Eddiii Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 a gdzie zajecia - w dolku czy pod mostem :roll:
amakor Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Eddiii']a gdzie zajecia - w dolku czy pod mostem :roll:[/quote] A jak w dołku to na Rakowieckiej czy na Służewcu ? :evil_lol:
monisieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='amakor']A jak w dołku to na Rakowieckiej czy na Służewcu ? :evil_lol:[/quote] :diabloti:na białołece
shida Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='ayshe']monisieczka-ok.poniedzialek 18 4U:diabloti: jfn-napewno praca z pozorantem dziala moocno motywacyjnie.ciesze sie ze to zauwazylas i jeszcze raz gratulacje wielkie za piekny wynik:multi::loveu: animacja czwartek 9.30 na pewno ale we wtorek to na 8.30 tylko:oops:.razem z baba.ale daaamy rrrade.:diabloti: ps ale ja durna jestem...w przyszlym tygodniu jak najbardziej wtorek i czwartek 9.30 inka z zora.natomiast 2.10 na 9.30 jest kelt wiec WTEDY na 8.30.[/quote] [COLOR=Red][B]a my ????????? [/B][COLOR=Black]przeciez sie klepalam ze najblizszy wolny poniedzialek godzina dowolna !!!! :placz: i znow nas nie wpisano :placz: i to klepalam i na grupie i tu na forum... heh :shake: ..... [COLOR=Lime] [B][COLOR=SeaGreen]maty zamowione - prosze o potwierdzenie ile sztuk i kto!!! [/COLOR][/B][COLOR=SeaGreen][COLOR=Black]oraz jesli ktos potrzebuje innych rzeczy to info co i jak brac :) bo pod koniec tygodnia pewnie bede znowu - kasa na maty mile widziana :eviltong: [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
amakor Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='monisieczka']:diabloti:na białołece[/quote] No nie żartujcie, że wszystkie warszawskie dołki zaliczacie :evil_lol:
ayshe Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 kasiu nie iwdze problemu z przyjazdem razem z monisieczka na 18 za tydzien. przypominam ze dzisiaj byl ten najblizszy poniedizalek i zajecia mialas o 9.30 ,odbyly sie wiec o co chodiz? amakor-zaliczamy aaabsolutamente wszystkie dooolki warszawskie:diabloti:
ada89 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Lara']Mam pytanie czy ktos z Was byl moze na seminarium u mistrza Knuta? Moze juz gadaliscie o tym na watku, ale ja jak zwykle nie nadazam za Wami i jestem w tyle :oops: Jestem ciekawa opinii, choc w kilku zdaniach. I moze mi ktos mundry powiedziec co ten pan ma za sukcesy, ze jest taki mistrz? :razz: (oczywiscie pytanie goopie pewnie, ale kto nie pyta.... bla bla... :evil_lol:)[/quote] My byliśmy, ale ja sie nie znam więc co tu duzo gadac bede. Wg mnie to było bardzo fajnie, Knut wszystko tłumaczył łopatologicznie, sporo razy sie powtarzał, ale może dzięki temu się lepiej do łba wbije... :roll: Osobiście podobał mi sie sposób w jaki uczył aportu, ale nie wiem, może zawsze się tak robi... :roll: :oops: Ponoć miał być wyższy poziom tego semi, ale nie było tych psów na wyższym poziomie, to pokazywał na tym, co miał. Najśmieszniejsze i pewnie najgorsze dla uczestników semi z psami było to, że jak mówili o swoim problemie, to jak pies wychodził i musiał pokazać Knutowi co jest nie tak, to zawsze wychodziło to prawidłowo... :cool3: ot, taki wpływ mistrza... :p tak na marginesie to nie podobało mi się zachowanie niektórych na tym semi, co to przyjechali skrytykować Fuchsa :cool1: aaaa no i super ekstra miał maline - o superowym umaszczeniu... :loveu: fotka na naszym temacie - [URL="gg:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6911096#post6911096"][COLOR=#0000ff]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6911096#post6911096[/COLOR][/URL] post 1134 - kiepsko widać, ale zawsze lepsze to niż nic... :cool3:
agis Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='shida'] [COLOR=red] [COLOR=red][COLOR=red][B][COLOR=seagreen]maty zamowione - prosze o potwierdzenie ile sztuk i kto!!! [/COLOR][/B] [COLOR=seagreen][COLOR=black]oraz jesli ktos potrzebuje innych rzeczy to info co i jak brac :) bo pod koniec tygodnia pewnie bede znowu - kasa na maty mile widziana :eviltong: [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote] sztuk raz :cool3: kaska bedzie w sobote albo w niedziele. ok?
shida Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='ayshe']kasiu nie iwdze problemu z przyjazdem razem z monisieczka na 18 za tydzien. przypominam ze dzisiaj byl ten najblizszy poniedizalek i zajecia mialas o 9.30 ,odbyly sie wiec o co chodiz? [/quote] a o nic:oops: - ja sie tylko klepalam od razu na 2 razy:cool3: - na rano i na popoludnie dlatego sie upominam :diabloti: bo ja wredna pracocholiczka jestem - taka namolna i wogole paskudna:eviltong: i mam tajny planik zeby pomeczyc cie troche o obiecana nauke pozorowania mojej inteligentnej inaczej suni :loveu: tak ze nie jest to jakies pilne i no moze byc kolejny poniedzialek:cool3: oby mi sie kiedys udalo bo bardoz bym chciala sie troche poduczyc no a na ciezszych psach to nie bardzo dam rade :cool1: no i moze jakos te nieszczesne nawroty i do mnie by sie udalo tylko no nie wiem jak - zawieszka??? czy cus :)
Lara Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [B]ayshe,[/B] a ten Herr Śliczniak (osobiscie nie mam nic przeciwko pachnacym mezczyznom, zwlaszcza, ze to niecodziennosc :evil_lol:) to on jest zawodnik czy treser? no bo niby nie to samo, nie? No ale czy on cos odkrywczego powiedzial? i czemu to taka konspira? ani zdjec ani filmow... znaczy zdjecia som ale samego gwiazdora ;) i sami uczestnicy malo nawet na pp czegokolwiek pisali, poza tym, ze fajnie. Ta nauka aportu to na czym polega? Sorki zem taka wscibska baba :evil_lol:
Spyder Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='shida'][COLOR=Red][COLOR=Black] [COLOR=Lime][B][COLOR=SeaGreen]maty zamowione - prosze o potwierdzenie ile sztuk i kto!!! [/COLOR][/B][COLOR=SeaGreen][COLOR=Black]oraz jesli ktos potrzebuje innych rzeczy to info co i jak brac :) bo pod koniec tygodnia pewnie bede znowu - kasa na maty mile widziana :eviltong: [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote] My również potwierdzamy naszą 1 sztukę maty. Pieniążki mogą być np. w czwartek, lub w weekend na szkoleniu, albo jak to za późno - to przelewem na konto.
ayshe Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 shida zapraszam na 18 w przyszly poniedzialek na 18[za tydzien znaczy sie]. 1.10-zajety jest caly.na 20 zaklepala sie heki.
ada89 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Lara'][B]ayshe,[/B] a ten Herr Śliczniak (osobiscie nie mam nic przeciwko pachnacym mezczyznom, zwlaszcza, ze to niecodziennosc :evil_lol:) to on jest zawodnik czy treser? no bo niby nie to samo, nie? No ale czy on cos odkrywczego powiedzial? i czemu to taka konspira? ani zdjec ani filmow... znaczy zdjecia som ale samego gwiazdora ;) i sami uczestnicy malo nawet na pp czegokolwiek pisali, poza tym, ze fajnie. Ta nauka aportu to na czym polega? Sorki zem taka wscibska baba :evil_lol:[/quote] filmów ponoć nie wolno było kręcić, bo Fuchs nie zezwolił, a ze zdjęć, to co można zobaczyc oprócz gwiazdora :evil_lol: no ja nie wiem co można powiedzieć oprócz tego, że fajnie, bo to po prostu trzeba zobaczyć... nauka aportu polegała na tym, że Fuchs przypinał psa na linke 5m, siadał przed nim (na krzesle- bo mówił, że wtedy pies czuje sie swobodniej, bo nie stoisz nad nim cały czas, i nie ma takiej kaby twojej dominacji, nie wiem czy dobrze to ujęłam) i ćwiczysz z psem trzymanie aportu żeby nie memlał czyli pokazujesz aport i jak pies chce wziasc (bez komendy) to korekta, dajesz komende - pies bierze aport i ma trzymać, jak memła to korekta i co wazne tam było ze trzymasz tylko prawą ręką i sprawdzasz tez prawa, a tylko oddanie (aus) jest na dwie ręce - z 2 stron koziołka. jak memła to dociskasz mu ryj, jak dobrze trzyma to głaszczesz po pysku, jak sprawdzasz, te tez ma trzymac, nie moze byc tak, ze poprawia sobie, bo jak poprawia to znowu dociskasz. i tak kilka razy. w pewnym momencie pies zaczyna cie sprawdzac na ile moze sobie pozwolic i najwazniejsze jest to zeby wtedy za kazdym razem doprowadzic cwiczenie do konca i podjąc tyle prób, zeby w koncu jedna cała była prawidłowa i najlepiej znowu ja powtórzyc, zeby pies zapamiętał dobrze, ale to tak jak w kazdym cwiczniu które uczy sie psa. tzn no ja nie wiem, czy to takie fajne, ale mi sie podobało, pewnie tez z tego względu ze sama niewiedziałabym jak psa nauczyć dobrego chwytu a nikt nigdy wczesniej mi tego nie pokazał. nie wiem, jak teraz to czytam to takie banalne, ale ja to zazwyczaj mam braki w takich banalnych rzeczach... Fuchs miał też fajne kolce, takie z kawałkiem materiału (takie jak te - [URL]http://ipo-sklep.pl/popup_image.php?pID=381[/URL] ) i trzymał reka ten pasek i oprócz tego, ze dociskał pysk to jeszcze pracował kolcami to był pierwszy i najwazniejszy krok, na reszcie sie az tak bardzo nie skupiał i ja tez nie pamietam jak to dalej szło po kolei ale tak ogólnie to wiem o co chodzi. koziołek dodatkowo miał owalna ta czesc do chwytania, czyli ze bardziej podłuzna, bo Fuchs mówił, ze psy sie wtedy łatwiej ucza, bo wiecej zebów trzyma aport. no nie wiem mnie sie tam podobało, bo ze mnie to tłuk leśny i mysle ze wiele mi to dało. a takie pytanie na marginesie do ayshe, którą metodą uczysz chodzenia przy nodze - Manharta czy Fuchsa? znaczy lewa czy prawa dłon?
Ewa-Jo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='monisieczka']bardzo prosze o skrótowo opis co mam jeszcze robić żeby moja franca uznała mnie za boginie. oprócz znaczy siem plucia miensem. taki instruktaz w punkcikach dla debila pliz[/QUOTE] Moni uwazaj z tym mięsem bo boginią mozesz nie zostać a głodny Norasek moze i ciebie przerobić na kotleta.Troszku mięska by siem z ciebie dało zrobić:diabloti::diabloti:
Ewa-Jo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='shida'] [COLOR=Lime] [B][COLOR=SeaGreen]maty zamowione - prosze o potwierdzenie ile sztuk i kto!!! [/COLOR][/B][COLOR=SeaGreen][COLOR=Black]oraz jesli ktos potrzebuje innych rzeczy to info co i jak brac :) bo pod koniec tygodnia pewnie bede znowu - kasa na maty mile widziana :eviltong: [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/QUOTE] Hejka co to za maty? Kasia bedziesz na Jutrzenki?
monisieczka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Ewa-Jo']Moni uwazaj z tym mięsem bo boginią mozesz nie zostać a głodny Norasek moze i ciebie przerobić na kotleta.Troszku mięska by siem z ciebie dało zrobić:diabloti::diabloti:[/quote] nie mienska tylko sadełka a to nie zdrowe dla wontroby :cool3::cool3:poza tym Noras szybko siem nudzi pluciem żarła, bo plujem nie wtedo co trzeba, nie tak atrakcyjnie jak trzeba, nie tak szybko kręcem tylkiem i ogólnie siem załamałam. Muszem jakos wiadro red bula przed zajatkami czy jak....
Ewa-Jo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='monisieczka']nie mienska tylko sadełka a to nie zdrowe dla wontroby :cool3::cool3:poza tym Noras szybko siem nudzi pluciem żarła, bo plujem nie wtedo co trzeba, nie tak atrakcyjnie jak trzeba, nie tak szybko kręcem tylkiem i ogólnie siem załamałam. Muszem jakos wiadro red bula przed zajatkami czy jak....[/QUOTE] no to nie rozumiem Norasek idzie na mieso czy na kręcenie tyłkiem? Zawsze mi sie wydawalo ze na mięso ,kiełbaski z gryla i wszystkie nagrodki ktore połyka razem z rąsiami ktore to dają ,ale moze wyrabiasz w niej nowe ukierunkowania :lol: to by było ciekawe Norasek olewający żarcie i lecący za pańcią kręcącą pupcią :roflt::Cool!: Boze juz to widze oczami wyobrażni :multi::megagrin: dużo bym dała żeby zobaczyć to w realu :mdleje::sweetCyb:
Spyder Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Ewa-Jo']Hejka co to za maty? Kasia bedziesz na Jutrzenki?[/quote] Ewa-Jo - chodzi o maty zabezpieczające dla psa do samochodu.
shida Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Spyder']My również potwierdzamy naszą 1 sztukę maty. Pieniążki mogą być np. w czwartek, lub w weekend na szkoleniu, albo jak to za późno - to przelewem na konto.[/quote] super :) maty beda albo tuz przed weekendem ale raczej juz po nim bo ida przy okazji kolejnego transportu - w czwartek nie mam zajec wiec kasa tylko przez beate - o ile sie zgodzi :cool3: [quote name='ayshe']shida zapraszam na 18 w przyszly poniedzialek na 18[za tydzien znaczy sie]. 1.10-zajety jest caly.na 20 zaklepala sie heki.[/quote] jupiiiii :multi::multi::multi::multi: dziekujemy :loveu::loveu::loveu: i przepraszamy za nachalnosc :oops: [quote name='Ewa-Jo']Hejka co to za maty? Kasia bedziesz na Jutrzenki?[/quote] bede bede :) cos moze potrzeba ? :) to prosze o info co brac :cool3: a maty to te super trixie ktore sa duuuze - jedyne 2m maty na rynku :) i co mile w baaardzo fajnej cenie :) to takie na tylne siedzenie auta sa :) jesli ktos jeszcze jest chetny to bede wdzieczna za szybkie info to domowie i pojda jednym transportem :eviltong:
amakor Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='shida']a maty to te super trixie ktore sa duuuze - jedyne 2m maty na rynku :) i co mile w baaardzo fajnej cenie :) to takie na tylne siedzenie auta sa :) jesli ktos jeszcze jest chetny to bede wdzieczna za szybkie info to domowie i pojda jednym transportem :eviltong:[/quote] A ja też siem mogem zgłosić? :oops: Moj TZ by odebrał z Wawy, a pieniądze mogę wysłać przelewem. Jeśli te maty taakiee duże i fajne. PS. Z drugiej strony byłby powod przyjazdu do ms. Warszawy
Spyder Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='shida']super :) maty beda albo tuz przed weekendem ale raczej juz po nim bo ida przy okazji kolejnego transportu - w czwartek nie mam zajec wiec kasa tylko przez beate - o ile sie zgodzi :cool3: [/quote] Dobra. Z Ayshe będę się widział w środę na Polach, na odrabianej za dzisiaj obronie, to jej dam. 40, czy 45 zł? Myślę, że nie będzie miała nic przeciwko temu. Prawda Ayshe?:loveu:
shida Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='amakor']A ja też siem mogem zgłosić? :oops: Moj TZ by odebrał z Wawy, a pieniądze mogę wysłać przelewem. Jeśli te maty taakiee duże i fajne. PS. Z drugiej strony byłby powod przyjazdu do ms. Warszawy[/quote] nie ma sprawy :cool3: a maty sa duuze bo az 2m na 145cm szerokosci :) i fajne cenowo przy tym :) dokladne dane wysle zaraz na priv :) no i wlasnie preteskty mila rzecz :eviltong:
dorplant Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Lara']uczestnicy malo nawet na pp czegokolwiek pisali, poza tym, ze fajnie. Ta nauka aportu to na czym polega? Sorki zem taka wscibska baba :evil_lol:[/quote] a ja jako wscibska baba wysledziłam w Twoich linkach hodowle J.Ch .Ona była i wszystko widziała wiec pewnie opowie dokładnie ze szczegółami :lol:.
Recommended Posts