Gazuś Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Mam taki mały problem :lol: Sunia, kórą Doc ma kryć 7 maja dostała cieczkę. My - 6 bylismy na ptrześwietleniach i rodowód został wysłany do Poznania. A byłam na tyle głupia, że nie zrobiłam stepelka "Reproduktor" wcześniej. Myślicie, że w ZK jest taka możliwość, że (mam spałnione wymagania na reproduktora - u goldów 3 oceny dosk), że wstawią mi to "chwilowo" na kopii rodowodu i zezwolą na krycie? A po wpis na rodowodzie przyjadę kiedy go tylko dostanę (jakiś tydzień po kryciu). Oczywiście do dr Siembiedy zadzwonię i spytam się o wynik przesiwtlenia. więc tutaj będę miała pewność. Quote
Toller Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Mozesz sie ubiegac o warunkowe krycie- w koncu oceny ma, wiek ma, niektrózy kryją nawet jak psiak nie ma czym się pochwalić... Koniecznie zadzwoń do sekcji, i powiedz jaka jest sytuacja. Gratulacje dla pszyszłego taty! Czy sunia ma stornę swojej hodowli? Chciałabym zobaczyć narzeczoną:cool3: Quote
Patka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 dokładnie takze wiem że pies moze kryc warunkowo oby udało Ci sie tp załatwić .... gratulacje :multi: Quote
Gazuś Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Mam nadzieję, że załatwić się da i do krycia dojdzie :lol: No i że sunia zajdzie w ciąże :lol: Gosia, wysłałam Ci 2 pw :lol: Quote
nice_girl Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Na krycie warunkowe moze pozwolic, zdaje sie, jedynie klub danej rasy. Trzymam kciuki, zeby udalo sie wszystko zalatwic! Quote
Gazuś Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Hmm, ale właściwie, niekoniecznie musi to być warunkowe. "Waruków" nie musismy już spełniać. Poprostu chwilowo nie ma orginału rodowodu, o wyniki badań dowiem się telefonicznie (a u goldenów nie są wymagane). Myślę, że na kopi powinni i wstawić chwilowo ten stępelek, albo pozwolić kryć. Z Hodowczynia suki nie będzie problemów, bo się znamy, robiłyśmy razem badania. Quote
Gonia Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 [INDENT][quote name='nice_girl']Na krycie warunkowe moze pozwolic, zdaje sie, jedynie klub danej rasy. Trzymam kciuki, zeby udalo sie wszystko zalatwic![/quote]Zgodę na warunkowe krycie wydaje oddziałowa Komisja Hodowlana,oddziału macierzystego. Proponuję jak najszybciej skontaktować sie osobiscie z oddziałem i jak ktoś juz napisał zabrać ze soba karty ocen. [/INDENT] Quote
Marcela Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Trzymamy kciuki :D no i mam nadzieję, że potem zasypiesz nas fotkami małych kluchów :loveu: Quote
Gazuś Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Ok, zezwolenie na krycie mam :lol: Teraz trzymajcie kciuki, żeby wszystko wyszło! :lol: Quote
Gazuś Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Wybranka, jest panienką od dogoterapii :lol: A krycie, dopiero jutro, albo pojutrze, zobaczymy, czy sobie chłopak poradzi :lol: Quote
Recommended Posts