Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='unikatowydiament']po prostu nie rozumiem,jak można psiaka brać,a potem go nie chcieć!
obecnie to jakaś plaga,z tym pozbywanie się psów!!!

Wakacje.... smutne ale tacy są Niektórzy Ludzie... :shake:

Posted

duzo ludzi bierze psa bo ladny jest, a jak chca gdzies jechac np na wakacje to pies przeszkadza bo nie zawsze mozna go wziasc ze soba .....
nie rozumiem takich ludzi:shake:
tak jak by z nieba spadli ze maja psa i nie da sie jechac z nim np do Egiptu:shake:

za to moje uwielbiaja okres wyjazdu obotenie czy tylko na weekend czy wakacje:lol: zawsze jada z nami:p przy nich to nudno nie jest tylko dodatkowe atrakcje sa:evil_lol:

Posted

Ja też nie rozumie takich ludzi, biorą psa a jak zobaczą że psem trzeba się w 100% opiekować to chcą go oddać:roll: A jak nie znajdą mu dobrego domku to wyląduje nie wiadomo gdzie:shake:

Posted

No właśnie,a najgorsze że nie mogę mu dać DT:placz:
a u znajomych się pytałam,a nikt nie chce Pitbulla(dużo ludzi boi się tej rasy,niestety),On ma rok skończone,więc to jeszcze młodziak,ale nie wiem jak był wychowywany i czy przypadkiem nie był uczony agresji,bo ludzie są różni.a Właścicielka nie podała żadnego powodu,dla czego chce oddać psa

Posted

[quote name='Błyskotka']Biedny psiak :([/QUOTE]

właśnie,mi także go bardzo żal,zaciskam kciuki aby znalazł dobry domek

A u Amfetki nie najlepiej,ma więcej guzów w płucach,serce bije jej wolniej,i tak jakoś ma problemy z trawieniem,Dona zamiast suchej karmy,zaczęła jej podawać dietę rozwodniony ryż z mięsiwem

Posted

[quote name='Ptysiak']http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar Patric/DSC01629.jpg słodki pycholek :loveu:

dzięki Kochana:)

uczę Oscarka chodzenia na obroży(wywróciłam kolczatkę do góry nogami),ale na razie jest masakra,osioł tak mnie dzisiaj pociągnął ze schodów,że wyrżnęłam pyskiem,i mam guza koło kolana:angryy:,Ja do niego co ty kretynie wyprawiasz,a ten się do mnie odwraca i zaczął cieszyć się jak głupi,skakał i chciał mi buzi dać:evil_lol:

Posted

To dobrze..może nagradzaj go za chodzenie na luźnej smyczy ,albo techniką że stajesz jak drzewo i czekasz aż przestanie ciągnąć lub zmiana kierunku kiedy ciągnie (najlepiej korzystać ze wszystkich ;) )

A właściwie jak używaliście kolczatki?

Posted

Oscar to tak robi:)

z 20/25 m idzie przylepiony do nogi,potem ciągnie jak głupi-tak jak by ćwiczył WP,potem idzie koło nogi tak grzecznie,ale nie może w pobliżu pojawić się żadny piesek/zwierzak nawet ptaszek:mad: bo w tedy z ćwiczenia nici
a na żadną zabawkę ni patyczek Oscar ćwiczył nie będzie,jego to nie interesuje po prostu

Posted

[quote name='unikatowydiament']Oscar to tak robi:)

z 20/25 m idzie przylepiony do nogi,potem ciągnie jak głupi-tak jak by ćwiczył WP,potem idzie koło nogi tak grzecznie,ale nie może w pobliżu pojawić się żadny piesek/zwierzak nawet ptaszek:mad: bo w tedy z ćwiczenia nici
a na żadną zabawkę ni patyczek Oscar ćwiczył nie będzie,jego to nie interesuje po prostu[/QUOTE]

A ulubione jedzenie?

Posted

[quote name='Mada95']A ulubione jedzenie?[/QUOTE]

gotowany kurczak:)

więc z chęcią weźmie dwa/trzy kawałeczki,a potem to nawet nie zwraca uwagi:eviltong:
z moich obserwacji,jak Synusia uczę czego kolwiek to tak na sucho dobrze mu wychodzi,właśnie bez jedzonka,bez zabawek i jak najmniej głaskania
On ma problemy z uczeniem,wszystko go rozprasza,i do tego musi mnieć swój dzień,jak chce się uczyć to idzie mu dobrze a jak nie chce to nawet mogę stanąć na głowie,i nic to nie da:angryy:

Posted

[quote name='magdabroy']Dzień dobry :)

Wkońcu do Was dotarłam :D[/QUOTE]

aj,no tak pewnie dużo masz do nadrobienia:eviltong:

Iza,Oscar siada przy mojej prawej nodze,luźno smycz do prawej ręki i komenda idziemy,a jak Synalek ciągnie komenda równaj,z jednoczesnym szarpnięciem do tyłu