Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agucha']Witamy się pierwszy raz w Nowym Roku :)

[B]Ależ jestem przystojny![/B]
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/810/p001x.jpg/"][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/9664/p001x.jpg[/IMG][/URL]

ale boski Księciunio:))))

Posted

[quote name='kalyna']ale Oskar ma dobrze u Was :loveu: ma jak przysłowiowy pączek w maśle :)

dziękuje bardzo,jak takie słowa się czyta to aż cieplej robi się na duszy:)

witamy się piątkowo i Księciunio wygłaskany:)

Posted

[quote name='Joann']A ja bym chętnie obejrzała fotki ze spaceru ale takie na których on biega lata, bawi sie itp itd;p[/QUOTE]

to jest raczej nie możliwe,Oscar chodzi na długie spacery na smyczy,dlatego że ma bardzo ciężki charakter
ostatnio zaczoł się jeżyć na nocnych spacerkach,jak słyszy jakieś hałasy(przeważnie młodzi się wygłupiają i krzyczą)
pewnie Ja robię jakieś błędy w stosunku do Oscarka
może jak Ktoś,Kto też ma bullowatego (z ciężkim charakterem),musiałby do Nas przyjechać i pokazać mi co Ja robię źle i nie tak
zdaję sobie sprawę że geny robią jedno,a moja praca też czemuś nie przynosi efektu(tylko nie wiem czemu)

Posted

[quote name='Aleksandra95']witam się:hand:[/QUOTE]

hello:)

w końcu przeczytałam cały dział o psychice na niebieskim forum
i wniosek... no właśnie żaden
psy agresywne i ze skłonnością do agresji powinny być karcone,ale jak to już nie ma
Ja też nie raz karcę Oscarka,ale karcenie nie zawsze skutkuje
nie raz odnosi ono przeciwny skutek

Posted

[quote name='bira']Zgłoście się do behawiorysty. On Was pokieruje. Ciężkie jest życie z agresywnym psem...[/QUOTE]

Zgadzam się....

A Oskar jest Waszym pierwszym psem?

Posted

[quote name='M&S']Zgadzam się....

A Oskar jest Waszym pierwszym psem?[/QUOTE]

wcześniej mieliśmy jednego małego kundelka,i 2 mieszańce,jeden szpica wilczastego Atosika,a drugiego Baltusia mieszańca chihuachuy ze szpicem karłowatym,ale z nimi nie było żadnych problemów

a Oscar to Nasz pierwszy pies tak agresywny,z bardzo dużym temperamentem i ciężkim charakterem
tak byście mieli namiar na dobrego behawiorystę to dajcie mi znać

pozdrawiamy

Posted

[COLOR="red"]no troszkę pochwalę się Naszymi planami na ten roczek,a więc:

-obrona magistra przez Miśka,a następnie studia ekonomiczne
-Domcia chce się dostać do liceum im.Anrdzeja Modrzewskiego
-moja nauka(którą na razie trzeba przełożyć na lato/albo jesień)
-i trochę zwiedzania(Austria.Norwegia i Chorwacja) oraz w Polsce Wawa i mój kochany Kraków:)
-remont Naszego mieszkanka
- no i trochę mniejszych rzeczy

to na tyle:)
trzymajcie kciuki aby plany się zićiły:) :)[/COLOR]

Posted

[quote name='unikatowydiament'][COLOR="red"]no troszkę pochwalę się Naszymi planami na ten roczek,a więc:

-i trochę zwiedzania(Austria.Norwegia i Chorwacja) oraz w Polsce Wawa i mój kochany Kraków:)

trzymajcie kciuki aby plany się zićiły:) :)[/COLOR][/QUOTE]

Jam trzymam kciuki. ;)

Posted

[quote name='unikatowydiament'][COLOR="red"]no troszkę pochwalę się Naszymi planami na ten roczek,a więc:

trzymajcie kciuki aby plany się zićiły:) :)[/COLOR][/QUOTE]
Uuuu, ambitnie :)
Zaciskam zatem za Was!

... i przy okazji zapraszam na [B]bazarek dla Rybnickich psów[/B] :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220598-Buty-tania-dzianina-i-INNE-na-rybniczaki!-07.01-13.01-22-00-Cz.D[/url]

Posted

[quote name='unikatowydiament']to jest raczej nie możliwe,Oscar chodzi na długie spacery na smyczy,dlatego że ma bardzo ciężki charakter
ostatnio zaczoł się jeżyć na nocnych spacerkach,jak słyszy jakieś hałasy(przeważnie młodzi się wygłupiają i krzyczą)
pewnie Ja robię jakieś błędy w stosunku do Oscarka
może jak Ktoś,Kto też ma bullowatego (z ciężkim charakterem),musiałby do Nas przyjechać i pokazać mi co Ja robię źle i nie tak
zdaję sobie sprawę że geny robią jedno,a moja praca też czemuś nie przynosi efektu(tylko nie wiem czemu)[/QUOTE]

Może właśnie dlatego jest taki nie do ogarnięcia że takie spacerki na smyczy nie daja mu rozładować energii, eksplorować swobodnie terenu . Pies który wychodzi tylko na smyczy i nie ćwiczy psychiki i tężyzny fizycznej nie moze powąchać drzewka bo smycz juz mu sie skończyła jest sfrustrowany. Miałam przez krótki czas to z Verą, Zainwestuj w mocną 15m linke idż na jakies pole czy do lasu i tam sie z nim pobaw, tak intensywnie 2 godziny, zobaczysz ze później juz nie będzie mu sie chciało "agresorki"