Basia1244 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 No to pyza cię kupiła :) - może uda nam się spotkać na spacerku i poznam bullkę osobiście :) tż trzeba przekonać - że to taki męski pies i opiekuńczy :) może się mu spodoba :) Quote
xmartix Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 strasznie jest brudna, nie wiem gdzie oni ją trzymali, tam gdzie białe jest szare Quote
Basia1244 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Może na początek przetrzyj ją delikatnie mokrym ręcznikiem od łba do ogona kilka razy - tak pieszczotliwie - choć trochę ją doczyścisz. Quote
Marta67 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 piękna suczka :) myślę, że Tz zmięknie na takie pyzowe oczka :D Quote
yuki Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 O kurde ale świnka Ci się trafiła kochana :D:D:D Ja tu się podłączę do ewentualnego spacerku z Brosową i Tobą :P Quote
demi Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 xmartix napisał(a):hehe ja może tak, ale pan tż ...? hehehe chociaż i tak wczoraj było "tymczasów nie, tylko ds",a dzisiaj "jak Marta się zgodzi to ok"... :D:D:D faceci są słabi Teraz to pamiętaj, jak coś trzeba, to mów:P Ja zadzwonie do Towjego TZ i masz już to załatwione:evil_lol: nie ma to jak mieć do kogoś słabość :evil_lol: może i Grzesiek sie w jej chrumkaniu zakocha :evil_lol::eviltong: Quote
xmartix Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 jest szansa bo jemu podoba się takie umaszczenie i podobają się buldożki francuskie i staffiki... no podobne trochę co nie do bulków :D:D a wyjaśnię Wam coś: Piotr nazywa się też Balai Baila i Balai = te wyrazy mają te same literki tylko inaczej ułożone.. Bala znaczy siła w języku Hindi :D wszystko pasuje!! niesamowite! Quote
xmartix Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Demi wiem wiem.. szkoda że ja tak na niego nie działam :cool3: juz nie działam aż tak.. hehehhe:roll: Quote
xmartix Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 no na razie jest fala entuzjazmu :lol: poszedł z nią na spacer a tak bardzo ja chciałam :roll: Quote
monika083 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No to Piotrus doczekal sie siostrzyczki :) jaki on juz duuuuzy:-o:loveu: Baila slodka..ale ja widze w takiej bajeranckiej ,rozowej obrozce:evil_lol: Quote
Edi100 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Fajniusie zdjęcia:) Ona tak patrzy jak by mówiła" Co Ty tam masz"? hi hi:) Quote
Basia1244 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No świetne zdjęcia ! Ale Piotruś jaki duży chłopak!! A Baila pasuje wam - jako uzupełnienie rodziny :) Quote
ageralion Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Przepiekna dziewczyna, normalnie cud miod i orzeszki :loveu:No i ten przystojniak lezacy u Twego boku :loveu: Chyba jest w podobnym wieku jak moj ;) Wogole, to takie zdjecia trzeba by bylo kiedys zebrac w jakas galerie, zeby pokazac prawdziwe oblicze "psow mordercow" :cool3: Quote
xmartix Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Piotruś już ma wylizaną glowe przez Bailę :) biedny on jej jeszcze nie zauważa. dalej jak płacze to Baila siedzi kolo niego od razu... a jak sie go nosi na rękach to chodzi nam przy nogach po mieszkaniu... :) nie wiem co ona sobie tam wyobraża.. dzisiaj jechaliśmy do Demi autem i sunia zamiast chodzić po całym samochodzie, siedzialaspokojnie, potem znudzila sie i poszla spać na siedzeniu, lepek miala pod moim ramieniem, potem wrzucę zdjęcia... haha pies bojowy :D Monia, zobacz co Piotrek ma na sobie... od Cioci Moniki koszuleczkę, już prawie się nie mieści w nią :) dzisiaj w koncu bylam z Baila na spacerze ja osobiście i super sunia jest, bawila się patyczkiem, nie ciągnie, ale jak widzi psa to się mocno tak spina i koncentruje... sprawdzimy u Demi ją na psy i koty.. a po spacerze Baila w domu już atakuje koc, tzn koc chyba ją atakuje :D a ona odpiera atak :D śmiesznie to wygląda Quote
xmartix Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 :) Niunia wykąpana, grzeczniutka, jak jej uszy czyściłam to też grzeczniutka :) przez pieski Demi przebrnęła bez zastrzeżeń, zero agresji.. ale ze strachem... natomiast spotkanie z kotem nie było miłe... kotka broniła małych... Baila dostała od Cioci Demi parę gadżetów: kaganiec, adresatkę, szczotkę do czesania, kość do gryzienia, od razu wpisałam numer na adresatce i już sobie nosi na obroży :) no to tyle z dzisiaj Quote
ageralion Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='xmartix']:) Niunia wykąpana, grzeczniutka, jak jej uszy czyściłam to też grzeczniutka :) przez pieski Demi przebrnęła bez zastrzeżeń, zero agresji.. ale ze strachem... natomiast spotkanie z kotem nie było miłe... kotka broniła małych... Baila dostała od Cioci Demi parę gadżetów: kaganiec, adresatkę, szczotkę do czesania, kość do gryzienia, od razu wpisałam numer na adresatce i już sobie nosi na obroży :) no to tyle z dzisiaj Jak to? A zdjecia :placz: Edit: Ja sie musze nauczyc czytac ze zrozumieniem. Doczytalam "no to tyle na dzisiaj" :oops: Quote
Basia1244 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Marta!! Czy można przenieść wątek na "Już w nowym domu" ?? :) Quote
demi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Basia1244 napisał(a):Marta!! Czy można przenieść wątek na "Już w nowym domu" ?? :) hehe, dobre:evil_lol: ja myśle, ze jeszcze trzeba poczekać, niech sie dobrze poznają i wtedy dopiero podjąć świadomie decyzje. Mała jest bardzo mądra, a taka cwaniara, ze szkoda gadać, jak tylko chciałam ją z biegania po działce zamknąć do kotłowni, to udawała ze nie słyszy i również udając ze nie widzi mnie szybkim truchtem uciekała gdzie pieprz rośnie:evil_lol::mad: Fajna pyza, ale co do spotkania z moimi dziećmi miałam troche obawy niestety, bedą kojce(jak bedzie wolny) to ją przymkniemy i zobaczymy czy sie dogadają przez siatkę. Quote
Basia1244 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ale i tak widzę, że wszyscy oczarowani Bailą :) - jednak to pies bez traumy, wychowany w domu i bez żadnych złych doświadczeń, więc jest ogromna szansa, że się sunia "zgra" z nimi i szybko ją nauczą własnych zasad - wiadomo też, że TTB wymaga pracy i szkolenia, ale później są tej pracy efekty :) - poczekamy - zobaczymy :) Quote
xmartix Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Basia, jeszcze nie, wszystko musi być przemyślana, sunia mądra ale właśni8e cwaniara. ja ze szkoleniem psów nie miałam za duzo do czynienia, więc trzeba sie nauczyc :) :roll: Baila się nudzi widzę często, rano była na pół godzinnym spacerze, zjadła sobie kość od Demi do końca, pobawiła się z firankami... i poszła spać, teraz śpi na balkonie, non stop wskakuje na łóżka, może wcześniej za psiego niemowlaka pozwalano jej, nie wiem, teraz wchodzi jak nie widzę, i jak każę zejsc jej to jeszcze ma opory... ale schodzi... obrażona. zaraz wstawię pare zdjęć :) Quote
xmartix Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 zdjęcia Baili znowu pilnowanie Piotrusia Quote
xmartix Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 kolejne zdjęcia z dzisiaj to jest najlepsze: :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts