malawaszka Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 :klacz: fantastyczne fotki - ale się uśmiałam :lol: :lol: :lol: piękne masz stadko, a mała sunia jest prześliczna :loveu: :loveu: :loveu: Bu zresztą też jest rewelacyjny - strasznie podobają mi sie rodki :loveu: Quote
sisay Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Mała własnie przestraszyla sie... chyba pogody :roll: bo tak dziwnie jest, burzowo i wietrznie. wyszlysmy na spacerek a ona jak pod ostrzalem, na miekkich lapach, rozgladala sie na wszystkien strony i ciagnela do domu :shake: ale przynajmniej kupal i siku zalatwione :multi: moze bedzie mniej sprzatania rano ;) Quote
g_o_n_i_a Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='ma-ja'] Chyba tak... ale wiesz, na poczatku ona nie chciala sie bawic. Nie wiem czy byla zbyt spieta i niesmiala, czy moze nie wiedziala jak...? dopiero jak ja nakrecilam to teraz wszystko zabiera do zabawy. Wczoraj mojej 7-meisiecznej siostrzenicy ukradla Reniferka, rozwiazala mu szaliczek i z wielka precyzja zdjela ubranko :loveu: Oczywiscie dostala Reniferka na zawsze a Zuzi kupilam w zamian pieknego slonia ;) No i w ruch ida buty, skarpetki, wszystko co wpadnie w zabki :diabloti: Mama juz sie boi poniedzialku :evil_lol:[/quote] Chyba obstawiałabym tę drugą opcję, ze nie wiedziała jak. To maleństwo ze wsi, które za zabawe w schronisku uznawało skakanie gryzienie palców i kłapanie pyszczkiem. Zresztą to bardzo radosna suczka. :loveu: Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 TADAM! Po czterech dniach psychicznej samotortury (mojej :lol:) nasza minigodzilla dostala imie: Gaga :multi: Jako skrot od Gagatka i przy okazji nawiazanie do moej ukochanej grupy Queen :loveu: No i zdrabniac mozna w najrozniejsze sposoby, dzis juz byla Gargulcem na przyklad :lol: Dzisiejszy ranek piekny - zadnych niespodzianek. Acha, poza bardzo oryginalna pobudka: Bestia posprzatala swiezo uzyta kuwete od kotow, a potem przyleciala mi chuchnac... na szczescie w pore WYCZULAM co sie swieci i nie zdazyla dac mi buzi :diabloti: ... przy okazji maly test banerka, ciekawe czy sie pojawi... uwaga... POJAWIL SIE!!! :) Quote
anetta Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Fajne imie! Dobrze ze masz to juz za soba :evil_lol: Gagatka...hahahahaa Super banerek :multi: [quote]Bestia posprzatala swiezo uzyta kuwete od kotow, a potem przyleciala mi chuchnac... na szczescie w pore WYCZULAM co sie swieci i nie zdazyla dac mi buzi[/quote] :crazyeye::lol::lol: Quote
Cimi Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Gaga bardzo fajne imię :lol:. I fajny bannerek :multi: :lol:. Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [CENTER]:B-fly: :cunao::cunao: Dziekujemy :) fajnie jest miec banerek :p No to daje wczorajsze fotki z lasu, po ktorym mojemu synowi wyciagalam kleszcza z brzucha (tzn. z powierzchni brzucha...) Podobno to nic nie boli :cool1: [B]- Jak tam pogoda... nie zmokniemy? [/B] [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/5619/las0018uq.jpg[/IMG] [B]No to w droge! ale bez Pańci nie można. [IMG]http://img432.imageshack.us/img432/2093/las0119bb.jpg[/IMG] Coś tam łazi w trawie... [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/6262/las0042fw.jpg[/IMG] Chwila na odpoczynek [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/1078/las0311bp.jpg[/IMG] ... i chwila głupawki ;) [/B](niestety zdjecia nieostre)[B] [IMG]http://img432.imageshack.us/img432/6607/las0323tr.jpg[/IMG] [IMG]http://img432.imageshack.us/img432/2307/las0337vc.jpg[/IMG] - No co młoda, wymiękłas :) [IMG]http://img479.imageshack.us/img479/9039/las0366bh.jpg[/IMG] [/B] [/CENTER] Quote
asher Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Przefajna jest ta mała :loveu: I wcale się nie zdziwię, jak ci z niej przystojna erdelka wyrośnie :cool1: :lol: Bu i koty już wyszli z szoku? :lol: Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [quote name='asher']Przefajna jest ta mała :loveu: I wcale się nie zdziwię, jak ci z niej przystojna erdelka wyrośnie :cool1: :lol: Bu i koty już wyszli z szoku? :lol:[/quote] Hehe :lol: na erdelke jest za mala, ale przy odrobinie pracy i wyobrazni moglaby byc welshem... jakby ja tak ostrzyc fachowo, to moze i bym na niej zarobila... :diabloti: Tak, koty juz ja olewaja kompletnie, a Bu zaczyna chyba sie troche cieszyc, ze ja ma :) Jak narazie uklada sie znakomicie :loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Nie wierzę, Gaga się daje złapać w obiektyw aparatu... :o :multi: [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/1078/las0311bp.jpg[/IMG] Cudna :loveu: Quote
wojtekwydmuch Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Monika :) chyba wpadniemy do gliwic wkrótce :) Zdjęcia super i las zreszta tez. Gargamel na zdjeciach wygląda bosko, Buła zresztą też. Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Nie wierzę, Gaga się daje złapać w obiektyw aparatu... Cudna :loveu:[/quote] No ba :cool3: nawet pieknie siada na komende, i bez komendy tez, kiedy cos chce... Nawet jak cos mam dla niej a nic nie powiem, to ona po chwili przestaje skakac i siada i czeka :loveu: a dzisiaj z rozpedu sie polozyla zamiast usiasc, a po chwili nie widzac zadnej reakcji zastanowila sie i szybciutko usiadla :loveu: W obiektyw da sie zlapac jak ma ochote, natomiast 2 kleszcze ktore ma na glowie musza same odpasc... bo nie ejstem w stanie jej utrzymac! :evil_lol: Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [quote name='wojtekwydmuch']Monika :) chyba wpadniemy do gliwic wkrótce :) Zdjęcia super i las zreszta tez. Gargamel na zdjeciach wygląda bosko, Buła zresztą też.[/quote] Serdecznie zapraszamy! :loveu: Jest gdzie polazic, i kleszczy u nas pod dostatkiem ;) Quote
wojtekwydmuch Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Teraz nie wiem czy z powodu tych kleszczy ja też mam sie frontlinem polać ? czy moze obroze na szyje zalozyc ? bo pies bedzie zabezpieczony ale ja nie :) Quote
olekg89 Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Monika kupiłaś już Michałowi Kiltixa ???? Mamy bardzo podobne rozmiarowo psy Czarek -70cm Kaja-46-47cm Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [quote name='wojtekwydmuch']Teraz nie wiem czy z powodu tych kleszczy ja też mam sie frontlinem polać ? czy moze obroze na szyje zalozyc ? bo pies bedzie zabezpieczony ale ja nie :)[/quote] Bez zabezpieczenia?? :crazyeye: jak to tak :mad: ... hehe, a na frontline chyba bys sie nie wyplacil... :lol: Quote
sisay Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 [quote name='olekg18']Monika kupiłaś już Michałowi Kiltixa ???? Mamy bardzo podobne rozmiarowo psy Czarek -70cm Kaja-46-47cm[/quote] Zapomnialam mala zwazyc jak bylam u weta... a u mnie w domu wagi nie ma, bo wszystkie zle wskazywaly :evil_lol: Bu wazy jakies 40-42. Nie kupowalam michalowi nic, bo on taki toksyczny, ze myslalam ze kleszcze sie go nie chyca... a jakis glupi jeden sie chycil :roll: Quote
g_o_n_i_a Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Hej!! I jak tam Gaga poradziła sobie dzisiaj bez Ciebie, Moniko? :cool3: Quote
sisay Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 Gagusia zaskoczyla nas kompletnie :crazyeye: Z malymi przerwami byla prawie caly dzien sama. raz moja mama wyszla z nia po jakichs 7 godzinach (inna sprawa, ze chcialam ja za to udusic :angryy:) Mala nie zrobila nic! Ani siku, ani kupy, ani zadnej najmniejszej szkody... A mojej mamie nie przyszlo do glowy nic pochowac, pozamykac drzwi... ech :roll: Rownie dobrze moglo byc zupelnie odwrotnie, nie ma to jak wyobraznia :roll: W kazdym razie jestem ogromnie dumna z malutkiej! Oby to nie byl przypadek ;) A przed chwila dalam jej kawalek surowej wolowinki... wytarzala sie w niej :lol: Jutro bedzie lepiej :multi: zalatwilam z mama podwojny spacerek i dalam dokladne instrukcje ;) Quote
olekg89 Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Moniko pociesze cię ,ze kaja była u mnie 3 miechy i dopiero zaczeła demolowac :) i demolowała ,aż do momentu kiedy czarosław się pojawił :) Quote
sisay Posted May 8, 2006 Author Posted May 8, 2006 [quote name='olekg18']Moniko pociesze cię ,ze kaja była u mnie 3 miechy i dopiero zaczeła demolowac :) i demolowała ,aż do momentu kiedy czarosław się pojawił :)[/quote] To by sie zgadzalo... bo mala ma typowy demolkowy chochlik w oku :loveu: no, zobaczymy :diabloti: Quote
sisay Posted May 13, 2006 Author Posted May 13, 2006 Po kilku dniach moge smialo powiedziec, ze pies nabral nieco ksztaltu ;) Troche sie uspokoila, dalej oczywiscie jest pelna energii ale nie zachowuje sie juz tak chaotycznie. Potrafi sobie polezec, potrafi sie skupic... mysle ze atmosfera schroniska troche tak dziala nerwicowo na psy, bo pierwsze dni pies byl jak po amfie :roll: Ogolnie Gagusia jest posluszna, swietnie reaguje na "nie" (od razu przestaje robic to czego nie powinna) pieknie siada na komende, przybiega na zawolanie i pilnuje sie na dworze, a dzis przedstawilam jej kliker :cool3: zobaczymy co nam z tego klikera wyniknie, suka jest bardzo pomyslowa wiec na pewno jakichs fajnych rzeczy sie nauczy :) No i bedziemy uczyc sie dalej nieszczekania na inne psy albo na dziwne zjawiska (a tych zjawisk jest mnostwo na dworze, np. autobus, pani z wozkiem, ludzie siedzacy na trawie...) Ostatnio oba psy napadly na grupke mlodziezy na polach. Gaga dala maly znak, zrobila 3 kroki w ich strone, a na to Bu wystartowal, podlecial do nich i zrobil ŁAŁAŁAŁAAAAA prosto w ich twarz :mad: Co sie bedzie malutka suczka narazac :evil_lol: lepiej duzego wyslac na akcje :lol: Na szczescie ludzie mieli poczucie humoru (a moze za bardzo sie wystraszyli zeby zareagowac... :diabloti:) tym bardziej ze oni siedzieli sobie i nie bardzo zdazyli sie podniesc z ziemi :roll: Quote
Jureja Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='ma-ja'] [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/329/dscf0003vd8ru.jpg[/IMG] [/quote] [B]ma-ja [/B]nowa psina jest przecudna:loveu:wspaniale,że podarowałaś jej dom,ma jak w raju:p . Życzę sukcesów w klikerowym szkoleniu;) i daj więcej fotek:cool3: . Quote
sisay Posted May 13, 2006 Author Posted May 13, 2006 [quote name='Jureja'][B]ma-ja [/B]nowa psina jest przecudna:loveu:wspaniale,że podarowałaś jej dom,ma jak w raju:p . Życzę sukcesów w klikerowym szkoleniu;) i daj więcej fotek:cool3: .[/quote] No, nie jest to w prawdzie drugi rodezjanek, ale co tam :cool1: wszyscy juz sie w niej zakochali, zreszta nie bylo innej opcji. Nawet Piorunkowi wylizala pychol dzisiaj :loveu: Quote
anetta Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Bo jak sie nie zakochac w jakiej wlochatej mordce :loveu: [quote]Gaga dala maly znak, zrobila 3 kroki w ich strone, a na to Bu wystartowal, podlecial do nich i zrobil ŁAŁAŁAŁAAAAA prosto w ich twarz Co sie bedzie malutka suczka narazac lepiej duzego wyslac na akcje[/quote] Buhahahhahaha :megagrin: Dobrze ze suczydelko powolutku dochodzi do siebie po schroniskowej traumi :)))) Beda z niej psy :p I zycze duzo sukcesow klikerowych! Quote
Recommended Posts