Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dagaa111']dzisiaj zauważyłam, że niedaleko mnie mieszka sunia amstaffa, która wygląda identycznie jak Oscar :)[/QUOTE]

jak byś miała ochotę to zrób fotkę,i daj ją w topiku Oscunia:)

Posted

Wczoraj popołudniu jak byłam z Oscunią po mamcię,Synek najpierw sikał z krwią a potem kolor moczu był brunatyny,:placz:jak to zobaczyłam to myślałam że zwariuję,myślę sobie tylko nie to,telefon do brata- "pies jest chory jedziemy do weta" z wrzaskiem i płaczem.Dzisiaj Oscar miał robione badanie krwi i moczu.
Trzymajcie kciuki za mojego Sunusia
Nie mogę się doczekać końca pracy,bo nie wiem co i jak a brat i mama telefonu nie odbierają:-(

Posted

Więc tak,Oscar nie ma gorączki,nosek ma zimny,nie miał( ani nie ma)kleszcza,jest zabezpieczony,(był szczepiony,i zakrapiany i nosi obrożę)
weterynarz wszędzie mu zaglądał,oprócz wyników na krew i mocz,podejrzewał Babesziozę,albo coś z nerkami,a potem zaglądnął do penisa,i stwierdził że Księciuniu ma zapalenie napletka.
Czytałam na internecie wszystko o Babesziozie,i u Oscarka tylko był zły ten mocz,nie jest ani apatyczny ani smutny.
Upierałam się do braciszka przez telefon aby jeszcze Księciuniowi zrobić badanie wątroby jakieś USG albo coś w tym stylu.
Jak możecie coś wiedzieć albo poradzić to piszcie

Posted

[B]Jeszcze można zrobić badanie jamy brzusznej USG i endoskopię pęcherza moczowego oraz zdjęcie rentgenowskie jamy brzusznej,akurat siedzę i przeglądam internet,o objawach "krwi w moczu u psa", i innych podobnych tematach
PCR([LEFT][COLOR=#393939][FONT=Geneva]stwierdzające obecność materiału genetycznego pasożytów we krwi lub testy potwierdzające reakcję autoimmunologiczną organizmu, która może towarzyszyć klinicznej postaci babeszjozy).
Mam nadzieję że nie popadam w paranoję,ale Ja zawsze widzę w czarnych kolorach,jak coś złego dzieje się z członkiem którym cokolwiek mojej rodzinki,po prostu jak tylko Misiek wróci muszę dać mu kartkę(napiszę mu o tych badaniach co wyżej,aby niczego nie za pomniał i nie pokręcił jak to chłop potrafi)

[/FONT][/COLOR][/LEFT][/B]

Posted

Oscar jeszcze miał robione USG jamy brzusznej i Endoskopię pęcherza moczowego,wet powiedział że te badania wystarczą,i nie mam grzebać więcej po internecie,bo nie wszystkie badania są w przypadku Księciunia potrzebne.

Dziękujemy za trzymanie kciuków,pozdrawiamy

Posted

Witamy się:)

Oscar czuje się lepiej,i tak oglądał Hiszpanów z Pańcią:)

[COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Oscar miał robiony wymaz krwi,morfologię,mocz,USG narządów wewnętrznych i endoskopię pęcherza moczowego oraz biochemię.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Księciuniu nie ma gorączki,ani nie jest osowiały czy smutny,ma apetyt,nie wiemy co to mogło być wyniki są w porządku,niczego nie znaleźli,czekamy jeszcze na jeden wynik.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Oscar już sika normalnie,i przy oddawaniu moczu też normalnie się zachowuję[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Dostał piłeczkę od Pani Dr za to że był nawet grzeczny [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.**********/images/smilies/icon_e_wink.gif[/IMG][COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]

[/FONT][/COLOR][URL]http://www.youtube.com/watch?v=b0X7lf0FCTs&feature=channel&list=UL[/URL]