Jump to content
Dogomania

Poznan. Szukam kogos, kto nauczy mnie wystawiac psy ;)

Recommended Posts

Posted

Przede wszystkim trzeba poznać choć troszkę wzorzec rasy. Trzeba wiedzieć co powinno się u psa wyróżnić a co powinno się ukryć. Nie ma psów idealnych, i dlatego trzeba wiedzieć co robić aby psa pokazać w jak najlepszym świetle. Wiadomo, że nie każdego psa ustawia się w tej samej pozycji, jedne wyciągane są mniej inne bardziej. Wszystkie psy nie biegają tym samym tempem i nie prezentują jednakowy typ zachować na rongu.
Najlepiej zrobisz. jeśli pojeździsz troszkę po wystawach i poobserwujesz jak robią to inni.

Posted

Julias napisał(a):
Mieszkam na debcu. Co do MP, nie jestem pelnoletnia (12 lat), ale nie zapamietam tych wszystkich figur. Do Antoninka moze sie wybiore... Prawdopodobnie bede jeszcze w Lesznie. a Ty gdzie mieszkasz?

nie martw sie!! ja wlasciwie mam psa, ale nie "wystawowego" i 3 razy juz pozyczalam... bylam na MP 3 razy (na krajowkach) i sendzia zadawal proste figury np. litery : i L albo T... na pierwszej wystawie bylam przerazona, ale pamietaj ze to tylko zabawa i nie ma sie czym martwic!! na 100% dasz sobie rade na mp...