Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pieluszki kupki mleko i te sprawy :D

To raczej chodzi własnie o przygotowanie mleka, bo też jest uczulony, wiec jakieś inne pije.. moze już ma wprowadzone deserki nie wiem :D dowiem się :D

Guest TyŚka
Posted

Cześć :)

Dzisiaj u Ciebie pewnie Marcelkowo :D a nie psio :D

Posted

Wczoraj z Marcelem było ok. Właściwe byłam z jego mama, więc luzik. Natomiast dzisiaj jestem sama.. ;) troszkę marudzil, bo wczoraj kupki nie zrobił i brzuszek go bolał, ale już po wszystkim. Byliśmy rano na spacerku, bo było 20 st w słońcu, wiec zdrzemnal się 30 min. Teraz też usnal.;) położyłam go do łóżeczka. No i wstanie i dopiero na wieczór pójdzie spać :)

Taaak i tutaj post dziecięcy :D

Posted

W poniedziałek po zajęciach wracam do domu, a Dora znowu ma całe oko sklejone ropą..:( przemyłam jej, zjadłam obiad, bo byłam meeega głodna i dopiero pojechałam do weta. Oczywiście stałam z 1,5-2h w kolejce..

Poprzednio uszkodzone miała lewe oko, teraz prawe.. wetka zrobiła test na uszkodzenie rogówki, ale wyszło wszystko ok, natomiast ciężko było go zrobić, tak miała sucho w oczku. Wetka więc zrobiła test na wilgotność w  oku... i w tym chorym i zdrowym wyszło bardzo słabo :( Pani podejrzewa u Dory zespół suchego oka (po kuracji powtarzamy test)

Dostała antybiotyk do chorego oka i mam jej podawać krople (sztuczne łzy) do jednego i drugiego żeby nawilżać. Nie wiadomo, czy się ukłuła, czy podczas szaleństw z Lara, czy ten zespół suchego oka, że najmniejszy pyłek, piasek powoduje rope

Od razu wracając do domu pojechałyśmy do apteki, więc antybiotyk przyjmowała natychmiast.. wracam w piątek z pracy a ona ma prawie zamknięte oko, spuchnięte i nachodziło jej takie krwiste czerwone cos.. jako że było za późno do weta.. jechałam wczoraj rano..

Znowu test na rogówkę.. płyn nie wyleciał nosem, a powinien...zapchane kanaliki.. te krwiste czerwone okazało się być wylewem :( Pani zajrzała w uszy dorce, a tam zaczerwienione i na kolejnej wizycie znowu patrzymy, czy to nie zapaleniee się robi.. :( 

ona tak się stresuje wetem, ze zrobiła w gabinecie kupe......... 

no i kołnierz ma