Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
Ja mam dom dla foksteriera.
Czy Reksio dogadał by się z drugim psem?
Mowa o jamniku, dopytam jeszcze o płeć.

Matrioszka pisała, że małe psy mu nie przeszkadzają, a dzisiaj chyba ma jeszcze dzwonić do kierownika schroniska i dowiedzieć się o nim czegoś więcej.
A co to za dom?

Posted

A jamnik toleruje wszystkie inne psy? Mam nadzieje ze by się dogodały, tylk jamnik charakterny, foks tym bardziej, nie wiem jak ten ale pisze ze na większe psy się denerwuje, trzymam kciuki ;)

Posted

Proszę coś więcej napisać o mieszkańcach domu :wieku, ilości, innych zwierzętach (oprócz jamnika),...
Czy psy zostawałyby same ? Jak długo ? Czy w domu nikt nie ma alergii ? Dlaczego właśnie foksterier ? Dlaczego właśnie Reksio ?
Czy będzie zgoda na wizytę przed - i poadopcyjną ?
Przepraszam, ale muszę o to zapytać.
Może ktoś inny dopyta o coś innego .

Posted

No i oczywiscie kastracji trzeba dopilnowac. Ja bym jeszcze zapytaa, czy chetni Panstwo wiedza cokolwiek na temat zachowania terierow - szczegolnie foksow. Reksio jest - tak pisze- uroczy- ale tez pisze ze jest zagubiony, moze nie odnalezc sie szybko w nowym domu, i pokazac swoj temperament terierowy. Wtedy trzeba bedzie odpowiednio go nauczyc pewnych rzeczy, czego mu nie wolno itd.. Mysle ze osoba chcaca go adoptowac musi miec jakies pojecie na temat zachowania tych psow i nawet troche doswiadczenia.

Posted

Masz racje...ludzie adoptuja teriery i nie nadazaja za ich zywiołowoscia:shake:
Ciezko tez widze porozumienie miedzy jamnikiem i foksiem,dobrze,zeby to była sunia,byłoby łatwiej. Ale nie bedziemy gdybac...

Posted

Chyba lepiej.:shake:
Takie decyzje muszą być dokładnie przemyślane.Foksterier i jamnik to duże ryzyko uzyskania mieszanki wybuchowej.
A jeśli pojawiają się wątpliwości i za nimi pytania,to trzeba na nie odpowiadać, bo tylko odpowiedzi mogą je rozwiać lub potwierdzić.Nie odpowiedziałaś na żadne z pytań , które padły po Twojej wizycie.Szkoda.
To, że pies śpi w łóżku nie oznacza, że trafił do najlepszego domu.
Dzięki, że wpadłaś.;)
Ściskamy łapy foksiowi z Zabrza.:lol:

Posted

Pani bardzo się spodobał Reksio.
Czy macie możliwość zobaczyć jak reaguje na małe psy?
Jamnik ma 10 lat.
Dopytam o możliwość izolacji.

Co do Twoich pytań, to jakby ktoś miał alergię to by jamnik nie spał w łóżku :)
Dom sprawdzę, bo zawsze sprawdzam domy do których wydaję psy, zgoda na kastrację jest co jest napisane na wątku do którego podałam link.
Dlatego foksterier, że Pani lubi żywiołowe i charakterne psy, dlaczego Reksio?
Bo foksterierów do adopcji nie jest dużo i sama go zaproponowałam.

Posted

Z tymi alergiami to bywa nieraz tak , że w jednym domu są dziadkowie i młodzi z dzieckiem.I jedni chcą mieć psy, a drudzy mają alergię.U jednych pies w łóżku śpi, a drudzy kichają albo się drapią.Jedni psa całują, a drudzy nie mogą jeść, bo pies liże sobie jajka.Rozumiem, że w tym domu tak nie jest. :p
No a w jakim wieku są ludzie ,z którymi miałby zamieszkać Reksio ? Czy pracują zawodowo ? Czy w domu są dzieci ?
Reksio toleruje małe psy, o czym już napisałam ; do dużych jest bojowo nastawiony.

Posted

Dom sprawdzę, bo zawsze sprawdzam domy do których wydaję psy.

Sosnowieckie schronisko, dlaczego na PW pytasz mnie , czy chcę numer do tej pani ?
Nie chcę, bo dom - jak czytam - nie jest sprawdzony; jak go sprawdzisz, to zapewne odpowiesz mi na wszystkie pytania.
Wiem do tej pory tyle , że :
- w domu jest 10-letni jamnik
- dom z ogrodem
- psy śpią w łóżku
- pani lubi żywiołowe psy
Za mało.:shake:

Posted

Jestem wolontariuszem w 2 schroniskach i wolontariuszem w 2 fundacjach, nie siedzę na dogo 24 godziny na dobę, bo nie mam czasu.
Pytania nie były trudne, ale jak ktoś daje kilka godzin na odpowiedź i szydzi- to chyba ma tak duże doświadczenie i tak dużo domów, że nie jestem tu potrzebna, a licznik postów niech nikogo nie zmyli, o ile się nie mylę to kiedyś sama zaczęłam watek schronu w Lubartowie i sama szukałam tym psom domów.
Może u Was chętnych na psy jest na pęczki, u nas nie, dlatego każdy dom sprawdzam zanim oskarżę, że pytania są niewygodne.
Dom sprawdzę i postaram się tam umieścić lokalnego psa.
Jak ktoś ma chętnego na psa z mojego schronu to sama biorę kontakt.
Nie to nie, zaraz dam Monice dane, dom sprawdzi i może nieszczęśnik z Zabrza znajdzie swój dach nad głowa.

Żegnam bardzo pewne siebie Panie, a info o domu będzie na wątku, który założyłam.
To ciekawe, że osoby, które nie mają ogników w profilu traktuje się jak jakiś oszołomów z ulicy.

I mam nadzieję, że mój kontakt z Lubartowskiej strony jest już usunięty, bo piszą do mnie często ludzie pytając o psy z Lubartowa, o których ja nie mam pojęcia.

Szkoda mi tylko Reksia, mam nadzieję, ze nie skończy jak cane corso i na przyszły raz jak dajecie ludziom stosy ankiet, to wymagajcie też coś od siebie i sprawdzajcie czy nie wydajecie suki w ciąży:razz:

Posted

Nikt tu nie szydzi po to są emotki aby dodać trochę radości w tym szarym życiu pełnych psich nieszczęść. Ja też jak widzisz nie mam ogników i się jakoś nie gniewam jak ktoś mi dopieka( bo sie tego nie doszukuję). Cieszy mnie fakt każdego nowego domu jeśli nie Reksio to inny pies będzie miał szczęście. Co do wpadek w adopcjach, każdy ma do nich prawo tym bardziej jeśli pomaga się w adopcjach psów ze schroniska z którymi na co dzień się nie przebywa, trudno dostrzec przez chwile wiele rzeczy i nikt tego tu nie ukrywa,że wiedza na temat niektórych zwierząt jest znikoma. Podchodząc w taki sposób do sprawy nie robisz nam na złość tylko szkodzisz bezpośrednio psom, a chyba o ich dobro tu razem walczymy?

Posted

Zaproponowałaś dom, o którym nic nie wiesz, a to co o nim napisałaś, to bzdet.I wielkie mi tu "aj-waj".Wątek po byku. Sadzisz się, jakbyś cokolwiek miała do zaproponowania.

Nie jestem wolontariuszem w 2 schroniskach i nie jestem wolontariuszem w 2 fundacjach.Sens mojego życia to moja rodzina , moja praca i moje psy.Również nie siedzę 24 godziny na dogo, bo nie mam na to czasu, a ten który poświęcam psom na tut.forum jest "ukradziony" np.dzieciom i samej sobie.Ogniki pod moim avatarem świadczą o doskonałej organizacji mojego czasu.
Nie obrażaj ludzi, którzy pytają.Właściwie , to nie wiem, z czym do nas przyszłaś ? I o kontakcie do siebie na jakiej lubartowskiej stronie piszesz ?

I mam nadzieję, że mój kontakt z Lubartowskiej strony jest już usunięty, bo piszą do mnie często ludzie pytając o psy z Lubartowa, o których ja nie mam pojęcia.

To bardzo odważne przedsięwzięcie : chcieć informować o psach, o których się nie ma pojęcia.

To ciekawe, że osoby, które nie mają ogników w profilu traktuje się jak jakiś oszołomów z ulicy.

Serio ?

Posted

Może u Was chętnych na psy jest na pęczki, u nas nie, dlatego każdy dom sprawdzam zanim oskarżę, że pytania są niewygodne.
Dom sprawdzę i postaram się tam umieścić lokalnego psa.
Jak ktoś ma chętnego na psa z mojego schronu to sama biorę kontakt.
Nie to nie, zaraz dam Monice dane, dom sprawdzi i może nieszczęśnik z Zabrza znajdzie swój dach nad głowa.:razz:

Po pierwsze napisałaś bardzo mało o domu, który oferujesz Reksiowi.
Po drugie nie podałaś kontaktu do tego domu, bo postanowiłaś sama przekazywać informacje o foksiach tej rodzinie i zobowiązałaś się, ze dowiesz się czegoś więcej o tym jamniku, jego temperamencie i możliwości izolacji. Napisałaś że dom sprawdzisz.

My Cie pytamy o rzeczy według nas ważne, bo robimy to dla dobra psa, a ty strzelasz focha, bo coś Ci się nie spodobało, zabierasz swoje zabawki i idziesz do innej piaskownicy. Trochę to nie poważne i odbija się na dobru psa. Wystarczyło napisać że odpowiesz na wszystkie nasze pytania jak sprawdzisz ten dom, a nastąpi to wtedy i wtedy. Ewentualnie trzeba było podać nam numer telefonu do tej rodziny i powiedzieć że sami mamy sobie dalej wszystko załatwiać i tyle. A zrobiło się jakieś niepotrzebne zamieszanie :shake: a pies nadal w schronisku.