Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Mamy chętną na labradora, chciałby zdjęcia zobaczyć, Kaśka wie o niej więcej, chyba kaukaza kiedyś mieli ;) W tym tygodniu nie zjawimy się w schronisku :( aaaa... zapomniałam. Wiesz coś o papugach? Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Mysia_']agumka, i znalezłaś już jakąś sunie dla tych znajomych ? :)[/QUOTE] Wysłałam jej kilka typów. Z Psitula wysłałam Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę :) Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dla dzieci Mia odpada, jest nadpobudliwa, silna... Kropka, byłaby idealna do domu z dziećmi, Bahia jest milutka. Telcia jest słodziutka:loveu: Gosia, co to za czarny, młody psiak z Peru siedział w boksie? Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Naklejka a jak te psy do stróżowania i przepędzania kotów:)? wiesz co Bahia odpada tak samo jak Kropka - są za małe. Oni potrzebują potężnego psa... Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Do przepędzania kotów, najlepszy jest kot wychodzący :) To pytanie do Mysi, lepiej zna psy ;) Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Narazie czekam na odpowiedz bo proponowałam mu tez z Rudy jakies psiny :) A od wczoraj cisza głusza. Oni poczatkowo chcieli sznaucera sredniego, ale powiedziałam im ze maja brac psa ze schronu :P Dostałysmy pierwsze obroze ! Nie wiem czy słyszałas o zbiorce ? Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Jakby co ja robię smycze, jak ktoś chętny może taśmę przynieść, bo muszę kasę na bilety sobie zostawić ;) Sznaucerowaty jest Asho, tylko ten psiak potrzebuje resocjalizacji.... Tutaj są jego zdjęcia po strzyżeniu [url]http://www.dogomania.pl/threads/25986-SCHRONISKO-W-ZABRZU-p%C4%99ka-w-szwach!-Potrzebujemy-Waszej-POMOCY!/page364[/url] Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Naklejka']Jakby co ja robię smycze, jak ktoś chętny może taśmę przynieść, bo muszę kasę na bilety sobie zostawić ;) Sznaucerowaty jest Asho, tylko ten psiak potrzebuje resocjalizacji.... Tutaj są jego zdjęcia po strzyżeniu [url]http://www.dogomania.pl/threads/25986-SCHRONISKO-W-ZABRZU-p%C4%99ka-w-szwach!-Potrzebujemy-Waszej-POMOCY!/page364[/url][/QUOTE] Resocjalizacji na jakim poziomie :P? ile on ma ? Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Młody jest, psiak jest nieufny i wystraszony, boi się np. aparatu, hałasu, uniesionej ręki. Za każdym razem jak jesteśmy w schronisku zabieramy go na spacer, Asho robi postępy, mniej się boi, jak nas widzi to szału dostaje :) Wystarczy okazać trochę czasu, miłości i zrozumienia, a będzie świetnym kompanem. Nie jest agresywny w stosunku do ludzi, ale na bażanta polował, haha :D Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Naklejka']Młody jest, psiak jest nieufny i wystraszony, boi się np. aparatu, hałasu, uniesionej ręki. Za każdym razem jak jesteśmy w schronisku zabieramy go na spacer, Asho robi postępy, mniej się boi, jak nas widzi to szału dostaje :) Wystarczy okazać trochę czasu, miłości i zrozumienia, a będzie świetnym kompanem. Nie jest agresywny w stosunku do ludzi, ale na bażanta polował, haha :D[/QUOTE] Czyli do domu z ogrodem sie nada :P Czy Hadar nadal szuka domu? czy jest wykastrowany? jak zachowuje się w mieszkaniu, w kontaktach z dziećmi i innymi psami? Czy nauczony czystości i czy niszczy zostając sam w domu? MAM CHETNYCH ! Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Nada się, ale musi mieć dużo kontaktu z człowiekiem i oczywiście wstęp do domu! :) Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Naklejka']Nada się, ale musi mieć dużo kontaktu z człowiekiem i oczywiście wstęp do domu! :)[/QUOTE] wstęp by miał tylko na razie nie wiem czy checi własciciela sa :P Quote
Artemida Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 No tak tym labkiem interesuję się dziewczyna z mamą ale prosi mnie o zdjęcia...właśnie jak z tym festynem było ?bo nie przyszłam przez ten deszcz a miałam być z asikowska:) Quote
Mysia_ Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Artemida, a Państwo zainteresowani Sopranem wiedzą coś o nim więcej? W takim sensie, że nie jest zdrowym psiakiem? że wymaga zabiegu oka? Ma podejrzenie dysplazji i jeszcze coś z prawą przednią łapką... Za pewne z tego powodu ktoś się go pozbył, bo przerosły go koszty :shake: Tymbardziej, że psiak potrzebuje specjalnej diety, a o odchudzaniu juz nie wspomnę :-( Chętnych na niego na pewno było by sporo, dlatego póki co nie daję go do internetu. Ostatnio był u nas Pan z fundacji Prima, która planuje zabrać go do siebie. W tego psiaka na "dzieńdobry" będzie trzeba zainwestować sporo kasy :shake: A z Peru w boksie mieszka Malo ;) Co do papug to jedne co udało nam się dowiedzieć, że Pan poszedł "siedzieć" na 3 miesiące. agumka, co od Hadara odpisałam na PW ;) a jeśli chodzi o te sunie: Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę to wszystkie są takie raczej średnie, a nie duże i potężne :roll: Nie wiem jak reagują na koty, ale przyznam szczerze, że nie podoba mi sie takie podejście, że psiak ma nie cierpieć kotów :roll: i nie będę też tego sprawdzać na naszych kotach, bo jest zdecydowanym przeciwnikiem nakręcania psiaków na koty :shake: Można spróbować jakoś z miętą podobno koty nie lubią jej zapachu.... Quote
Naklejka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Co ma z tym okiem? Wiesz? Lekka dysplazja nie jest wielkim problemem... Quote
agumka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Mysia_'] agumka, co od Hadara odpisałam na PW ;) a jeśli chodzi o te sunie: Mombasę, Niunię, Mangę, Miję, Łuskę, Delgę i Armę to wszystkie są takie raczej średnie, a nie duże i potężne :roll: Nie wiem jak reagują na koty, ale przyznam szczerze, że nie podoba mi sie takie podejście, że psiak ma nie cierpieć kotów :roll: i nie będę też tego sprawdzać na naszych kotach, bo jest zdecydowanym przeciwnikiem nakręcania psiaków na koty :shake: Można spróbować jakoś z miętą podobno koty nie lubią jej zapachu....[/QUOTE] Wiem, ale ja po prostu pisze, co napisał "chcacy psa" :) sunie maja byc srednie lub potezne:) Quote
Mysia_ Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Naklejka']Co ma z tym okiem? Wiesz? Lekka dysplazja nie jest wielkim problemem...[/QUOTE] coś mu tam wrasta, dlatego oko ciągle łzawi :-( Czy to dysplazja mogą dopiero nam powiedzieć zdjęcia rtg, musi mieć też prześwietloną przednia łapkę, bo ją też dziwnie stawia. Quote
nira13 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ja wpadam na ten wątek czasem - by zobaczyć co się dzieje w schronisku:) Haszczaków dalej nie ma?? I dobrze - w innych schronach jest pełno... A i zapraszam na nasze forum - w wątku Hadara jego nowe "weselsze " fotki z mojej krótkiej ostatniej wizytki. Pytała o niego jedna pani - pogoniłam - na łańcuch go chciała do pilnowania domku letniskowego - i pewnie zimą też by tam został.... [url]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=1876[/url] Quote
malawaszka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Myszko a jak sznupek? do adopcji już jest? on będzie wydany po kastracji? Quote
Mysia_ Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='nira13']Ja wpadam na ten wątek czasem - by zobaczyć co się dzieje w schronisku:) Haszczaków dalej nie ma?? I dobrze - w innych schronach jest pełno... A i zapraszam na nasze forum - w wątku Hadara jego nowe "weselsze " fotki z mojej krótkiej ostatniej wizytki. Pytała o niego jedna pani - pogoniłam - na łańcuch go chciała do pilnowania domku letniskowego - i pewnie zimą też by tam został.... [URL]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=1876[/URL][/QUOTE] haszczaków dalej nie ma :cool3: dobermana na łańcuch? :shake: ludzie to mają pomysły :mad: [quote name='malawaszka']Myszko a jak sznupek? do adopcji już jest? on będzie wydany po kastracji?[/QUOTE] jest nim zainteresowany pewien Pan, w przyszłym tygodniu Dafisza czeka kastracja i wtedy będzie mógł opuścić schronisko ;) Quote
malawaszka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 o to trzymam kciuki żeby to był dobry domek! daj znac jak coś już będzie wiadomo :) Quote
Bjuta Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 WOW! To czekamy niecierpliwie! Co to za dom? I czy pokochają przystojniaka? Bardzo się cieszę, że tyle nowych nicków na wątku zabrzańskim!!! :) :) :) I Denzla i Szolka znalazły dom!!!! ALE SUPER!!! Quote
agumka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Bjuta']WOW! To czekamy niecierpliwie! Co to za dom? I czy pokochają przystojniaka?[/QUOTE] Bjutko niestety nie wiem JESZCZE co to za dom, ale wazne ze sie interesuja pomoca dla niego ;) jak tylko bede cos wiedziała - pisze !!!! Quote
Artemida Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 powiedziałam jej dziś żeby osobiście pojechała z mamą go zobaczyć :) Quote
Recommended Posts