martaipieski Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 dzis kotke zabrałam od weta bo we wtorek miała sterylke, puki co mała jest u mnie została tez odpchlona i odrobaczona, we wtorek znowu jade do weta zdjąć szwy i nie wiem czy umiescic ja w jakims doku tymczasowym czy oddac tym ludziom:( jak jej nie oddam zaraz sprawia sobie nowego kota i tak w kółko:( z drugiej strony jak mam ja oddac do ludzi ktorzy wiem ze o nia dbac nie beda:( Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 wczoraj kotke odwiozłam do tych ludzi, kupiłam jej 4kg karmy i dla psa zawiozłam tez ok 5kg suchej karmy, bedeich kontrolowac co tydzien lub dwa Quote
farmerka63 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Marto - najpoważniejsze zadanie wykonane - STERYLIZACJA . Wiem , że miałaś mieszane uczucia odwożąc małą do dotychczasowego domu... Ale jeśli coś będzie nie tak - zawsze można ją stamtąd odebrać. Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 dokładnie Beatko masz racje:) juz rozmawiałam z mama ze wrzie jak bedzie zle to ja zabieram (psa tez) i jesli nie znajde domu to kotka pewnie zostanie wtedy u nas:) napisałam juz to na 1stronie watku że: przyda sie nam każdy grosik, Ci ludzie nie robia krzywdy zwierzakom, ja tam będe co tydzien lub dwa, jeśli troszke pomozemy im z karmą i przynajmniej 2 razy do roku zeby psa i kota odpchlić i odrobaczyc to mysle ze moga one tam zostac, bo wygladaja na szczesliwe tylko temu szczesciu trzeba troszke dopomóc :) wczoraj tez przeprowadziłm z tymi ludzi bardzo powazną rozmowe, dałam im tez zalecenia na pismie i wytłumaczyłam ze utrzymanie zwierzat nie jest tanie a ja im wiecznie tego sponsorowac nie bede, tak wiec mam nadzieje ze cos do nich dotarło i przyłoża sie bardziej, także finansowo. zaproponowałam ze ja moge im kupowac karme itd. tylko maja mi zwracac chodz czesc pieniedzy Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 kotka 3 dni po sterylce spedziła u mnie a pierwsze 4 dni w klinice weterynaryjnej wczoraj odwiozłam ja do nich. Quote
farmerka63 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ta kociczka jest rzeczywiście śliczna :):):) Oczyska ma niesamowite ... i ta czarna plama na nosie jest odjazdowa :) ...ale jej dobrze było u Was.... W miarę skromnych możliwości spróbuję pomóc finansowo akcję "PEŁNA MICHA" ;) Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Marta... zaglądam stale do Was... do Maksa...i bardzo żałuję, że pomóc nie mogę finansowo... Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 dziekuje:) dziekuje rownież kolezance Magdzie B. ktora zaoferowala pomoc i Kamili L. ktora zasponsorowała sterylke tej kotki oraz kilka innych Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 zuzlikowa- ciesze sie ze nas odwiedzasz w takim razie prosze cociaz o podrzucanie biedaków ;) kazdy z nas ma swoje bidy na utrzymaniu i wiem ze kazdemu z nas potrzebna jest pomoc finansowa:( Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Mam też do Ciebie pytanie- wiesz coś o tej suni? http://www.wetserwis.com.pl/schronis...up&cat=0&pos=7 Filename: P-0209_pies_w_schronisku_przebywa_od_02.03.2011_(2). JPG Album name: wetagro / Gmina Złotów File Size: 102 KB Date added: Marzec 20, 2011 Dimensions: 640 x 533 pixels Displayed: 20 times URL: http://www.wetserwis.com.pl/schronis....php?pos=-5288 Favorites: Add to Favorites Masz może więcej jej fotek?... jakbyś mogła napisać na maila(pw mi nie działa zawsze) [email protected] lu [email protected] bedę wdzięczna. Quote
farmerka63 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Choroba jasna...Ta "malutka" jest niestety w Gładyszewie :( Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 a ona nie jest pieskiem?? bo napisane ze pies nie suczka:) niestety nic o niej nie wiem i raczej sie nie dowiem:( ona/on jest jak juz Farmerka napisała w Gładyszewie to jest koło piły a my odwiedzamy schronisko w Jędrzejewie ma je co prawda ten sam własciciel, juz nawet z dziewczynami myslałysmy porozmawiac z własciciel schroniska czy gładyszewo bysmy mogły tez odwiedzac i ogłaszac tamtejsze psy bo sa tam cudne psiaki i sporo rasowych!!! mam nadzieje ze nasze plany wypala:) i bedziemy mogły pomagac tez w tamtym schronisku:) bylam tam kilka razy i ostatnim razem nie pozwolono(praownica nie pozwoliła) robic zdjęć mam nadzieje ze cos sie zmieniło Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 farmerka63 napisał(a):Choroba jasna...Ta "malutka" jest niestety w Gładyszewie :( ...kochana nic nie rozumiem(nie znam schronu), więc jeśli mozesz krótko- da się dostać jej fotki i informacje o niej?... czy trzeba bazować tylko na tym co już jest? Edit: doczytałam post Marty... Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Nie wiem skąd mi przyszło do głowy, że to sunia... fakt- pisze pies... Rozumiem- muszę bazować na tym co jest i liczyć, że znajdzie się odpowiedzialny dom... może dam namiary na siebie i dopiero po zweryfikowaniu ludzi bedę kierować na schronisko... ale to będzie niezła jazda... Psiak na 100% nie wykastrowany i nie wiadomo nic o jego charakterze...:oops: Quote
farmerka63 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Co do kastracji to możesz być spokojna - żelazną zasadą jest kastrowanie i sterylizacja wszystkich psów i suk przebywających w schroniskach spółki Wetserwis.( Gładyszewo i Jędrzejewo) . Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 farmerka63 napisał(a):Co do kastracji to możesz być spokojna - żelazną zasadą jest kastrowanie i sterylizacja wszystkich psów i suk przebywających w schroniskach spółki Wetserwis.( Gładyszewo i Jędrzejewo) . Dzięki... nie zaśmiecam już Maksiowego wątku... Quote
martaipieski Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 przynajmniej dzieki temu watek ciagle na pierwszej stronie:D jak bede w pile to zajade tam przy okazji jak mnie nie pogonia to wypytam o psa i moze zrobie fotki jak mi pozwola:) Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 martaipieski napisał(a):przynajmniej dzieki temu watek ciagle na pierwszej stronie:D jak bede w pile to zajade tam przy okazji jak mnie nie pogonia to wypytam o psa i moze zrobie fotki jak mi pozwola:) A to cwaniara:lol:... ale jeśli Ci się uda, być może pomoże to temu psiakowi... i trzymam kciuki, by pozwolili! Spokojnej nocki! Quote
farmerka63 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Zuzlikowa - dzięki, że zaglądasz :) Pozdrawiamy :) Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 farmerka63 napisał(a):Zuzlikowa - dzięki, że zaglądasz :) Pozdrawiamy :) Do Maksia?...Zawsze! Quote
zuzlikowa Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 I bardzo proszę...wpadnijcie do Miśka- tym razem nie popisałam się chyba mądrością,więc psiak pomysłów i wsparcia potrzebuje...:oops: http://www.dogomania.pl/threads/204528-Bernardyny_matka-w-wysokiej-ci%C4%85%C5%BCy-i-syn_-W-TRAGICZNYCH-WARUNKACH_-POMYS%C5%81Y_dt_-PILNE! Quote
martaipieski Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 hop hop................................ Quote
martaipieski Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 dziś u nich bede to dam znac bo jade zawieśc karme Quote
martaipieski Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 byłam dzisiaj zawiozłam pare kilo suchej karmy dla maksa i cieply posiłek a dla kotki troszke wedlinki i kilo suchej karmy. kotka biegała przed domem na wedlinke rzuciła sie dość łapczywie ale wydaje mi sie ze przytyła, maks troszke chudy ale nie ma tragedi, biegał luzem Quote
Recommended Posts