Agucha Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Ja nie mam czasu na nic ... nawet zajrzeć do mojego Gadułki kochanego :( Co u Ciebie Serduszko? Quote
Osa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Niestety albo stety nic takiego się nie dzieje. Plaskatych a zwłaszcza samców przybyło i mamy już full. Ciężki czas na adpocje bo wakacje, bo wyjazdy...:roll: Tomik jest gotowy do adopcji - może iść nawet od dziś ale co z tego jak na razie mamy zastój. Quote
Agucha Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 [SIZE=3][SIZE=2]Tomiczku co u Ciebie? Pokaż się nam :) ...a ja przy okazji....[/SIZE][B] Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych do niesienia pomocy plaskatym psom. Tutaj link do Skarpety im. Qti-ego - Dogomaniaka, miłośnika plaskaczy, bazarkowego podrzucacza...[/B][/SIZE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/189267-Skarpeta-im.-QTI-ego-Dobrego-Duszka-wszelkich-PLASKATYCH-%29[/url] Quote
Betta Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 hmm..coś tu nikt nie zagląda <?. [SIZE=4]ja zapraszam na bazarek ... pomoc potrzebna na szczepienia i utrzymanie.. >[URL]http://www.dogomania.pl/threads/190173-CIUCHY-OZDOBY-INNE..-na-Radlinki-%28szczepienia-utrzymanie%29-w-budowie...?p=15119084[/URL][/SIZE] Quote
moni12 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Co tu sie stało cioteczki ,ze wątek takiego ślicznoty zamarł miesiąc temu? co z psiakiem ? Quote
Osa Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='moni12'] (...) co z psiakiem ?[/QUOTE] Nie bardzo rozumiem pytanie?A co ma z nim być? Czeka na adopcję u nas. [B]Prosiłabym jeśli możecie o pomoc w szukaniu domu - tego mu najbardziej potrzeba[/B] a zdjęcia miał niedawno robione z Bezą. Trafił się nam ostatnio dobry dom dla plaskacza w centrum miasta, dom z ogrodem ale padło na innego pieska między innymi dlatego że to jest strasze małżeństwo i obawiam się że zdjęcia mogą być raczej okazjonalnie a nie chciałabym nikomu się naprzykrzać, czy potem sama jechać ponad 200km. Zawsze z nowym domem mam stały kontakt telefoniczny i często dzwonię - pytam o sytuację, o ew.problemy, razem cieszymy się z sukcesów ale nie każdy adopotujący życzy sobie sesji zdjęciowych - to zależy od człowieka, od mentalności i od obycia z aparatem czy komputerem. Dla nas które w tym siedzimy jest to sprawa prosta i normalna ale nie dla każdego-owszem zawsze te zdjęcia do nas docierają ale czasami dopiero po jakimś czasie i ja muszę to uszanować. Fundacja "Koci świat" nie prowadzi żadnej galerii zdjęć na DOGOMANII. W miarę potrzeby i naszych ograniczonych czasowo możliwości aktualizujemy informacje. Jeśli ktoś chce uzyskać bieżące info. na temat któregoś z naszych licznych podopiecznych zapraszam pod numer tel.[B]603-651-833[/B] mail - [email][email protected][/email] [U][B][FONT="Georgia"][SIZE="3"][URL="http://www.kociswiat.org.pl/index.php"] Fundacja Azylu"Koci Świat"[/URL][/SIZE][/FONT][/B][/U] Quote
moni12 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Osa przykro mi ,ze nie zrozumiałaś pytania. Ostatni wpis był 10.08.10 a mój z pytaniem co z psiakiem 12.09.10 .Miesiąc czasu i zero informacji o psie.Miałam wpłacic slicznocie jakies niewielkie pieniązki ,ale zraziłas mnie tym postem. Quote
Osa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 moni12 - jeśli wiesz że pies jest w fundacji to można odwiedzić stronę - jeśli podane na niej info nie jest wystarczające to są podane numery tel do nas i w każdej chwili można uzyskać szczegółowe informacje o danym psie. To nie jest tymczas gdzie się ma w domu góra kilka psów - mamy ponad 100 zwierząt na głowie . I samych telefonów jest po kilkadziesiąt dziennie w różnych sprawach To jest Fundacja i ma oficjalną stronę - żaden pies nie przepada bez wieści a jeśli zostaje adpotowany to jest o tym info.Tak samo jeśli zachoruje lub jeśli zdarzy się coś ważnego. Z Tomikiem nic się takiego nie dzieje - czeka na dom. Pies jest objęty pełną opieką weterynaryjną, ma zapewnioną stałą opiekę,wyżywienie, spacery. Biorąc psa nigdy nie zobowiązujemy się do dalszego prowadzania jego wątku na DOGO . Bez względu na to czy ktoś się na nas za to obrazi, zrazi czy cokolwiek innego. Ty też postaraj się zrozumieć - na prawdę przykro mi że się zraziłaś - no trudno. Bardzo dobrze że pamiętasz o psach w potrzebie i chcesz je wspomóc - jeśli nie Tomikowi to na pewno pieniążki przydadzą się innej bidzie. Quote
moni12 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Podajcie dokładny numer konta bo sie pogubiłam . Tomiczkowi pomoc się należy. Quote
Iv_ Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='moni12']Podajcie dokładny numer konta bo sie pogubiłam . Tomiczkowi pomoc się należy.[/QUOTE] Cioteczka Osa, jeszcze nie przyfrunęła, a jako że zajrzałam na ten wątek to podam Ci dane, bo są one publicznie podawane na bazarkach jakie organizuje Koci Świat. [SIZE=3][B]Rachunek bankowy:[/B] [/SIZE] [SIZE=3][B]03 1240 5312 1111 0000 5049 4224[/B] [/SIZE] [SIZE=3]Fundacja Azylu "Koci Świat" [/SIZE] [SIZE=3]Kątne59 05-190 Nasielsk [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]+ nick z DOGO[/B][/COLOR] z dopiskiem [B]DAROWIZNA[/B] [URL="http://www.kociswiat.org.pl/"] [/URL][/SIZE] zapewne w tytule napiszesz "darowizna na Tomiczka" jeśli chcesz konkretnie wspomóc tego psiaczka. Quote
moni12 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dzięki Iv. Jak każda z nas wspomogła bym wszystkie tylko mozliwości brak. Tym razem padło na Tomiczka. Quote
Agucha Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Serdeczne dzięki za pomoc Tomiczkowi! :) Ps. Zmienię tytuł wątku ;) Quote
Agucha Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Tomisiowi kroi się fajowy domek! Ogromnie mnie to cieszy... i już nic nie mówię :lol: Quote
abra64 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 było by super Tomisiowi należy się coś od życia. Już od dawna mu kibicuję też mam pekińczyka. Trzymam za niego kciuki Quote
Agucha Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Tomiś od wczoraj w SWOIM kochającym domku!!! :multi::multi::multi: Cioteczka haliza zabrała go razem z Amandą - shih-tzuniową panienką ;) Bardzo jej za to dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
haliza Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Witajcie cioteczki, przepraszam, że nic się nie odzywam :oops: ale nie wiedziałam, Ze Tomi ma swój wątek- właśnie leży na mojej nodze :loveu: i pomaga mi napisać, że u nas wszystko ok.Teraz troszkę byłam zakręcona , taki czas i cały dom ludzi.Tomik jest cudownym ciapusiem, wlecze się na smyczy powolutku z namaszczeniem wąchając każdy krzaczek i trawkę, w domu cztery koła wywalone do góry i minka " proszę nie zaniedbywać mojego brzuszka".Amanda to taka iskierka, troszkę ADHD biegnie zawsze przodem więc na spacerku idziemy sznureczkiem Amanda ja i Tomi:Dog_run::-D:Dog_run: Quote
Agucha Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Ha ha, no tak - caaaaały Tomik! :lol: :laugh2_2: Trzymam kciuki za Wasze docieranie ;) Quote
Osa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='haliza']Witajcie cioteczki, przepraszam, że nic się nie odzywam :oops: ale nie wiedziałam, Ze Tomi ma swój wątek- właśnie leży na mojej nodze :loveu: i pomaga mi napisać, że u nas wszystko ok.Teraz troszkę byłam zakręcona , taki czas i cały dom ludzi.Tomik jest cudownym ciapusiem, wlecze się na smyczy powolutku z namaszczeniem wąchając każdy krzaczek i trawkę, w domu cztery koła wywalone do góry i minka " proszę nie zaniedbywać mojego brzuszka".Amanda to taka iskierka, troszkę ADHD biegnie zawsze przodem więc na spacerku idziemy sznureczkiem Amanda ja i Tomi:Dog_run::-D:Dog_run:[/QUOTE] Dziękujemy za info :) [B]haliza[/B] chyba czas na zmianę awataru :cool3: Teraz to z Ciebie prawdziwa plaskata Cioteczka ;) :lol: Quote
haliza Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Osa']Dziękujemy za info :) [B]haliza[/B] chyba czas na zmianę awataru :cool3: Teraz to z Ciebie prawdziwa plaskata Cioteczka ;) :lol:[/QUOTE] Myślę, że tak ale to jeszcze chwila....:roll: Stinuś to moja pierwsza dogomaniacka miłość :-( - właśnie dzięki niemu znalazłam to forum i robię coś co myślę , że daje mi wielką satysfakcję i radość, że mogę dołożyć coś aby pomóc tym biednym futerkom :) Quote
haliza Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Agucha']Ha ha, no tak - caaaaały Tomik! :lol: :laugh2_2: Trzymam kciuki za Wasze docieranie ;)[/QUOTE] Myślę, że wychodzi nam całkiem nie źle :Cool!: - moi znajomi są w ciężkim szoku i pytają czy jeden jest pożyczony :evil_lol:, jeszcze nie pukają się w czoło, ale i tak niewiele mnie to obchodzi :cunao: Właśnie wybieramy się na siku, kiedy powiedziałam warują przy drzwiach :bye: Quote
haliza Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 No, Tomi robi pewne postępy ;) okazało się, że na spacerkach o wiele bardziej jest zdyscyplinowany bez smyczy niż na niej....pilnuje się prawie przy nodze a ja tylko muszę uwarzać czy nie zbliża się jakiś futrzak bo chłopczyków nie lubi za bardzo :mad:.Nie śpi z Amandą ale traktują się poprawnie :roll: Jest strasznym pieszczochem, właśnie wcisnął się do mnie na fotel i przysypia :p Quote
Osa Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Halizo - proszę nie puszczaj go bez smyczy pomimo wszystko. Jest u Ciebie tak krótko to raz - dwa nigdy nie przewidzisz co mu strzeli w jednej chwili do głowy - jeśli coś go sprowokuje to na pewno nie dogonisz go i na nic Twoje wołanie... Jeśli stracisz go z oczu może zostać pogryziony przez innego psa, może wpaść pod samochód a w najlepszym razie może znowu zostać bezdomnym - proszę Cię nie ryzykuj i nie spuszczaj go ze smyczy. Automatyczna smycz 6metrowa na taśmie rozwiązuje sprawę - jeszcze raz proszę zaufaj mojemu doświadczeniu. Quote
Agucha Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Tomik jest małym żółwikiem na dworze ze względu na "brak" oczka i faktycznie może go coś wystraszyć, może czegoś nie zauważyć i po ptokach. Ja również bym go nie spuszczała... no chyba, że na własnym, ogrodzonym podwórku ;) Quote
Recommended Posts