Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

12.06 Marlej opuścił przytulisko. Znalazł kochający dom!

Oto jeden z najnowszych "nabytków" przytuliska w Boguchwale, Marlej:

Został znaleziony potrącony przez samochód , ale nie odniósł większych obrażeń i jest całkiem zdrowy.
To bardzo fajny, sympatyczny psiak, ma niespożyte pokłady energii, lubi zabawy, gonitwy, pieszczoty, uwielbia ganiać za muchami i innymi owadami i poluje na nie, lubi się bawić piłeczką, ładnie spaceruje na smyczce, jest młody ma ok. 2 lata.
Fajny byłby dla niego domek z dziećmi bo miałby z kim się bawić, strasznie lubi towarzystwo ludzi, raczej się zgadza z innymi psiakami, tylko bywa zazdrosny o pieszczoty, taki fajny mały zadziorek ADHD.

Jest jeszcze taki młody, a już cierpi z powodu braku swojego człowieka. Marnuje młodość za kratami i strasznie cierpi w zamknięciu, a wypuszczony z boksu nie może się nacieszyć towarzystwem ludzi.

Jest zaszczepiony i odrobaczony.
Kontakt:
600 401 564
Istnieje możliwość pomocy w transporcie.

Posted

A co tu się tak mało ciotek zleciało? Gdzie reszta?:mad:;)
Trochę ogłoszeń:
kupię psa,
przygarnij zwierzaka,
adopcje psów,
adopcja psa,
morusek,
gumtree,
mam misia,
ojej,
kundelek,
e-zwierzak,
animalia,
rzeszowiak,
pies.pl,
mam ofertę,
cafeanimal,
ale okazja,
szerlok-Rzeszów

Posted

karolciasz28 napisał(a):
do metra się teraz ciężko dostać bo Karola ma utrudniony dostęp do netu i tak.

Z tym Metrem to też kłopot bo dzwoną ludzie z całej Polski ale nikt z naszego regionu.
W sprawie Borysa miałam kilkanaście telefonów, głównie Warszawa i okolice, Łódż, Wrocław i Mazury.
Każdy - gdy się dowiadywał gdzie pies przebywa - rezygnował, tylko jedna babka z Bytomia pytała czy nie można go przywieżc. Oczywiście nie za jej kasę....

Posted

Cicho na boguchwalskich wątkach...a tymczasem marlejek pojechał dziś do nowego domku:)
Dostałam telefon od Państwa z miejscowości niedaleko Rzeszowa ( okolice Tyczyna ) i umówiliśmy sie na wieczór na spotkanie w przytulisku z Marlejkiem, no i po kilku minutach spotkania od razu zapadła decyzja , że go zabierają, marlrjek robiła co mógł, żeby sie zakochali, pokazywał brzuchol do góry i latał szczęśliwy za piłką, no i pojechali.... ma mieszkać w domku z ogródkiem , spać, albo w budzie , albo w domu, albo jest też kącik psi w stodole, gdzie będzie chciał, odszedł niedawno ich psiak po 13 latach i koniecznie trzeba było zapełnić pozostałą po nim pustkę, a ponieważ mają dzieci szukali małego przyjaznego psa, byli z dzieciakami, bardzo fajnie się dzieci do psiaka odnosiły i widac, że i Marlej się elegancko i radośnie zachowywał w ich towarzystwie, umówiłam sie na odwiedziny u nich za jakieś dwa tygodnie, aby zobaczyć jak Marlejek sie tam czuje, dom jest na uboczu, jest w pobliżu duzo zielonych terenów , las i pola, psiak ma być towarzyszem całej rodziny, podejście Państwa bardzo fajne więc wierzę, że wszystklo co obiecują to prawda, odwiedziny na pewno przeprowadzę i zdam relację, jutro tez zadzwonie zapytac jak tam Marlejek się aklimatyzuje :)

Posted

Tak dzwoniłam, póki co Marlejek jest ostro pilnowany bo ma zapędy do zwiewania, a tak po za tym to ok, z dzieciakami się bawi, chodzi na długie spacery, nie chce siedziec w domu, ma mnóstwo energii, rozmawiałysmy o kastracji i pewnie sie na to zdecyduja, żeby marlejka troche wyciszyć:)

Posted

Dzwoniłam dziś do marlejowych...wszystko w porządku, dzieci zakochane w nim, wciąz razem szaleją, Marlej mieszka na zewnątrz , śpi w budce, nie chce być w domu, no cóż jego wybór, to taki typ psiaka , energiczny i temperamennty kundelek, powoli przyzwyczaja się do swojego miejsca więc będzie dobrze , nie ma opcji, żeby mieli go oddać, jest bardzo posłuszny, z dzieciakami idealnie się dopasował , najprawdopodobniej będą się umawiać na kastrację, żeby troszkę chłopaka utemperować, zwłaszcza chodzi o jego skłonności do szwędactwa no i zainteresowanie suczkami:razz: