Buszki Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [url]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar%20Patric/DSC01608.jpg[/url] :) :) :) Quote
Daga&Maks Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 dzisiaj zauważyłam, że niedaleko mnie mieszka sunia amstaffa, która wygląda identycznie jak Oscar :) Quote
Oscar Patric Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 [quote name='dagaa111']dzisiaj zauważyłam, że niedaleko mnie mieszka sunia amstaffa, która wygląda identycznie jak Oscar :)[/QUOTE] jak byś miała ochotę to zrób fotkę,i daj ją w topiku Oscunia:) Quote
Oscar Patric Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Wczoraj popołudniu jak byłam z Oscunią po mamcię,Synek najpierw sikał z krwią a potem kolor moczu był brunatyny,:placz:jak to zobaczyłam to myślałam że zwariuję,myślę sobie tylko nie to,telefon do brata- "pies jest chory jedziemy do weta" z wrzaskiem i płaczem.Dzisiaj Oscar miał robione badanie krwi i moczu. Trzymajcie kciuki za mojego Sunusia Nie mogę się doczekać końca pracy,bo nie wiem co i jak a brat i mama telefonu nie odbierają:-( Quote
Agata A. Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Super psina, na pewno wszystko będzie dobrze Quote
Kaaasia Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Trzymam kciuki i daj znać jak coś będziesz wiedzieć Quote
hecia13 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 No niedobrze :( Pisz szybko jak będziesz coś wiedzieć!!! Quote
Buszki Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Biedaczek.Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Quote
Oscar Patric Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Więc tak,Oscar nie ma gorączki,nosek ma zimny,nie miał( ani nie ma)kleszcza,jest zabezpieczony,(był szczepiony,i zakrapiany i nosi obrożę) weterynarz wszędzie mu zaglądał,oprócz wyników na krew i mocz,podejrzewał Babesziozę,albo coś z nerkami,a potem zaglądnął do penisa,i stwierdził że Księciuniu ma zapalenie napletka. Czytałam na internecie wszystko o Babesziozie,i u Oscarka tylko był zły ten mocz,nie jest ani apatyczny ani smutny. Upierałam się do braciszka przez telefon aby jeszcze Księciuniowi zrobić badanie wątroby jakieś USG albo coś w tym stylu. Jak możecie coś wiedzieć albo poradzić to piszcie Quote
Oscar Patric Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 [B]Jeszcze można zrobić badanie jamy brzusznej USG i endoskopię pęcherza moczowego oraz zdjęcie rentgenowskie jamy brzusznej,akurat siedzę i przeglądam internet,o objawach "krwi w moczu u psa", i innych podobnych tematach PCR([LEFT][COLOR=#393939][FONT=Geneva]stwierdzające obecność materiału genetycznego pasożytów we krwi lub testy potwierdzające reakcję autoimmunologiczną organizmu, która może towarzyszyć klinicznej postaci babeszjozy). Mam nadzieję że nie popadam w paranoję,ale Ja zawsze widzę w czarnych kolorach,jak coś złego dzieje się z członkiem którym cokolwiek mojej rodzinki,po prostu jak tylko Misiek wróci muszę dać mu kartkę(napiszę mu o tych badaniach co wyżej,aby niczego nie za pomniał i nie pokręcił jak to chłop potrafi) [/FONT][/COLOR][/LEFT][/B] Quote
Oscar Patric Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 Oscar jeszcze miał robione USG jamy brzusznej i Endoskopię pęcherza moczowego,wet powiedział że te badania wystarczą,i nie mam grzebać więcej po internecie,bo nie wszystkie badania są w przypadku Księciunia potrzebne. Dziękujemy za trzymanie kciuków,pozdrawiamy Quote
Ptysiak Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 :( Zdrówka Oscarku :buzi: Trzymam mocno kciuki. Quote
Oscar Patric Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 Witamy się:) Oscar czuje się lepiej,i tak oglądał Hiszpanów z Pańcią:) [COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Oscar miał robiony wymaz krwi,morfologię,mocz,USG narządów wewnętrznych i endoskopię pęcherza moczowego oraz biochemię.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Księciuniu nie ma gorączki,ani nie jest osowiały czy smutny,ma apetyt,nie wiemy co to mogło być wyniki są w porządku,niczego nie znaleźli,czekamy jeszcze na jeden wynik.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Oscar już sika normalnie,i przy oddawaniu moczu też normalnie się zachowuję[/FONT][/COLOR] [COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande]Dostał piłeczkę od Pani Dr za to że był nawet grzeczny [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.**********/images/smilies/icon_e_wink.gif[/IMG][COLOR=#100000][FONT=Lucida Grande] [/FONT][/COLOR][URL]http://www.youtube.com/watch?v=b0X7lf0FCTs&feature=channel&list=UL[/URL] Quote
Recommended Posts