Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taki mały problem :lol:
Sunia, kórą Doc ma kryć 7 maja dostała cieczkę.
My - 6 bylismy na ptrześwietleniach i rodowód został wysłany do Poznania. A byłam na tyle głupia, że nie zrobiłam stepelka "Reproduktor" wcześniej. Myślicie, że w ZK jest taka możliwość, że (mam spałnione wymagania na reproduktora - u goldów 3 oceny dosk), że wstawią mi to "chwilowo" na kopii rodowodu i zezwolą na krycie?
A po wpis na rodowodzie przyjadę kiedy go tylko dostanę (jakiś tydzień po kryciu).
Oczywiście do dr Siembiedy zadzwonię i spytam się o wynik przesiwtlenia. więc tutaj będę miała pewność.

Posted

Mozesz sie ubiegac o warunkowe krycie- w koncu oceny ma, wiek ma, niektrózy kryją nawet jak psiak nie ma czym się pochwalić... Koniecznie zadzwoń do sekcji, i powiedz jaka jest sytuacja. Gratulacje dla pszyszłego taty! Czy sunia ma stornę swojej hodowli? Chciałabym zobaczyć narzeczoną:cool3:

Posted

Hmm, ale właściwie, niekoniecznie musi to być warunkowe.
"Waruków" nie musismy już spełniać. Poprostu chwilowo nie ma orginału rodowodu, o wyniki badań dowiem się telefonicznie (a u goldenów nie są wymagane). Myślę, że na kopi powinni i wstawić chwilowo ten stępelek, albo pozwolić kryć. Z Hodowczynia suki nie będzie problemów, bo się znamy, robiłyśmy razem badania.

Posted

[INDENT][quote name='nice_girl']Na krycie warunkowe moze pozwolic, zdaje sie, jedynie klub danej rasy.
Trzymam kciuki, zeby udalo sie wszystko zalatwic![/quote]Zgodę na warunkowe krycie wydaje oddziałowa Komisja Hodowlana,oddziału macierzystego.
Proponuję jak najszybciej skontaktować sie osobiscie z oddziałem i jak ktoś juz napisał zabrać ze soba karty ocen.
[/INDENT]