agumka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 (edited) Z okazji urodzin 150 lat szczęścia i miłości :) a psio: [FONT=arial]Sunia ma 2 latka, jest zdrowa, wysterylizowana, zadbana, ale niestety nieufna i niechipowana. Marcysia obecnie może być wszędzie. Sunia zaginęła w Gminie Pilchowice, ale była widziana również na trasie Gliwice - Rybnik, więc generalnie CAŁY ŚLĄSK z naciskiem na południowo-zachodnią część... [B]Właściciele postanowili nagrodzić osobę, która znajdzie i odda im Marcysię[/B] [/FONT][COLOR=#000000][FONT=arial]Jeśli ktokolwiek widział Marcysię, kontakt: 784-076-005[/FONT][/COLOR] [IMG]http://przeklej.net/uploads/image/1352844717p1040498.jpg[/IMG] Edited November 13, 2012 by agumka Quote
__Lara Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Jest piękna... pokazywałam ją mężowi, bo trochę jeździ po Śląsku. Oby się znalazła. Quote
Bjuta Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Mysiu, no to sił!!! I energii! i zdrówka i jakiegoś fajnego chłopa na chłodne dni i wszystkiego naj!!!!! :) :) :) Quote
agumka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='__Lara']Jest piękna... pokazywałam ją mężowi, bo trochę jeździ po Śląsku. Oby się znalazła.[/QUOTE] Dzięki! Wspólnymi siłami musimy ją znaleźć! Quote
angineuuka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [B][url]https://www.facebook.com/events/241996542596411[/url] prosimy o udostępnianie oraz wzięcia udziału w wydarzeniu :-) !! [/B] Quote
Mysia_ Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 [quote name='agumka']Z okazji urodzin 150 lat szczęścia i miłości :) [/QUOTE] [quote name='Bjuta']Mysiu, no to sił!!! I energii! i zdrówka i jakiegoś fajnego chłopa na chłodne dni i wszystkiego naj!!!!! :) :) :)[/QUOTE] dzięki :loveu: A ja dostałam dzisiaj najlepszy prezent - mój Satinek pojechał do nowego domku w Niemczech :multi: u znajomego Pani naszego Lewiska :loveu: Quote
agumka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='Mysia_'] A ja dostałam dzisiaj najlepszy prezent - mój Satinek pojechał do nowego domku w Niemczech :multi: u znajomego Pani naszego Lewiska :loveu:[/QUOTE] Satin brawo! Oby zrozumiał psiaki szczekające po niemiecku! :D Quote
Bjuta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 To super!!! Niestety dziś, przy tak pięknym słońcu muszę kiblowac w pracy. Może w końcu jutro uda mi się przyjechać. Manga i Demon i Fistaszek na pewno są już na mnie wściekli!! Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Bjutko i jak? Będziesz jutro? ;) No cóż póki co nasz tytuł raczej nikogo do pomocy nie zwabił :-( ale mam jeszcze prośbę, żeby wypisywać wszystkie bezpłatne portale ogłoszeniowe, które przyjdą Wam do głowy, zróbmy sobie listę i próbujmy coś działać powolutku ;) Taka ściąga dla nas na wolną chwilkę czy tam nudę jakąś ;) z takich znanych, ktróre przychodzą mi do głowy: [url]www.tablica.pl[/url] [url]www.oglaszamy24.p[/url] [url]www.alegratka.pl[/url] [url]www.kokosy.pl[/url] [url]www.petworld.pl[/url] [url]www.cafeanimal.pl[/url] [url]www.adopcje.org[/url] a dzisiaj dostałam maila o takim: [url]www.RudaŚląska.com.pl[/url] Quote
Bjuta Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Jutro mój TZ obiecał mnie w końcu zawieźć! (Nie zarejestrowanym samochodem). Mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy - jak dzisiaj w ostatniej chwili... Dzień był piękny! A zmarnowałam go na siedzenie przy kompie... Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Bjuta']Jutro mój TZ obiecał mnie w końcu zawieźć! (Nie zarejestrowanym samochodem). Mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy - jak dzisiaj w ostatniej chwili... Dzień był piękny! A zmarnowałam go na siedzenie przy kompie...[/QUOTE] Ooooo to psiaki się ucieszą ;) Quote
Naklejka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [url]https://www.google.pl/search?q=darmowe+og%C5%82oszenia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a[/url] A ja chciałam znowu wpaść z aparatem, ale nie mam kiedy :placz: może uda mi się 25 o ile będzie ładna pogoda i Misia z Izą pojadą, bo ich psy chcę obfotografować. Które psiaki nie mają zdjęć jeszcze? Znowu przydałaby się taka lista ;) Quote
Mysia_ Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Naklejka'][URL]https://www.google.pl/search?q=darmowe+ogłoszenia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a[/URL] A ja chciałam znowu wpaść z aparatem, ale nie mam kiedy :placz: może uda mi się 25 o ile będzie ładna pogoda i Misia z Izą pojadą, bo ich psy chcę obfotografować. Które psiaki nie mają zdjęć jeszcze? Znowu przydałaby się taka lista ;)[/QUOTE] na pewno psiakom od Misi i Izy fotki się przydadzą, np. Monki nie ma prawie żadnych zdjęć, a reszta ma, ale bez żadnych rewelacji.... Ziemek, Pręguś... ale tutaj potrzeba więcej ludzi do ewentualnego trzymania reszty, ja mogą znowu pomóc ich łapać ;) Najlepiej umówić się z Sarą, bo dobrze sobie z nimi daję rade :evil_lol: Quote
Bjuta Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Znowu dostałam pytanie o Joszę - a właściwie prośbę o więcej zdjęć. Wysłałam link do albumiku. Quote
saraisa Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Mysia_'] Ziemek, Pręguś... ale tutaj potrzeba więcej ludzi do ewentualnego trzymania reszty, ja mogą znowu pomóc ich łapać ;) Najlepiej umówić się z Sarą, bo dobrze sobie z nimi daję rade :evil_lol:[/QUOTE] też od razu o nich pomyślałam :D innych kandydatów też oczywiście mam.. tak na już przychodzą mi do głowy jeszcze: Benja, Wetam, Junit, Flapp a Mysiu jeśli chodzi o tytuł.. zobacz na wątek Zdzicha :D Asia się zlitowała :D Bjutko to super :) mam nadzieję, że tym razem coś poważniejszego z tego wyjdzie :D Quote
Mysia_ Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 AKTUALNOŚCI 9-15.11.2012 Do schroniska przyjęliśmy 8 psiaków: 4 z interwencji, 2 przyprowadzone i 2 zwrócone. Z interwencji przyjechały do nas: suczka duża czarna-podpalana z dłuższym włosem z ul. Pokoju, pies w typie boksera brązowy pręgowany z białymi dodatkami z ul. Cmentarnej, młodziutki średnio-duży brązowy z ciemną kufa psiak z ul. Majdanka i mały piesek trikolor z Dworca PKP w Zabrzu. Osoby prywatne przyprowadziły: suczkę brązowa pręgowaną z dużymi stojącymi uszami z ul. Pomorskiej i suczka mała czarna z białymi dodatkami i krótkim ogonkiem z ul. Badestinussa. Niestety dwa pieski wróciły: Graja (6160) z powodu śmierci swojego właściciela i Dejzi (8140), ponieważ nie chciała się przytulać z dziećmi... Do swoich właścicieli wrócili: Odi (8209), który trafił do nas z ulicy Pośpiecha i Żabka (8213), która trafiła z ul.3-go Maja. Do nowych domków trafiło 6 psiaków :) Kejo (8185), Sara (8103) i Rozalka (8188 )zamieszkali w Zabrzu :) Jaszek (8208 ) trafił do mieszkania w Siemianowicach Śląskich, Łatusia (8207) do domku z ogrodem w Przezchlebiu, a nasz Satin (7611) zamieszkał w domku z ogrodem w Niemczech :))) Do schroniska trafiło 6 nowych kotków: kotka kocię biało-czarna z ul. Bytomskiej, starsza kotka szarobura-pręgowana z białymi dodatkami z ul. Ossowskiego, młoda kotka czarna z białymi dodatkami z ul. Broniewskiego, kotka biało-czarna z malutkim kociakiem z ul. Zwrotniczej i malutka czarna kotka, którą ktoś wyrzucił obok naszego schroniska :-( Adoptowane zostały dwa kociaki: Franek (k-2026) i Franca (k-2030) zamieszkali w Zabrzu. Na szczęście żaden z naszych podopiecznych nie odszedł za Tęczowy Most. Odwiedziły nas wycieczki z darami z Szkoły Podstawowej nr 31 w Zabrzu oraz z Szkoły Podstawowej nr 15 w Zabrzu :) Pierwszy raz też przyjechały dzieci z opiekunką z Zespołu Szkół Sportowych, które chcą zostać u nas wolontariuszami :)) Otrzymaliśmy dary z Przedszkola nr 23 w Zabrzu, Przedszkola nr 16 w Zabrzu, Przedszkola Miejskiego nr 3 w Bytomiu oraz druga turę darów z z Szkoły Podstawowej nr 26 w Zabrzu i Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 9 w Zabrzu. Wszystkim bardzo dziękujemy za ogromną pomoc :)))) Quote
agumka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Hej Pani Jola ma do Was wielką prośbę. :) Tutaj jest link do filmów Psitulowych robionych przez Panią Jolę, spacerowo/boksowe. [url]https://www.youtube.com/channel/UCnrxRvt-hIPis_6J9QWZXLg?feature=mhee[/url] Prośba Pani Joli jest taka, aby każdy, kto moderuje ogłoszenia psiaków z Psitula, wstawił do ogłoszenia link z odpowiednim filmem (nazwane wg imion psiaków). Jeszcze nie wszystkie filmy są dodane - wrzucenie takiego gotowego filmu to masa pracy, więc oglądajcie na bieżąco czy nie pojawiło sie nic nowego :) Quote
Bjuta Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ale to są filmiki zza krat. To nie jest chyba dobry pomysł. Quote
agumka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Bjuta']Ale to są filmiki zza krat. To nie jest chyba dobry pomysł.[/QUOTE] Niektóre są też ze spacerów, czasem są mieszane pół tak pół tak, a nad spacerowymi p.Jola pracuje :-) Quote
Naklejka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Bjuta']Ale to są filmiki zza krat. To nie jest chyba dobry pomysł.[/QUOTE] Też tak myślę ;) Quote
Bjuta Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 (edited) Na starej rozpisce jest na 9 - nie wiem czy się zmieniło. Udało mi się wejść na zamkniętą grupe na FB = nie wiem jakim cudem. I podejrzałam listę boksów. Mam prośbę - dopiszcie mnie ale koniecznie z adnotacją że wychodzę tylko raz w miesiącu!), przy boksach 29 (Demon, Manga), 33 (Ruto, Brutus), 34 (Gogo, Demir, Dżilian tam trzeba wywalić Shetaniego). Trzeba gdzieś dopisać taki skład boksu: Skubi, Janga, Biko, Nekson - ale nie wiem co to za numer. I Pipi, Kerso, Undi, Riszo - też nie wiem co za numer W boksie 28 są takie gagatki jak nieobfocony Pręguś, wariat Blacky, Bluebel i jeszcze jakiś strachulec. Edited November 18, 2012 by Bjuta Quote
angineuuka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 właśnie, zapomniałam o tej rozpisce :oops: ale dzięki! Quote
Bjuta Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 To jest super rozpiska - można by ja uzupełnić! :) Czy prawdą jest, że te wytłuszczone raczej nie wychodzą? [B]1. Norris, Revan, Delfi, Syriusz 2. Satin, Mrużka, Lider, Farsa, Piko 3. Anusiak, Barfo, Snuff, Pikto 4. Tajga, Emil, Mudik, Dodek[/B] 5. Stapro, Tarki, Ferbi - wychodzą z Martą i Anią [B] 6. Kames, Kruczek, Nuka 7. Kaprio, Trasio, Maks, Junit, Tunfi[/B] 8. Misiu, Kondrat - Agata i Patrycja 9. Arston, Kaja, Sara - Monika, Daria, Weronika, Anna 10. Benio, Nuka - Aleksandra [B]11. Tutek, Rego[/B] 12. Juna, Bodzio, Miga, Zika, Jelma - Kasia [B]13.[/B] 14. Lidia 15. Bumer, Hadwes, Efra - Lidia 16. Kali, Karik, Nuka, Rubin - Lidia 17. Demon, [B]Kora, Dżeki[/B] ( tylko Demon - Lucyna ) 18. Gustaw, Mikuś, Arbik, Sarabi, Rosmi - Lidia 19. Ibis, Hato, Fatik, Krzyś, Szenzi - Sara, (Ibis, - Lucyna ) 20. Simpson, Rafciu, Monki Misia Strzedulla, - Iza 21. Leon, Dżersej, Disma, Granda - Myszora [B]22., Raster[/B] [B]23.[/B] 24. Sobi, Dolc, Enja - Marta 25. Bluebel, Łatuś, Tobi, Fabek - Sara [B]26.[/B] 27. Saba, Ignaś - Michalina i Iza 28.[B] Pręguś, Blacky[/B], Bluebel, (Bluebel - Sara) 29. Manga, Demon - Bjuta raz w miesiącu 30. Szadon, Jupi, Alpina - Kasia [B] 31. Majk, Dżoplin[/B] [B] 32. Zgredek, Pufek, Bujdka[/B] 33. Ruto, Brutus - Bjuta raz w miesiącu 34. Gogo, Dżilian, Demir - Aneta i Bjuta raz w miesiącu 35. Fistaszek, Obsesja - Lucyna Mierzwiak, - Bjuta raz w miesiącu pokoik kwarantanna Elter, Malwinka, Labradorka (nowa) Sara 36. Dżeki, Ruczi, Bond, Dżimbo, Toddis - Agata, Patrycja [B]37. 38.[/B] 39. Four, Wimbo, Venedy - Agata , Patrycja [B]40.[/B] 41. Żelek, Idziak, Suzo, Dżus Weronika Bernecka - Anna 42. Juka, Grizer, Irsa, Hilo - Godryk [B]43.[/B] 44. Max, Bruni, Bałi, Junior, Rudy - Lucyna [B]45. 46. 47.[/B] szczeniarnia I [B]Kieł, Niuniek, Frontisia[/B] szczeniarnia II Mucha, Netra, Kropek, Rukter - Monika i Daria Czy to jest aktualne? Naprawdę z Majkiem nikt nie wychodzi??? Myślałam, że ma kogoś i tak go zawsze olewałam, jak go mijałam... :( Quote
Recommended Posts