Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgodnie z obietnicą zakładam ponownie galerię Forysia :p i nazwijmy wpisy w niej przynajmniej do pewnego momentu wpisami "Z Forysiowego pamiętnika":evil_lol: ponieważ na jesieni stuknie naszemu "rudemu zespołowi" wspólne pięć latek ;), więc trochę zaległości mamy nim wyjdziemy na "prostą". Jakość fotek nie powala ale lepsze to niż nic.

Szczegółowe informacje o moim węgrze można znaleźć na naszej stronce:

www.wyzelwegierski.com

Więc kilka rzeczy oczywistych
Foryś to papierowo Foryś :razz: na szczęście hodowca nie dawał imion wieloczłonowych, a i to nie brzmiało pimpusiowato;). Więc tak już zostało.

Co oznacza Foryś? wg słownika wyrazów obcych
a) pomocnik stangreta jadący zwykle na jednym z przednich koni w poczwórnym lub poszóstnym zaprzęgu
b) pachołek konny z trąbką lub światłem, poprzedzający karetę
c) w dawnym wojsku polskim: konny ordynans oficera

Biorąc węgra do chatki z założenia miał mi towarzyszyć w wędrówkach konnych:evil_lol: Biorąc psa i książeczkę zdrowia (bo wpierw taki zestaw dostałam, metryka pojawiła się później) sprawdziłam szczepienia, tatuaż i imię w książeczce i stwierdziłam, że może być, nie jest źle;). Dopiero po jakimś czasie przeczytałam znaczenie słowa i miałam ubaw po pachy :evil_lol:

Oto główny bohater tego "grajdoła" taki już wyrośnięty;)

Teraz kilka danych "statystycznych":
Foryś urodził się 07.08.2005 w podkarpackiej hodowli "z Tałchejów" matką jego jest suka sprowadzona z czeskiej hodowli BARDA z Panskych Lesu

ojcem węgierski pies Tocokerti-Vadasz ADU po domowemu Doris, żyjący(? - w sumie, nawet nie sprawdzałam tego, czy jeszcze dycha) w jednej ze słowackich hodowli psów myśliwskich. (niestety zdjęcia nie są rewelacyjne, dostałam skanowane z papierowych fotek)

Pozdrawiamy wszystkie zaglądające, oglądające i podglądające "ciotki" ("wujków" też):evil_lol:

c.d.n.:p

Posted

No to dawaj więcej fotek, czekamy. Zapowiada się interesująco:)
Rozumiem, że i innymi zwierzakami tez się pochwalisz. Jakieś uratowane koty, zaprzyjaźnione psiaki itp. Ptaszki...

Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Płytek dalej brak ale przekopałam skrzynkę mailową i znalazłam garść fotek.

PIERWSZY DZIEŃ
Do domu przyjechaliśmy ok 10 rano i zaraz na 14 zabrałam małego ze sobą do pracy do internatu. Fotki komórkowe więc jakoś nie powala.

W domku

I w pracy

Po intensywnej zabawie z młodzieżą zasnął jednej osobie na kolankach

• 6 months later...
Posted

:sleeping:

Z lekka nam się "przysnęło" z reanimacją galerii ale miejmy nadzieje, że pójdzie sprawnie.

Szybko nastała jesień i zima a Forysław sobie rósł i poznawał świat.

uszy dęba stawały na te wszystkie zapachy

pojawił się pierwszy śnieg i kąpiele słoneczne :)

Posted

Czas szybko mijał, spędzaliśmy go na włóczeniu po polach i wspólnym dogrywaniu.

W maju po raz pierwszy pojawiliśmy się na wystawie w kl. młodzieży

W ciągu trzech kolejnych wystaw Antoninek (rasy myśliwskie), krajowa Gorzów i międzynarodowa Warszawa zrobiliśmy Młodzieżowy Championat Polski.

Posted

[quote name='sylrwia']Czas szybko mijał, spędzaliśmy go na włóczeniu po polach i wspólnym dogrywaniu.
W maju po raz pierwszy pojawiliśmy się na wystawie w kl. młodzieży
W ciągu trzech kolejnych wystaw Antoninek (rasy myśliwskie), krajowa Gorzów i międzynarodowa Warszawa zrobiliśmy Młodzieżowy Championat Polski.
Nonono, brawo raz jeszcze za ten MŁ.CH.PL:)

Motorówka - wymiata!
http://www.wyzelwegierski.com/galeria/woda/img_20591.jpg

No i te uszy stające dęba;)
http://www.wyzelwegierski.com/galeria/dzie/IMG_5869zz.jpg

Czekam na dalsze historyjki:)

pzdr.