Jump to content
Dogomania

Choco -nasza czekoladowa lisiczka (strona 96- skoki str. 55, 57

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czoko']Oooo! Jest! Najserdeczniej dziękuję Beatko - jest!
Przynajmnie jest ten z Twojego adresu! A skad go brałaś? Zmniejszałam inne zdjecie i był inny napis: Remote fils is too lange. Może biorę zły link.
Narazie nawet nie rozpoznaję, które zdjecie jest wzięte do naszego avatarka.[/quote]
Link biorę z dolnej rubryczki [I][COLOR=red]"Direct link to image"[/COLOR][/I]

Bardzo proszę, masz do wyboru jeszcze dwa:
[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/7940/zzas6.jpg[/IMG] [URL]http://img100.imageshack.us/img100/7940/zzas6.jpg[/URL]

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/7493/zzzda8.jpg[/IMG] [URL]http://img120.imageshack.us/img120/7493/zzzda8.jpg[/URL]

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Beatko serdecznie dziękuję! Teraz będę miała czym się bawić i zmieniać je co jakiś czas!

Spróbuję jeszcze z czymś innym:
[URL]http://img136.imageshack.us/img136/784/obraz217113qx8.jpg[/URL]

[URL]http://img180.imageshack.us/img180/9412/obraz20023nq1.jpg[/URL]

Posted

Jedna uwaga.
Poświata napisała "[COLOR=black]Pamietaj: Maksymalna wiekość obrazka może mieć 100 na 100 pixeli [COLOR=red]lub[/COLOR] 13.7 KB (lub mniejsze).[/COLOR]"
Ten warunek jest mocniejszy, musi być [COLOR=red]I[/COLOR] ponieważ obydwa warunki muszą być spełnione: "maks 100x100 i jednocześnie mniej niż 13.7kB"

Posted

[quote name='Puchatek']Jedna uwaga.
Poświata napisała [COLOR=blue]"Pamietaj: Maksymalna wiekość obrazka może mieć 100 na 100 pixeli lub 13.7 KB (lub mniejsze)."[/COLOR]
Ten warunek jest mocniejszy, musi być [COLOR=red]I[/COLOR] ponieważ obydwa warunki muszą być spełnione: "maks 100x100 i jednocześnie mniej niż 13.7kB"[/quote]Tak napisano pod rubryczkami do wstawiania avatarów - skopiowałam tylko. Ale fakt faktem, że ważniejsze jest nawet to drugie musi byc mniej niż 13,7 KB, bo inaczej, nawet przy prawidłowej wielkości wyrzuca.

[quote name='Czoko']Uparcie coś źle zaznaczam - cały czas mam ten sam komunikat: Is too large ...gdy próbowałam sie pobawić.[/quote]Nie Ty cos źle zaznaczasz, tylko dogo chrzani, ja też mialam ostatnio problemy z wstawieniem novego avatarka, wkurzyłam się :mad: , a po drugim czy trzecim wejściu okazało się, że avatar sie pojawił :roll: .

Posted

I kompletny komputerowy matoł w mojej postaci wszystko popsuł... jest tylko krzyżyk i napis własny avatar.

[COLOR=red]A na czym polega różnica między Twoim a moim linkiem? Może to moje dalej było za duze - gdzie w Imageshack widać ile ma Kb?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
Ufff! Koniec przerwy! Wrócę wieczór - dostałam służbowego maila a niedlugo Krzyś wyjeżdża.

A to ci dopiero numer - avatar się pojawił! Najserdeczniej dziękuję!

Posted

[quote name='Czoko']I kompletny komputerowy matoł w mojej postaci wszystko popsuł... jest tylko krzyżyk i napis własny avatar.
Ufff! Koniec przerwy![/quote]Nic nie popsułaś, ja widzę nowy avatar, ten w ramce :multi: .

Posted

[quote name='Poświata']Link biorę z dolnej rubryczki [I][COLOR=red]"Direct link to image"[/COLOR][/I]
[/quote]
...i co dalej? Też bym była zainteresowana sposobem odnajdywania moich zdjęć/linków w Imageshacku.

I tak wespół w zespół pojawił się nowy avatarek u Czoko. Brawo!!!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']...i co dalej? Też bym była zainteresowana sposobem odnajdywania moich zdjęć/linków w Imageshacku.

I tak wespół w zespół pojawił się nowy avatarek u Czoko. Brawo!!!
Pzdr.[/quote]Żeby znaleźć zdjęcia w Imageshacku musisz sobie albo zapisywać ich adres, albo zarejestrowac się i mieć swój album.
Ja osobiście wolę Fotosika, tam mam swoje albumy :lol: .

Posted

[QUOTE]Też bym była zainteresowana sposobem odnajdywania moich zdjęć/linków w Imageshacku.[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=Purple]Niestety nie poradzę Ci z odnalezieniem fot już zamieszczonych, ale ...
Wchodząc na stronkę imageshack.us pod hosti it! są napisy: [/COLOR][/FONT][B]
New! [URL="http://profile.imageshack.us/user/demo/images/"]Gallery for your Images[/URL]! ([URL="http://my.imageshack.us/registration"]register[/URL] to create your own)
[/B][COLOR=Purple][FONT=Georgia]
Kliknij register, podaj adres e-mail i od tego czasu będziesz miała własną galerię i dodawane zdjęcia przez Ciebie będą się w niej pojawiać. Można pooglądać demo jak to będzie wyglądać, gdy klikniesz Gallery for(...).

Jeśli będą dalsze problemy porobię zrzuty ekranu :D

Pozdrawiam
[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Poświata']Żeby znaleźć zdjęcia w Imageshacku musisz sobie albo zapisywać ich adres, albo zarejestrowac się i mieć swój album.
Ja osobiście wolę Fotosika, tam mam swoje albumy :lol: .[/quote]

Czyli rzeczywiście duplikat naszego Fotosika z podziałem na albumy i tam widzimy i format i wagę zdjecia!
Dla kilkunastu zdjeć zmniejszonych do innej wielkości, która tam nie jest przewidziana np. avatarki, widzę ze po prostu przekopiuję sobie linki...bo nawet te dzisiejsze wcześniejsze próby nie zapisałam i mi zniknęły.

Nareszcie tutaj zobaczyłam, jakie fajne zdjęcie proponowałaś.
Link mi się przyda do wprowadzania zmian co jakiś czas a narazie wyszukam sobie jeszcze kilka innych swoich ukochanych zdjęć Chocuni.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzięki, Dziewczyny. Ale następnej galerii raczej nie będę tworzyła...
Pzdr.[/quote]

[FONT=Georgia][COLOR=Purple]Ale to nie chodzi o to- ona jest dla Ciebie. Tam są wszystkie fotki, które dodajesz i za każdym razem jak wstawiasz na serwer nowe dodają się do poprzednich i masz tam wszystkie linki do nich. W ten sposób wiesz zawsze, gdzie są Twoje zdjęcia :) Ekstra tego tworzyć nie musisz, bo tak czy inaczej wrzucasz na serwer. Jedyne co musisz zrobić to zarejestrować swój mail.[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Katerinas'][B]Czoko[/B]
Gratuluję avatarku :-) Jest śliczny :grins:[/quote]

Dziękuję Kasiu! Jest nam bardzo miło! [B]Beatka dorobiła ramkę i podała[/B] [B]wersję linka, który zadziałał[/B] bo ja dalej nie wiem co było źle w moim linku i wspólnymi siłami powstał avatarek...

Posted

[quote name='Imanca'][FONT=Georgia][COLOR=Purple]Ale to nie chodzi o to- ona jest dla Ciebie. Tam są wszystkie fotki, które dodajesz i za każdym razem jak wstawiasz na serwer nowe dodają się do poprzednich i masz tam wszystkie linki do nich. W ten sposób wiesz zawsze, gdzie są Twoje zdjęcia :) Ekstra tego tworzyć nie musisz, bo tak czy inaczej wrzucasz na serwer. Jedyne co musisz zrobić to zarejestrować swój mail.[/COLOR][/FONT][/quote]

A czy to zadziała wstecznie czy dopiero od kolejnych wklejanych zdjęć?

Posted

[quote name='Imanca'][FONT=Georgia][COLOR=Purple]Ale to nie chodzi o to- ona jest dla Ciebie. Tam są wszystkie fotki, które dodajesz i za każdym razem jak wstawiasz na serwer nowe dodają się do poprzednich i masz tam wszystkie linki do nich. W ten sposób wiesz zawsze, gdzie są Twoje zdjęcia :) Ekstra tego tworzyć nie musisz, bo tak czy inaczej wrzucasz na serwer. Jedyne co musisz zrobić to zarejestrować swój mail.[/COLOR][/FONT][/quote]
Dzieki. Ale ja mam wszystkie moje zdjęcia na CD.
Może się skuszę, ale jakos się nie przekonałam co do takiego rodzaju albumu. No nic. Jak wpadniesz, to jeszcze pogadamy, OK?
pzdr.

Posted

To że masz na CD to oczywiście świetnie ale tu nie o to chodzi. zawsze jak chcesz opublikować jakieś zdjęcie w necie to musisz je wrzucić na jakiś serwer. Galeria o której pisze Imanca to takie miejsce gdzie możesz wrzucać zdjęcia które publikujesz a potem dawać link do nich np. w Dogo. Jest to to samo co do tej pory: wrzucasz na Imageshack i dajesz link tyle że nie jest to za każdym razem jakieś kompletnie inne miejsce w ImageShack tylko jedno miejsce gdzie je sobie składujesz. Teraz są porozrzucane po całym ImageShack.

Posted

Aha. A jakie to ma dla mnie znaczenie, że porozrzucane po całym Imageshacku?
Sorki za moje pytania, ale ja jakos chyba nie czuję bluesa w tym temacie.:oops:([SIZE=1]ja generalnie trochę tępawa jestem, jesli chodzi o komputery i te rzeczy...).
Pzdr.
[/SIZE]

Posted

Znaczenie ma takie że jak jest porozrzucane to musisz gdzieś sobie zapisać wszystkie adresy zdjęć żeby je w razie potrzeby poznajdować. Jeśli są w jednym miejscu to wystarczy pamiętać to miejsce (a nawet i to nie, logujesz się i sam cię tam skieruje).

Posted

A najlepiej to założyć sobie jakiś darmowy swój serwer www i tam trzymać wszystkie swoje zdjęcia. Przynajmniej ja tak robię. Wtedy dokładnie wiem gdzie są, jakie mają parametry, łatwiej wymienić na inne w przypadku takiej potrzeby.

Posted

Puchatku, nadal nic z tego nie rozumiem.
Ja, jak potrzebuję konkretne zdjęcie, to mam je na CD i wiem, na której. I znajduję je i już.
A po co mi jeszcze mieć je w Imageshacku?

sorki, ale pisałam, że troche tępawa jestem...:oops:
pzdr.