Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LadyBell']U mnie Truskawka i Cytrynka/Cytynek mieli. A Dżeki nie był ani u mnie ani na allegro u Kass ;)

Uświadomiłaś mam nadzieje że płcie nie są na 100% wiadome? ;)

Yumanji dałaś jakieś imiona maluchom??[/QUOTE]
Nie ,nie dalam.Ludzie i tak wymyslaja swoje.One mnie do grobu wpedza,bo przechodza za ogrodzenie przez szczeliny w plocie,przez ktore nie powinny przejsc!Nie ma kasy na siatke,plot ze
sztachet drewniany.Denerwuje sie ,bo pola dookola ,a teraz zniwa.

Posted

yumanji - dzisiaj dałam 2 osobom telefon w sprawie maluchów do ciebie- pan i pani. mam nadzieje, ze zadzwonią jutro...

ludzie jeszcze do mnie dzwonią po szczeniaki...sajgon się zrobił ;)

kaas- zmien plizz zdjęcia w allegro

Posted

akurat w tym przypadku sajgon taki zły nie jest. Ważne że jest zainteresowanie maluchami. Później mogłoby być za późno... oby byli rozsądni i jeszcze się odezwali..

ciekawe jak maluchy z lecznicy.. :(

Posted

Maluchy z lecznicy bez zmian. Dziewczynka szczeka - ujadaczka z niej straszna. Chłopiec Kropelek słaby, drugi chłopiec bardzo, bardzo słaby, ale walczy. I o nieo walczą.

Posted

Koosiek super. Mi się bardzo podoba, nie mam uwag (ewentualnie tylko można podbić kolor czcionki, żeby było bardziej czytelne). Gdzie teraz młodzi ludzie, którzy mają wakacje, gromadzą się najczęściej? Możnaby tam powywieszać...

Posted

Zdjęcia zmienię w nowym allegro, to się lada moment kończy. Zrobię drugie dla naszych tymczasowiczów. Chcę ogłosić na portalu Ostrowii apel o pomoc, rozmawiałam z adminem tego portalu i się zgodził. Czekam od Feli na odpowiedni tekst, wczoraj wysłałam swoją wersję. A może i warto wysłać apel do Cafe animals? Nie ogłoszenia ale właśnie apel?

Posted

ja juz napisałam taki apel - przeciez ci nawet o tym pisałam w maliu:)
Wczoraj przekazałam na portal małkinski, Ariel- admin - obiecał, ze to umieści pomoże ruszyc to dalej.
Ma też kontakt w Rozmaitościach i Tygodniku Ostrołęckim - mam nadzieję,ze i to ruszy. Dzisiaj miałam zamiar równiez gadać z Przemkiem- redaktorem Rozmaitości.

ale jak chcecie to ruszyc obie cioteczki Kass i Felu- to spokojnie mozecie a ja swoje cofnę ;)
Tylko niech Fela szybko tekst poprawi i wstawi, żeby jak najmniej szczeniorów pozdychało.

paaaaa

Posted

A może ciotka Ida by się nie bzdyczyła, tylko wysłała treść tego, co wytworzyła - szkoda się dublować, nie? I warto razem cosik zrobić, zamiast się foszyć.
No chyba żeby nie ;-).

Paaaaaa

Posted

Ciotki, Koszałki już nie ma w schronisku i co najmniej 4 innych (ale za Boga Wam nie powiem których). Koszałka wczoraj poszła do domu. Tymczasem właśnie do schroniska przyjechał pan z Wawra specjalnie po nią (wczoraj ktoś go zapewniał, że sunia jest) i nie chce słyszeć o żadnym innym szczeniaku. 15 minut go nbagabywałam, żeby się rozejrzał i coś innego wziął, że skoro przyjechał itd... No ale pan obruszony ;-)

Kurcze, niestety, tak jest z ogłaszaniem psów ze schroniska, zwłąszcza maluchów. Ale dobrze, że się ruch zrobił i wzięcie mają.

Posted

to po prostu cudownie. Przekażcie dziewczyny wersję do napisania do portalu Ostrowia, może i do Serockiego wyślę. trzeba aby ukazała się przed weekendem.

Posted

[quote name='idusiek']ale jak jednolita, jak kazdy napisał swoją wersję?:)[/QUOTE]
Toteż właśnie: kłaniamy się pięknie w pas i prosimy Iduśka o udostępnienie tego, co już napisała i puściła w świat.

Posted

[quote name='Fela']A może ciotka Ida by się nie bzdyczyła, tylko wysłała treść tego, co wytworzyła - szkoda się dublować, nie? I warto razem cosik zrobić, zamiast się foszyć.
No chyba żeby nie ;-).

Paaaaaa[/QUOTE]

Fela, ja się nie bzdyczę, mailowałam z Kaas- napisałam ,ze pogadam z kim mogę, ze umieszczą info o a -szczeniakach, przepełnieniu b- o wolontariacie dla pełnoletnich.
tekst napisałam, wczoraj przesłałam do Ariela. Czekam na info ( którego w pracy nie dostanę bo nie mam dostępu do maila) i zobaczymy jak to ruszy.

Kaas wiedziała :)

ja napisałam to, ludwa na biegu poprawiła literówki.
Nie ma co siedziec kolejny tydzien nad nie wiadomo jak chwytającym tekstem, bo nie o tekst chodzi a o działanie, prawda?

[INDENT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kolejny dzień w schronisku… telefon grzeje się do czerwoności- koleni przedstawicie gmin dzwonią i zgłaszają bezdomne szczenięta do odebrania. Również wolontariusze odbierają telefony pod tytułem „Chcę oddać szczeniaki, bo suka mi urodziła i nie mam co z nimi zrobić”

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I tak przez 2 tygodnie…Dzień po dniu w schronisku znajdują się kolejne, niechciane psie dzieci.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Właściwie to całe mioty, liczące od 2 do 6 szczeniąt. Znajdowane w lesie, na parkingach albo pod sklepami. Umieszczone w kartonach, workach, skrzynkach po owocach…[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]A to przecież nie ich wina, że się urodziły, prawda? Nie jest to też winą albo zasługą suczki- ich mamy. Zadziałał psi instynkt…[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Winny całej tej sytuacji jest tu jedynie człowiek zwany WŁAŚCICIELEM, który oswoił zwierzę po to, żeby być za nie odpowiedzialnym. Dlatego też powinien go wysterylizować/wykastrować lub po prostu przypilnować na czas rui - jeżeli nie chce mieć potem dodatkowego przychówku. A przychówek najwyraźniej chciany nie jest, skoro ląduje potem na śmietniku![/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Obecnie w schronisku w Ostrowi Mazowieckiej znajduje się około 40 szczeniąt. Urodziły się, bo ktoś tak chciał. Żyją, bo ktoś tak chciał. Są bezdomne, bo ktoś ich nie chciał. To przerażająca ilość, jeszcze takiej ilości maluchów tutaj nie widziałam…[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wszystkie psiaki- kudłate i gładkowłose, duże i małe, beżowe i czarne, w łatki i bez nich, pieski i suczki- SZUKAJĄ OBECNIE NOWYCH DOMÓW.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jeżeli możesz dać schronienie któremuś z maluchów – skontaktuj się z nami, przyjedź do schroniska, uratuj te niczemu winne psie dzieci przed bezdomnością.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I pamiętaj - nie dopuszczaj do rozmnażania swojego zwierzaka - bo na świecie jest już wystarczająco dużo bezpańskich psów i kotów ( szacuje się, że w Polce mamy około 100 tys bezdomnych psów i 20 tys kotów - dane z 2009 roku) . W schroniskach przebywa obecnie zdecydowanie za dużo zwierząt. Są to zwykłe kundelki ale też psiaki rasowe i rasopodobne. One wszystkie miały kiedyś swój dom, były kochane, chciane, wyczekiwane. Nie mnóż nieszczęścia i nie rozmnażaj zwierząt, które kiedyś trafią do schroniska..[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zapraszamy również [B]pełnoletnie osoby[/B] do wolontariatu działającego przy schronisku. Możliwe zadania wolontariusza to: robienie zdjęć do ogłoszeń, poznawanie zwierząt, ułatwiające wybór odpowiedniego domu, wyprowadzanie psów na spacery. W ten sposób możecie dać im szansę na nowy dom, swoją własną miskę, drapanie za uchem i spełnienie ich marzeń ![/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kontakt w sprawie adopcji maluchów:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]600 220 338[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]29 74 68 299[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kontakt w sprawie wolontariatu: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]600 101 446[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[/SIZE][/FONT][/INDENT]

Posted

W sprawie Koszałki to ja telefonu nie mialam :P

a koniec konców wziął cos innego czy nie?

kurdę, to jak my mamy psy ogłaszać,jak nie wiemy co jest i czy jest i nikt nam nie powie czy jest?

Posted

ja chciałam napisać tak bez emocji, aby to umieścili na portalu:
Zwracam się z prośbą o umieszczenie na Państwa strony informacji na temat piesków w Schronisku w Ostrowii. Sytuacja jest dramatyczna, znajduje się tam aktualnie ogromna ilość szczeniąt, około 40 małych piesków, które zostały znalezione lub przyjechały z interwencji. Schronisko przy ograniczonym personelu i dużej ilości psów do obsługi nie jest w stanie zajmować się taką ilością maleństw.

Apelujemy o pomoc ze strony mieszkańców Ostrowii i okolic. Prosimy o domki dla tych piesków, choćby tymczasowe. Wspomożemy karmą i opieką w razie problemów. Interesują nas też płatne hoteliki dla nich. Małe pieski miałyby w ten sposób bardziej godziwe warunki przetrwania w tych upałach oraz możliwość socjalizacji . Pieski siedzą w klatkach, cierpią z powodu upału

Prosimy też młodzież, która jest na wakacjach, ludzi, którzy chcieliby zająć się nimi w schronisku na zasadach wolontariatu, częściowo odpłatnie.
Wszelka pomoc dla maluchów z Ostrowii bardzo pilnie oczekiwana...
tu kontakt.

Wypowiedzcie się, Fela miała to przerobić. Może niech teraz wypowie się Was więcej.

Posted

[quote name='Kaas1']to po prostu cudownie. Przekażcie dziewczyny wersję do napisania do portalu Ostrowia, może i do Serockiego wyślę. trzeba aby ukazała się przed weekendem.[/QUOTE]

Kaas plizz- zajeląs sie tym, masz kontakt z panem od poratalu ( ja nie) - to kontunuuj. ja naprawdę mam co robić.

Posted

kaaas a kto bedzie ludziom płacił za wolontariat?
my?
schronisko na pewno nie...
"Prosimy też młodzież, która jest na wakacjach, ludzi, którzy chcieliby zająć się nimi w schronisku na zasadach wolontariatu, częściowo odpłatnie."

Posted

myślałam o jakichś środkach z fundacji na doraźną akcję. Nie na stałe, bo zdaję sobie sprawe, że to nierealne
Ale skoro ludzie zbierają na hoteliki to i może na to dałoby się zebrać

Posted

[quote name='Fela']Gdzie teraz młodzi ludzie, którzy mają wakacje, gromadzą się najczęściej? Możnaby tam powywieszać...[/QUOTE]

Na festiwalach? Niedługo będzie gdzieś w Warszawie festiwal przeniesiony ze Szczytna, tylko nie wiem, gdzie dokładniej, bo wszędzie jeszcze w opisach widnieje Szczytno... Potem jest Orange pod koniec sierpnia.

Poza tym okolice centrów handlowych, parki. No i patelnia ;)