Esfera Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 [IMG]http://img412.imageshack.us/img412/7661/104sb.jpg[/IMG] jak pięknie.. :cool3: :loveu: :evil_lol: Joanno piękna koszulka :diabloti: :diabloti: skoro wszyscy o rękawiczkach :D Quote
aśka-od-dagona Posted July 1, 2006 Author Posted July 1, 2006 Dziewczęta i to jest własnie przyklad jak 'krzywdzące':cool3: dla psa jest szkolenie na korektach:evil_lol: no, cholernik jest tak zgaszony że ja dziekuje:laugh2_2: Esfer, dzieki Ci:cool3::evil_lol: a zespolik to moja wielka miłosc jest- Iced Earth:loveu: na równi z Rammstein:loveu: zajmuje pierwsze miejsce:lol: Quote
nathaniel Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Widze że sa tu normalni ludzie, którzy słuchają Rammsteina :) Quote
aśka-od-dagona Posted July 1, 2006 Author Posted July 1, 2006 :cool3: Rammstein jest jednym z najlżejszych zespołów jakich słucham:evil_lol: Quote
Alicja Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 [quote name='nathaniel']Widze że sa tu normalni ludzie, którzy słuchają Rammsteina :)[/quote][I]a że niby nienormalni go słuchają :razz:bo cholerka nie wiem .......u nas w domu też często go słychać ;)[/I] Quote
nathaniel Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Ogółnie chodzi o to, że jak ktoś słyszy (u mnie w nklasie) nazwę Rammstein , to jest rekacja........ Aaaaaaaaa .... ale ciolek :) W klasie słuchają trzy osoby , kumpel , drugi kumpel i ja, ja tak mniej, bo bardziej mnie do bluesa ciągnie :) Quote
Cimi Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 [quote name='nathaniel']Widze że sa tu normalni ludzie, którzy słuchają Rammsteina :)[/QUOTE] Ja swego czasu byłam wielką fanką Rammsteina. miałam koszulki, bluzy czy naszywki. Zaczełam słuchać go w 6 klasie podstawówki..i kompletnie nie rozumiałam tekstów :lol:. A później to już całkiem co innego, bo zaczełam chodzić na dodatkowy niemiecki. Ulubiony utwór to "Mein Herz brennt'.. pierwszą kasetą jaką miałam to była' Mutter', a w/w utwór jest moim ulubionym i nic z tego nie zmieni :lol:. Quote
Imbirka Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 O proszę, to ja się też przyznam, że lubię Rammsteina, a zachwyciłam się chyba już 10 lat temu, kiedy zobaczyłam koncert z Berlina, na któtym wszystko się pali, świeci itp. Miałam go na kasecie do momentu kiedy mój TZ przez przypadek nie nagrał na tej kasecie jakiegoś filmu:mad:. W zeszłym roku udało mi się ściągnąć koncert z netu i przez jakiś czas zamęczałam nim wszystkich znajomych, którzy do nas przychodzili:evil_lol: Quote
nathaniel Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Strasznie podoba mi się klip do Feuer frei :) I te "kochane" Bang!Bang! :loveu::loveu: Quote
Esfera Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 [quote name='aśka-od-dagona']Esfer, dzieki Ci:cool3::evil_lol: a zespolik to moja wielka miłosc jest- Iced Earth:loveu: na równi z Rammstein:loveu: zajmuje pierwsze miejsce:lol:[/QUOTE] [U]piękna[/U] koszulka :diabloti: [quote name='aśka-od-dagona']:cool3: Rammstein jest jednym z [B]najlżejszych[/B] zespołów jakich słucham:evil_lol:[/QUOTE] aż się pcha na usta pytanie.. co jeszcze jest lekkie dla Pani Czarnego Słońca a co ciężkie ? :cool3: :evil_lol: Quote
aśka-od-dagona Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 Heh...ze mnie sie moi metalowi:evil_lol: znajomi smieją ze oni to Rammsteina w podstwówce słuchali:roll: ale ja go lubie zaczełam dość późno, nie byłam wczesniej przekonana zainteresowalam sie przede wszystkim ze względu na to ze niemiecki i jakos sie tak spodobał:cool3: Mam dwa klipy do 'Du hast/hasst' i 'Sonne' ale o ich koncertach wiele słyszałam:p chociaz i tak pewnie nie pobiją widowiskowościa MayheM ktory kiedyś rzucał w publicznośc...świnskimi głowami:diabloti: Esfer- ja slucham dośc szeroko pojętego metalu(a prócz tego przede wszystkim muzyki turystycznej, poezji śpiewanej i gregorian:evil_lol:) za lżejszy uważam przedstawicieli heavy(np.Iron Maiden, Judas Priest), power(np.Iced Eart, Blind Guardian, Manowar, Demoms and Wizards//to hybryda IE i BG//) i niektórego trash'a(choćby Slayer), Rammstein to jedyny indrustial któy lubie i tez zaliczam do lżejszych:cool3: a cieższe to black i death, czyli zespoly jak Profanum:loveu:, Darkthrone,Emperor, Morbid Angel, Immortal, Carpathian Forest, Vader, Behemot, wspomniane wyze MayheM etc, etc. no i oczywiscie ciezki jest niesmiertelny ambient-Burzum:evil_lol: natomiast za lekki uważam NSblack metal czyli chocby polskie- Honor i Konkwista88 czy australijski Screwdriver. Ale to jest w końcu galeria Dagona więc by sie coś o nim przydalo... nie jest to dla mnie fajna informacja- Gnojstwo nie może ćwiczyc agility:shake: w związku z powyższym bierzemy sie za obi/pt i tropienie...potem może do agility wrócimy... Quote
nathaniel Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 [quote name='aśka-od-dagona'] Ale to jest w końcu galeria Dagona więc by sie coś o nim przydalo... nie jest to dla mnie fajna informacja- Gnojstwo nie może ćwiczyc agility:shake: w związku z powyższym bierzemy sie za obi/pt i tropienie...potem może do agility wrócimy...[/quote] Dlaczego nie moze ćwiczyć agility ? To ja poprosze krok po kroku jak nauczyć pies tropienia :) Może to mojego gada zainteresuje, a jak nie to Pusię zapewnie tak :evil_lol: Quote
olekg89 Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 No właśnie czemu nie moze ćwiczyć ???Cos mu się stało? Quote
e.v.a Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 jak too... jak nie nie mozecie cwiczyc :( co sie talo szatanowi??:razz: Quote
aśka-od-dagona Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 Ech...no te jego nogi..on ma to cale podejrzenie dysplazji, zarzuca strasznie tyłem i wogóle:shake: no i wet zadecydował że nie. a ja sie Pana Witczaka słucham i jak mówi zę 'nie' to pewnie ma racje... nie wiem...moze zaczne od mamy suke na agility wypożyczac:cool3: a z Dagonem i tak robie posłuszeństwo na sportowo to co nam szkodzi pocwiczyć do Obi i postartowac:evil_lol://i tak nam punkty utną za brak kontaktu przy chodzeniu przy nodze, ale co tam:eviltong: Nathaniel, ja sie sama dopiero ucze jak psa nauczyć więc wolałabym Ci zadnej wiedzy nie przekazywać, bo nie mam co na razie:roll: A wogóle to ja jestem jasnowidz:evil_lol: zawsze twierdziłam ze Dagon wazy 32 kilo i co? Zwazyłam dziś i...32:multi: a jakis facet mnie męczył w czym ja go kąpie ze sie tak świeci...i za cholere nie chciał uwierzyc ze ja nic nie robie zeby sie błyszczał...:lol: Quote
nathaniel Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Biedaczysko, to go wychalaj odemnie (mój brat tak mówi, że psa się chala, w zasadzie nie wiem jak to sie pisze , ale nic :oops:). Szkoda, że mieszkasz tak daleko, moglabym sie od Ciebie duzo nauczyc. Masz jakis pomysl zeby gada nauczyc warowania ? (wciaz doskonalimy siad, zostan, do mnie :D ) , przydaloby sie, a ja go nauczyc nie umiem. Siostra juz probowala, bo swoja w ciagu 5 minut nauczyla,a teraz cwicza non stop :D , ja potrafie z nia isc po chodniku i kaze jej sie klasc :D Quote
Tośka_m Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Szkoda, że Dagon nie może skakać :( A robiłaś mu prześwietlenie? Bo stwierdzenie weta na sucho - bez zdjęcia, choćby nie wiem jak świetnym wetem by był, mnie osobiście by nie przekonało. Quote
nathaniel Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Właśnie się dowiedziałam, że popełniam błąd (przeczytałam wątek), nagradzając Ramaba za każdym razem , kiedy komende wykona :-( No cóż, to do dzieła, niech jeszcze pokima, a potem go w obroty biorę :evil_lol: Quote
Cimi Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Suka, którą wzięłam ze schroniska po wypadku miała przetrocąną prawą stronę :roll:. Przednią łapą sie zajęli już w schronisku, a po wzieciu poszłam do schroniskowego weta, który stwierdził u niej dysplazję, bo dziwnie chodzi :-o. U drugiego weta została przemacana łapa i było zerwanie wiązadła kolanowego. Dlatego mnie na sucho podejrzenie dysplazji nie przekonuje. Nathaniel, a naprowadzanie smakołykiem i podawanie psu gdy leży ? Quote
aśka-od-dagona Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 Ale on nie ma tego stwierdzonego na sucho:razz: jedno prześwietlonko już było, we wrześniu najpóźniej robimy drugie, a pies co miesiac ma sprawdzaną motoryke ogólna i ruchomośc stawow metoda macaną:evil_lol: i oglądana...i mu sie pogorszyło o rozpoczęciu treningów:shake: mój wet ma spore doświadczenie, ufam mu bardzo(poprzedniemu psu przedłużył zycie o 4 lata, kiedy inni mówili zeby uśpic:mad:) sam ma psa z dysplazja(brodacza) więc jest z tym problemem dośc ...hmmm...obyty:cool3: Nathaniel, prosze Cie...ode mnie?:oops: ja mam w domu porazke szkoleniowa taka ze glowa mała(Diuneczka:loveu:) a Dagon jest obiektem eksperymentów:evil_lol: co do nagradzania...hmmm ja wogóle jestem baaardzo oszczędna w nagrodach, ale faktem jest że nagradzamy tylko za w pełni porawnie(szybko i dokładnie wykonaną komende- to takie wykonanie ma sie psu utrwalić;)) inna kwestia to to że jesli pies robi cos już dobrze nagroda nie może pojawiac sie zawsze- to loteria moze będzie, może nie:diabloti: pies ma być poslusny a nie przekupiony:cool3:-ordnung muss sein:evil_lol: Waruj...hmmm ja szkole na korektach- było 'siad' potem komenda 'waruj', nadepnięcie na smycz i dociągnięcie do ziemi potem szał radościi i nagroda(z przydeptaną smycza zeby nie wstał:evil_lol:) nauczył sie po jednej sesji:p ale w mojej opinii wszystko zalezy od psa...gdybym w ten sposob chcała nauczyć Diune to bym nic nie osiągnęla:shake: ona była na smakołyk i leciutenki nacisk na grzbiet uczona(jedyne co osiagnełam z suka to chodz, rownaj-które ogranicza sie do nie ciagnij:eviltong:, siad i połóz sie...moja mama doszła jeszcze do śpiewaj, piatka i łapa:lol:) z Gnojstwem biore sie teraz w posłuszenstwie za doskonalenie 'stój' na odległosc(zmiany siad, waruj robi ładnie;)) 'waruj' w marszu(tu znowu ładnie robi siad i stój:roll:) i sekwencji 'do mnie'- 'siad/waruj/stój'- 'do mnie' oraz wysyłania naprzód i kierunkowego a takze aportu kierunkowego:evil_lol: ech...długa droga przed nami:p Quote
aśka-od-dagona Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 No zapomniałam napisac... Nathaniel - Dag wychalany;) Quote
nathaniel Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 [quote name='Cimi'] Nathaniel, a naprowadzanie smakołykiem i podawanie psu gdy leży ?[/quote] Naprowadzanie z siadu u niego nie skutkuje, u Pusi owszem jak mówiłam nauczyła się szybko :loveu:, myślałam nad nagradzeniem leżenia (tj. jak sam z siebie się położy), ale nie wiem za bardzo hmm jak by to było z komendą. [quote name='aśka-od-dagona'] Nathaniel, prosze Cie...ode mnie?:oops: ja mam w domu porazke szkoleniowa taka ze glowa mała(Diuneczka:loveu:) a Dagon jest obiektem eksperymentów:evil_lol:[/quote] Eksperyment czy nie i tak mi imponuje. Ramba przymusem nauczyc się nie da, chłopak się blokuje. Quote
Recommended Posts