Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Spyder-no ja tez mam nadzieje ze bedziesz zakorbiony i dobijesz do sportowej.fajnie by bylo jakby nastepny eksterier byl robiony na sport:multi: .
no fakt ze babie sie udalo dorwac do poduchy ale ja opierniczylam ze juz jej starczy.spyder-czy moglbys zrobic pare zdjec babie jak z nia pracuje?ktos z bokseromaniakow chcial zobaczyc a ja nie mam ani aparatu ani kamery:oops: .obiecalam to chociaz zdjecia bym przeslala.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe'][I](...ciach)[/I]spyder-czy moglbys zrobic pare zdjec babie jak z nia pracuje?ktos z bokseromaniakow chcial zobaczyc a ja nie mam ani aparatu ani kamery:oops: .obiecalam to chociaz zdjecia bym przeslala.[/quote]

Nie ma problemu, Ayshe. Zrobimy sesję zdjęciową, zrobimy. Tylko ten wtorek ( 14.08 ) odpada, bo muszę:angryy: iść na jakieś *# szkolenie w pracy:angryy: Ale w czwartek ( 16.08 ) już możemy:)

Posted

super to w czwartek:multi: .dzieeeki spyder:loveu: .

Eddiii-mialam ci przypomniec-[B]wez lewy rekaw dzisiaj.musimy go wyrobic bo mimoza wroci a okaze sie ze rekaw przelezal a nie wypacowal sie:roll: :evil_lol: .[/B]

Posted

spyder
Twój szparag zupełnie przypomina mi mojego szczypiora ,szczypior tylko ciemniejszy na "twarzy" i teraz tak cos w góre wystrzeliłi jak "bocian "wyglada .Mam nadzieje ze starczy tego rosniecia :cool3:
Acha mój 2 mies starszy jest !

Posted

[quote name='ayshe']super to w czwartek:multi: .dzieeeki spyder:loveu: .(ciach...)
[/quote]

Nie ma za co, Ayshe. W czwartek na 8:30 na Polach, tak jak w tym tygodniu?

Posted

[quote name='ayshe']iiii spotkaja sie dwa szparagi jako juz panowie na plycie w ipo:multi: :multi: .czy to nie piekne?:loveu:[/quote]
chyba sie nie spotkaja :shake:
nie mam juz ochoty startowac w Polsce ( i nie chodzi tu wcale o ocene przez sedziów chocby była najsurowsza do to mi daje tylko kopa do pracy ),pojade pewnie ,za jakis rok,tam gdzie nikt mnie nie zna i tyle .

Posted

[quote name='ayshe']eddiii-wiedizalam ze nie wytrzymasz:diabloti: ...[/quote]

:roll: bo ladne takie som :evil_lol: jeszcze pare rzeczy mi sie tam podoba :razz:

[quote name='ayshe'][B]slady dziubaski w sobote sa u glonkow a w niedziele to chyba znowu do gemmow sie zwalimy:cool1: .bo nadal bedize nas malo.[/B][/quote]

[SIZE=1][COLOR=pink]po dzisiejszych zajeciach smigamy na mazury[/COLOR][/SIZE]

[quote name='mimoza']Ok, nie ma sprawy. Kasę oddasz, jak wrócę. Ja w dalszym ciągu próuję namierzyć tę, którą Baltowski posiał od razu pierwszego dnia po kupnie.
Poza tym jakby ktoś chciał, to są do kupienia w tym sklepie (ja kupiłam dla siebie) spinacze i tasiemki w odblaskowym pomarańczowym kolorze (z mikrofazy chyba) do tropienia. Załączam zdjęcie. 24 szt spinaczy 39SEK, 24szt tasiemek 39SEK (na nasze to mniej więcej połowa tego, czyli 19zł = 39SEK)[/quote]

dziekuje bardzo :loveu: a spinacze zrobie sobie sama....kiedys .... jak sie zmusze by sie wybrac do sklepu :roll:

[quote name='ayshe']
Eddiii-mialam ci przypomniec-[B]wez lewy rekaw dzisiaj.musimy go wyrobic bo mimoza wroci a okaze sie ze rekaw przelezal a nie wypacowal sie:roll: :evil_lol: .[/B][/quote]

oki

Posted

dorplant-no to tymbardziej sie spotkaja.a moze domowe zawody?dlaczego nie?ja moge organizowac bo nei jestem czlonkiem zkwp[baaa nawet obywatelem polskim nie jestem:eviltong: ].takie sobie zawodziki.domoewe bez bucowania sie,dla mlodych psow albo psow robionych dopiero?rany dlaczego nei ma w polsce takich malych pierdulek?po 10-20 psow?malych zawodzikow co to dwa-trzy kluby sie spotykaja?.
aaaaaaaa co ja znowu pisze...przeciez na mp bylo tyle psow:placz: :placz: :placz: ...
i tak w sumie to mozna dla takich mlodych psow zrobic tabele popedow nawet na klinach.
aaa dobra...wpelzam pod swoj kamyczek...tyle by chcialo sie zrooooobic.....:(
dorplant-starty gdzie nikt cie nie zna sa suuuper.mowi ci to cykor i osoba wyzuta z checi wspolzawodnictwa.

Posted

[quote name='ayshe']dorplant-starty gdzie nikt cie nie zna sa suuuper.mowi ci to cykor i osoba wyzuta z checi wspolzawodnictwa.[/quote]
wiem ze sa suuper :lol:
moze załóz klub cykorów ,ja sie nadam :cool3:
a ten pomysł z domowymi zawodami jest suuuuper !

Posted

I tam nie wpełzaj :D dla kilku klubów czemu nie :) Na zawody dla szparagów i szczypiornic to nawet sponsora znajdę.
Ja nie lubię zawodów i wystaw tylko w momencie w którym muszę iść na środek i wszyscy na mnie patrzą brrrr ( nienawidzę wychodzić przed szereg). PO dwóch latach niemal co tygodniowych wyjazdów na pokazy jest lepiej. Teraz za to prawie co tydzień jeździmy na wystawy uwielbiam atmosferę biesiad wystawowych więc przecierpię wychodzenie na ring:)

Posted

ja lubie wystawy i zawody (stresuje sie coraz mniej ) ,nienawidze tylko tego co jest po nieudanym wystepie .Komentarzy i rad zeby sprzedac suke bo jest do d....."przeciez nie puszcza" ,i szkoda czasu dla niej :-(
Sama z grubsza wiem co zawaliłam jako przewodnik ,na co trzeba w jej treningu połozyc nacisk ,a takie rady mnie poprostu przygnebiaja .Widac jestem zbyt małym masochista jak na ten kraj i tyle .
ayshe to nie jest durnowaty pomysł to jest swietny pomysł ;))
jeszcze pytanko znacie dr.Janickiego ort.???

Posted

Mnie takie komentarze zupełnie nie ruszają ( startowałam w agility L ze swoim brodatym onkiem :) i udawało nam się czasem wygrać :crazyeye:) Komentarzy milion i co jeden to lepszy. I pokochałam Ayshe :cool3: za to że nie wypowiedziała jednego z dwóch zdań, które działają na mnie alergicznie " ona tak robi złośliwie" :angryy:.

Posted

[quote name='ayshe']noooo:roll: :evil_lol: ...
nie no po prostu obiecalam i mysle ze to wam obu sie przyda.:evil_lol: .
mimoza-na cc bede wrzucac schematy ktore masz przerabiac w domu.na razie sa dwa.[/QUOTE]

wiem, sprawdzam codziennie prawie, co możesz poznać po moim logowaniu...

Posted

doprlant-znamy janickiego.ja mam do niego ambiwaletne uczucia;) .
a co do komentarzy...po prostu wydaje mi sie ze [jesli moge sie wypowiedizec oczuwiscie]ze i vat i arun i galati sa prowadozne tak jak lubicie.styl pracy jest podbny,typ promowania popedow na placu.wydaje mi sie ze lubicie po prostu okreslony typ pracy psow.niestety czesto sie okazuje ze lubimenie musimy schowac do kieszeni i pracowac tez nad tym co sprawia nam mniejsza frajde.zdecydowanie przejscia z obronczego na socjalny i vice versa.dla mnei to jest podstawa pracy-uszeregowanie,poszufladkowanie popedow.tutaj w wykonaniu briana-jednego z moich guru w pozorowaniu.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=-AixiCWUqBk[/URL]
wiem ze szeregowanie popedow jest...no praocchlonne i to taka dlubanina...ale dorplant-zachecam mooocno.
soorki ze sie wcinam:oops: .
mimoza-obiecuje ze dizsiaj wstawie nowe schematy.
animacja-a co ty niby mialabys robic zlosliwie?nie skumalam-sorrrki...hmmm...

Posted

ja nie bywam złośliwa :lol: i moje psy też!
słowa "ona to robi złośliwie" były o tym jak suka np. zrzucała tyczki albo nie chciała usiąść z siadu wtedy słyszałam że ona robi to złośliwie i co to mam jej nie zrobić za karę, a tortury były wymyślne a najlepiej oddać a wziąć bordera. Teraz się śmieje ale wcześniej włos mi sie jeżył na głowie. Sukę widziałaś więc mniej więcej jej podejście do życia znasz:)

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :crazyeye: no coz...jakos nigdy mi przyszlo ze pies moze robic cos zlosliwie..albo przewodnik...:lol: ...dziiiwne dosc podejscie:roll: :evil_lol: ...

Posted

ayshe spoko ,wcinaj sie wcinaj :lol: taki komentaz jest ok !
komentarz w stylu to i to zrobiłas zle tez !
dzieki !
lubimy walczace psy to fakt ale pracujemy nad przejsciem w socjal . dla Majki widocznie to za krótko było ,jeszcze jakis rok pracy tak mysle !
No to szykuje sie na trening bo rok szybko myknie :)

Posted

dzieki dorplant bo ja po prostu wole nie wcinac sie-zeby prtzypadkiem nikt se nei pomyslal ze uo wielki mi szkoleniowiec:roll: ...bo nie uwazam sie za takiego....i napewno tkaim nie jestem.
wiadomo ze wchodzenie na obronczy i podkrecanei lowieckiego do walki daje spadek jakosci socjalnego.trudno to wywazyc.w sumie ci ktorzy to osiagneli stoja na pudlach na ms:diabloti: .dla mnie to ciagly balans,jka chodzenie na linie z tyczka.:cool1: .wyzszy socjalny,przeginanie daje psa o gorszym chwycie,przegiety awersja-psa nerwowo ogladajacego sie non stop na przewodnika.nie ma podpory tylko kolce/oe.brzydko to wyglada.caly kunszt polega na tym zeby pies byl czysty socjalnie a jednoczesnie dynamicznie przechodizl na obronczy czy lowiecki .do tego dazymy prawda?chyba wszyscy ipowcy.a sa przeciez jeszcze konflikty-w tym najbardizej popularny,kazdy przez to chyba przechodzil-konflikt z przewodnikiem o lup.:cool1: .

Posted

Ayshe, zobacz jak junior się w poduszce rozsmakował:evil_lol:

[CENTER][IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/Dscf0001.jpg[/IMG]

[LEFT]
Wystarczy, że wezmę to do ręki i już mam piękny, pełny chwyt:evil_lol: A nie daj Boże ustawię się z nią frontem do niego, to praktycznie hamuje dopiero na moich nogach:-o
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[quote name='ayshe'].a sa przeciez jeszcze konflikty-w tym najbardizej popularny,kazdy przez to chyba przechodzil-konflikt z przewodnikiem o lup.:cool1: .[/QUOTE]

Przechodzą, tresserze, przechodzą (czas teraźniejszy ciągły).

Pytanie do tressera. Jaka komenda pada przy ćwiczeniu z pachołkami w kwadracie. Psa się sadza albo waruje, w kwadrat rzucamy piłkę/koziołek, pies leci i waruje przy piłce w kwadracie (a nie próbuje porwać pachołek i radośnie z nim umknąć). Jaką komendę wydajemy psu?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...