Julias Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ktos chetny? Najlepiej juz z "obiektem cwiczen":eviltong:bo ja nie posiadam. Chodzi mi o to, zeby nauczyc sie pozycji wystawowej odpowiedniej do rasy (no i jak psa nauczyc:cool3:), wlasciwy bieg... podstawy. Nie wiem czy ktos chce zostac moim nauczycielem, ale czekam;). Quote
Asta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 A ja mam pytanie do Ciebie... Skąd jesteś i jakiego masz psa? Quote
Julias Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Jestem z Poznaniai wlasnie nie mam psa... Quote
Asta Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Na forum jest wiele osób z Poznania, a ja Ci raczej nie pomogę, bo jestem ze Szczecina... ;) Quote
Natalia_W Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Witaj :) Ja jestem spod Poznania :) Mieszkam 10 km od Poznania... A jaka rasa by Cie interesowała?? Quote
Julias Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Oj, wlasnie tego nie wiem... zalezy od tego jakiego ktos mi powierzy pieska;) Quote
Natalia_W Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 wiesz ja mam sznaucery miniaturowe... a kazda rase sie wystawia inaczej wie ciezko mi jest zagwarantowac naprawde przydatna pomoc.. Quote
Dinusia Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ale ty chcesz wystawiac komus psy czy chcesz sobie psa kupic? Ja meiskzam w Poznaniu i mam Cocker Spaniela Angielskiego... ew. moglabym Cie czegos nauczyc chociaz jeszczepsanie wystawialam... bieganienie jest trudne wystarczy dopasowac sobie tempo a postawe trzeba pocwiczyc lecz tak jak juzktos mowil kazda rase inaczej sie wystawia ;) Quote
Julias Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 Chce wystawiac cudze psy. No to sama juz nie wiem. Moze poprostu dowiem sie jak wystawiac poszczegolne rasy, zdjecia itp... Quote
Dinusia Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 A to nie jest takie proste umiec wystawic kazdego psa... trzeba umiec zatuszowac wady a wyroznic zalety... i moim zdaniem topoweinien byc ktos kto w tym "siedzi"... Quote
Julias Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 ehh... jakos to bedzie :P Oki, to mam dwie osoby chetne. Dinusia i Natalia_W. Quote
Dinusia Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 hmm... a gdzie meiszkasz? moze poprostu wybierz sobie kilka ras, ktore bedziesz wystawiac? a pozniej mozez isc na MP(jesli nie jestes pelnoletnia) i ktos moze Ci psa pozyczac .. Quote
Dinusia Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Najlepiej najpierw idz na jakas wystawe i poogladaj sobie psiaki :) zapraszam na wystawe w Antoninku...jest 3-ciego czerwca tam bedize nasz pierwzsy debiut :) Quote
Julias Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 Mieszkam na debcu. Co do MP, nie jestem pelnoletnia (12 lat), ale nie zapamietam tych wszystkich figur. Do Antoninka moze sie wybiore... Prawdopodobnie bede jeszcze w Lesznie. a Ty gdzie mieszkasz? Quote
Dinusia Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 nowe miasto.. w Lesznie tez chyba bede z Nela ale jako widz bo tam z kolei pierwszy debiut siostry Neli :) hmm... a z kim jedziesz? bo ja moze pojade z hodowczynia neli jesli bedzie miejsce a jesli nie to raczej z tata... ale ejsli tata by niemogl to mzoebysmy sie razem zabraly? Quote
Julias Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Dinusia, ta nauka to aktualna jeszcze? Cos nie odpowiadasz:cool1: Quote
Dinusia Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 No odpisalam ci przeciez... ale jesli niedoszlo to tak... ale wydaje mi sie ze musisz sobie wybrac jakies rasy i naucyzc sie wsytawiac tylko te... pozniej isc na MP i jak komus sie spodobasz to bedize chcial zebys mu wystawila psa... Quote
AlaNowak Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 prawda jest taka, ze nikt nie wezmie do pokazania swojego psa osoby, ktora kompetnie sie na tym nie zna... zapamietanie figur nie jest trudne, a Jh to najwspanialszy pomysl , zeby nauczyc sie wystawiania psow... Quote
Julias Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Dinusia, nie doszlo... alanowak, mozna przeciez napisac do hodowli i poprosic o psa (tak zrobilam np. vio z tego forum). Ale moze i pojde na MP... Dinus, a figury umiesz? :P Quote
AlaNowak Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 ale ja mowilam o tym, ze na wystawianie nikt nie da, a na JH to pewnie, ze pozycza, z reszta sama tak na poczatku robilam. Quote
Julias Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 Ja tez o tym mowilam... no coz. Chyba zaczne od JH, ale traktujac to jako zabawe, bo nie chce mi sie jezdzic na wszytskie wystawy w sezonie :P Quote
AlaNowak Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Nikt nei jezdzi na wszystkie wystawy w sezonie... nie ma po prostu takiej mozliwosci... Ale z takim zapalem to ty raczej daleko w tym JH nie zajdziesz... bo zeby co s zrobic porzadnego to trzeba sie do tego palic, non stop o tym myslec,mowic i sie przygotowywac, a z twojej wypowiedzi wynika, ze robic chesz to wszystko na odpiernicz... Quote
Dinusia Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Nie, ja nawet nigdy nie widzilam tej konkurencji ale w Lesznie mam nadzieje ze zostane do konca i zobacze ;) Quote
Savannah Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Julias napisał(a):Ja tez o tym mowilam... no coz. Chyba zaczne od JH, ale traktujac to jako zabawe, bo nie chce mi sie jezdzic na wszytskie wystawy w sezonie :P Zgadzam się z Alą, wybacz Julias, ale by ktos pożyczył Ci kóregokolwiek ze swoich psów, musisz przynajmniej trochę się na tym znac - mówie tutaj o JH, bo na wystawianie psa "na prawdziwym" ringu, bez jakiegokolwiek doświadczenia jest praktycznie bez szans, nie wiem czy są osoby które by "tak" ryzykowały... I faktycznie potrzeba Ci więcej zapału, bo jakoś go nie idzie odczyc, zero zapału, jak już chcesz to robic rób to dobrze... Pozdrawiam i życze powodzenia w dążeniu do celu:razz: Quote
Recommended Posts