Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co prawda nazywa się już Bob, Bobik ale naprawdę przypomina mopa :(.
Futerko tak sfilcowane ze nie ma co marzyc o rozczesaniu. We wtorek jedziemy do fryzjera, bedziemy strzyc, golic i kąpac.
Bobik jest psem bezproblemowym. No dobrze, prawie. Jego radośc do człowieka objawia się skakaniem i lizaniem. A jak łapki nie są zbyt czyste, to wiadomo ..
Ale biorąc pod uwagę że niestety jest w kojcu, trudno się dziwic jego radosci.

W kojcu czysciutki, nie brudzi w ogóle.
Wszystko załtwia na spacerze. Brzuszek ok, choc powoli pozbywamy się niechcianych gosci..
Sika na siedząco, ani razu nie podniósł łapy, by cos obsiakac.

Na spacerze, po 2 dniach, zabrałąm swoja suczkę i zaczełam go puszczac luzem. Jak on się cieszy :):).
Biega, fika , skacze jest niesamowity. Nadaje się agility. Idę przeskakuje, robi zwroty, a szyki jest niesamowicie.
Pies nadaje sie dla każdego, spokjnie może isc do ludzi którzy wczesniej nie mieli zwierząt. Do dzieci bez problemu, jeśli tylko wyeliminuje się to skakanie.
Ale jak bedzie przebywał w domu z ludxmi to nie bedzie tak spragniony kontaktu i z pewnoscią się uspokoi.

Jest super :loveu:.
Mam kilka zdjęc ale nie mogę wstawic wiec pomoc mile widziana.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obawiam sie żek pojdziemy do fryzjera to trudno bedzie w nim rozpoznac bearded'a . To co ma na sobie nadaje się wyłącznie do zgolenia.

Posted

beka napisał(a):
Obawiam sie żek pojdziemy do fryzjera to trudno bedzie w nim rozpoznac bearded'a . To co ma na sobie nadaje się wyłącznie do zgolenia.

Ale odrosną:)
No jakoś nie mogłam tej rasy Bobikowej zapamiętać:)

Posted

Majki dostałaś zdjęcia??
Bobik już po fryzjerze.
Nie jest najcierpliwszym z klientów. Musiał siedziec w kagańcu bo swoje zniecierpliwienie dośc jednoznacznie pokazywał.

Zrobił się malutki i taki mniej pewny siebie. Na spaczerze był spokojniejszy, nie może sie chyba nadziwic sobie.
Szkoda tylko ze jest tak zimno, ale lepiej tak niz z mokrymi dredami.

Posted

Aniu jak by było potrzebne strzyżenie to ja mam "znajomą " po kursie groomerskim , teraz trenuje i obcina psy za darmo , ale robi to naprawdę profesjonalnie :) Ja się tam szykuję z Kiarą niedługo to sama zobaczysz .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Aniu jak by było potrzebne strzyżenie to ja mam "znajomą " po kursie groomerskim , teraz trenuje i obcina psy za darmo , ale robi to naprawdę profesjonalnie :) Ja się tam szykuję z Kiarą niedługo to sama zobaczysz .

Spytaj się czy postrzyże psiaki ze schronu?

Posted

Bobis nie moze nacieszyc sie spacerami, smiga po trawie z taka predkoscią, ze oczami ciężko go dogonic :)
Zwody, uniki hopki :), taka iskierka.
Fajnie ze na każde zawołanie wraca . Tylko żeby tak nie skakał. Po każdym spacerze ciuchy do prania ;)
Zmieniłam mu obroze bo tamta byl a za duża po strzyżeniu i dałam moja z nr telefonu (podpisuje obroze flamastrem bo znaczki ciągle gubią.)