Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Naklejka']Taxik Ciebie pogryzł? Pewnie się wystraszył... Prędzej bym powiedziała, że Kamp ugryzł...[/QUOTE]

Kamp super :) Bawił się, skakał, rozrabiał :)
A Taxik... najpierw nas nie chciał wpuścić do boksu, potem mnie chapnął, a potem nie chciał z boksu wypuścić kolegi który zapiął pozostałą 4 :) W końcu za Taxika na spacer poszedł Glew :) i baaaaardzo na tym skorzystał :D

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taxik się niestety bardzo boi. No i przez to rzadko chodzi na spacery. W sumie to trzeba by się nim zająć, bo to taki młodziutki chłopak, szkoda go żeby fiksował.

Posted

Ah jak mi szkoda tej nowej suni onkowatej co siedzi z Fourem taka bida , każda kostka jej wystaje ;( Cały boks Saby będzie nas miał chyba dość po tak wyczerpującym spacerze :D

Posted

Tak, boks Saby (27) był na dłuugim spacerku, przy okazji Ignaś ugryzł mnie w palca :evil_lol: On jest trochę dziwny.. hmm...
I ta sunia z cieczką, z dużego boksu bardzo fajna :) Tuli się, ale ciągnie cholera :D

Posted

[quote name='Naklejka']To było ogólnie dziwne, on nie jest do końca normalny :evil_lol: grube rękawiczki to skarb :evil_lol:[/QUOTE]

co do rękawiczek oj zgadzam się :D poczułam to dziś :)
Taxik przystojniak a wariaaat. Nic dziwnego że sie boi, też bym sie bała olbrzymów nie wiedząc co chcą ze mną zrobić :-o

Posted

dziewczyny, a byłyście z Mija? :) :loveu:
czasu mi wczoraj zabrakło, a tak bardzo chciałam z nią iść! pamiętałam, że była przytulasta, ale to co teraz wyprawiała w boksie to wow! :)

Mysiu, odezwała się ta pani, która była nią zainteresowana?

Posted

[QUOTE=ania >;18228408]dziewczyny, a byłyście z Mija? :) :loveu:
czasu mi wczoraj zabrakło, a tak bardzo chciałam z nią iść! pamiętałam, że była przytulasta, ale to co teraz wyprawiała w boksie to wow! :)[/QUOTE]

Mijałam Miję na spacerze :) Biegała z jakimś chłopakiem :) :)

Posted

[quote name='Beatkaa']Pierwsze ugryzienie trzeba mieć za sobą ;)[/QUOTE]

dokładnie tego się nie należy bać mi też się rotek postawił od kolegi jak go miałem karmić gdy on był na wakacjach a potem z nim na spacer chodziłem;)

Posted

Ja tam sie nie bojee, mam swojego psa który non stop mnie gryzie i jestem już przyzwyczajona do zębów w łydce, ręce, palcu, udzie itd :)
Ale owszem, pierwsze koty za płoty :D

Posted

[quote name='tymuś']aa..to terierek:loveu:one są takie mają swoje fochy:evil_lol:[/QUOTE]

Terierek, wyrzucony z auta, 10 lat już z nami :) Foch to jego specjalność, a cokolwiek zrobione wbrew jego woli... łohohoho ! :D

Posted

[quote name='agumka']Terierek, wyrzucony z auta, 10 lat już z nami :) Foch to jego specjalność, a cokolwiek zrobione wbrew jego woli... łohohoho ! :D[/QUOTE]

hihih............mój Mit(suczka) znowu nic nie słuchał kiedyś ale ostatnio jakoś zgrzeczniał:lol:a ten twój psiak jakiś rasowy jest?bo zdjęcie jak wzorcowe z podręcznika "Rasy psów";)taki ładny jest:loveu:

Posted

[quote name='tymuś']hihih............mój Mit(suczka) znowu nic nie słuchał kiedyś ale ostatnio jakoś zgrzeczniał:lol:a ten twój psiak jakiś rasowy jest?bo zdjęcie jak wzorcowe z podręcznika "Rasy psów";)taki ładny jest:loveu:[/QUOTE]

odpiszę Ci na privie nie będziemy zaśmiecać !;)

Posted

[quote name='agumka']Kamp super :) Bawił się, skakał, rozrabiał :)
A Taxik... najpierw nas nie chciał wpuścić do boksu, potem mnie chapnął, a potem nie chciał z boksu wypuścić kolegi który zapiął pozostałą 4 :) W końcu za Taxika na spacer poszedł Glew :) i baaaaardzo na tym skorzystał :D[/QUOTE]

Kamp jest zdecydowanie bardziej charakterny, a Taxik po prostu boi się obcych, ale w stosunku do znajomych osób jest kochany :) dziwne, ze kogoś dziabnął, bo jeszcze mu się to nigdy nie zdarzyło...
Chyba Gelw?

[quote name='Naklejka']Taxik Ciebie pogryzł? Pewnie się wystraszył... Prędzej bym powiedziała, że Kamp ugryzł...[/QUOTE]

też właśnie o tym pomyślałam...

[quote name='Bjuta']Taxik się niestety bardzo boi. No i przez to rzadko chodzi na spacery. W sumie to trzeba by się nim zająć, bo to taki młodziutki chłopak, szkoda go żeby fiksował.[/QUOTE]

fajny boks, chętny na spacerki...

[quote name='Artemida']Ah jak mi szkoda tej nowej suni onkowatej co siedzi z Fourem taka bida , każda kostka jej wystaje ;( Cały boks Saby będzie nas miał chyba dość po tak wyczerpującym spacerze[/QUOTE]

[quote name='Naklejka']Tak, boks Saby (27) był na dłuugim spacerku, przy okazji Ignaś ugryzł mnie w palca :evil_lol: On jest trochę dziwny.. hmm...
I ta sunia z cieczką, z dużego boksu bardzo fajna :) Tuli się, ale ciągnie cholera :D[/QUOTE]

[quote name='Artemida']Naklejka zrobił to nieświadomie atakował tak na prawdę Sabę.....wiadomo jedzenie..[/QUOTE]

[quote name='Naklejka']To było ogólnie dziwne, on nie jest do końca normalny :evil_lol: grube rękawiczki to skarb :evil_lol:[/QUOTE]

mój synuś? mój skarb? jaki dziwny?! :mad: to jest cudo i anioł zarazem :crazyeye: normalnie nie wierzę... On jest kochany, nigdy by nikogo nie chciał ugryźć :shake: nawet nie wiecie jakie postępy uczynił od momentu jak trafił do schroniska :cool3:

A od Foura to o która Wam chodzi? ;) o Lentse czy o tą całkiem nową z ulicy Broniewskiego? Obie są kochane... Tylko Lentsa chyba bardziej po przejściach :-( Facetów sie boi i w ogóle taka chudzinka :-(

[quote name='agumka']co do rękawiczek oj zgadzam się :D poczułam to dziś :)
Taxik przystojniak a wariaaat. Nic dziwnego że sie boi, też bym sie bała olbrzymów nie wiedząc co chcą ze mną zrobić :-o[/QUOTE]

żaden wariat... Biedny, bo do schroniska za szczeniaka trafił i jak nie zna kogoś to po prostu łapie sie najprostszych rozwiązań :roll:

[QUOTE=ania >;18228408]dziewczyny, a byłyście z Mija? :) :loveu:
czasu mi wczoraj zabrakło, a tak bardzo chciałam z nią iść! pamiętałam, że była przytulasta, ale to co teraz wyprawiała w boksie to wow! :)

Mysiu, odezwała się ta pani, która była nią zainteresowana?[/QUOTE]

na razie cisza.. Może za dużo pytań zadaję :roll:

pierwsze... hmmmm... Za pierwszym razem straciłam paznokcia z tego co pamiętam, a potem wcale nie było lepiej :eviltong:

[quote name='wtatara']szukam pudelki około 10 lat dla starszej osoby[/QUOTE]

chyba już ktoś tutaj pisał o potencjanym domku... Nie mamy takiej psinki.

[quote name='agumka']Jak się wabi szczeniak, który siedzi z Allą w klatce :) ?[/QUOTE]

nie ma imienia, w schronisku jest od wczoraj :)

Posted

Sabinka zrobiła ciekawe obliczenia (dotyczą zwykłych allegro):

[quote name='Sabina02']Nie wiem cioteczki na ile dni wystawiacie zwykle aukcje Allegro, ale najbardziej oplaca sie wystawiac 10-dniowe. 10-dniowa akucja kosztuje 0,08 zl, a 14-dniowa 0,33 zl.

Wiec jak wystawicie 4 razy 10-dniowa, to macie 40 dni za 0,32 zl, a jak wystawice 14-dniowa, to macie tylko te 14 dni za 0,33 zl.

Jak sie oglasza duzo psow, to naprawde robi to roznice. Teraz jak oplata za wyroznienie poszla tyle do gory, to trzeba sobie inaczej radzic. :cool3:[/QUOTE]

Posted

[quote name='Mysia_']Kamp jest zdecydowanie bardziej charakterny, a Taxik po prostu boi się obcych, ale w stosunku do znajomych osób jest kochany :) dziwne, ze kogoś dziabnął, bo jeszcze mu się to nigdy nie zdarzyło...
Chyba Gelw?

też właśnie o tym pomyślałam...

żaden wariat... Biedny, bo do schroniska za szczeniaka trafił i jak nie zna kogoś to po prostu łapie sie najprostszych rozwiązań :roll:

nie ma imienia, w schronisku jest od wczoraj :)[/QUOTE]

Ja Wam piszę tylko jak było na spacerze. Kamp tak jak napisałam. Dał się spokojnie zapiąć na smycz, a na spacerze nawet się bawił.
A Taxik mnie nie zna, więc na pewno zrobił to ze strachu. Złapał mnie ząbkami za palec, jak wyciągałam rękę żeby Rodana na smycz zapiąć. Mam małego krwiaczka, ale smaruje kremami i jest ok. Dziwi mnie tylko że rękawiczka jjest w stanie nienaruszonym :D
Tak tak, chodziło o Gelwa.
"żaden wariat..." nie miałam nic złego na myśli, to było raczej użyte jako pieszczotliwe określenie :). Nie powiedziałam, że jest złym psem, to zrozumiałe, że sie broni gdy wyczuwa zagrożenie. Przecież to schronisko dla psów, więc trzeba być przygotowanym na różnego rodzaju akcje :) Nie przeszkadza mi to, wybaczam mu :eviltong: :eviltong:

A co do maleństwa z Allą, to sunia? Dajcie jej na imię Gwiazdka! tak Bożonarodzeniowo :) :x-mas:

Posted

Mysiu chodzi nam o obie suczki, ta chudzinka widać, że wystraszona, ale na spacerku próbowała szaleć, pierwsze metry pokonała praktycznie na ugiętych nogach, skulona... A ta druga, nowa, bardzo przytulaśna, ale szarpała niemiłosiernie, a jak ją przytrzymywałam to piszczała, też trochę boi się gwałtownych ruchów, ktoś ją chyba musiał bić....

Ignaś się dziwnie rzucał na Sabę i nie wiem czy to była taka głośna zabawa czy agresja, dziwnie to wyglądało, a to że mnie ugryzł, to nie było umyślne, bo zaatakował Sabę, a ja byłam między nimi, a w sumie moja ręka... Trochę się patyczkiem bawił, szarpał smycz no i szarpie :evil_lol: eee tam i tak ugryzienia Jetsana są bardziej bolesne :evil_lol: