karolina_g_k Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Napisalam na wątku bullowatych z Zabrza i prw do pati_zabrze. Mam nadzieję, że dziewczyny będa mialy czas na wizytę. Quote
obraczus87 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Cześć Malinko ! Trzymam kciuki za wizytę ! :) Quote
karolina_g_k Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Obraczus jeszcze raz bardzo dziękuję Ci za karmę dla malej. Wcina aż jej się uszy trzęsą :) Quote
obraczus87 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 karolina_g_k napisał(a):Obraczus jeszcze raz bardzo dziękuję Ci za karmę dla malej. Wcina aż jej się uszy trzęsą :) Nie ma za co, niech wyjdzie Malince na zdrówko :) Cieszę sie, że Jej smakuje :) Quote
karolina_g_k Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Nadal szukam kogoś, kto zrobilby wizytę. Pati_zabrze nie moze bo ma urwanie glowy z chorym psiakiem, Mysi nie ma w Zabrzu. Zobaczymy co odpisze mi reszta dziewczyn. A Malinka...? Dziewczyny, to cudowny psiak :loveu: Nauczyła się już siadać i kłaść na komendę. Na spacerach trzyma się nogi, odchodzi tylko żeby się załatwić. No i zakumała, że po załatwieniu się jest nagroda więc wyskakuje z krzaków cala happy, ogon lata na wszystkie strony, a ona podbiega i czeka na smakołyk ;) To straszny pieszczoch, ale nie protestuje kiedy nie ma czasu na czułości. Czasami kiedy ktoś wykona zbyt gwałtowny ruch to jeszcze rozpłaszcza się na ziemi ale generalnie już nam zaufała. Powoli się rozkręca, wczoraj i dziś już nawet brykała po mieszkaniu i bardzo delikatnie zaczepiała do zabawy. Jest niestety nieufna do obcych. Dziś zabrałam ja do ogródka do moich babć, omijała je szerokim łukiem, nie ma mowy żeby podeszła do kogoś kogo nie zna. Mam nadzieję, że szybko zaaklimatyzuje się w nowym domu, bo to taki wrażliwiec :shake: Nie zdarzyło się jeszcze żebym musiała ją z czymkolwiek upomnieć. Nie przejawia najmniejszych skłonności niszczycielskich. Zostaje sama w domu bez mrugnięcia okiem. Śpi sobie w tym czasie na swoim posłaniu. Nie jest typem przystołowego żebraka, pomimo tego, że jest ogromnym łakomczuchem. Noce są zupełnie bezproblemowe. Przed spaniem przychodzi się poprzytulać, a potem idzie na swoje miejsce i tak przesypia caluteńka noc. Generalnie jeśli okaże się jej miłość i trochę cierpliwości to to będzie psiak idealny. :) Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Czekam na wynik wizyty. Mam jeszcze jeden fajnie brzmiący dom chętny na pokochanie Malinki (Warszawa). Zaraz drepczemy do weterynarza na zdjęcie szwów i ustalenie terminu szczepień. Quote
Patikujek Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Hej własnie skończyłam romawiać z p. Kasią przez telefon. Pani bardzo miła (jednak wiadomo co na zywo, to na żywo) i jestem z nią umówiona na dzisiaj na 18, tak że koło 19 mozna się spodziewać wiadomości :) Quote
obraczus87 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Patikujek napisał(a):Hej własnie skończyłam romawiać z p. Kasią przez telefon. Pani bardzo miła (jednak wiadomo co na zywo, to na żywo) i jestem z nią umówiona na dzisiaj na 18, tak że koło 19 mozna się spodziewać wiadomości :) Trzymamy bardzo mocno kciuki :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Super Patikujek! Tylko, że Malinka do poniedziałku na pewno się ode mnie nie ruszy. Bylysmy zdjac szwy i niestety miejsce zszycia się paprze. Wet twierdzi, że to najprawdopodobniej przez upały. Z wierzchu nie wygląda to tak źle ale jak weterynarka ruszyła szwy to w jednym miejscu zaczęła sączyć się ropa:( Niestety temperatura też podwyższona wiec Malinka dostała antybiotyk. W poniedziałek rano idziemy na sprawdzenie i albo zdejmiemy już szwy albo podamy kolejną dawkę antybiotyku. No ale odbiór malej to juz tylko sprawa umowna. Jeśli dom okaże się bez skazy to reszta już nie jest żadnym problemem :) Quote
anouk92 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Oj niedobrze z tymi szwami. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Karola, Madallena mówiła Ci że w schronie jest Malinka 2 tylko minimalnie wyższa i krótsza więc jak są 2 domki chętne na Malinkę to może i tej drugiej też się uda ;) Quote
__Lara Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Widzę, że już macie chętną na wizytę :) to dobrze :) Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 anouk92 napisał(a):Oj niedobrze z tymi szwami. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Karola, Madallena mówiła Ci że w schronie jest Malinka 2 tylko minimalnie wyższa i krótsza więc jak są 2 domki chętne na Malinkę to może i tej drugiej też się uda ;) Wiem, wiem. Czekam na zdjęcia Malinki2 i będę ją polecać dalej. Tylko dobrze byłoby gdybym wiedziała coś więcej na temat jej charakteru. Nie wiem czy to po dokładnym przemyciu i ruszeniu szwów ale widać ze Malinkę boli :( No i niestety ropa leci, ech... Przemywamy, wietrzymy i jodynujemy. Mam nadzieję, ze szybko się zagoi. Quote
koosiek Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech szczeniaków, które muszą do jutra znaleźć DT - inaczej pojadą na wiejską giełdę i resztę życia spędzą przy budzie na krowim łańcuchu... http://www.dogomania.pl/threads/189151 Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 koosiek ale kilka stron wczesniej bylo info, ze pomoc weterynarza bierze do siebie jednego psiaka?| Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Durna jestem kilka stron pootwieranych i nie w tym wątku napisalam :cool3: Quote
karolina_g_k Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Wizyta wypadła super! :) Jesteśmy z Panią Kasią (przyszła właścicielka Malinki) umówione na odbiór małej w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że do poniedziałku ranka po sterylizacji się zagoi i sunia będzie mogła już jechać. Może Pani Kasia zarejestruje się na dogomanii i będzie nam pokazywać szczęśliwą, piękną Malinkę? ;) Tak jak w tytule, BARDZO, BARDZO dziękuję wszystkim za pomoc. Za ogłoszenia, karmę, wizytę przedadopcyjną, wspieranie i kibicowanie tu na dogomanii jak i poza ;) Quote
kachna2607 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Oczywiście, że będę Wam pokazywać szczęśliwą, piękną Malinkę!! A jak czuje się malutka?? Wszyscy mają już dość mojego gadania na jej temat i chcą wreszcie zobaczyć to cudeńko. Wszystko już przygotowane i odliczamy dni do jej przyjazdu. karolina_g_k napisał(a):Wizyta wypadła super! :) Jesteśmy z Panią Kasią (przyszła właścicielka Malinki) umówione na odbiór małej w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że do poniedziałku ranka po sterylizacji się zagoi i sunia będzie mogła już jechać. Może Pani Kasia zarejestruje się na dogomanii i będzie nam pokazywać szczęśliwą, piękną Malinkę? ;) Tak jak w tytule, BARDZO, BARDZO dziękuję wszystkim za pomoc. Za ogłoszenia, karmę, wizytę przedadopcyjną, wspieranie i kibicowanie tu na dogomanii jak i poza ;) Quote
obraczus87 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Bardzo sie ciesze, ze Malinka bedzie miala domek staly :) super akcja ! Gratuluje !!! Quote
karolina_g_k Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Malinka w sumie ok. Do nas doskonała, niestety wszystkich "spoza" się boi, jest bardzo ostrożna. Będzie potrzebowała trochę czasu. Za to kiedy juz sie przekona to będzie psiak kochający ponad wszystko. Ranka nadal kiepsko ale robimy wszystko wg zaleceń weterynarza więc mam nadzieję, że szybko się zagoi. Witam pani Kasiu :) Quote
kachna2607 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Witam :) Nie przeraża mnie jej strach do obcych, kilka lat temu przechodziłam to samo z inną adoptowaną suczką, strach był kilka dni i szybko przesłoniła go bezinteresowna miłość, wiem że tym razem będzie podobnie Mam nadzieję, że mała szybko się "wyliże" i przestanie cierpieć, no i że szybko przyjedzie na Śląsk... Quote
Recommended Posts