Puchatek Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Niedobrze bo Bunia Fipreksem. Wydaje się że działał bo złapałem na niej w Dłuuuugi Weekend 9 chodzących kleszczy, żaden się nie wkręcił (już w domu jeszcze dwa ususzone). Było to jednak na Dolnym Śląsku a "rejonizacja kleszczowa" może być prawdą. Quote
WiolaW Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Cześć Ewa, napewno wszystko będzie dobrze. Nasza Sonia też jest zabezpieczona przed klaszczami a i tak co kilka dni znajduję kleszcza i to żywego. Ciężko się je usuwa, ostatnio też musieliśmy iść do wet. bo została głowa:mad: . Quote
Czoko Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 [SIZE=4]Zanim się roztopimy [/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Podczas upałów jakie teraz zapanowały Choculka zaprasza Wszystkich na chwilę ochłody:[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images20.fotosik.pl/375/943e0821e1b960a1.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/320/e99d9aeaf0cf0682.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] Quote
Puchatek Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='WiolaW']Cześć Ewa, napewno wszystko będzie dobrze. Nasza Sonia też jest zabezpieczona przed klaszczami a i tak co kilka dni znajduję kleszcza i to żywego. Ciężko się je usuwa, ostatnio też musieliśmy iść do wet. bo została głowa:mad: .[/quote] To że żywe to nic dziwnego bo tak działają fiprex i fronline. "Zatruwają" skórę psa i kleszcze nie lubią się w nią wkręcać. Snują się po psie i nie czynią mu szkody. Jeśli jednak już się wkręcą to zanim zrobią coś szkodliwego są paraliżowane trucizną i giną. Potem takie uschnięte kleszcze same spadają z psa. W związku z powyższym nie dziwi mnie że były żywe natomiast wysoce niepokojące jest to że były żywe i wkręcone. Czy były wkręcone i opite czy tylko wkręcone? Quote
Czoko Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 [quote name='Puchatek'] Czy były wkręcone i opite czy tylko wkręcone?[/quote] Przypuszczam że wkręcone i opite - w ciemno brązowym gęstym futrze z podszerstkiem wątpię czy wyczułby tylko wkręconego. Tego niestety mąż nie powiedział - zawsze dopiero po wykręceniu widzieliśmy czy były żywe czy już suche ale opite. Kiedyś rok temu weterynarz nam pokazywała różnicę - trafił sie jeden żywy i ruszał nóżkami. Podobno dziś mała całkiem wesolutka normalnie rozrabiała! Hurra! Odzyskałam myszkę ale zaraz wychodzę i wracam do domu dopiero po 22 a wtedy napewno Krzyś zajmie neta! Quote
Asiaczek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='Czoko'][SIZE=4]Zanim się roztopimy [/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Podczas upałów jakie teraz zapanowały Choculka zaprasza Wszystkich na chwilę ochłody:[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images20.fotosik.pl/375/943e0821e1b960a1.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images21.fotosik.pl/320/e99d9aeaf0cf0682.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/quote] Czoko - już mi lepiej!:lol:[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_39.gif[/IMG] Quote
Czoko Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Wczoraj mąż się przekonał że w górach są jakieś zupełnie inne kleszcze niż te, które do tej pory znaliśmy: z małej wyjmował 5 sztuk a z siebie 2 już powbijane. Te są inne czarne, mają jakiś grzebień i po ich ukłuciu mała potwornie się drapie co pomagało w ich lokalizacji... Haniu właścicielki piesków mogą się śmiać z naszej reakcji ale ja tam wolałam uważać - pamiętasz moją sławetną ucieczkę z próby wycieczki z Choculą na rękach? Na jakiej ulicy mieszkasz? - pamiętam tylko że gdzieś koło Hali Banacha. - taka to moja znajomość W-wy. Quote
Czoko Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Usia – kiedyś pytałaś : Krzyś złożył podanie do Frycza, Reytana(tam gdzie teraz chodzi) i Poniatowskiego. Zaznaczył 8 klas – czyli maksymalną ilość możliwości. Najwięcej bo 5 razy biol.-chem. Jest i mat-inf, mat.-geogr, hist.-wos.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Teraz trwa odpytywanie z całości materiału gimnazjalnego, prawie codziennie dalej są klasówki, referaty, prezentacje.[/SIZE][/FONT] Quote
Figa Bez Maku Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ewciu, mieszkam na Pruszkowskiej , tuż tuż obok parku żołnierzy radzieckich:lol: , czyli jakieś 2 przystanki od PM. Hale Banacha są bardziej przy Grójeckiej a ja mieszkam zdecydowanie bliżej Żwirki i Wigury... Fiśka tez juz zaliczyła chwyt na rączki bo pies który ją od dłuższego czasu " molestuje" jest dośc trudny do odciągnięcia ( warczy wtedy na swoją panią i nie daje sie złapać)....niestety Fiśka nie ma nic przeciwko temu:oops: i nie chce go pogonić....:shake: Ludzie często w ogóle dość luzacko podchodzą do problemów innych....zdarzało mi się słyszeć ,że " szczeniaczki byłyby śliczne", oczywiście zaraz prosiłam o namiary aby skorzystać z pomocy przy szukaniu dla nich domków:diabloti: ale jakoś sprawa się nagle urywała:cool1: :crazyeye: :cool3: Z kleszczami to oczywiście jest tak ,że jest ich więcej gatunków i to też jest niewatpliwie wytłumaczenia tej rejonizacji skuteczności środków zabezpieczających..... Na dodatek np. na Figę źle działają....ponieważ najprawdopodobniej uszkodziły jej mieszki włosowe, bo ma łyse plamki w tych miejscach gdzie był nakraplany środek... teraz chodzi w obroży i ..odpukać ....nie widziałam na niej kleszcza:roll: Niestety, przeglądać , przeglądaći jeszcze raz przeglądać:shake: ...ja po spacerze, jeszcze przed drzwiami wyczesuję Fiśkę pod włos i z włosem... licząc że przy jej krótkim futerku to też jest jakaś metoda:shake: Quote
Usia Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']ELudzie często w ogóle dość luzacko podchodzą do problemów innych....zdarzało mi się słyszeć ,że " szczeniaczki byłyby śliczne", oczywiście zaraz prosiłam o namiary aby skorzystać z pomocy przy szukaniu dla nich domków:diabloti: ale jakoś sprawa się nagle urywała:cool1: :crazyeye: :cool3: [/quote] dobry patent trzeba zapamietac na przyszłosc ;) [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images21.fotosik.pl/320/e99d9aeaf0cf0682.jpg[/IMG][/URL] ale dumnie kroczy My tak na chwilke dzisiaj.Dobrze ze mała wypoczywa a i ty troche odetchniesz:cool3: Dziewczyny maja racje pilnuj myszki :eviltong: Quote
Czoko Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Pati! Dziś podczas podróży do pracy siedziałam obok pana z pieskiem - czaały czas na niego patrzyłam - wydawało mi się na podstawie zdjeć Twojej Rudolfiny że wygląda właśnie tak! Myszkę bardzo mocno pilnuję! Dziś prawdopodobnie ostatnie zebranie w szkole! Asystent już na mnie czeka - później na chwilę zaglądnę! Marzenko też myślałam o Kiltixie - różnie się słyszy - też była opinia że z powodu kota nie mogę, że do pływania trzeba zdejmować. Quote
Czoko Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3][SIZE=4]Nasza podróżniczka[/SIZE]:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/302/6b4cc4405dbfddd1.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Pamiętacie nasz problem z Chocunią i z jej wchodzenem do łazienki?[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Teraz pokażę co działo się tuż po pierwszej części remontu łazienki przed wyjazdem na majówkę:[/SIZE][/FONT][/COLOR] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/330/07fa81c76bc38250.jpg[/IMG][/URL] Quote
wiq Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 nadrobiłam zaległości:) najbardziej zbulwersowało mnie to, że zabrano Ci myszkę:evil_lol: [IMG]http://images21.fotosik.pl/302/6b4cc4405dbfddd1.jpg[/IMG] piękna Czoko, tu wygląda jak mały flat;) Quote
Asiaczek Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [B]Czoko [/B]- no i co z tą łązienką? Wychodzi na to, że obecnie nic się nie dzieje.. Czekodka chyba nawet polubiła to pomieszczenie...? pzdr. Quote
Czoko Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 [quote name='wiq']nadrobiłam zaległości:) najbardziej zbulwersowało mnie to, że zabrano Ci myszkę:evil_lol: [IMG]http://images21.fotosik.pl/302/6b4cc4405dbfddd1.jpg[/IMG] piękna Czoko, tu wygląda jak mały flat;)[/quote] Dziękujemy! Dziekujemy - tak napisała osoba majaca dwie Flatki! - mnie zrobiły się zaległości i nie wiem co z Twoją maturą? [quote name='Asiaczek'][B]Czoko [/B]- no i co z tą łązienką? Wychodzi na to, że obecnie nic się nie dzieje.. Czekodka chyba nawet polubiła to pomieszczenie...? pzdr.[/quote] Śmialiśmy się że mamy narkomankę! - łazienka było otwarta tylko dlatego że zapach farby olejnej był bardzo intensywny i chcieliśmy żeby szybciej się wywietrzyła! Zobaczymy jakie miejsce wypoczynku wybierze po powrocie do domu! Byłam na zebraniu: z rozpaczy poszłam sadzić kwiatki na balkonie. ([SIZE=1]była 2+, 4, 4+ z klasówki, 2+, za I semestr była 3 i dowiedziałam się ze będzie 2+ na zakończenie gimnazjum!!!)[/SIZE] [SIZE=1]Krzyś ciężko zdziwiony gdzie się podziała -4 z ostatniej klasówki z całości programu...[/SIZE] [SIZE=1]Będą kolejne klasówki, testy z całosci...[/SIZE] Quote
Figa Bez Maku Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ewciu... kurcze rozumiem Cię bo Madzia też z matematyki orłem nie jest... za to nadrabia w innych przedmiotach - humanistycznych ( dzisiaj właśnie bierze udział w finale konkursu literackiego ( o tym że brała w nim udział nawet nie pamiętała :crazyeye: .. bo podchodzi do nich luzacko :angryy: ) Krzyś pewnie też ma mocne strony..nikt nie jest w końcu omnibusem:cool3: Quote
Figa Bez Maku Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ale powiem Ci po cichu że rozumiem te dzieciaki.. mnie tez się za bardzo nic nie chce..w taki upał...a tu najgorzej ,że najciężej ( bo przed końcem roku zryw następuje:diabloti: :mad: )trzeba pracować.... no ale skoro jest szansa poprawy to pewnie młody człowiek się spręży....:multi: Quote
Czoko Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Haniu a tak mu zależało na klasie informatycznej i zresztą jest wytypowany do przyznania "talentu" - pytałam Krzysia co to jest ale ndalej nic nie wiem - tylko machnął ręką - jakaś odznaka! Kolejny przypadek dziecka nauczyciela tego samego przedmiotu, któremu nauczyciel udowadnia że on nic nie umie (mąż uczy matematyki dłużej niz żyje ta pani!!!). Syn miał odwagę w imieniu klasy poprosić o wytłumaczenie jakiegoś tematu, kiedy indziej rozwiązal zadanie metodą, którą pokazał mu tata...i podpadł... Miałam taki sam przypadek w szkole podstawowej - chodziło o moją ocenę z historii a w tamtych czasach był "konkurs świadectw" podczas przyjmowania do Liceum i było bardzo ważne czy dostanę 4 czy 5... zdawałam oczywiście pomyślnie egzamin komisyjny z calości materiału i nauczycielka mi pogratulowała! Chciała mnie jeszcze bardziej zmobilizować - tylko że ja i tak zawsze wolałam przedmioty ścisłe! Quote
Figa Bez Maku Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ojej .... U Madzi to jest autentyczny brak zainteresowania matmą . ..NIE ROZUMIEM jak nauczyciel może stawiając ocenę kierowac się jakimiś osobistymi uprzedzeniami czy urazami.....Jedyna nadzieja ze w następnej szkole ( jak rozumiem liceum) będzie lepiej pod tym względem! To prawda ,że BARDZO DUŻO zależy od nauczyciela jakie nastawienie do przedmiotu ma uczeń ( a czasem i do nauki w ogóle!).....czasem talenty nie mają okazji się rozwinąć..... Quote
marzenna79 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [COLOR=DarkOrchid][SIZE=4][FONT=Georgia][I][B][quote]Witaj Ewcia !!! :multi::loveu: 1. fotka - jakaś lamperia... hihihi... 2.Jeżyk igiełkowy leśny... 3.może gil albo jakaś sikora ??????? Ale masz fajnych gości Ewuniu... :loveu::loveu: Pozdrawiam. P.S. Za kim tęsknisz bardziej ??? :cool3:[/quote]Ponawiam pytania Ewuniu ??? Ewuniu, halo, jestem tutaj, widzisz mnie ??? :cool3: Pozdrawiam.:multi: Ciekawe fotki wodne, samochodowe, łazienkowe Chocuni. :loveu::loveu::loveu: [/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] Quote
wiq Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 ustne poszly mi db, po 100% z polaka i ang (a ang rozszerzony:cool3:) na pisemne ciagle czekam.. a te profile w liceum wybierane wlasciwie juz w gimnazjum to porazka:shake: czesto okazuja sie pozniej nietrafione.. Quote
Czoko Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 [quote name='marzenna79'][COLOR=DarkOrchid][SIZE=4][FONT=Georgia][I][B]Ponawiam pytania Ewuniu ??? Ewuniu, halo, jestem tutaj, widzisz mnie ??? :cool3: Pozdrawiam.:multi: Ciekawe fotki wodne, samochodowe, łazienkowe Chocuni. :loveu::loveu::loveu: [/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] Wpadłam na moment - dziś Dzień Matki - już byłam u Teściowej, Krzyś właśnie gdzieś poszedl z kolegą - wróci na obiadokolację a Rodzina podobno już jedzie i nie mam pojęcia kiedy dojadą do domu. Tęsknota się rozkłada tyle że z mężem rozmawiałam codziennie a awanturnicę tylko gdzieś czasem usłyszałam w oddali. Zdjęcie - to była ściana w WC - tak mi się spodobała że dlatego pisałam że mam malowanie po zakończonym malowaniu...teraz jest już normalna - biało-orzechowa; jeżyk nie wiem - takie nas odwiedzają na działkach i zlękłam się bo niewiele brakowało a oparłabym się o niego ręką; ptaszek? - dalej nie sprawdzałam w atlasie i nie wiem co to? Zaraz będzie burza, zrywa sie silny wiatr! Wiq - najserdeczniej gratuluję! Pozdrawiam Ewa Quote
Puchatek Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 [quote name='wiq']ustne poszly mi db, po 100% z polaka i ang (a ang rozszerzony:cool3:) na pisemne ciagle czekam.. a te profile w liceum wybierane wlasciwie juz w gimnazjum to porazka:shake: czesto okazuja sie pozniej nietrafione..[/quote] 100% to chyba nie DB a BDB ? :lol: Quote
Recommended Posts