Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu mamy nowych sąsiadów, a raczej sąsiada, bo na razie tylko faceta widziałam. Ten dom często zmienia właścicieli...no to teraz dowalili, nie dość że koleś wydaje się dziwny, to ma uwaga..owczarka..ale będę miała jazdy z Dorą :D dzisiaj do domu wrócił nie chciała, jak go zobaczyła. Tamten non stop ujadał. Ciekawe, czy on jest w domu, czy gdzieś go zamyka, bo jak wróciłam po 21 do domu, to go  nie było :P 

Mój czyścioszek <3

IMG_6025.JPG

IMG_6029.JPG

IMG_6033.JPG

mal.jpg

mal1.jpg

mal2.jpg

Posted

Byłam teraz wyrzucić śmieci i Dora wyszła ze mną :D I w sumie dobrze. Znowu pojawił się owczarek u nowych sąsiadów, tym razem był na terenie, gdzie nos w nos z Dorą  mógł się zobaczyć. Dora macha ogonem, a on przechodzi olewczo koło siatki, więc kamień z głowy :D nie będzie wojny między psami przez siatkę. Wiecie większość owczarków non stop szczeka-mam sąsiada z jakimś miksem i non stop ujada, nawet jak idą na spacer on ciągle szczeka. A tutaj jak on gryzł patyk, to Dora na niego szczeknęła i nie odszczekał się, więc jest gites :D 

Dziecko się z nim bawiło, więc jak to ja zagadałam :) Pies to Dżeki, ma rok. Wcześniej mieszkał w mieszkaniu, a teraz przez to, ze na podwórku mają takie bajoro i on jest cały czarny, to zamykają go w pomieszczeniu gospodarskim. Potem z tego co zrozumiałam mają mu wybudować kojec, czy budę, ale niby ma mieć wstęp do domu. Szkoda, że łazi w kolczatce. A i żeby potem i z nimi spiny nie było, uprzedziłam żeby nie dokarmiali Dory :))

IMG_6073mal.jpg

Posted

Tak, dokładnie tam.

Wiesz u Beaty jak mieszkała, to za siatką był owczarek i nie było tak źle. Problem pojawia się, jak siatki nie ma, lub pies też non stop agresywnie szczeka. Ona zrobiła się zaczepna i dominująca :/ 

Posted
6 minut temu, łamAga napisał:

Wiem że mam z banią co do czystości :P ale jak Ty to robisz ze legowisko masz takie czyste ?:P

Fajnie ze macie psa za plotem , moze na spacerki bedziecie razem chodzic ;)

Czyste jest, bo je wyprałam kiedy Dora była u fryzjera. dodatkowo odkurzałam je dzisiaj :P Drugie, te nowe które ma kocyk w środku włożony jest całe w sierści. :P Ale powiem Ci, że z tego minki bardzo ładnie wszystko schodzi :) 

Nie będziemy chodzić razem ;p 

pisze ten post któryś raz, bo podczas pisania wszystko samo się usuwa...u was wszystko ok ?

Posted
4 minuty temu, Aleksa. napisał:

Czyste jest, bo je wyprałam kiedy Dora była u fryzjera. dodatkowo odkurzałam je dzisiaj :P Drugie, te nowe które ma kocyk w środku włożony jest całe w sierści. :P Ale powiem Ci, że z tego minki bardzo ładnie wszystko schodzi :) 

Nie będziemy chodzić razem ;p 

pisze ten post któryś raz, bo podczas pisania wszystko samo się usuwa...u was wszystko ok ?

Kurcze to musze w minki zaunwestowac :D

mi sie wymazuje jak wpisuje literke "ą" bo wtedy mi się zaznacza caly tekst i sie wymazuje :/

Posted
Przed chwilą, Aleksa. napisał:

ejj, napisałam Ci że dzisiaj odkurzałam..a te foty nie z dzisiaj ups :D ale wtedy zapewne też odkurzyłam ;p 

hahahahahahahahahahahahahahahahaha i co ?! zawsze masz tak czysto tylko sciemniasz :P

Posted

Ale nie ściemniłam, że legowisko wyprane. Foty robione po kąpieli dory, ale w czwartek ;p i masz racje od czwartku chyba każdego dnia odkurzałam dywan w pokoju i legowisko, bo sierść po kąpieli nieźle leciała, a nie chciałam by babeczka cały podszerstek wyczesywała. A że miałam wolne i jestem chora...to odkurzałam :D no, czuję się już wytłumaczona :D

Posted
1 minutę temu, Aleksa. napisał:

Ale nie ściemniłam, że legowisko wyprane. Foty robione po kąpieli dory, ale w czwartek ;p i masz racje od czwartku chyba każdego dnia odkurzałam dywan w pokoju i legowisko, bo sierść po kąpieli nieźle leciała, a nie chciałam by babeczka cały podszerstek wyczesywała. A że miałam wolne i jestem chora...to odkurzałam :D no, czuję się już wytłumaczona :D

No dobra , przyjmuje takie wyjaśnienia :P

Posted
17 minut temu, łamAga napisał:

wolała bym żeby tą umiejętność opanował jego tatuś :P było by super :P

Jeśli tatuś jeszcze nie nabył....to już tylko na straty.. :( ;p

Posted
22 godziny temu, łamAga napisał:

wolała bym żeby tą umiejętność opanował jego tatuś :P było by super :P

Trochę już za późno chyba :P Ale zawsze możesz złożyć reklamację u teściowej funny.gif

Posted
Dnia 27.02.2017 o 20:26, *Magda* napisał:

Trochę już za późno chyba :P Ale zawsze możesz złożyć reklamację u teściowej funny.gif

Pewnie i na reklamację za późno :D