Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy to na pewno była wirusówka? Bo długo by się rozwijała i bardzo gwałtowna by była a skoro taka gwałtowna, to czemu tak długo się rozwijała? A jak szczeniaki w schronie?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Elmira, wielkie dzięki. Będę dziś do Ciebie dzwonić (wczoraj byłam praktycznie niedostępna, z powodu malutkiej nie byłam 2 dni w domu, telefony rozładowane i ja też miałam kompletnie pustą baterię, totalna dętka)

Posted

Maluchy w drugiej lecznicy w porządku! Ta śmierć malutkiej i jej choroba jest dokładnie taka sama jak kamyczka, który był u mnie 2 lata temu. Szczeniak bez apetytu , osowiały. Codziennie byłam u lekarza. Nikt nic nie widział. Dostawał leki przeciw zapalne, wzmacniające. Pogorszenie nastąpiło wieczorem. Na sygnale pognałam na Gagarina, dostał kroplowkę i wrócił do domu. Od rana siedziałam w lecznicy a w południe już nie żył. Test na parwo niejednoznaczny, ze wskazaniem "na". Pozostałe maluchy z tego miotu po podaniu surowicy w porządku.

Posted

reszta maluchów na szczęście (odpukać) w porządku, siostra Plamki ma się dobrze, apetyt i humor dopisują, energia rozpiera (przynajmniej tak było wczoraj wieczorem). W porządku też z maluchami w hotelu, jeden trochę pokasłuje, ale już coraz mniej. A co w schronisku, to w zasadzie będzie wiadomo dopiero, jak ktoś tam pojedzie.

Posted

Pamiętam Kamyczka, sama go do Ciebiie wiozłam. I nawet ostatnio na zdjecia jakieś się napatoczyłam, wtulonego w Ciotkę Kryśkę... Dziwne to parwo i tak szybki przebieg. Inne zdrowe... Oby tak tylko zostało, trzymam kciuki, bo szkoda maluszków

Posted

Trzymam kciuki za maluchy.

I chcę napisać, że mi nie należą się żadne podziękowania i w ogóle. Nawet małpa potrafi wykonać tel;) Dzięki Bogu trafiłam na sympatyczną osobę, która zgodziła się poratować surowicą. Jedyne, co mogę, to przyłączyć się do podziękowań dla tej osoby:)

Posted

Elmira, może się okazać, że ten telefon uratuje życie, niejedno.

Wczoraj po południu siostra Plamki osłabła :-( :-( Zaczęła się pokładać, przestała jeść. Miała też gorączkę. Dostała od razu antybiotyk, kroplówkę i oczywiście surowicę. Trzymajcie kciuki, proszę!