Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamy chętną na labradora, chciałby zdjęcia zobaczyć, Kaśka wie o niej więcej, chyba kaukaza kiedyś mieli ;)
W tym tygodniu nie zjawimy się w schronisku :(

aaaa... zapomniałam. Wiesz coś o papugach?

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mysia_']agumka, i znalezłaś już jakąś sunie dla tych znajomych ? :)[/QUOTE]

Wysłałam jej kilka typów. Z Psitula wysłałam Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę :)

Posted

Dla dzieci Mia odpada, jest nadpobudliwa, silna...

Kropka, byłaby idealna do domu z dziećmi, Bahia jest milutka. Telcia jest słodziutka:loveu:

Gosia, co to za czarny, młody psiak z Peru siedział w boksie?

Posted

Naklejka a jak te psy do stróżowania i przepędzania kotów:)?

wiesz co Bahia odpada tak samo jak Kropka - są za małe. Oni potrzebują potężnego psa...

Posted

Narazie czekam na odpowiedz bo proponowałam mu tez z Rudy jakies psiny :) A od wczoraj cisza głusza. Oni poczatkowo chcieli sznaucera sredniego, ale powiedziałam im ze maja brac psa ze schronu :P

Dostałysmy pierwsze obroze ! Nie wiem czy słyszałas o zbiorce ?

Posted

Jakby co ja robię smycze, jak ktoś chętny może taśmę przynieść, bo muszę kasę na bilety sobie zostawić ;)
Sznaucerowaty jest Asho, tylko ten psiak potrzebuje resocjalizacji....
Tutaj są jego zdjęcia po strzyżeniu
[url]http://www.dogomania.pl/threads/25986-SCHRONISKO-W-ZABRZU-p%C4%99ka-w-szwach!-Potrzebujemy-Waszej-POMOCY!/page364[/url]

Posted

[quote name='Naklejka']Jakby co ja robię smycze, jak ktoś chętny może taśmę przynieść, bo muszę kasę na bilety sobie zostawić ;)
Sznaucerowaty jest Asho, tylko ten psiak potrzebuje resocjalizacji....
Tutaj są jego zdjęcia po strzyżeniu
[url]http://www.dogomania.pl/threads/25986-SCHRONISKO-W-ZABRZU-p%C4%99ka-w-szwach!-Potrzebujemy-Waszej-POMOCY!/page364[/url][/QUOTE]

Resocjalizacji na jakim poziomie :P?
ile on ma ?

Posted

Młody jest, psiak jest nieufny i wystraszony, boi się np. aparatu, hałasu, uniesionej ręki. Za każdym razem jak jesteśmy w schronisku zabieramy go na spacer, Asho robi postępy, mniej się boi, jak nas widzi to szału dostaje :) Wystarczy okazać trochę czasu, miłości i zrozumienia, a będzie świetnym kompanem. Nie jest agresywny w stosunku do ludzi, ale na bażanta polował, haha :D

Posted

[quote name='Naklejka']Młody jest, psiak jest nieufny i wystraszony, boi się np. aparatu, hałasu, uniesionej ręki. Za każdym razem jak jesteśmy w schronisku zabieramy go na spacer, Asho robi postępy, mniej się boi, jak nas widzi to szału dostaje :) Wystarczy okazać trochę czasu, miłości i zrozumienia, a będzie świetnym kompanem. Nie jest agresywny w stosunku do ludzi, ale na bażanta polował, haha :D[/QUOTE]

Czyli do domu z ogrodem sie nada :P

Czy Hadar nadal szuka domu? czy jest wykastrowany? jak zachowuje się w mieszkaniu, w kontaktach z dziećmi i innymi psami?
Czy nauczony czystości i czy niszczy zostając sam w domu? MAM CHETNYCH !

Posted

[quote name='Naklejka']Nada się, ale musi mieć dużo kontaktu z człowiekiem i oczywiście wstęp do domu! :)[/QUOTE]

wstęp by miał tylko na razie nie wiem czy checi własciciela sa :P

Posted

No tak tym labkiem interesuję się dziewczyna z mamą ale prosi mnie o zdjęcia...właśnie jak z tym festynem było ?bo nie przyszłam przez ten deszcz a miałam być z asikowska:)

Posted

Artemida, a Państwo zainteresowani Sopranem wiedzą coś o nim więcej? W takim sensie, że nie jest zdrowym psiakiem? że wymaga zabiegu oka? Ma podejrzenie dysplazji i jeszcze coś z prawą przednią łapką... Za pewne z tego powodu ktoś się go pozbył, bo przerosły go koszty :shake: Tymbardziej, że psiak potrzebuje specjalnej diety, a o odchudzaniu juz nie wspomnę :-( Chętnych na niego na pewno było by sporo, dlatego póki co nie daję go do internetu. Ostatnio był u nas Pan z fundacji Prima, która planuje zabrać go do siebie. W tego psiaka na "dzieńdobry" będzie trzeba zainwestować sporo kasy :shake:

A z Peru w boksie mieszka Malo ;)

Co do papug to jedne co udało nam się dowiedzieć, że Pan poszedł "siedzieć" na 3 miesiące.

agumka, co od Hadara odpisałam na PW ;) a jeśli chodzi o te sunie: Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę to wszystkie są takie raczej średnie, a nie duże i potężne :roll:
Nie wiem jak reagują na koty, ale przyznam szczerze, że nie podoba mi sie takie podejście, że psiak ma nie cierpieć kotów :roll: i nie będę też tego sprawdzać na naszych kotach, bo jest zdecydowanym przeciwnikiem nakręcania psiaków na koty :shake: Można spróbować jakoś z miętą podobno koty nie lubią jej zapachu....

Posted

[quote name='Mysia_']

agumka, co od Hadara odpisałam na PW ;) a jeśli chodzi o te sunie: Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę to wszystkie są takie raczej średnie, a nie duże i potężne :roll:
Nie wiem jak reagują na koty, ale przyznam szczerze, że nie podoba mi sie takie podejście, że psiak ma nie cierpieć kotów :roll: i nie będę też tego sprawdzać na naszych kotach, bo jest zdecydowanym przeciwnikiem nakręcania psiaków na koty :shake: Można spróbować jakoś z miętą podobno koty nie lubią jej zapachu....[/QUOTE]

Wiem, ale ja po prostu pisze, co napisał "chcacy psa" :) sunie maja byc srednie lub potezne:)

Posted

[quote name='Naklejka']Co ma z tym okiem? Wiesz?
Lekka dysplazja nie jest wielkim problemem...[/QUOTE]

coś mu tam wrasta, dlatego oko ciągle łzawi :-(
Czy to dysplazja mogą dopiero nam powiedzieć zdjęcia rtg, musi mieć też prześwietloną przednia łapkę, bo ją też dziwnie stawia.

Posted

Ja wpadam na ten wątek czasem - by zobaczyć co się dzieje w schronisku:)
Haszczaków dalej nie ma?? I dobrze - w innych schronach jest pełno...
A i zapraszam na nasze forum - w wątku Hadara jego nowe "weselsze " fotki z mojej krótkiej ostatniej wizytki.
Pytała o niego jedna pani - pogoniłam - na łańcuch go chciała do pilnowania domku letniskowego - i pewnie zimą też by tam został....

[url]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=1876[/url]

Posted

[quote name='nira13']Ja wpadam na ten wątek czasem - by zobaczyć co się dzieje w schronisku:)
Haszczaków dalej nie ma?? I dobrze - w innych schronach jest pełno...
A i zapraszam na nasze forum - w wątku Hadara jego nowe "weselsze " fotki z mojej krótkiej ostatniej wizytki.
Pytała o niego jedna pani - pogoniłam - na łańcuch go chciała do pilnowania domku letniskowego - i pewnie zimą też by tam został....

[URL]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=1876[/URL][/QUOTE]

haszczaków dalej nie ma :cool3:

dobermana na łańcuch? :shake: ludzie to mają pomysły :mad:

[quote name='malawaszka']Myszko a jak sznupek? do adopcji już jest? on będzie wydany po kastracji?[/QUOTE]

jest nim zainteresowany pewien Pan, w przyszłym tygodniu Dafisza czeka kastracja i wtedy będzie mógł opuścić schronisko ;)

Posted

WOW! To czekamy niecierpliwie! Co to za dom? I czy pokochają przystojniaka?

Bardzo się cieszę, że tyle nowych nicków na wątku zabrzańskim!!! :) :) :)

I Denzla i Szolka znalazły dom!!!! ALE SUPER!!!

Posted

[quote name='Bjuta']WOW! To czekamy niecierpliwie! Co to za dom? I czy pokochają przystojniaka?[/QUOTE]

Bjutko niestety nie wiem JESZCZE co to za dom, ale wazne ze sie interesuja pomoca dla niego ;) jak tylko bede cos wiedziała - pisze !!!!