Mysia_ Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 OK. postaram się jutro, bo dzisiaj już nie dam rady :oops: Quote
sara_rokitnica Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 ja moge napisac cos o Czoko bo wyprowadzam tego psiaka na spacerki: a wiec Czoko jest strasznie spokojnym psiakiem (przynajmniej na spacerkach) grzecznie chodzi na smyczy i bez, lagodny wobec ludzi ale niektorych psow nie toleruje (np. Rokiego ;]) bardzo mlodziutki (nie wiem dokladnie ile ma lat ale chyba wiecej niz 2 nie bedzie. ja obstawiam tak mniej wiecej na 1.5 ;) ) jest strasznie kochany i madry z tego co pamietam chyba nie bardzo sie lubi taplac w wodzie (o ile mnie pamiec nie myli ;) ) i w sumie to chyba wsio.. jak cos se przypomne to dopisze albo Myszka dopisze cos od siebie jesli cosik pominelam ;) :):):) Quote
-Martyna- Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 swietnie , poczekam jeszcze na opis Rocky'ego... Quote
Mysia_ Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Oprócz tego Czoko był w mieszkaniu i podobno był tam grzeczny i nic nie niszczył, a swoje potrzeby załatwiał na dworze ;) Psiak jest ułożony i nieagresywny, ale do małych dzieci raczej się nie nadaje... Rocky był wzięty z naszego schroniska jakieś 6 lat temu, no i wrócił około pół roku temu (dokładnie nie pamiętam). Wrócił dlatego, że jego właściciele musieli wyjechać za granicę i nie mogli zabrać ze soba psa :angryy: Również był w mieszkaniu, jest grzeczny i spokojny, ale zarazem wesoły, kocha wodę :loveu: Quote
Mysia_ Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 A może ktoś zakocha się w Mopku? :loveu: Coprawda psina jest w schronisku zaledwie kilka dni, ale chyba nikt go nie bedzie już szukał... Był cały w dredach i kołtunach, ale wczoraj się za niego wziełyśmy ;) Przed obcinaniem: [img]http://img158.imageshack.us/img158/4470/mopmv2.jpg[/img] Po :evil_lol: : [img]http://img158.imageshack.us/img158/2330/mop1nx1.jpg[/img] Quote
ewu Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Mysiu mam pilna sprawę:) Jest Pani, która chciałaby od Was pieska. Pani jest moją uczennicą i mieszka pod gliwicami w domu. Ma spory teren i szuka psa, który mógłby mieszkać w budzie i w domu ( trochę tu i trochę tu) Chodzi o dużego psa, który mógłby tez pilnować.W typie wilczura. Może być piesek albo suczka tylko wysterylizowana ( jeśli byłaby młodziutka no to wiadomo,że nie). Chcieliby młodego pieska ( tak do roku, albo rocznego albo do 2 lat-im młodszy tym lepiej).No to tyle. Jeśli mogłabyś mi napisać, które by się nadawały to ja prześlę jej zdjęcia. Te starsze też jej opiszę może któryś by się spodobał. Nie wklejaj mi zdjęć-ściągnę je sobie ze strony. Prosiłabym tylko o krótkie opisy. Mam nadzieję,że się zdecydują. Ja bym po tego pieska z nią przyjechała. Quote
ewu Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 tak oglądam sobie te pieski co myślisz o : Kier, Szantia, Gorbi, Mondeo, Presto, Rita, Kiawa, Ralis, Lokta??? Sama nie wiem... Quote
Mysia_ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Kier jest juz starszym psiakiem, ale jest nauczony do mieszkania na dworze w budzie, niestety w schronisku jest zastraszony przez inne psiaki i mało kiedy pokazuje się odwiedzającym schronisko :( Szantia jest młodziutka, wszędzie ujej pełno, uwielbia biegać i szaleć, ale nie wiem czy sprawdziła by się jako pies do budy, chociaż z tego co pamiętam to przez jakiś czas była na wybiegu, czyli musiała spać w budzie. Oczywiście jest po sterlizacji. Gorbi ma około 6-7 lat, myślę, że mógłby spać w budzie, jest przyjaznym psiakiem, ale kiedy trzeba potrafi groźnie zaszczekać ;) Modeo jest średniej wielkości, lubi dużo biegać i rozrabiać ;) Nie wiem ile moze mieć latek, ale max.5 lat.... Nie wiem jak w jego przypadku wyglądało by mieszkanie w budzie, ponieważ nigdy nie był na stałym wybiegu , bo jest za mały. Presto - starszy psiak, bardzo spokojny, chociaż jak tzreba to potrafi nawet skakać i biegać. Z tego co wiem to mieszkał w domku z ogrodem. Rita - młoda sunia, ładnie pilnie, mogła by mieszkać na dworze, była juz wczesniej adoptowana, ale wróciła , ponieważ załatwiała się w mieszkaniu :roll: Ralis - młodziutki, pełen energi psiak, grzeczny słucha się, przez pewien czas był na wybiegu, myślę, że mogłby spać na dworze, jedyna wada jaką u niego znam to to, że nie lubi innych psów. Pozostałych psiaków juz nie ma w schronisku, ale zaraz zerknę czy jeszcze jakieś by się nadawały ;) Quote
Mysia_ Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Oprócz tego myślę, że nadawały by się te psiaki: Kabo - starszy, ale dobrze pilnuje, może mieszkać na dworze w budzie, jest posłuszny. Nort - raczej młody (prawde mówiac nawet nigdy nie sprawdzałam, więc dlatego piszę raczej) , uwielbia biegać i pilnować terenu, przyjacielski wobec ludzi, ale nie toleruje innych psów. Tabus - młody, raczej nie przypomina owczarka, ale jest doskonałym strózem, uwielbia biegać po dużych przestrzeniach i bawić się kamykami, No to na tyle :eviltong: Quote
ewu Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Mysiu baaardzo dziękuję:) Prześlę zdjęcia i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pani jest porządna i chce tego psiaka dla dziecka, które bardzo pragnie mieć przyjaciela;) Z ta budą to chodzi o to ,że piesek miałby tam schronienie w lecie a przy brzydszej pogodzie byłby w domu. Ja BARDZO nie lubię bud, ale ta podobno jest bardzo ciepła i duża a poza tym piesek miałby do dyspozycji duże podwórko i teren do biegania i na spacerki. Porozmawiam z nią dokładnie i przekonam ją,że pies to powinien zawsze w domu być a najlepiej w łóżku;P No w każdym razie zobaczymy zawsze to szansa dla psiaka:cool3: Quote
Mysia_ Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Może nawet jak nie zdecyduje się na żadnego psiaka z fotek, to moze na miejscu w schronisku jakiś wpadłby jej w oko ;) Ewu, działaj :p Quote
ewu Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Działam, działam!!!Pani jest zdecydowana:cool3: powiedziała,że zobaczy, który pieske spodoba się córce, ale jej jest wszystko jedno, którego wezmą. Podoba jej sie Szantia i Rita. Ma mi dac odpowiedź i juz się wstępnie umówiałm na odbiór pieska ( napiszę Ci jak juz będzie pewne, ale może w niedzielę)-przyjechałabym z nią naszym autem bo oni mają za małe. W każdym razie piesek miałby dobrze już nawet szykują podwórko dla niego żeby sobie mógł biegać i był bezpieczny. Trzymaj kciuki bo ja już sie boję ,że znowu coś nie wypali w ostatniej chwili!! Nie można sie jeszcze cieszyć, ale wierzę ,że to sie uda:) Byleby nie zapeszyć!!! Quote
Mysia_ Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Myślę, że w niedziele będę w schronisku ;) Trzymam kciuki, żeby się udało :p Quote
ewu Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mam nadzieje,że tym razem mi się uda. Wiesz już tyle razy miałam osoby zainteresowane, które potem się wycofywałay, że po prostu juz niczego nie jestem pewna...:roll: Quote
Mysia_ Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Jesli ta Pani przyjedzie do schroniska to pokaże jeszcze moją kochaną Devi tylko, że ona raczej nie chciała by mieszkać na dworze... :roll: Jej fotki są w tej galerii ze spacerkami ;) Quote
ewu Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 już zaglądam:) Ale piesek raczej będzie trochę na dworze... Quote
ewu Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mysiu a widzę na wątku Szantii, że została adoptowana...:roll: Quote
Mysia_ Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Szantia jest spowrotem w schronisku :roll: Quote
ewu Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 O cholera:shake: a ja sie ucieszyłam jak głupia... Quote
ewu Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 w niedzielę przyjedziemy po psiaka:) Będziemy ok 12.30:):cool3: Quote
Mucha Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Witam wszystkich serdecznie. Przez ponad 15 lat mieszkał z nami kochany kundelek z zabrzańskiego schroniska, przeżył 17 lat, niestety odszedł w grudniu zeszłego roku.... Wychował nam synka, był z nami "od zawsze", najcudownieszy i niezapomniany... Chciałabym zaadoptować na odległość jakiegoś biedaczka, może kiedyś później wziąźć jednego... Będę zawracać głowę trochę pytaniami o pieski i schronisko, z góry przepraszam. Pozdrowienia! Quote
Mysia_ Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Mucha pytaj o co chcesz! :cool3: Quote
Recommended Posts