Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Darusia, ty jakis czas temu pisalas do mnie na pw w sprawie pomocy przy adopcji yorka z Palucha...

Tak pisałam do kilku osób no ale nie dostałam konkretnej odpowiedzi jedynie co to otrzymałam odpowiedz, że jest już kilka chętnych domków.
Cieszę się ,że tyle chętnych domków jest tylko nie ma tyle chętnych dla kundelków :(

Posted

Sankja napisał(a):
Świetnie!
A jak się znajdzie zaoferujesz DT innemu kudłaczkowi? :)

Czy zgadzadz się na wizytę którejś z wolnotariuszek u siebie?

Ja za kudłaczkiem w typie cały czas się rozglądam gdzie tylko mogę :)
A co do wizyty to pewnie co nie którzy może nie wiedzą posiadam psiaka z adopcji Katowickiej :) wizytę przed i po -adopcyjną przeprowadzała u mnie BoUnTy.
Ale jeżeli bedzie taka potrzeba to nie ma sprawy ,nie mam nic przeciwko :)

Posted

e no, jak masz psióra z dogomanii i po wizycie jesteś to nie ma na co czekać tylko coś Ci wypożyczyć :p
Jak nie tego wariata to jakiegoś innego kudłaczka.
Samiec czy samiczka?

Posted

sosnowiec albo zamość.
Może kudłatkę z Zamościa, przepiekną i cudowną jak nie starczy dla niej czasu u mshume?
miśium, jak myślisz?

darusia, daj wątek swojego psiaka :) jak jest nastawiony w stos do innych psów? wolisz wziąć samca czy samiczkę?

A Andzike relacjonuje nam co i Fafika.

Posted

Sankja napisał(a):
sosnowiec albo zamość.
Może kudłatkę z Zamościa, przepiekną i cudowną jak nie starczy dla niej czasu u mshume?
miśium, jak myślisz?

darusia, daj wątek swojego psiaka :) jak jest nastawiony w stos do innych psów? wolisz wziąć samca czy samiczkę?

A może jakieś Głownieńskiego cudo na DT byś chciała ?
Albo coś kudłatego z Łodzi ?
Co Ty na to Darusiu ? :)

Posted

Sankja napisał(a):
sosnowiec albo zamość.
miśium, jak myślisz?

Ja to mam swoje dwa psiaki :) z adopcji j/w pisałam Torcia owczarek niem.....i shih-tzu który przybłąkał :) się do mnie od znajomej :) płec dla mnie nie gra roli a co do nastawienia to moje psiaki w domu akceptują inne psiaki ale na spacerach to ganiają innych ;)

Posted

Sankja napisał(a):
a które w głownie są kudłate?

Jest taka kudłata suńka - szczeniaczek.
Wiki - ta Melbowata.
Była Melba ,ale odeszła za TM :-(
Foksi - bardziej puchacz niż kudłacz
Snapi - mix sznapka mini (obecnie obcięty)
Nowa suńka - Gaba
Jakobs
Troszkę tego jest...

Posted

Patti :) napisał(a):
Czy piesek jest do adopcji? Czy toleruje inne psy? Jak dogaduje się z dziećmi? Jakiej jest wielkości?

pewnie, że do adopcji :D
ale pamiętaj, że będzie wizyta przed- i poadopcyjna i podpisanie umowy ;)
tak tylko na przypomnienie mówię ;)

Posted

Patti :) napisał(a):
Czy piesek jest do adopcji? Czy toleruje inne psy? Jak dogaduje się z dziećmi? Jakiej jest wielkości?

Patii a może coś o sobie? O swoich psach, dzieciach, warunkach które mu oferujesz? Bo rozumiem, że jesteś nim zainteresowana, czy po prostu chcesz o nim coś wiedzieć?

i pytanie numer 1. Czy zgadzasz się na wizytę przedadopcyjną, podadopcyjne i sterylizację psiaka?

Posted

Andzike wpadła na dogo na 30sek ;)

Piesek nadal szuka domku, najlepiej w okolicach Warszawy :) A co ;)
Była myśl, żeby jechal do Bydgoszczy, ale nie wiemy jeszcze jak Pani się zapatruje na wizyty przed/poadopcyjne i umowe (Piotrek ma to z nią z sprawdzić). Jak będzie ok to wtedy moze pojedzie do Bydgoszczy, jak nie to intensywnie szukamy mu domu.
Dzięki wszystkim za obecność i dobre rady - Piotrek się trochę łamie, zakochal się w psiaku, a on w nim i całej jego rodzinie, ale głównym argumentem przeciw jest to,że Fafik strasznie jest nieszczęsliwy siedząc sam w domu i wyje okrutnie... za jest to, że uwielbia dzieci i z 4letnim synem Piotrka gania jak szalony i super się bawią...
Mam nadzieję, że się złamie, bo Piotrek po moich gadkach edukacyjnych zapowiada się na fajnego właściciela ;)
Mshume mówiła, że są ludzie chętni na Fafika i pracują w tej samej firmie co ja - nie kojarze ich (ale dziwne, żebym kojarzyła - 22tys.osób...), ale jutro ich prześwietle:evil_lol:
Znajdziemy Fafikowi super dom :D
Uciekam cioteczki, zajrzę późnym wieczorem (na wypadek jakby ktoś mi chcial zadać pytanie i czekał na odpowiedz. Tu i teraz. Konkretną... cholera, zamknęli nam wątek??? )
Jeszcze raz dzięki za pomoc !!!

Posted

Nie szukam ja, szuka moja znajoma. Kupiła na początku grudnia yorka z "hodowli" (wtedy jeszce się nie znałyśmy - właściwie znamy się pośrednio). Piesek jak można się spodziewać był w okropnym stanie. Teraz jest już wyleczony.
Ania ma dwójkę małych dzieci. Niedługo przeprowadzają się do domu z ogrodem. Teraz, gdy już wie czym się różni hodowla od pseudo i czym grozi nieprzemyślana decyzja. W każdym razie Ania chce teraz podarować kochający dom jakiejś psiej biedzie - yorkowi. Zależy jej, żeby był w podobnym wieku do jej pieska, albo chociaż podobnej budowy (piesek jest niewielki). Cała rodzina Ani (przyjaźnię się z jej kuzynką) bardzo kocha zwierzęta - pomaga im, zbiera bezdomne... Mogę ręczyć, że to dobry dom. Jednak jako pośrednik nie mogę zdecydować. Jestem w kontakcie mailowym z Anią.

Posted

ja też mogę ręczyć za wiele rzeczy, pytanie kto mi uwierzy :)
Dlatego wizyta przedadopcyjna i tak jest do zrobienia.

Ale on nie jest wielkości yorka ten psiak. Nie będę się rozpisywać na temat super domów, które chcą dac dom yorkowi, najlepiej idealnemu, zachwoującemu czystość itp. itd.

A może Twoja znajoma chce uratować jakiegoś mikropieska - zwykłego, wielorasowego KUNDELKA?

a yorki? owszem są. Zużyte, schrowane maszynki do rodzenia dzieci...które juz się zuzyły bo maja 9 lat i są niepotrzebne PSEUDOhodowcy

Posted

Andzike napisała:

Piesek nadal szuka domku, najlepiej w okolicach Warszawy :) A co ;)
Była myśl, żeby jechal do Bydgoszczy, ale nie wiemy jeszcze jak Pani się zapatruje na wizyty przed/poadopcyjne i umowe (Piotrek ma to z nią z sprawdzić). Jak będzie ok to wtedy moze pojedzie do Bydgoszczy, jak nie to intensywnie szukamy mu domu.

A ja jestem z Bytomia ;) więc się nie zaliczam???