęścia i miłości :)

a psio:

[FONT=arial]Sunia ma 2 latka, jest zdrowa, wysterylizowana, zadbana, ale niestety nieufna i niechipowana.

Marcysia obecnie może być wszędzie. Sunia zaginęła w Gminie Pilchowice, ale była widziana również na trasie Gliwice - Rybnik, więc generalnie CAŁY ŚLĄSK z naciskiem na południowo-zachodnią część...
[B]Właściciele postanowili nagrodzić osobę, która znajdzie i odda im Marcysię[/B]
[/FONT][COLOR=#000000][FONT=arial]Jeśli ktokolwiek widział Marcysię, kontakt: 784-076-005[/FONT][/COLOR]

[IMG]http://przeklej.net/uploads/image/1352844717p1040498.jpg[/IMG]

Edited by agumka
  • Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara']Jest piękna... pokazywałam ją mężowi, bo trochę jeździ po Śląsku. Oby się znalazła.[/QUOTE]

Dzięki! Wspólnymi siłami musimy ją znaleźć!

Posted

[quote name='agumka']Z okazji urodzin 150 lat szczęścia i miłości :)

[/QUOTE]

[quote name='Bjuta']Mysiu, no to sił!!! I energii! i zdrówka i jakiegoś fajnego chłopa na chłodne dni i wszystkiego naj!!!!! :) :) :)[/QUOTE]

dzięki :loveu:

A ja dostałam dzisiaj najlepszy prezent - mój Satinek pojechał do nowego domku w Niemczech :multi: u znajomego Pani naszego Lewiska :loveu:

Posted

[quote name='Mysia_'] A ja dostałam dzisiaj najlepszy prezent - mój Satinek pojechał do nowego domku w Niemczech :multi: u znajomego Pani naszego Lewiska :loveu:[/QUOTE]

Satin brawo! Oby zrozumiał psiaki szczekające po niemiecku! :D

Posted

To super!!! Niestety dziś, przy tak pięknym słońcu muszę kiblowac w pracy. Może w końcu jutro uda mi się przyjechać. Manga i Demon i Fistaszek na pewno są już na mnie wściekli!!

Posted

Bjutko i jak? Będziesz jutro? ;)

No cóż póki co nasz tytuł raczej nikogo do pomocy nie zwabił :-( ale mam jeszcze prośbę, żeby wypisywać wszystkie bezpłatne portale ogłoszeniowe, które przyjdą Wam do głowy, zróbmy sobie listę i próbujmy coś działać powolutku ;) Taka ściąga dla nas na wolną chwilkę czy tam nudę jakąś ;)

z takich znanych, ktróre przychodzą mi do głowy:
[url]www.tablica.pl[/url]
[url]www.oglaszamy24.p[/url]
[url]www.alegratka.pl[/url]
[url]www.kokosy.pl[/url]
[url]www.petworld.pl[/url]
[url]www.cafeanimal.pl[/url]
[url]www.adopcje.org[/url]

a dzisiaj dostałam maila o takim:
[url]www.RudaŚląska.com.pl[/url]

Posted

Jutro mój TZ obiecał mnie w końcu zawieźć! (Nie zarejestrowanym samochodem). Mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy - jak dzisiaj w ostatniej chwili... Dzień był piękny! A zmarnowałam go na siedzenie przy kompie...

Posted

[quote name='Bjuta']Jutro mój TZ obiecał mnie w końcu zawieźć! (Nie zarejestrowanym samochodem). Mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy - jak dzisiaj w ostatniej chwili... Dzień był piękny! A zmarnowałam go na siedzenie przy kompie...[/QUOTE]

Ooooo to psiaki się ucieszą ;)

Posted

[url]https://www.google.pl/search?q=darmowe+og%C5%82oszenia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a[/url]

A ja chciałam znowu wpaść z aparatem, ale nie mam kiedy :placz: może uda mi się 25 o ile będzie ładna pogoda i Misia z Izą pojadą, bo ich psy chcę obfotografować.
Które psiaki nie mają zdjęć jeszcze? Znowu przydałaby się taka lista ;)

Posted

[quote name='Naklejka'][URL]https://www.google.pl/search?q=darmowe+ogłoszenia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a[/URL]

A ja chciałam znowu wpaść z aparatem, ale nie mam kiedy :placz: może uda mi się 25 o ile będzie ładna pogoda i Misia z Izą pojadą, bo ich psy chcę obfotografować.
Które psiaki nie mają zdjęć jeszcze? Znowu przydałaby się taka lista ;)[/QUOTE]

na pewno psiakom od Misi i Izy fotki się przydadzą, np. Monki nie ma prawie żadnych zdjęć, a reszta ma, ale bez żadnych rewelacji....
Ziemek, Pręguś... ale tutaj potrzeba więcej ludzi do ewentualnego trzymania reszty, ja mogą znowu pomóc ich łapać ;) Najlepiej umówić się z Sarą, bo dobrze sobie z nimi daję rade :evil_lol:

Posted

[quote name='Mysia_']
Ziemek, Pręguś... ale tutaj potrzeba więcej ludzi do ewentualnego trzymania reszty, ja mogą znowu pomóc ich łapać ;) Najlepiej umówić się z Sarą, bo dobrze sobie z nimi daję rade :evil_lol:[/QUOTE]

też od razu o nich pomyślałam :D
innych kandydatów też oczywiście mam.. tak na już przychodzą mi do głowy jeszcze: Benja, Wetam, Junit, Flapp

a Mysiu jeśli chodzi o tytuł.. zobacz na wątek Zdzicha :D Asia się zlitowała :D

Bjutko to super :) mam nadzieję, że tym razem coś poważniejszego z tego wyjdzie :D

Posted

AKTUALNOŚCI 9-15.11.2012

Do schroniska przyjęliśmy 8 psiaków: 4 z interwencji, 2 przyprowadzone i 2 zwrócone.
Z interwencji przyjechały do nas: suczka duża czarna-podpalana z dłuższym włosem z ul. Pokoju, pies w typie boksera brązowy pręgowany z białymi dodatkami z ul. Cmentarnej, młodziutki średnio-duży brązowy z ciemną kufa psiak z ul. Majdanka i mały piesek trikolor z Dworca PKP w Zabrzu.
Osoby prywatne przyprowadziły: suczkę brązowa pręgowaną z dużymi stojącymi uszami z ul. Pomorskiej i suczka mała czarna z białymi dodatkami i krótkim ogonkiem z ul. Badestinussa.
Niestety dwa pieski wróciły: Graja (6160) z powodu śmierci swojego właściciela i Dejzi (8140), ponieważ nie chciała się przytulać z dziećmi...
Do swoich właścicieli wrócili: Odi (8209), który trafił do nas z ulicy Pośpiecha i Żabka (8213), która trafiła z ul.3-go Maja.
Do nowych domków trafiło 6 psiaków :) Kejo (8185), Sara (8103) i Rozalka (8188 )zamieszkali w Zabrzu :) Jaszek (8208 ) trafił do mieszkania w Siemianowicach Śląskich, Łatusia (8207) do domku z ogrodem w Przezchlebiu, a nasz Satin (7611) zamieszkał w domku z ogrodem w Niemczech :)))
Do schroniska trafiło 6 nowych kotków: kotka kocię biało-czarna z ul. Bytomskiej, starsza kotka szarobura-pręgowana z białymi dodatkami z ul. Ossowskiego, młoda kotka czarna z białymi dodatkami z ul. Broniewskiego, kotka biało-czarna z malutkim kociakiem z ul. Zwrotniczej i malutka czarna kotka, którą ktoś wyrzucił obok naszego schroniska :-(
Adoptowane zostały dwa kociaki: Franek (k-2026) i Franca (k-2030) zamieszkali w Zabrzu.
Na szczęście żaden z naszych podopiecznych nie odszedł za Tęczowy Most.
Odwiedziły nas wycieczki z darami z Szkoły Podstawowej nr 31 w Zabrzu oraz z Szkoły Podstawowej nr 15 w Zabrzu :) Pierwszy raz też przyjechały dzieci z opiekunką z Zespołu Szkół Sportowych, które chcą zostać u nas wolontariuszami :)) Otrzymaliśmy dary z Przedszkola nr 23 w Zabrzu, Przedszkola nr 16 w Zabrzu, Przedszkola Miejskiego nr 3 w Bytomiu oraz druga turę darów z z Szkoły Podstawowej nr 26 w Zabrzu i Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 9 w Zabrzu. Wszystkim bardzo dziękujemy za ogromną pomoc :))))

Posted

Hej

Pani Jola ma do Was wielką prośbę. :)
Tutaj jest link do filmów Psitulowych robionych przez Panią Jolę, spacerowo/boksowe.
[url]https://www.youtube.com/channel/UCnrxRvt-hIPis_6J9QWZXLg?feature=mhee[/url]

Prośba Pani Joli jest taka, aby każdy, kto moderuje ogłoszenia psiaków z Psitula, wstawił do ogłoszenia link z odpowiednim filmem (nazwane wg imion psiaków).
Jeszcze nie wszystkie filmy są dodane - wrzucenie takiego gotowego filmu to masa pracy, więc oglądajcie na bieżąco czy nie pojawiło sie nic nowego :)

Posted

[quote name='Bjuta']Ale to są filmiki zza krat. To nie jest chyba dobry pomysł.[/QUOTE]

Niektóre są też ze spacerów, czasem są mieszane pół tak pół tak, a nad spacerowymi p.Jola pracuje :-)

Posted (edited)

Na starej rozpisce jest na 9 - nie wiem czy się zmieniło. Udało mi się wejść na zamkniętą grupe na FB = nie wiem jakim cudem. I podejrzałam listę boksów.

Mam prośbę - dopiszcie mnie ale koniecznie z adnotacją że wychodzę tylko raz w miesiącu!), przy boksach 29 (Demon, Manga), 33 (Ruto, Brutus), 34 (Gogo, Demir, Dżilian tam trzeba wywalić Shetaniego).

Trzeba gdzieś dopisać taki skład boksu: Skubi, Janga, Biko, Nekson - ale nie wiem co to za numer. I Pipi, Kerso, Undi, Riszo - też nie wiem co za numer
W boksie 28 są takie gagatki jak nieobfocony Pręguś, wariat Blacky, Bluebel i jeszcze jakiś strachulec.

Edited by Bjuta
Posted

To jest super rozpiska - można by ja uzupełnić! :) Czy prawdą jest, że te wytłuszczone raczej nie wychodzą?

[B]1. Norris, Revan, Delfi, Syriusz

2. Satin, Mrużka, Lider, Farsa, Piko

3. Anusiak, Barfo, Snuff, Pikto

4. Tajga, Emil, Mudik, Dodek[/B]

5. Stapro, Tarki, Ferbi - wychodzą z Martą i Anią
[B]
6. Kames, Kruczek, Nuka

7. Kaprio, Trasio, Maks, Junit, Tunfi[/B]

8. Misiu, Kondrat - Agata i Patrycja

9. Arston, Kaja, Sara - Monika, Daria, Weronika, Anna

10. Benio, Nuka - Aleksandra

[B]11. Tutek, Rego[/B]

12. Juna, Bodzio, Miga, Zika, Jelma - Kasia

[B]13.[/B]

14. Lidia

15. Bumer, Hadwes, Efra - Lidia

16. Kali, Karik, Nuka, Rubin - Lidia

17. Demon, [B]Kora, Dżeki[/B] ( tylko Demon - Lucyna )

18. Gustaw, Mikuś, Arbik, Sarabi, Rosmi - Lidia

19. Ibis, Hato, Fatik, Krzyś, Szenzi - Sara, (Ibis, - Lucyna )

20. Simpson, Rafciu, Monki Misia Strzedulla, - Iza

21. Leon, Dżersej, Disma, Granda - Myszora

[B]22., Raster[/B]

[B]23.[/B]

24. Sobi, Dolc, Enja - Marta

25. Bluebel, Łatuś, Tobi, Fabek - Sara

[B]26.[/B]

27. Saba, Ignaś - Michalina i Iza

28.[B] Pręguś, Blacky[/B], Bluebel, (Bluebel - Sara)

29. Manga, Demon - Bjuta raz w miesiącu

30. Szadon, Jupi, Alpina - Kasia
[B]
31. Majk, Dżoplin[/B]
[B]
32. Zgredek, Pufek, Bujdka[/B]

33. Ruto, Brutus - Bjuta raz w miesiącu

34. Gogo, Dżilian, Demir - Aneta i Bjuta raz w miesiącu

35. Fistaszek, Obsesja - Lucyna Mierzwiak, - Bjuta raz w miesiącu

pokoik kwarantanna Elter, Malwinka, Labradorka (nowa) Sara

36. Dżeki, Ruczi, Bond, Dżimbo, Toddis - Agata, Patrycja

[B]37.

38.[/B]

39. Four, Wimbo, Venedy - Agata , Patrycja

[B]40.[/B]

41. Żelek, Idziak, Suzo, Dżus Weronika Bernecka - Anna

42. Juka, Grizer, Irsa, Hilo - Godryk

[B]43.[/B]

44. Max, Bruni, Bałi, Junior, Rudy - Lucyna

[B]45.

46.

47.[/B]

szczeniarnia I [B]Kieł, Niuniek, Frontisia[/B]

szczeniarnia II Mucha, Netra, Kropek, Rukter - Monika i Daria

Czy to jest aktualne? Naprawdę z Majkiem nikt nie wychodzi??? Myślałam, że ma kogoś i tak go zawsze olewałam, jak go mijałam... :(