Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wybrałyśmy się z koleżanką i psami-labradorką Sarą i Larą nad wodę, niedaleko mnie. 

Chciałam żeby pierwszy kontakt Lary z wodą był z pływającym psem...i dobrze zrobiłam, bo sama do wody głębiej by nie weszła. Lara chciała wejść głębiej, ale się bała..szczekała na Sarę żeby ta jej zabawkę zaaportowała. :P Lare miałam na szelkach i lince, ale po kilku razach, gdy Sara biegła dalej na głębszą wodę ta tak pociągnęła, że wyrwała mi linkę z ręki i podskokami poleciała..aż zorientowała się, że nie ma gruntu. Zaczęła nerwowo machać łapkami, coraz paniczniej aż w końcu była w miejscu i ledwo łeb jej wystawał.... zrzuciłam szybko aparat, plecak, saszetkę z telefonem i weszłam z koleżanką trochę do wody żeby ją przywołać, żeby choć bliżej podpłynęła..udało się i kawałek podpłynęła, a dalej ją podholowałam nad brzeg.. Zarówno my, jak i pies strasznie się zdenerwowałyśmy. Ania miała ze sobą kapok, bo brałyśmy pod uwagę założenia go Larze. Rozmiar pudelkowy, ale jakoś się udało. Lara mimo tej przygody weszła do wody ponownie, ale już nie tak głęboko.

A teraz kilka foteczek

IMG_5153.jpg

IMG_5156.jpg

IMG_5157.jpg

IMG_5158.jpg

IMG_5159.jpg

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Lara chyba była zbyt pewna, że tak "poleciała" ;) Oby teraz się nie zraziła i chętnie pływała :)

P.S. Ślicznie jej w tym kapoku :)

Nie tyle pewna, co wkręcała się na Sare, bo ta aportowała zabawki..a ona chciała.. :p