Paula03 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='Lucky.']a ja ostatnio czytałam, że gryzonie ( chomiki ) nie mogą jeść za bardzo sałaty bo teraz są mocno pryskane i może to im zaszkodzić... nie wiem ile w tym prawdy.[/QUOTE] Ja również czytałam kiedyś taki artykuł :) Misia nie dostaje jej codziennie i w dużych ilościach, tylko czasami, zazwyczaj dostaje mniejsze kawałki niż nawet ten na zdjęciu. Ona uwielbia sałatę, a moim zdaniem taki kawałek nie powinien jej zaszkodzić :) Przynajmniej nie zauważyłam jeszcze nic złego :) Quote
Paula03 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Nowy post na blogu :) Postaram się tutaj jutro, a może jeszcze dzisiaj wrzucić jakieś zdjęcia ;) A tymczasem zmykamy na spacerek :) Quote
taxelina Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 jaka to jest salata? bo rzymska nie kumuluje azotanow dlatego mozna ja bezpiecznie podawac. Quote
Paula03 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='deer_1987']jaka to jest salata? bo rzymska nie kumuluje azotanow dlatego mozna ja bezpiecznie podawac.[/QUOTE] Nie mam pojęcia jaka to była sałata :) Zdjęć jednak dzisiaj nie będzie... Quote
taxelina Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 tak wyglada rzymska [IMG]http://bi.gazeta.pl/im/0/2811/z2811300X,Salata-rzymska-ma-bardzo-kruche--sztywne--intensywnie.jpg[/IMG] wyglada na to ze Misia jadla wlasnie ta zwykla co kumuluje azotany :) [IMG]http://www.horeka.info/sklep/images/salata.jpg[/IMG] Quote
Asiaczek Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='deer_1987']jaka to jest salata? bo rzymska nie kumuluje azotanow dlatego mozna ja bezpiecznie podawac.[/QUOTE] Nawet nie wiedziałam... [B]deer[/B] - A sałata lodowa? Wiesz coś na jej temat? Śliczne! [url]http://img269.imageshack.us/img269/2751/dscn9872.jpg[/url] Ciekawe, czy uda Ci się kiedys zrobic fotkę, jakMisia wędruje po Kati, hahaha... pzdr. Quote
taxelina Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Asiaczek']Nawet nie wiedziałam... [B]deer[/B] - A sałata lodowa? Wiesz coś na jej temat? [/QUOTE] Pytasz czy lodowa tez kumuluje czy pytasz czy mozna dawac krolikowi/zwierzakom? [url]http://www.miniaturkabeztajemnic.com/listaw.html[/url] Quote
kajkoowa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Taka szybka sklejka, która pokazuje ile błędów robimy :cool: [video=youtube;07Ysi4RBrbE]http://www.youtube.com/watch?v=07Ysi4RBrbE[/video] Quote
taxelina Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Widac ze psiaki sie dobrze czuja i lubia to robic :loveu: Quote
Qeeriefire Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 A gdzie Wy trenujecie, na własnych przeszkodach :) ? Obie macie znaleźć się na zawodach :D Quote
Paula03 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 [quote name='deer_1987']tak wyglada rzymska wyglada na to ze Misia jadla wlasnie ta zwykla co kumuluje azotany :) [/QUOTE] Wiem jak wygląda sałata, tylko nie wiem jaką jadła, możliwe, że lodową :) [quote name='Asiaczek']Nawet nie wiedziałam... [B]deer[/B] - A sałata lodowa? Wiesz coś na jej temat? Śliczne! [URL]http://img269.imageshack.us/img269/2751/dscn9872.jpg[/URL] Ciekawe, czy uda Ci się kiedys zrobic fotkę, jakMisia wędruje po Kati, hahaha... pzdr.[/QUOTE] Hehe :D Postaram się, ale to trudno uchwycić ;) [quote name='deer_1987']Pytasz czy lodowa tez kumuluje czy pytasz czy mozna dawac krolikowi/zwierzakom? [URL]http://www.miniaturkabeztajemnic.com/listaw.html[/URL][/QUOTE] :) [quote name='Kaja10014']Taka szybka sklejka, która pokazuje ile błędów robimy :cool: [/QUOTE] Oj, my to robimy duuużo błędów :D Ale na ostatnim treningu szło nam o niebo lepiej ;) [quote name='deer_1987']Widac ze psiaki sie dobrze czuja i lubia to robic :loveu:[/QUOTE] Bardzo lubią :) [quote name='Collie']A gdzie Wy trenujecie, na własnych przeszkodach :) ? Obie macie znaleźć się na zawodach :D[/QUOTE] Na jakiś polach ;) Ale teren ma dużo rozproszeń, obok są lasy, dzikie zwierzęta, wychodzą ludzie z innymi psami i czasami po prostu sobie sami idą :) Kaja z Soplem na zawody! My z Kati to nieee :lol: Quote
Oscar Patric Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 spokojnej nocki i miłego jutrzejszego dzionka:) Quote
Paula03 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Aleksandra95']fajny filmik. :lol:[/QUOTE] Hehe ;) [quote name='unikatowydiament']spokojnej nocki i miłego jutrzejszego dzionka:)[/QUOTE] Dziękuję :) Quote
Karro Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Filmik fajny, ale zdjęcia tez by się jakies przydały ;) Quote
Paula03 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='understandme']Filmik fajny, ale zdjęcia tez by się jakies przydały ;)[/QUOTE] Dzisiaj na 100% będą jakieś, ale domowe i to bardzo stare, chyba z sierpnia, bo nowe mam na aparacie, ale nie chce mi się ich zgrać ;) Quote
Misia&Ruby Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Naprawdę ekstra wam to wychodzi! I widać, że psiaki bardzo zadowolone :) Mówię po raz 100-zazdroszczę! :D Myślicie kiedyś o jakichś zawodach? ;) Quote
Paula03 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='Misia&Ruby']Naprawdę ekstra wam to wychodzi! I widać, że psiaki bardzo zadowolone :) Mówię po raz 100-zazdroszczę! :D Myślicie kiedyś o jakichś zawodach? ;)[/QUOTE] Dziękuję :loveu: Tak naprawdę to nie ma czego zazdrościć :) Chciałabym kiedyś wziąć udział w zawodach, nic byśmy pewnie nie wygrały, ale bym po prostu chciała. Na dzień dzisiejszy jednak nie nadajemy się. Może kiedyś za kilka lat, jak będziemy lepsze. Ale sama jeszcze nie wiem :lol: Quote
sator_k_ Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Bardzo pozytywny filmik :) Jedyne co bym Wam poradziła to ćwiczyłabym więcej sekwencji 3-4 hopki, ale z porządną zmianą i dopiero takie sekwencje potem łączyła. Ja się po obozie nawróciłam z biegania trudniejszych torów, ale w gorszej jakości. Te momenty gdzie pies znajdował się pod waszymi nogami wynikały po rpostu z niezastosowania zmiany :) I dobrze, że biegacie wyprostowane. To jest moja zmora, bo przez to staję się nieczytelna dla psa, a ja ponieważ mi Sator zwiewa to mam wrażenie, że pochylona lepiej nad nim panuje. Jest to oczywiście nieprawda i muszę z tym wlaczyć :) A tak po za techniką to zadroszczę Wam bardzo charakteru psów. Mój Sator nawet gdyby był od początku porządnie wychowywany wątpie by pracował jak inny pie by za nim biegał, skakał. Na prawdę macie genialne psy pod tym względem :) A co do zawodów to ja na prawdę polecam jechac na seminaria. Pojedziesz dowiesz się, że wszystko co do tej pory robiłaś to jest źle, ale potem to już jest tylko lepiej ;) Quote
Paula03 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='sator_k_']Bardzo pozytywny filmik :) Jedyne co bym Wam poradziła to ćwiczyłabym więcej sekwencji 3-4 hopki, ale z porządną zmianą i dopiero takie sekwencje potem łączyła. Ja się po obozie nawróciłam z biegania trudniejszych torów, ale w gorszej jakości. Te momenty gdzie pies znajdował się pod waszymi nogami wynikały po rpostu z niezastosowania zmiany :) I dobrze, że biegacie wyprostowane. To jest moja zmora, bo przez to staję się nieczytelna dla psa, a ja ponieważ mi Sator zwiewa to mam wrażenie, że pochylona lepiej nad nim panuje. Jest to oczywiście nieprawda i muszę z tym wlaczyć :) A tak po za techniką to zadroszczę Wam bardzo charakteru psów. Mój Sator nawet gdyby był od początku porządnie wychowywany wątpie by pracował jak inny pie by za nim biegał, skakał. Na prawdę macie genialne psy pod tym względem :) A co do zawodów to ja na prawdę polecam jechac na seminaria. Pojedziesz dowiesz się, że wszystko co do tej pory robiłaś to jest źle, ale potem to już jest tylko lepiej ;)[/QUOTE] Dzięki za rady :) Ogólnie to my moim zdaniem zaczęłyśmy od razu od trochę trudniejszych rzeczy nie znając podstaw. Ostatnio dopiero zaczęłyśmy ćwiczyć wysyłanie, podczas gdy na poprzednich treningach z pewnością by się to przydało :) Za zmiany też trzeba będzie się wziąć porządnie :) Ja na początku to strasznie machałam rękoma i czasami dalej mi się zdarza, no ale staram się nad tym jakoś panować ;) To raczej Sopel :) Kati strasznie narwana jest i czasami ciężko mi ją skupić na mnie :) A Sator to mi się taki mega skupiony wydaje :) No tylko z twoich opisów to wiem, że tak czasami nie jest :) Quote
sator_k_ Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Właśnie to jest chyba podstawowy bład który popełnia większość trenujacych samodzielnie. Na filmikach z zawodów itp. są pokazane przebiegi i takie toki staramy się też ćwiczyć. Mało jest filmików z poczatkami samymi z jakimiś ćwiczeniami sekwencjami, bo to jest raczej nudne dla widza ;) Wiesz to co ja wstawiam do filmików to jest ten % który nam się udaje. Gdybym chciała wstawiać wszystko i pokazywać jak wygląda w 100% nasza praca, to nikt by do końca filmiku nie obejrzał, bo by się zanudził. Dlatego staram się chociaż opisami pokazywać, że to nie jest tak kolorowo :) Quote
Paula03 Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='sator_k_']Właśnie to jest chyba podstawowy bład który popełnia większość trenujacych samodzielnie. Na filmikach z zawodów itp. są pokazane przebiegi i takie toki staramy się też ćwiczyć. Mało jest filmików z poczatkami samymi z jakimiś ćwiczeniami sekwencjami, bo to jest raczej nudne dla widza ;) Wiesz to co ja wstawiam do filmików to jest ten % który nam się udaje. Gdybym chciała wstawiać wszystko i pokazywać jak wygląda w 100% nasza praca, to nikt by do końca filmiku nie obejrzał, bo by się zanudził. Dlatego staram się chociaż opisami pokazywać, że to nie jest tak kolorowo :)[/QUOTE] No niby tak zgadzam się, to nie należy do najciekawszych :) A ja myślałam, że w rzeczywistości idzie wam prawie zawsze tak dobrze jak na filmikach :) Bo z filmów wnioskuje, że idzie wam świetnie ;) Chociaż domyślam się, że pokazywane są raczej dobre momenty :) No, ale tak czy owak, ja wam zazdroszczę tego jak dobrze wam idzie i w agility i w frisbee :) [quote name='Talucha']Bardzo fajny filmik :D[/QUOTE] Dzięki :) Quote
sator_k_ Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 U nas to jest tak, że po za tymi momentami kiedy pies mi zwiewa (co jest co raz radziej ;)) to jest tak jak na filmiku. Chodziło mi raczej o to, że jeśli mam nagrany przebieg gdzie jest zrzucona tyczka lub jakieś kiepskie wejście do tunelu i mam filmik gdzie wszystko jest ok to wiadomo, że dodam ten drugi ;) Patrząc na filmiki mozna by wywnioskować, że mamy 99% skuteczność, ale wiadomo, że ten margines błędu jest większy :) Quote
Lucky. Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 super. ja pamiętam, zgrozą dla mnie były wszystkie strefy, tym bardziej z bardzo wolnym psem wtedy. zazdroszczę Wam sprzętu, bo wolałabym się 'dokształcić' z osobami bardziej w moim wieku, niż 30-40 letnimi :P Quote
Recommended Posts