Marta67 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 widzę wątek się rozwija a domki się wysypują ;) ja nie mam przekonania do ludzi, którzy chcą dać dom "rasowemu psu", który ma być wyszkolony, grzeczny, tani w utrzymaniu, idealnie zgodny z wzorem rasy... taka była osoba, co chciała.. nie pamiętam... chyba mopsa... proponowali jej ale ona cały czas wybrzydzała... nie wiem jak się wątek skończył ale to dziwne... a ludzie, którzy chcą tylko yorka też mnie nie przekonują... ale nie oceniam, bo jak się zrobi wizytę przedadopcyjną to dopiero będzie się decydował :) nie znam dziewczyny więc nie chcę jej oceniać ;) Quote
Borówka16 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Marta67 napisał(a):widzę wątek się rozwija a domki się wysypują ;) ja nie mam przekonania do ludzi, którzy chcą dać dom "rasowemu psu", który ma być wyszkolony, grzeczny, tani w utrzymaniu, idealnie zgodny z wzorem rasy... taka była osoba, co chciała.. nie pamiętam... chyba mopsa... proponowali jej ale ona cały czas wybrzydzała... nie wiem jak się wątek skończył ale to dziwne... a ludzie, którzy chcą tylko yorka też mnie nie przekonują... ale nie oceniam, bo jak się zrobi wizytę przedadopcyjną to dopiero będzie się decydował :) nie znam dziewczyny więc nie chcę jej oceniać ;) Zgadzam się z Tobą... Quote
darusia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Sankja napisał(a):darusia a Ty chcesz dać mu DS czy DT? DT ale jak mojego faceta uda mi się przekonać i namówić to i może udałoby się jako DS ;) Quote
Nevada Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 To naprawdę trzeba dobrze przyszły domek "przeswietlić", bo każdy z tych, które rzucą się na psiaka, bo marzy im się york, bardzo się zawiodą. I piesek szybko znów straci dom. Pies jest naprawdę piękny, ale z yorkiem nic nie ma wspólnego. Najlepiej by było gdyby udało się odnaleźć właściciela, a jeśli nie, to tak jak piszecie, znaleźć domek, gdzie kochają zwierzęta, a nie yorki... Quote
Sankja Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 darusia, widzę, że Fafik ma wzięcie i DT nie potrzebuje, bo w mig wróci albo do właściciela albo pędem do nowego domu. Zaproponuję CI zatem wzięcie na DT ślicznej kochanej suni. Suni, która trafiła do zamojskiej mordowni - schroniska, które zwierze traktuje jak rzecz. Psy z zamościa są wychudzone, brudne, zastraszone. Mają odparzone łapki od własnego moczu, przerażliwie śmierdza i nie są ani leczone ani sterylizowane :( TO horror! A tyle pięknych czeka na dom. Kudłaczka? Spójrz: http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-i-mi%C5%82o%C5%9Bci/page320 Sunia jest na kwarantannie. Lada dzień ją skończy i zostanie wrzucona na boksy ogólne, gdzie czeka ją kąt i walka o przetrwanie :( Nie ma lepszych fotek, tam jest zakaz robienia zdjęć :( Quote
darusia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ale cudna kudłaczka czy ona jest zdrowa?Jakiej sunia jest wielkosci?Czy będzie miała robioną sterylkę?Jak będzie po kwarantannie to mshume chciała zabrać sunię do siebie na DT :) co nie? Quote
mshume Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Masz linka, wejdz i poczytaj o zamojskim schronie.TYLKO po sterylce.Mam teraz inna sunie na DT, wiec chwilowo nie mam jej jak wziąć :( Quote
darusia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 mshume napisał(a):Masz linka, wejdz i poczytaj o zamojskim schronie.TYLKO po sterylce.Mam teraz inna sunie na DT, wiec chwilowo nie mam jej jak wziąć :( Ok zaraz poczytam :) no a jak z dowozem?Czy ja musiałabym sunię odebrać osobicie? Bo ja jestem nie zmotoryzowana :) Quote
Sankja Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 darusia. Czy jest zdrowa, nie wiadomo - tam nie leczą. Sterylizowana - również nie jest - tam nie sterylizują. Transportu się poszuka! Wejdź na zamojski wątek. Quote
mshume Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ale dziewczyny z Zamościa wydają sunie po sterylce, które robi zadra... Quote
Sankja Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Pytanie tylko, czy będzie ją gdzie przechować tych kilka dni. Wszystko mają "zapsione" :roll: Quote
darusia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Sankja napisał(a):darusia. Czy jest zdrowa, nie wiadomo - tam nie leczą. Sterylizowana - również nie jest - tam nie sterylizują. Transportu się poszuka! Wejdź na zamojski wątek. Przeglądałam wątek napisałam posta ale go skasowałam ponieważ dostałam PW od pewnej ciotki która napisała tak:" lepiej nie pisz nic na wątku zamojskim i jak możesz to wykasuj swój post. Pracownicy schronu czytają wątek i chowają nam psy Już kilka nam tam znikło jak się nimi zainteresowaliśmy na wątku. Ja zawsze piszę pw do Toli albo zadry. Trzeba załatwiać wszystko na pw, bo znowu pies zniknie" Quote
Marta67 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 darusia napisał(a):Więc wolę nie pytać i pisać na tamtym wątku. oj to zamojskie schronisko jakoś dziwnie wygląda :placz: okropne, że tak psy znikają jak ktoś się nimi zainteresuje :placz: pisz pw... żeby suńki nie utopili, czy coś w tym stylu, cokolwiek tam robią :placz: Quote
Andzike Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 :) Od dziś mam w fabryce nowego kompa i w końcu działająca prawidłowo przeglądarkę :D :D :D A to oznacza, że nie muszę już czytać "z partyzanta" i w końcu się mogę poudzielać w czasie pracy (ciekawe jak na tym wyjdzie moja efektywność w pracy...) [SIZE=2]Jeśli chodzi o Fafika... Sprawa Bydgoszczy umarła. Dom okazał się nieodpowiedni i to tyle w temacie. Cieszę się, że Piotrek wziął sobie do serca moje gadanie :P Ale, ale. Fafik w weekend rusza w podróż życia do... Ustronia Górskiego. W Fafiku zakochała się przyjaciółka żony Piotrka, artystka-malarka, mieszkająca w górach. Pracuje w domu, a jeśli będzie gdzieś wyjeżdzać to zawsze z Fafikiem, stwierdziła nawet, że na wernisaże będzie go zabierać ;) Brzmi ok, rodzina Piotrka ma z nią kontakt i Piotrek jest pewny, że Fafik będzie u niej szcześliwy :) I ja też mam taką nadzieję. Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję za dobre rady :) Quote
Marta67 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 och CUDOWNIE :D jak super, ze domek i to taki znajomy ;) Quote
mshume Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Super wieści. Też bym się dała adoptować do takiego domku :eviltong: Quote
Marta67 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 mshume Ty chyba domek swój masz? ;) a w domu psiaki :) Quote
darusia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Huuuura!!!!! Faficzku bardzo sie cieszę ,że będziesz miał domek :) Quote
Romka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Jestem dopiero teraz!Widzę,ze ostro działacie!A Sankja ma sznyt niejakiej M.....Witaj! Quote
Andzike Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Fafik pojechał w weekend do nowego domu. Trochę piszczał za Piotrkiem odjeżdzając, ale w nowym domku czuje się dobrze :) Mam nadzieje, że będziesz szczęsliwy, zjawiskowy psiaku!!! I proszę o przeniesienie do szczęśliwych zakończeń :) Quote
Recommended Posts