Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety albo stety nic takiego się nie dzieje.
Plaskatych a zwłaszcza samców przybyło i mamy już full.
Ciężki czas na adpocje bo wakacje, bo wyjazdy...:roll:
Tomik jest gotowy do adopcji - może iść nawet od dziś ale co z tego jak na razie mamy zastój.

• 2 weeks later...
Posted

[SIZE=3][SIZE=2]Tomiczku co u Ciebie? Pokaż się nam :)

...a ja przy okazji....[/SIZE][B]

Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych do niesienia pomocy plaskatym psom.
Tutaj link do Skarpety im. Qti-ego - Dogomaniaka, miłośnika plaskaczy, bazarkowego podrzucacza...[/B][/SIZE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/189267-Skarpeta-im.-QTI-ego-Dobrego-Duszka-wszelkich-PLASKATYCH-%29[/url]

• 4 weeks later...
Posted

hmm..coś tu nikt nie zagląda <?.

[SIZE=4]ja zapraszam na bazarek ... pomoc potrzebna na szczepienia i utrzymanie.. >[URL]http://www.dogomania.pl/threads/190173-CIUCHY-OZDOBY-INNE..-na-Radlinki-%28szczepienia-utrzymanie%29-w-budowie...?p=15119084[/URL][/SIZE]

• 1 month later...
Posted

[quote name='moni12'] (...) co z psiakiem ?[/QUOTE]
Nie bardzo rozumiem pytanie?A co ma z nim być?
Czeka na adopcję u nas.
[B]Prosiłabym jeśli możecie o pomoc w szukaniu domu - tego mu najbardziej potrzeba[/B]
a zdjęcia miał niedawno robione z Bezą.
Trafił się nam ostatnio dobry dom dla plaskacza w centrum miasta, dom z ogrodem ale padło na innego pieska między innymi dlatego że to jest strasze małżeństwo i obawiam się że zdjęcia mogą być raczej okazjonalnie a nie chciałabym nikomu się naprzykrzać, czy potem sama jechać ponad 200km.
Zawsze z nowym domem mam stały kontakt telefoniczny i często dzwonię - pytam o sytuację, o ew.problemy, razem cieszymy się z sukcesów ale nie każdy adopotujący życzy sobie sesji zdjęciowych - to zależy od człowieka, od mentalności i od obycia z aparatem czy komputerem.
Dla nas które w tym siedzimy jest to sprawa prosta i normalna ale nie dla każdego-owszem zawsze te zdjęcia do nas docierają ale czasami dopiero po jakimś czasie i ja muszę to uszanować.

Fundacja "Koci świat" nie prowadzi żadnej galerii zdjęć na DOGOMANII.
W miarę potrzeby i naszych ograniczonych czasowo możliwości aktualizujemy informacje.
Jeśli ktoś chce uzyskać bieżące info. na temat któregoś z naszych licznych podopiecznych zapraszam pod numer tel.[B]603-651-833[/B]
mail - [email][email protected][/email]

[U][B][FONT="Georgia"][SIZE="3"][URL="http://www.kociswiat.org.pl/index.php"] Fundacja Azylu"Koci Świat"[/URL][/SIZE][/FONT][/B][/U]

Posted

Osa przykro mi ,ze nie zrozumiałaś pytania. Ostatni wpis był 10.08.10 a mój z pytaniem co z psiakiem 12.09.10 .Miesiąc czasu i zero informacji o psie.Miałam wpłacic slicznocie jakies niewielkie pieniązki ,ale zraziłas mnie tym postem.

Posted

moni12 - jeśli wiesz że pies jest w fundacji to można odwiedzić stronę - jeśli podane na niej info nie jest wystarczające to są podane numery tel do nas i w każdej chwili można uzyskać szczegółowe informacje o danym psie.
To nie jest tymczas gdzie się ma w domu góra kilka psów - mamy ponad 100 zwierząt na głowie .
I samych telefonów jest po kilkadziesiąt dziennie w różnych sprawach
To jest Fundacja i ma oficjalną stronę - żaden pies nie przepada bez wieści a jeśli zostaje adpotowany to jest o tym info.Tak samo jeśli zachoruje lub jeśli zdarzy się coś ważnego.
Z Tomikiem nic się takiego nie dzieje - czeka na dom.
Pies jest objęty pełną opieką weterynaryjną, ma zapewnioną stałą opiekę,wyżywienie, spacery.
Biorąc psa nigdy nie zobowiązujemy się do dalszego prowadzania jego wątku na DOGO .
Bez względu na to czy ktoś się na nas za to obrazi, zrazi czy cokolwiek innego.
Ty też postaraj się zrozumieć - na prawdę przykro mi że się zraziłaś - no trudno.
Bardzo dobrze że pamiętasz o psach w potrzebie i chcesz je wspomóc - jeśli nie Tomikowi to na pewno pieniążki przydadzą się innej bidzie.

Posted

[quote name='moni12']Podajcie dokładny numer konta bo sie pogubiłam . Tomiczkowi pomoc się należy.[/QUOTE]

Cioteczka Osa, jeszcze nie przyfrunęła, a jako że zajrzałam na ten wątek to podam Ci dane, bo są one publicznie podawane na bazarkach jakie organizuje Koci Świat.

[SIZE=3][B]Rachunek bankowy:[/B]
[/SIZE] [SIZE=3][B]03 1240 5312 1111 0000 5049 4224[/B]

[/SIZE] [SIZE=3]Fundacja Azylu "Koci Świat"

[/SIZE] [SIZE=3]Kątne59

05-190 Nasielsk

[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]+ nick z DOGO[/B][/COLOR] z dopiskiem [B]DAROWIZNA[/B] [URL="http://www.kociswiat.org.pl/"]
[/URL][/SIZE]

zapewne w tytule napiszesz "darowizna na Tomiczka" jeśli chcesz konkretnie wspomóc tego psiaczka.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tomiś od wczoraj w SWOIM kochającym domku!!! :multi::multi::multi:

Cioteczka haliza zabrała go razem z Amandą - shih-tzuniową panienką ;)
Bardzo jej za to dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Posted

Witajcie cioteczki, przepraszam, że nic się nie odzywam :oops: ale nie wiedziałam, Ze Tomi ma swój wątek- właśnie leży na mojej nodze :loveu: i pomaga mi napisać, że u nas wszystko ok.Teraz troszkę byłam zakręcona , taki czas i cały dom ludzi.Tomik jest cudownym ciapusiem, wlecze się na smyczy powolutku z namaszczeniem wąchając każdy krzaczek i trawkę, w domu cztery koła wywalone do góry i minka " proszę nie zaniedbywać mojego brzuszka".Amanda to taka iskierka, troszkę ADHD biegnie zawsze przodem więc na spacerku idziemy sznureczkiem Amanda ja i Tomi:Dog_run::-D:Dog_run:

Posted

[quote name='haliza']Witajcie cioteczki, przepraszam, że nic się nie odzywam :oops: ale nie wiedziałam, Ze Tomi ma swój wątek- właśnie leży na mojej nodze :loveu: i pomaga mi napisać, że u nas wszystko ok.Teraz troszkę byłam zakręcona , taki czas i cały dom ludzi.Tomik jest cudownym ciapusiem, wlecze się na smyczy powolutku z namaszczeniem wąchając każdy krzaczek i trawkę, w domu cztery koła wywalone do góry i minka " proszę nie zaniedbywać mojego brzuszka".Amanda to taka iskierka, troszkę ADHD biegnie zawsze przodem więc na spacerku idziemy sznureczkiem Amanda ja i Tomi:Dog_run::-D:Dog_run:[/QUOTE]
Dziękujemy za info :)
[B]haliza[/B] chyba czas na zmianę awataru :cool3:
Teraz to z Ciebie prawdziwa plaskata Cioteczka ;)
:lol:

Posted

[quote name='Osa']Dziękujemy za info :)
[B]haliza[/B] chyba czas na zmianę awataru :cool3:
Teraz to z Ciebie prawdziwa plaskata Cioteczka ;)
:lol:[/QUOTE]
Myślę, że tak ale to jeszcze chwila....:roll: Stinuś to moja pierwsza dogomaniacka miłość :-( - właśnie dzięki niemu znalazłam to forum i robię coś co myślę , że daje mi wielką satysfakcję i radość, że mogę dołożyć coś aby pomóc tym biednym futerkom :)

Posted

[quote name='Agucha']Ha ha, no tak - caaaaały Tomik! :lol: :laugh2_2:

Trzymam kciuki za Wasze docieranie ;)[/QUOTE]
Myślę, że wychodzi nam całkiem nie źle :Cool!: - moi znajomi są w ciężkim szoku i pytają czy jeden jest pożyczony :evil_lol:, jeszcze nie pukają się w czoło, ale i tak niewiele mnie to obchodzi :cunao:
Właśnie wybieramy się na siku, kiedy powiedziałam warują przy drzwiach :bye:

Posted

No, Tomi robi pewne postępy ;) okazało się, że na spacerkach o wiele bardziej jest zdyscyplinowany bez smyczy niż na niej....pilnuje się prawie przy nodze a ja tylko muszę uwarzać czy nie zbliża się jakiś futrzak bo chłopczyków nie lubi za bardzo :mad:.Nie śpi z Amandą ale traktują się poprawnie :roll: Jest strasznym pieszczochem, właśnie wcisnął się do mnie na fotel i przysypia :p

Posted

Halizo - proszę nie puszczaj go bez smyczy pomimo wszystko.
Jest u Ciebie tak krótko to raz - dwa nigdy nie przewidzisz co mu strzeli w jednej chwili do głowy - jeśli coś go sprowokuje to na pewno nie dogonisz go i na nic Twoje wołanie...
Jeśli stracisz go z oczu może zostać pogryziony przez innego psa, może wpaść pod samochód a w najlepszym razie może znowu zostać bezdomnym - proszę Cię nie ryzykuj i nie spuszczaj go ze smyczy.
Automatyczna smycz 6metrowa na taśmie rozwiązuje sprawę - jeszcze raz proszę zaufaj mojemu doświadczeniu.

Posted

Tomik jest małym żółwikiem na dworze ze względu na "brak" oczka i faktycznie może go coś wystraszyć, może czegoś nie zauważyć i po ptokach.
Ja również bym go nie spuszczała... no chyba, że na własnym, ogrodzonym podwórku ;)