Jump to content
Dogomania

Nikita ruda[04.09.2009-10.04.2021] i Ashi biała witają !!!

Recommended Posts

Posted

Prawie całe stadko(brak jedynego chłopa,ale baby wszystkie w kupie :P )

91822d5070b5389dmed.jpg

13be5982d03b1d96med.jpg

10c342b7a97e8d07med.jpg

Jedyne zdjęcie całej 6-tki :P

17e944e70b330bb7med.jpg

Idziecie pany :)

a34837c56a4ea774med.jpg

Posted

Nikita z białą ochroną :P

83e197d6290853d8med.jpg

I trochę domowych,jak pańcia była chora i grzały :)

09fffadd8b29d131med.jpg

Rudzielec wyszczuplał i posiwiał <3

5083cb74629a0f5bmed.jpg

5036880748548afcmed.jpg

85d62d09982799a1med.jpg

i jakby się skurczyła,no ale 4 września 11 latek stuknie <3

• Like 2
Posted
Dnia 2.06.2020 o 20:41, tatankas napisał:

4 września 11 latek stuknie <3

Mój ukochany Emir odszedł, bo serduszko odmówiło współpracy w trzynastym roku życia  :(   Od 6-tego tygodnia razem z nami.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Mój ukochany Emir odszedł, bo serduszko odmówiło współpracy w trzynastym roku życia  :(   Od 6-tego tygodnia razem z nami.

Nikita miała zawał prawdopodobnie 17 września(po fakcie byliśmy na echo serca u kardiologa i ekg co tydzień przez miesiąc robione nic nie wykazały),w lesie mi padła i przestała oddychać,robiłam jej uciski na klatkę i udało się odratować,a już wyobrażałam sobie jak martwą niosę do domu,przeżycie nie do opisania-dla nas od roku prawie to drugie życie jej,każdy dzień dłużej ...

• Like 1
Posted
15 godzin temu, tatankas napisał:

Nikita miała zawał prawdopodobnie 17 września(po fakcie byliśmy na echo serca u kardiologa i ekg co tydzień przez miesiąc robione nic nie wykazały),w lesie mi padła i przestała oddychać,robiłam jej uciski na klatkę i udało się odratować,a już wyobrażałam sobie jak martwą niosę do domu,przeżycie nie do opisania-dla nas od roku prawie to drugie życie jej,każdy dzień dłużej ...

Straszne przeżycie, współczuję. Ja prawdopodobnie całkiem straciłabym głowę i nie wiedziała co robić, jak ratować  :(

Posted
3 godziny temu, andegawenka napisał:

Ja też :(

Niestety myślę, że strach o życie bliskiej istoty bardzo dużo osób paraliżuje i odbiera możliwość racjonalnego działania.

• Like 1
Posted
Dnia 5.06.2020 o 10:16, andegawenka napisał:

Kara w wieku Nikity nie była , o dziwo, siwa. Ale żyła tylko 12 i pół roku. 9 października minie 11 lat gdy odeszła na nowotwór a łzy wciąż płyną:(

To piękny wiek,nie tylko,pierwsza moja boksia też Nikusia miała białaczkę,musiałam pomóc jej odejść w wieku 9,5 roku 

Dnia 5.06.2020 o 14:24, elik napisał:

Straszne przeżycie, współczuję. Ja prawdopodobnie całkiem straciłabym głowę i nie wiedziała co robić, jak ratować  :(

Dnia 5.06.2020 o 16:25, andegawenka napisał:

Ja też :(

Tak wam się wydaje,ja też w sumie nie wiedziałam co robię i czy się w ogóle uda.Uciskałam po prostu na klatkę,by robić cokolwiek.Przeżycie nie do opisania gdy ci pies się przewraca,podchodzisz,słyszysz przeraźliwy skowyt przez zaciśniętą szczękę,siny język i martwy wzrok,gdy już głowa opada na ziemię.Do tego biała latała wokoło i obwąchiwała,ruda zrobiła pod siebie i strasznie lało a wokoło w lesie nikogo :( ech nawet teraz dreszcz przechodzi :/

Dnia 5.06.2020 o 19:48, elik napisał:

Niestety myślę, że strach o życie bliskiej istoty bardzo dużo osób paraliżuje i odbiera możliwość racjonalnego działania.

nie ważne jakie działanie,oby działać,raz się nie uda,raz się uda,nam na szczęście się udało.

• Like 1
  • 11 months later...
Posted

Dawno mnie nie było ,ale powoli wracam.Mieliśmy w domu kilkumiesięczną tragedię związaną z chorobą najszej 12 letniej bokserki z mojego avataru.W ciągu 5 miesięcy wyrósł jej na boku guz otwarty,ociągaliśmy się z operacją przez chore serduszko,pod koniec stycznia operowaliśmy,okazał się złośliwy,po 3 miesiącach przerzuty na węzyły i niestety musiałyśmy pomóc jej odejść

Nikita [04.09.2009-10.04.2021]

Może być czarno-białym zdjęciem przedstawiającym pies

Tak to wyglądało:

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i jedzenie

I po operacji 23 stycznia:

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i jedzenie

Rana pięknie się goiła,zdjęcie z lutego:

Brak opisu.

Ostatnie wspólne zdjęcie dziewczynek moich :

Brak opisu.

• Like 1
  • tatankas changed the title to Nikita ruda[04.09.2009-10.04.2021] i Ashi biała witają !!!
Posted

tatankas bardzo Ci współczuję.    Nikita [*] sunieczko biegaj wolna od bólu za TM i pozdrów nasze pieski, które tam pobiegły przed Tobą.

• Like 1